RE: Kozmetika (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Ljepota i moda

Poruka

teacher75 -> RE: Kozmetika (17.5.2012 21:52:34)

http://evjesnik.info/v2/clanak.php?kategorija=lifestyle&naslov=-minka-za-svaki-oblik-o-iju&id=7298

mamabb -> RE: Kozmetika (18.5.2012 8:21:05)

IZVORNA PORUKA: Hannan

Joj, ni ja se sa tusem ne snalazim, jednom sam kupila vjezbala i vjezbala i uvijek krivudava linija :( skoro sam uzela ELF olovku, mada bih ja rekla prije da lici na tus jer je bas tanka, nesto kao flomaster i s njim uspijem nekako izvuci liniju, ali tek poslije maskare.

Moze li ova neka iskusnija sminkerica dati ideju kako sminkati "tuzne" oci,znate na sta mislim, imam hvala Bogu lijepe oci, ali oblik kao da placem, spustene dole...voljela bih ih razveseliti :).

A inace, ne koristim puno preparata, sjena ponekad, tecni puder, rumenilo, maskara i crna olovka, labelo i ja gotova...

kad izvlačiš olovkom ili tušem nemoj ići uz liniju oka do kraja nego negdje od pola polako odvajaj liniju prema gore tako ćeš postići efekat koji želiš, i da bude malo deblja na kraju, tako i sjenkom uradi, mslim, na uglovima očiju nijansu tamniju sjenku i isto izvlači prema gore. Joj, jesam objasnila, valjda me razumiješ.

Hannan -> RE: Kozmetika (18.5.2012 12:49:17)

Razumjela :) odo vjezbat...cccc po stare dane :) Hvala vam.

zvončica -> RE: Kozmetika (18.5.2012 13:44:31)

Eko beba, ja bila danas na Al. polju u CM-u i nemaju ni oni baze, al' mi rekose da ce im stici uskoro...pa eto, ako ti nije zurba sacekaj malo [sm=smiley1.gif]

eko beba -> RE: Kozmetika (18.5.2012 13:55:13)

IZVORNA PORUKA: zvončica

Eko beba, ja bila danas na Al. polju u CM-u i nemaju ni oni baze, al' mi rekose da ce im stici uskoro...pa eto, ako ti nije zurba sacekaj malo [sm=smiley1.gif]

meni u robotu rekoše da ima roba iz centralnog skladišta stiže srijedom, ali ne znaju šta će im stići, dugo ih ne dobijaju. Sačekaću svakako.

A zna li neko ima li dostave za BiH, ako se naručuje sa e.l.f.co.uk stranice? Vidjela sam onaj proffesional 9 piece kit kistova?

eko beba -> RE: Kozmetika (20.5.2012 16:15:12)

eh ... u vzi eyelinera ... uzeh onaj gelliner essence i njihovu četkicu za gelliner ... rezultat nikakav ... tj. ja ne uspijevam izvući tanku liniju kao kad su u pitanju olovke za oči, (ni upola tanku), a to mi je bio cilj, izvući tanje nego što se može olovkom. Pokušah i naruci da izvučem i niš'. Zaključak, on dolazi u obzir samo u nekoj varijanti smokey eyes, ali i to je bolje olovkom zbog blendanja. Eto, bacih pare (sreća, pa nije skup [sm=smiley36.gif] ). Idući put kupujem onaj tečni, standardni tuš, možda i uspijem [sm=smiley36.gif]

eko beba -> RE: Kozmetika (20.5.2012 16:46:38)

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] sad vidjeh da na četkici piše eyeshadow brush [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] ... a na rafu pored četkice stajalo četkica za geliner ... u ovom grmu izgleda leži zec ..[sm=zmeden.gif]

idana_85 -> RE: Kozmetika (21.5.2012 9:32:39)

Sto ne probas sa tusem u olovci, izgleda poput flomastera i pravo ga je jednostavno nanijeti.

Visnja RR -> RE: Kozmetika (21.5.2012 9:35:45)

eko beba ja vec neko vrijeme koristim essence ali pakovanje kao hmmm maskara... ali njihova cetkica je tvrdja pa se lakse nanosi...znaci sama cetkica nije savitljiva sto pocetnicima odgovara a i meni jer tus nanosim za par sekundi...
inace za skroz tanku liniju uvjek gledas da je cetkica sto tanja...

zvončica -> RE: Kozmetika (21.5.2012 11:04:31)

Eko beba, imas ovu cetkicu za tus od Catrice-a, kosta oko 5km, mislim da bi mogla sa njom da se ustelis:

[img]http://www4.slikomat.com/11/0521/hrn-47119_thumb.png[/img]

eko beba -> RE: Kozmetika (22.5.2012 23:50:37)

Zvončice, juče sam i uzela ovu četkicu. Večeras isprobah taj tanji dio. I evo da vam javim, iz prve sam postigla ono što sam željela ... ne znam zašto mi je toliko trebalo da se odlučim na eyeliner ... valjda zbog toga što sam mislila da ne mogu postići tanku, diskretnu liniju za dnevni make-up, a da je fino precizno iscrtana. ali eto, uspjela sam [sm=smiley1.gif]
I hvala vam od [sm=smiley27.gif] što ste imale vremena za moja pitanjca i nedoumice
[sm=smiley31.gif]

Amelaa RR -> RE: Kozmetika (4.6.2012 17:22:18)

IZVORNA PORUKA: salmy

IZVORNA PORUKA: emma.L

Nadam se da netko zna gdje u Sa mogu naći četkice i kistove za profesionalno šminkanje?
Imas u svakoj bolje opremljenoj parfimeriji

cijena je od 70-150KM.prava dlaka
ja ih imam sigurno 7 godina...perem samponom i traju i traju

Salmy jel mislis na MAC kistove il?
Sto se tice eyelinera...tuseva..ja sam vec dugo na gel eyelineru kojeg nanosim s MAC 209 il sigma eyeliner kistom... ELF gel eyeliner je super...
Sto se tice baze za sjenu..najbolja i testirana na svim mogucim uvjetima..vreline..znoj ..urban decay, imam i Artdeco nije losa...al postojana je nekih max 3-4 sata....

