Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
i ja se nadam.......inače sve sam do sada brojala moguće simptome ali nisam imala ovakav osjećaj sa grudima......evo i sad dok tipkam vrtim se ne mogu da ih namjestim.....
dady, mislim da zavisi od dana kad je bila ovulacija, pokazuje ako je ranije bila, tj. odmah nakon menstruacije.
e ako je bila poslije menstruacije onda je i moguće....jer sam samo tada i imala odnose..7 dana poslije nje
e pa ukucaj posljednju mens i izace ti naj plodniji dani ,sa potencijalnim terminom i vidjet ces! ja se nadam da jesi,to je osječaj koji se ne može mjeriti ni s čim!!!
već jesam i izgleda da sam imala ovulaciju odmah poslije menstruacije.........ali i prošli mjesec sam pratila plodne dane i ništa.............ma neću da se brinem....onda sve lakše podnosim ....... hvala vam još jednom
drage moje je li neka od vas stalno išla na wc prije nego što je saznala za trudnoću?...............menstruaciju očekujem oko 21 juna i već drugi dan stalno trčim na wc da pikim....ko da mi nešto sjedi na malom stomaku..imam neki osjećaj težine dole????????????'''
drage moje je li neka od vas stalno išla na wc prije nego što je saznala za trudnoću?...............menstruaciju očekujem oko 21 juna i već drugi dan stalno trčim na wc da pikim....ko da mi nešto sjedi na malom stomaku..imam neki osjećaj težine dole????????????'''user posted image
ako će vas to utješiti, ja sm prije nego što sam saznala da sam trudna, stalno išla na wc. Kap po kap bi mokrila. Ja sam imala osjećaj da sam trudna - baš imaš neki osjećaj. Meni ti je još bilo to da sam imala kao bijeli iscjedak na grudima, što mi nikad prije nije bilo.
nikad nisam vijerovala da cu prvo pisati nepoznatim osobama o licnom problemu i traziti savijete ,a opet nikad nisam zelila ovoliko ko sad da zatrudnim. Doslo je naglo i osijecaj je nevjerovatan . Da vas ne gnjavim mojom zivotnom pricom, daj te mi samo minutu da objasnim sta me zanima i zasto sam odlucila da mi neke od vas mogu dati korisne savijete.
Rodena sam u Sarajevu ali vec 9 godina zivim i radim u Africi , trenutno sam 3 godine u Tanzaniji, i tu sam upoznala ljubav svog zivota, ...zadnjih 10 godina sam koristila tablete za kontracepciju i prestala sam ih uzimati u Februaru 2009. od Marta pokusavam da zatrudnim ali... , te mi je menstruacija izostala , te je bila samo jedan dan , te ne znam ni ja sta ... uglavno nisam uspijela . Znam jako je kratko vrijeme sto pokusavamo ali eto nekako se nadam da ce mi Bog podariti da uspijem da zatrudnim .
Zadnju menstruaciju sam imala 02.06.2009. i to znaci da mi je ovulacija trebala biti od petka 12.tog do kako ja mislim 17tog . slijedeca mi je ocekivana menstruacija 30 tog 06.
U zadnjih 7 dana idem u wc non stop, ovdje nije nista cudno sto se ide stalno u wc jel se pije dosta vode ali se i znoji, ja do sad nisam imala nekih takvih problema . Procitala sam vase savijete od -do i vidim da vecina zena ima osijecaj boli u grudima , pa ... ja ne mogu to tacno da kazem jel sam imala silikonsku ugradnju u Martu i operacija je jos uvijek svijeza i kad bi me grudi zabolile mislim da bi pomislila da je to zbog operacije .
Uradila sam par testova , znam jos je rano ali eto nekako se nadam da ce pokazat , molim vas reci te mi jos neka iskustva i znakove koje ste vi imali , nesto sto nema veze sa bolom u grudima , jel ja se na to ne mogu osloniti .
Ma mene je samo to malo zabrinulo sto cesto idem u wc( imala sam sve vrste pregleda i sve je potpuno normalno ), ali valjda i to moze biti da je samo psihicki.
