RE: Kozmetika (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Ljepota i moda

Poruka

Hanady RR -> RE: Kozmetika (6.11.2013 14:32:09)

IZVORNA PORUKA: Hannica

Moram pitati po cijenu da sw prospem [sm=jezicek.gif]
Sta vam je blending i creasing,nikad cula za to nisam.[sm=smiley36.gif]

i mene ovo zanima...ja bogami po cijenu da se prospem rekoh nikad čula prije[sm=smiley36.gif]

Hannica -> RE: Kozmetika (6.11.2013 14:32:33)

IZVORNA PORUKA: palachinken

Ja ga izblendam prstima samo tako!

[sm=sad.gif][sm=sad.gif]

mala_sa -> RE: Kozmetika (6.11.2013 14:32:50)

Najboljom se pokazala ova cetkica za tecni puder, tako ga lijepo i jednako nanese, bez ikakvih tragova

http://www.eyeslipsface.fr/produit-beaute/pinceau-poudre-et-blush

MicoTico -> RE: Kozmetika (6.11.2013 14:33:47)

BB kremu nanosim spužvicom, korektor jednom četkicom, pa bronzer drugom, a rumenilo trećom. Imam i 3 četkice za sjenku. Eto 6 četkica se nakupi + spužvice za bb kremu.

Hannica -> RE: Kozmetika (6.11.2013 14:34:05)

IZVORNA PORUKA: Iman83

Pa kako sjenke nanosite?

Aplikatorom sto dodje uz sjene.[sm=smiley36.gif]

palachinken -> RE: Kozmetika (6.11.2013 14:34:09)

Evo ga, ovako ja to, manje-više :D
http://www.refinery29.com/makeup-with-your-fingers

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (6.11.2013 14:36:32)

[Sadržaj poruke je obrisan]

Hannica -> RE: Kozmetika (6.11.2013 14:37:20)

Ja stavim mali pudera na prst,bocnem malo na celo,obraze,nos,bradu.... razmazem i gotovo.

palachinken -> RE: Kozmetika (6.11.2013 14:37:27)

Pa kako sjenke nanosite?

Baznu sjenu, srednjim prstom. Prstenjakom nanesem slijedecu nijansu, onu da istaknem liniju kapka. Opet srednji prst - blendanje.Malim prstom odradim najsvjetliji dio, ispod obrva i ugao oka. Kažiprstom vanjski ugao oka najtamnijom sjenom.
Drugo oko, druga ruka.
Bogom dani kistovi [sm=smiley36.gif]

Hanady RR -> RE: Kozmetika (6.11.2013 14:37:53)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

i mene ovo zanima...ja bogami po cijenu da se prospem rekoh nikad čula prije[sm=smiley36.gif]

Crease ti je nabor u kapku. Pa znaš kad se šminkaš tako da ističeš taj nabor ili creas...e kad to radiš četkicom...to je creasing.
Blending je spajanje boja.
Ja rijetko stavljam jednu boju na kapke...a lijepo je kad su sve boje lijepo ujednačene bez linija grubih and so on.
[sm=smiley1.gif]

ja kažiprstom i dvije spojim...oker i smeđa..
uglavnom...

odoh s aove teme vi ćete mene u bespotreban trošak ugurat[sm=smiley36.gif]

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (6.11.2013 14:39:08)

[Sadržaj poruke je obrisan]

Hannica -> RE: Kozmetika (6.11.2013 14:39:13)

Ja sam cijeli zivot prozivjela u uvejrenju da sevbas lijepo nasminkam.Ono,stati pa gledati.[sm=jezicek.gif]
Ubile ste me u pojam,al bas.[sm=smiley36.gif]

Hanady RR -> RE: Kozmetika (6.11.2013 14:41:44)

Ja sam cijeli zivot prozivjela u uvejrenju da sevbas lijepo nasminkam.Ono,stati pa gledati.[sm=jezicek.gif]
Ubile ste me u pojam,al bas.[sm=smiley36.gif]

ja se furam super to meni ide...sad sam shebana totalno[sm=jezicek.gif]

Mirkica -> RE: Kozmetika (6.11.2013 14:51:01)

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Najboljom se pokazala ova cetkica za tecni puder, tako ga lijepo i jednako nanese, bez ikakvih tragova

ovom cetkom nanosis tecni puder ??? ja to prstom kupila neke spuzvice sve mi upiju puder i pobacam a za cetkicu niakd cula.

Hannica -> RE: Kozmetika (6.11.2013 14:56:00)

Dobre navike ne treba mjenjati,jos ako su jeftine.....[sm=smiley36.gif]
Neka meni mojih prstica,necu da komplikujem.[sm=smiley1.gif]

Emica_sa -> RE: Kozmetika (6.11.2013 15:01:06)

Pa kako sjenke nanosite?

Ja imam jednu Lancome i jednu Este Luder cetku za sjene,iako ja bas rijetko stavljam sjene,vecinom samo olovku i maskaru.

