|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: prvi znaci trudnoce
3.3.2010 17:04:23   
vila_7
Uh ja nisam mogla čekati....kako smo se trudili godinu dana, čim mi je jedan dan kasnilo, ja odmah uradila test i on bio pozitivan ali toliko jedva vidljiva crta da sam milslila da umisljam ! user posted image

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu Aiša)
Neposredna veza do poruke: 651
4.3.2010 13:01:02   
ladyblue RR
Ja sam prije 8 dana saznala da sam trudna. Test sam uradila i + je bio kao kuća veliki. Nisam baš planirala trudnoću i pila sam kontracepciju ali sam izgleda negdje zabrljalauser posted image
Nisam još išla doktoru. u ponedjeljak ću :-)
Nemam neke naročite simptome. Malo me bole grudi i stomak me bolio 10-ak dana kao da ću dobiti. Sve u svemu, normala :-) 

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 652
4.3.2010 13:13:36   
magnolija*
par mjeseci dok smo se trudili oko user posted image uvijek  sam imala neke "simptome" - bolne cice, pritisak u donjem dijelu stomaka, vidljive vene na cicama.... itd itd uvijek sam nesto nalazila
a prije 7 dana sam saznala da sam trudna, al apsolutno  nikakve simptome nisam imala pred trudnocu user posted image

E. vole te mama i tata !!!

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 653
5.3.2010 22:48:05   
rose
ni ja nemam nikakve simptome user posted image a test uradjen 03.03. (zadnja menga 01.02.) sto bi reklo 4w5d i jos nista...uopste se ne osjecam trudno...vise sam se osjecala trudno prije nego sam dobila pozitivan test...kako ga uradih, nista user posted image a opet...kazu da je to normalno user posted image

(odgovor članu magnolija*)
Neposredna veza do poruke: 654
13.4.2010 18:11:13   
smarija
cure molim vas za odgovor ako neko zna,u januaru ove godine imala sam spontani pobacaj pa sam se morala cuvati dva mjeseca da ne bi doslo do trudnoce.E sad 29.03. imala sam menstruaciju i dr.mi je rekla da mogu pokusati sa bebacem i moj muz i ja se bacimo na posao,e ono sto mene sad najvise buni danas mi se pojavi nesto smedjkasto i malo sukrvice ali u sluzi,nista me ne boli nije mi vrijeme za menstruaciju a brine me.Citala sam na netu da moze biti imlatacijsko krvarenje odradila sam test ali je negativan,pomagajte sta da radim.user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 655
13.4.2010 21:00:43   
rose
nista za sada...uradi test na dan ocekivane menstruacije i svakako ako ti zakasni... user posted image samo se opusti i bit ce sve ok user posted image mozda je u pitanju ovulacijsko krvarenje...neke zene to imaju u vrijeme ovulacije...ne znam koliki ti je ciklus ali ako je 28...tvoja ovulacija je mogla biti prije neka dva danauser posted image

< Poruku je uredio rose -- 13.4.2010 21:08:00 >

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 656
14.4.2010 12:12:49   
gagach
meni to zvuci kao ovulacijsko krvarenje. jer ako ti je menstruacija posljednja bila 29-og to bi to trebalo biti. Koliko znam implantacijsko krvarenje se desava nakon ovulacije( kada su realno najvece sanse da se zatrudni ) odnosno pred menstruaciju. U svakom slucaju ti nastavi raditi pogotovo ovih dana a ja ti drzim fige...al to vec i sama znasuser posted image cmok

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 657
14.4.2010 12:17:04   
ena0002
IZVORNA PORUKA: smarija

cure molim vas za odgovor ako neko zna,u januaru ove godine imala sam spontani pobacaj pa sam se morala cuvati dva mjeseca da ne bi doslo do trudnoce.E sad 29.03. imala sam menstruaciju i dr.mi je rekla da mogu pokusati sa bebacem i moj muz i ja se bacimo na posao,e ono sto mene sad najvise buni danas mi se pojavi nesto smedjkasto i malo sukrvice ali u sluzi,nista me ne boli nije mi vrijeme za menstruaciju a brine me.Citala sam na netu da moze biti imlatacijsko krvarenje odradila sam test ali je negativan,pomagajte sta da radim.user posted image