Sve ove simptome koje druge zene imaju ja bas i nemam :) ..... gladna sam non stop ,iako imam samo 50 kg i nikad me bas nesto posebno nije hrana zanimala , grudi me ne bole , ne krvarim iz nosa , ne povracam ,...ma valjda i ja treba da svatim da je jos rano , jelde !!!
Pozdrav svima! Ja sam nova i drago mi je da postoji ovaj sajt tako da cu moci iznijeti i svoje prolbeme. Vec neko vrijeme imam osjecaj da sam trudna ali test ne pokazuje tako. sam imala 14.5 i sad sam je ocekivala do 16-17.5 jer mi obicno kasni oduvijek par dana,( do 7). medjutim danas je vec 25 tako da su mi nade bile znatno porasle dok nisam uzela test i bio je negativan, bilo je to moje veliko razocarenje. uzimala sam i prije 7 dana jedan test al moguce da je tada bilo rano, ali zasto ovaj da pokaze tako . Muz mi kaze da uzmem opet za koji dan pa da provjerimo jos jednom jer simptomi su sledeci: bolovi u grudima, posebno osjetljive i bolne bradavice, stalno sam u wc-u, imam gadjenje na hranu posebno ujutru, uzasno me boli stomak u donjem dijelu kao neko sijevanje ili ziganje malo jedna strana malo druga, osjecam se umorno, uvece mi cesto dodje muka a sto se tice u subotu kad sam se kupala u kadu je izaslo nekoliko kapljica i na peskir i to je to. ja pripremila veliki always kad ono nista i tako jos uvijek nista. znam da su ovo simptomi kao i kod pms-a ali danas sam uzasno tuzna i recite mi vi nesto pozitivno. Rado bi bebu jednu malu , htjela bi tu radost u zivotu i da se vidim u ogledalu ili izlogu kao .
dobrodošla zmaj! o znacima trudnoće ti ne mogu ništa reći jer ih nisam nikada imala...pročitaj prethodne stranice pa se više informiši...vidjećeš da su se mnoge žene osjećale slično kao i ti..a bile su trudne..sretno
caooo cure,ja sam nova na vasem forum...zanima me jedno pokusavam da ostanem trudna ne ide nesto bar za sad...ja sam imala mens 16.06. normalno mi je islo...zadnja nekolika dana sam imala strasne bolove u predjelu materica,i neki osip po rukama i nogamaa...strasno mi se spava,nisam ni za sta...a jos imam strasne podocnjake...ne znam sta mi je...nemam nikakvih drugih simptoma,mada ne znam ni jesu li ovi vezani za trudnocu ili neso sasvim deseto...sinoc sam radila test,naravno nije bilo nista...strasno sam tuzna i molim vas da mi kazete neko vase misljenje...
Ok sacekacu jos malo i isprobacu sledeci test na prvu jutarnju mokracu, ranije nisam, nadam se da je do toga , a ako bude negativan a ja ne dobijem oticicu ginekologu. Valjda cu uspijeti zaspati i da ne mislim toliko na ovaj dan. Javim vam se
Draga bunalo, da ti nemaš alergiju jer meni ovi tvoji simptomi liče na to. Mislim da je rano da ustnoviš trudnoću sačekaj da prođe 16. 7. pa ako ne dobiješ onda uradi test.
Draga zmaj, mene su bolile dojke, imala sam mučnine i odvratnu kiselinu u želudcu prije nego što mi je menzes izostao. S prvom trudnoćom to nisam ni skužila, ali drugi put sam odmah znala da je trudnoća.
Hvala vam sto ste mi tako velika utjeha, ne mogu vjerovati koliko mi je lakse ovako s vama dopisivati se na tu temu nego da s nekim licno pricam (sem muza koji mi je velika podrska u svemu). Mislicu pozitivno, a ako ne bude trudnoca trudicu se da se puno ne razocaram vec da vjerujem i dalje da ce uspijeti drugi put. Sad sam ustala posto ocito nece mi san na oci,a i imam bolove u stomaku, popicu mlijeko pa se vracam u krevet. Svima koji pokusavaju da ostanu sretno.