Puder uvijek prstima,probala sam i cetkom,ali ovako mi lakse,valjda se navikla[sm=smiley1.gif]

mala_sa -> RE: Kozmetika (6.11.2013 15:01:47)

IZVORNA PORUKA: Mirkica

IZVORNA PORUKA: mala_sa

ovom cetkom nanosis tecni puder ??? ja to prstom kupila neke spuzvice sve mi upiju puder i pobacam a za cetkicu niakd cula.

Da ova mi je najbolja. Probala sam i onu bas cetku za puder kao kist samo debla i ona mi nije radila posao kako treba. A ova mi nanese bas ono lijepo, u dovoljnom sloju i bas svugdje jednako.

Mada sto zene kazu, i to je vise onako djidja, i prsti urade svoj posao jako dobro. Al za oci ja ne bih mogla bez cetkica. Nikad mi ne bude lijepo i precizno kao cetkicom kad radim.

palachinken -> RE: Kozmetika (6.11.2013 15:08:24)

Dobre navike ne treba mjenjati,jos ako su jeftine.....[sm=smiley36.gif]
Neka meni mojih prstica,necu da komplikujem.[sm=smiley1.gif]

Podržavam!

bebaa -> RE: Kozmetika (6.11.2013 16:20:25)

IZVORNA PORUKA: palachinken

Pa kako sjenke nanosite?

Baznu sjenu, srednjim prstom. Prstenjakom nanesem slijedecu nijansu, onu da istaknem liniju kapka. Opet srednji prst - blendanje.Malim prstom odradim najsvjetliji dio, ispod obrva i ugao oka. Kažiprstom vanjski ugao oka najtamnijom sjenom.
Drugo oko, druga ruka.

Bogom dani kistovi [sm=smiley36.gif]

e vala baš ću probati ovu tehniku..........i postaviti sličicu da vidite............[sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif]jedino sam kažiprast koristila u par navrata kad mi se shebe spužvica za sjenilo........

teacher75 -> RE: Kozmetika (6.11.2013 18:35:20)

ni ja[sm=smiley36.gif]

teacher75 -> RE: Kozmetika (6.11.2013 18:46:48)

sto se tice mog dnevnog sminkanja, na lice stavljam bb kremu (prstima) ili nista, na oci samo olovku kao sto je palac postavila onu sto se izvlaci a ne silji, navukla sam se na njih skroz i imam 2-3 boje uvijek pa je stavljam zavisno od odjece koju nosim (uglavnom teget, crnu ili zelenu). svidjaju mi se oriflame- ove olovke (koje se ne silje) i uvijek koristim maskaru. kad izlazim navecer onda stavljam: tecni puder (prstima), uglavnom max factor color adapt- volim ga jer je lagan i matira dosta obzirom da mi je lice masno, preko njega stavljam max factor cream puff- kameni puder. na jagodice nanosim rumenilo bourjois- u potrazi sam za dobrom cetkicom za rumenilo a trenutno koristim onu cetkicu sto dodje uz njega. na oci nanosim sjene l''oreal i pravim smokey eyes koristeci 3-4 sjene koje dodju u pakovanju (imam 1 komplet sivo-crno-bijeli i 1 u smedjim nijansama pa stavim jedan zavisno od odjece koji vise odgovara).sjene nanosim cetkicama koje dodju u pakovanju- nisam nikad nanosila sjene prstima niti bih to znala[sm=smiley36.gif]zatim stavljam crni tus ili crnu olovku koja se ne silji i na kraju neku od l''orealovih maskara[sm=smiley1.gif]na usne stavljam crveni ili bordo karmin ili neko neutralno sjajilo. i trenutno trazim neki ruz neutralne boje. i to je to[sm=smiley1.gif]

nanika -> RE: Kozmetika (6.11.2013 18:57:58)

IZVORNA PORUKA: teacher75

ni ja[sm=smiley36.gif]

ni ja[sm=smiley1.gif]

Mya_81 RR -> RE: Kozmetika (6.11.2013 19:22:18)

IZVORNA PORUKA: nanika

IZVORNA PORUKA: teacher75

ni ja[sm=smiley36.gif]

ni ja[sm=smiley1.gif]

Ni ja [sm=smiley36.gif]

MicoTico -> RE: Kozmetika (6.11.2013 19:42:57)

E hebiga , niko nije čuo sa blendanje u šminkanju[sm=zmeden.gif]
Ja jesam , valjda gdje često gledam te tutorijale o šminkanju. Već je Iman objasnila , koliko vidim, par postova prije. I većina vas blenda sjenku, a da ni ne zna[sm=smiley36.gif]
Što se tiče creasinga - do sad sam samo upratila tutorijale kako ga spriječiti (ono nakupljanje sjenke na kapku, koliko sam ja shvatila).

MicoTico -> RE: Kozmetika (6.11.2013 19:46:09)

A creasing bi se mogao odnositi i na ovakav način nanošenja sjenke
http://www.makeupgeek.com/wp-content/uploads/2012/06/Step2.jpg

Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>