Za test ti je pre pre rano, tebi je danas koliko sam skontala 15 dc, to ti jr ili ovulacijsko ili implantacijsko krvarenje,ja se iskreno nadam da je ovo drugo user posted image . Jedino sta ti preostaje je da se strpis i na dan ocekivane user posted image  uradis test. Sretno user posted image

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 658
14.4.2010 12:19:05   
ena0002
IZVORNA PORUKA: ena0002

tebi je danas koliko sam skontala 15 dc

sad sam malo racunala, tebi je dqanas 17 dc i to bi moglo biti implantacijsko krvarenje user posted image

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 659
14.4.2010 12:35:34   
smarija
e pa cure moje ako je u pitanju implatacijsko sve vas castim user posted image

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 660
14.4.2010 12:42:16   
gagach

e pa cure moje ako je u pitanju implatacijsko sve vas castim user posted image

user posted image user posted image

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 661
27.4.2010 18:19:59   
myMum
UPOMOĆ! hehe... kasni mi već 25 dana, imam određene simptome, kao napetost grudi i bolne bradavice, blaga nesvjestica koja je trajala nekih 7 dana, dešava mi se da nekad i ne uđem u kuću kako treba, već sam zaspala, blaga mučnina u jutarnjim i večernjim satima. Uradila sam test i ako sam dobro uradila, bio je pozitivan (zapravo jedna je crta bila izrazito vidljiva a druga slabo). Prva trudnoća mi nije bila ovakva. Ono što mene zapravo muči jeste, da sam dobila (jedan dan samo) slabije krvarenje koje je prestalo. Nakon 3 dana pojavio mi se krvav iscjedak koji me jako zabrinjava i traje već 4. dan. Pregled mi je zakazan tek za 15 dana (zahvaljujući našem dobro organiziranom zdravstvenom sistemu). Ne znam da li da čekam taj pregled ili da idem privatniku, mada je apsurd plaćati takve preglede kada vam se svaki mjesec uredno odbija poprilična suma novca od plaće koju "krvavo" zarađujemo (ja bar) za prokleto, tobože, Zdravstveno osiguranje. Molim ako neko ima slično iskustvo da se javi da se "ne kidam" uzalud. Punoooo vam hvalaaaa! 

Faris - 30.07.2004. - mamin lav

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 662
27.4.2010 18:26:43   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: myMum

UPOMOĆ! hehe... kasni mi već 25 dana, imam određene simptome, kao napetost grudi i bolne bradavice, blaga nesvjestica koja je trajala nekih 7 dana, dešava mi se da nekad i ne uđem u kuću kako treba, već sam zaspala, blaga mučnina u jutarnjim i večernjim satima. Uradila sam test i ako sam dobro uradila, bio je pozitivan (zapravo jedna je crta bila izrazito vidljiva a druga slabo). Prva trudnoća mi nije bila ovakva. Ono što mene zapravo muči jeste, da sam dobila (jedan dan samo) slabije krvarenje koje je prestalo. Nakon 3 dana pojavio mi se krvav iscjedak koji me jako zabrinjava i traje već 4. dan. Pregled mi je zakazan tek za 15 dana (zahvaljujući našem dobro organiziranom zdravstvenom sistemu). Ne znam da li da čekam taj pregled ili da idem privatniku, mada je apsurd plaćati takve preglede kada vam se svaki mjesec uredno odbija poprilična suma novca od plaće koju "krvavo" zarađujemo (ja bar) za prokleto, tobože, Zdravstveno osiguranje. Molim ako neko ima slično iskustvo da se javi da se "ne kidam" uzalud. Punoooo vam hvalaaaa! 

zar te u takvom slucaju ne bi trebali primiti i da ne najavljena banesuser posted image ja mislim da da...na tvom mjestu bih otisla u Dz i cekala nared...sretnouser posted image

(odgovor članu myMum)
  Neposredna veza do poruke: 663
27.4.2010 19:17:57   
smarija
ja da sam na tvom mjestu otisla bih privatno kod dr. 15 dana je puno za cekanje ne daj boze da se nesto iskomplikuje nikakve pare na svijetu nisu bitne,bez obzira sta se i koliko uplacuje za zdravstvo.to je licno moje misljenje i naravno ako si u finansijskoj mogucnosti .
iskreno se nadam da to niije nista strasno,posto ti poprilicno kasni  neke zene znaju slabije da krvare u trudnoci u periodu kad trebaju dobiti menzis.puno srece ti zelim user posted image

(odgovor članu myMum)
Neposredna veza do poruke: 664
28.4.2010 22:19:22   
myMum
danas sam bila na pregledu, gravidna jesam (što mi je, naravno, drago) ali sutra idem na UZ i nadam se naravno da će sve biti ok, mada nekad i ljekari znaju malo i da isprepadaju. Poželite mi sreću! Pusaaaaa!