Ja trenutno u potrazi za NARS sjajem Turkish delight...prefino..prelijepo..al nekako mi "mlogo" para..

eko beba -> RE: Kozmetika (5.6.2012 10:19:38)

IZVORNA PORUKA: Amelaa RR

IZVORNA PORUKA: salmy

IZVORNA PORUKA: emma.L

Nadam se da netko zna gdje u Sa mogu naći četkice i kistove za profesionalno šminkanje?
Imas u svakoj bolje opremljenoj parfimeriji

cijena je od 70-150KM.prava dlaka
ja ih imam sigurno 7 godina...perem samponom i traju i traju

Salmy jel mislis na MAC kistove il?
Sto se tice eyelinera...tuseva..ja sam vec dugo na gel eyelineru kojeg nanosim s MAC 209 il sigma eyeliner kistom... ELF gel eyeliner je super...
Sto se tice baze za sjenu..najbolja i testirana na svim mogucim uvjetima..vreline..znoj ..urban decay, imam i Artdeco nije losa...al postojana je nekih max 3-4 sata....

Ja trenutno u potrazi za NARS sjajem Turkish delight...prefino..prelijepo..al nekako mi "mlogo" para..

ima li dostava za BiH ELF ... ne nadjoh na njihovoj stranici?

zvončica -> RE: Kozmetika (5.6.2012 12:26:37)

Gdje se ima kupiti surma i koliko kosta....voljela bih probati [sm=smiley1.gif]

Medić* -> RE: Kozmetika (5.6.2012 12:33:00)

Gdje se ima kupiti surma i koliko kosta....voljela bih probati [sm=smiley1.gif]

Surmu mozes kupiti na carsiji preko puta Begove dzamije i znam da ima kod Fahdove dzamije, ispred. Ne znam koliko su, ali ne vjerujem da su preko 5 km. Ja inace imam sa hadza mi svekrva donijela u prahu i kao olovka.

zvončica -> RE: Kozmetika (5.6.2012 12:34:28)

Hvala medic [sm=smiley1.gif]

Jos mi reci kako se ta u prahu stavlja...uz pomoc nekog kista ili...

Medić* -> RE: Kozmetika (5.6.2012 12:37:47)

Hvala medic [sm=smiley1.gif]

Jos mi reci kako se ta u prahu stavlja...uz pomoc nekog kista ili...

Nesto poput kista ima dodje uz surmu, to je ustvari pklopas sa produzetkom dole, metalna bocica, umocic i naneses. Imam i sivu i crnu, ali volim crnu [sm=smiley1.gif]

djoisa -> RE: Kozmetika (19.6.2012 12:31:49)

koji tecni puder za masnu kozu preporucujete, da nije "tezak" neki za ljeto?

damma -> RE: Kozmetika (19.6.2012 12:39:59)

Samo da obavijestim ako nekog interesuje, probala ovu kremu, izvrsna je za ljeto.
http://www.garnier.rs/_sr/_ww/our_products/range.aspx?tpcode=OUR_PRODUCTS%5EPRD_SKINCARE%5EBB_CREAM%5EBB_CREAM_HOME

mala_sa -> RE: Kozmetika (19.6.2012 13:10:21)

IZVORNA PORUKA: damma

Samo da obavijestim ako nekog interesuje, probala ovu kremu, izvrsna je za ljeto.
http://www.garnier.rs/_sr/_ww/our_products/range.aspx?tpcode=OUR_PRODUCTS%5EPRD_SKINCARE%5EBB_CREAM%5EBB_CREAM_HOME

Ja je takodjer koristim sada za ljeto i za malo rumenila je zaista [sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif]

Miimy -> RE: Kozmetika (19.6.2012 13:32:31)

Kolko kosta ova krema Garnier cini mi se da je super bas mi treba nesto lagano za ljeta ...

Precious -> RE: Kozmetika (17.7.2012 0:21:53)

IZVORNA PORUKA: djoisa

koji tecni puder za masnu kozu preporucujete, da nije "tezak" neki za ljeto?

Od Avona, Calming effects [sm=bravo.gif]

damma -> RE: Kozmetika (17.7.2012 15:33:13)

IZVORNA PORUKA: Miimy

Kolko kosta ova krema Garnier cini mi se da je super bas mi treba nesto lagano za ljeta ...

11 KM, u cm cesto bude na akciji, oko 9KM bude.

Precious -> RE: Kozmetika (11.8.2012 23:00:33)

Zna li neko kako se prave domaci sapuni?

milenium -> RE: Kozmetika (11.8.2012 23:32:11)

IZVORNA PORUKA: Precious

Zna li neko kako se prave domaci sapuni?

oni starinski što su naše bake pravile su od svinjskih ostataka,ušiju itd[sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>