RE: Kozmetika (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Ljepota i moda

Poruka

Dz3ni -> RE: Kozmetika (12.8.2012 16:11:40)

milenium

Zna li neko kako se prave domaci sapuni?

oni starinski što su naše bake pravile su od svinjskih ostataka,ušiju itd

Nije samo svinjskih ostataka nego od masnijih ostataka bilo koje (domaće) životinje uključujući i mekše kosti koje se mogu raspasti u toku kuhanja koje je trajalo baaaš dugo. Dodavala se soda, ali ne znam u kom omjeru. To je ono što je meni pričala moja nana kad sam je kao dijete pitala ovo isto. [sm=smiley1.gif] Poslije se sušilo, stavljalo u kalupe ili kako već...zaboravila sam. Ovo je otprilike ono čega se mogu sjetiti.

Precious -> RE: Kozmetika (12.8.2012 17:00:43)

Evo nasla sam, pa ako jos nekog zanima tu sve pise:

http://zena.hr/clanak/koza_i_tijelo/mirisni_sareni_sapuni_koje_mozete_napraviti_i_sami/1717.aspx

[sm=smiley4.gif]

bellla -> RE: Kozmetika (28.8.2012 17:52:15)

Ima li netko neku dobru kremu za lice preporuciti,i korektor,rado bih malo promjenila ove koje koristim:)

damma -> RE: Kozmetika (29.8.2012 8:01:16)

ja koristim kremu za lice nivea, i za dan i za noc, a manhattan korektor.

krema za lice sam izmijenjala milion dok nisam nasla odgovarajucu, a korektor isti koristim godinama.

sarisari -> RE: Kozmetika (29.8.2012 8:32:42)

ja koristim Oriflame 3D ekolagen kremu za lice i odlicna je, sve su im kreme odlicne ovisno od tipa koze i godina

leona81 -> RE: Kozmetika (29.8.2012 8:44:56)

ja samo niveu - oduvijek, a korektor bourjois

MicoTico -> RE: Kozmetika (29.8.2012 19:03:43)

Trenutno koristim kremu Niveu - Aqua Sensation. Inače jednu vrstu kreme mogu koristiti godinu dana i poslije mi ne odgovara, valjda se koža zasiti ili šta već[sm=zmeden.gif]
Korektor koji koristim je Max Factor- Pan Stick i u njega se kunem. Koristim ga oko, čini mi se, 10 godina. Nije klasični korektor, može biti i baza i puder.

mama2884 -> RE: Kozmetika (19.9.2012 18:58:28)

Curke....treba mi savjet

Da ne bacam mozda uzalud pare a opet da jos vise ne bi naskodila kozi...koji bi mi puder savjetovali za kombinovani tip koze,a da kada se nanese izgleda sto vise prirodno,da imaj onaj prirodni sjaj i sl....Inace mi je koza problematicna,kominovani tip je,i ako joj nesto ne godi to se odma pokaze kroz 2-3 dana...kontala sam uzeti neki lorealov..a opet nemam pojma,imali ko iskustva s lorealovim puderima i kojim....isto tako me zanimaju sjene...jeli kupujete neke "markirane" ili ono naj obicnije ( i one sa pijace)...ja nekada krenem npr na pijaci kupiti , i onda me uhvati strahnaj vise se bojim da ne naskodim kozi..a opet i ovi danasnji prozivodi u kozmet.radnjama sve je made in china....pa kome vise vjerovat....[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Lalana -> RE: Kozmetika (19.9.2012 19:04:22)

Ja ti savjetujem avon matirajucu podlogu. Meni super prekriva, a ne daje efekat maske, niti smeta na licu.
Moja je koza također kombinovana, nekada suha sasvim, a nekada masna posebno T zona, i ne volim mnoge pudere jer se grozno osjecam ako duze nosim.

jasmin -> RE: Kozmetika (19.9.2012 19:06:34)

IZVORNA PORUKA: Lalana

Ja ti savjetujem avon matirajucu podlogu. Meni super prekriva, a ne daje efekat maske, niti smeta na licu.
Moja je koza također kombinovana, nekada suha sasvim, a nekada masna posebno T zona, i ne volim mnoge pudere jer se grozno osjecam ako duze nosim.

[sm=bravo.gif]
I ja,sve Avon-ovo.

Marija13 -> RE: Kozmetika (19.9.2012 19:08:57)

I kod mene je kombinovani tip koze, do sada mi se pokazao dobar Rimmelov kameni puder "Stay matte" kosta oko 7KM, blag je a super matira kada se nanosi cetkom i moze za dnevnu varijantu, za vecernju ti preporucujem Manhatnov tecni za mjesovitu kozu koji bas prekriva a ne sjaji ti se lice, on je vise za vecer. Sjene uvijek uzimam Avonove, dugo traju na ocima i prezadovoljna sam. [sm=smiley1.gif]

sarisari -> RE: Kozmetika (20.9.2012 13:33:08)

Oriflame [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

zvončica -> RE: Kozmetika (20.9.2012 23:49:07)

Ja kupila onu Garnierovu BB kremu i bas je super....odlicno prekriva i nije teska....uzela sam za mjesovitu kozu.

I pronadjoh maskaru Catrice ovu:
http://www.catrice.eu/fileadmin/catrice/packshots/26263.png

Trepavice budu bas lijepo definisane, nema grudvica, ma cista desetka...bas sam se prijatno iznenadila [sm=smiley1.gif]

Galicia -> RE: Kozmetika (26.9.2012 14:58:04)

Nova maskara koja vrijedi svih para.

http://www.dior.com/beauty/usa/en/makeup/eyes/mascaras/spectacular-volume-intense-black-khol/py0726100-cmascaras.html

lost -> RE: Kozmetika (27.9.2012 10:36:13)

Unazad godinu dana kristim ove sjenke za obrve i odlične su bolje od svake olovke
http://forum.net.hr/cfs-file.ashx/__key/CommunityServer.Discussions.Components.Files/42/0385.EyebrowStylistSet_5F00_06.png

Unutra dođe tri rzličita šablona oblika obrva tako iscrtaš obrve savršenog oblika
http://sphotos-a.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/c0.0.259.259/p403x403/535979_375280809208435_1629803558_n.jpg

palachinken -> RE: Kozmetika (16.10.2012 10:50:50)

Hajd nek mi neko, ko se razmije u make up, kaže šta da uradim s očima i ostatkom lica, a da izgleda lijepo i svečano i da ide uz ovaj karmin, burgundy boje:
[img]http://www.zosimosbotanicals.com/images/BurgundyLipstick1.JPG[/img]

Iznenadila sam se kako mi dobro stoji ova boja.

Nedi -> RE: Kozmetika (16.10.2012 11:01:13)

malo pudera, malo rumenila iste boje, maskara i kreon i mozda malo sljstece sjene na kapke, (mislim na sjenu sa sljokicama bez boje ili bijela jer se ne vidi da je bijela)

bejbibi -> RE: Kozmetika (16.10.2012 11:02:49)

IZVORNA PORUKA: mama2884

Curke....treba mi savjet

Da ne bacam mozda uzalud pare a opet da jos vise ne bi naskodila kozi...koji bi mi puder savjetovali za kombinovani tip koze,a da kada se nanese izgleda sto vise prirodno,da imaj onaj prirodni sjaj i sl....Inace mi je koza problematicna,kominovani tip je,i ako joj nesto ne godi to se odma pokaze kroz 2-3 dana...kontala sam uzeti neki lorealov..a opet nemam pojma,imali ko iskustva s lorealovim puderima i kojim....isto tako me zanimaju sjene...jeli kupujete neke "markirane" ili ono naj obicnije ( i one sa pijace)...ja nekada krenem npr na pijaci kupiti , i onda me uhvati strahnaj vise se bojim da ne naskodim kozi..a opet i ovi danasnji prozivodi u kozmet.radnjama sve je made in china....pa kome vise vjerovat....[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

ja bi ti preporucila oriflame proizvod peach me perfect cini mi se da zove,sa mirisom breskve krema u boji...ma meni je perfektno ..hem fino mirise nije tesko ko puder a fino prekrije nedostatke i daje sjaj ......

a sto se tice sjena ..ja kupujem sve i svasta..imam i markiranih a i onih iy pijace...nista mi nije frka [sm=smiley36.gif]....ako si alergicna na nesto onda ti i ove markirane mogu predstavljat problem,tako da maarka uopste nije mjerilo za kvalitetu....

Babydoll -> RE: Kozmetika (16.10.2012 11:05:06)

Ja kupujem vec ručno rađene domaće sapune Dr.Pasha - podrzavam domace i prirodno i prezadovoljna sam. Inace kremice, maske za lice pravim u svojoj kuhinjici :)

palachinken -> RE: Kozmetika (16.10.2012 11:05:14)

IZVORNA PORUKA: Nedi

malo pudera, malo rumenila iste boje, maskara i kreon i mozda malo sljstece sjene na kapke, (mislim na sjenu sa sljokicama bez boje ili bijela jer se ne vidi da je bijela)

Eee baš negdje imam šljašteću bijelu, dobro si [sm=smiley1.gif]

bejbibi -> RE: Kozmetika (16.10.2012 11:07:45)

IZVORNA PORUKA: palachinken

Hajd nek mi neko, ko se razmije u make up, kaže šta da uradim s očima i ostatkom lica, a da izgleda lijepo i svečano i da ide uz ovaj karmin, burgundy boje:
[img]http://www.zosimosbotanicals.com/images/BurgundyLipstick1.JPG[/img]

Iznenadila sam se kako mi dobro stoji ova boja.

ja ti savjetujem..puder,rumenilo,kreon(izvuces crtu od pocetka oka do kraja/ruba) a prije toga na kapke stavi sjenu bez boje odnosno boje koze...da se ne vidi a opet da ujednaci kapke,ako me razumijes[sm=smiley36.gif].....i taj karmin....ma super ces izgledati[sm=smiley1.gif]...ja inace ne preferiram da se i oci nasminkaju pretjerano kad je tako jak karmin....

henna ze -> RE: Kozmetika (16.10.2012 11:08:25)

jok ba kakava bijela...bićeš ko klaun..
uz crnu haljinu..ovaj ruž..ja bih smokey look

Nedi -> RE: Kozmetika (16.10.2012 11:08:57)

Ruz je predobar i sviđa mi se. Haljina je crna ako sam dobro upratila? Cime ces razbiti crnu?

Nedi -> RE: Kozmetika (16.10.2012 11:10:20)

IZVORNA PORUKA: henna ze

jok ba kakava bijela...bićeš ko klaun..
uz crnu haljinu..ovaj ruž..ja bih smokey look

heno nije sjena bijela uopce kad se stavi, vise je bezbojna sa sljokicama. Izgleda bijelo dok je u ambalazi[sm=smiley1.gif] a na licu blago sjaOji

palachinken -> RE: Kozmetika (16.10.2012 11:14:20)

Ruz je predobar i sviđa mi se. Haljina je crna ako sam dobro upratila? Cime ces razbiti crnu?

Imam oooogromni broš boje šampanjca, imam dezenirane štrample boje 2-3 nijanse svjetlije nego ruž...idem na darkerski look, jel svadba ili nije [sm=jezicek.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>