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 665
30.4.2010 20:13:29   
ivana0001
bog cure. molim vas za jednu veliku pomoc.  kasne mi stvari vec deset dana. inace mi stvari nikad nekasne. nakon dva dana napravila sam test i on mi je pokaza negativno,no u meduvremenu meni su pocele mucnine,to traje po cjeli dan a nekad i u noci. pocela su me boliti leda i najvise malo povise guzice i lopatica. dojke me znaju povremeno zabolit i to kao grcevito,i boli me drob,tj. mali grcevi oko pupka,a da nezaboravim da na wc idem svaki po sata. znaci imam sve simtome.ali ja sam ponovila test ima dva dana i opet je pokazao negativno. i ja sam se odlucila narucit kod ginekologa. narucena sam 12.5 . jeli  moguce da su testovi pokazali krivo zbog toga sto to nisam napravila kroz jutro nego popodne,tj. navecer. i dali ima nade da sam trudna? dali da ponovim test opet prije nego sto otidem kod ginekologa. jer nervozna sam i sve mi smeta,neznam da li je zbog toga? molim vas cure da mi pomognete..... veliki pozdrav...pusa

(odgovor članu myMum)
Neposredna veza do poruke: 666
30.4.2010 21:20:31   
rose
svakako ponovi...ovaj put, ako nisi, uzmi clearblue...on je pouzdan i bolje ga uradi ujutro cim se probudis...i mozda je bolje da piskis u neku posudu i umocis test umjesto da piskis na test...

(odgovor članu ivana0001)
Neposredna veza do poruke: 667
1.5.2010 1:29:20   
ivana0001
ok.hvala....sacekat cu jos par dana,pa cu ponovit...

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 668
4.5.2010 21:34:35   
myMum
IZVORNA PORUKA: myMum

danas sam bila na pregledu, gravidna jesam (što mi je, naravno, drago) ali sutra idem na UZ i nadam se naravno da će sve biti ok, mada nekad i ljekari znaju malo i da isprepadaju. Poželite mi sreću! Pusaaaaa!

Nažalost, izgubili smo bebu...user posted image a tako smo se bili obradovali...

(odgovor članu myMum)
Neposredna veza do poruke: 669
4.5.2010 23:29:06   
smarija
draga jako mi je zao sto vam se to desilo,znam kakv je to osjecaj i sama sam prosla to prije 4 mjeseca.ljubim te user posted image user posted image
sta su ti rekli ima li neki razlog

(odgovor članu myMum)
Neposredna veza do poruke: 670
6.5.2010 8:59:00   
ivana0001
dali je nalaz krvi 100% tocan?

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 671
6.5.2010 9:06:24   
malena27 RR
ako mislis na nalaz Beta HCG-a koji otkriva trudnocu jeste.... 

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

Neposredna veza do poruke: 672
6.5.2010 9:07:55   
rose
kazu da jeste jer mjeri prisustvo hormona trudnoce koji se u krvi nalazi u vecem obimu nego u mokraci...znaci ako je beta HCG prisutna...tu je i beba :)

Neposredna veza do poruke: 673
6.5.2010 13:13:00   
ajnur
Ja sam nakon 10ak dana kasnjenja uradila test preko dana i pokazao mi user posted image doduse druga je bila dosta blijedja haman jedva se vidjela.Ujutru je bila puno jaca kad sam ponovila test.Uradi test na jutarnju mokracu.Sretnoouser posted image user posted image user posted image

Blagost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne ukrasi,a grubost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne upropasti.Muhammed a.s

A 18.10.2010 mamin djecak
A10.08.2012 mamina cura

Neposredna veza do poruke: 674
8.5.2010 19:05:50   
myMum

draga jako mi je zao sto vam se to desilo,znam kakv je to osjecaj i sama sam prosla to prije 4 mjeseca.ljubim te user posted image user posted image
sta su ti rekli ima li neki razlog

Šta ćeš, mi se nadamo opet... Nada posljednja umire user posted image , samo su mi rekli da ima više stvari koje mogu biti uzrok tome... hajd sad znaj. Pusaaa

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *