Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Pozz svim ,ja evo ne mogu da spavam,u petak sam se nasikirala pravo,pa me još drži...Imam problem sa ubrzanim radom štitne i njeno uvećanje,pila sam lijekove i sve bilo ok ,štitna se bila povukla i terapija je bila na minimumu.Kad tako u petak MM i ja sjedimo i gledamo TV kad će ti on meni kako se osjećaš,ja kažem ok...Kaže on meni opet ti štitna otekla,ja na ogledalo ono se uvećala,nazovem ordinaciju,kažu mi da dodjem izvadim kad ono hormoni skočili puf,stanje se u sad već pred kraj 4 mjeseca pogoršalo. E nebi to ni bilo strašno,jer sam navikla,već su mi povećali terapiju sa 100mg na 150mg .A žao mi ovog mog bebija svaki put sad kad me lupi ja se rasplačem,nebi mi bilo žao i da pijem po 500mg,ali da nije bebi tu,već ovako Pitala sam doktora,kaže kao veći je rizik po bebu ako ne pijem lijekove nego obratno,ali rizik postoji i kod njihove primjene...Eto opet sam počela plakati ... E evo i jedna lijepa vijest,vodila sam svog malca po prvi put kod zubara da mu pregleda jedan zub,na kojem je se pojavio karijes i zubar nešto malo,a moj A se pravo odomaćio i čovjek proba sa brusilicom on ni aaaa da je rekao,tako da smo popravili taj zubić i kada smo izašli pitao me : Mama oćemo opet ići poplavljaću zuba ??? Eto drage moje,čuvajte se lijepo spavajte
Pozz svim ,ja evo ne mogu da spavam,u petak sam se nasikirala pravo,pa me još drži...Imam problem sa ubrzanim radom štitne i njeno uvećanje,pila sam lijekove i sve bilo ok ,štitna se bila povukla i terapija je bila na minimumu.Kad tako u petak MM i ja sjedimo i gledamo TV kad će ti on meni kako se osjećaš,ja kažem ok...Kaže on meni opet ti štitna otekla,ja na ogledalo ono se uvećala,nazovem ordinaciju,kažu mi da dodjem izvadim kad ono hormoni skočili puf,stanje se u sad već pred kraj 4 mjeseca pogoršalo. E nebi to ni bilo strašno,jer sam navikla,već su mi povećali terapiju sa 100mg na 150mg .A žao mi ovog mog bebija svaki put sad kad me lupi ja se rasplačem,nebi mi bilo žao i da pijem po 500mg,ali da nije bebi tu,već ovako Pitala sam doktora,kaže kao veći je rizik po bebu ako ne pijem lijekove nego obratno,ali rizik postoji i kod njihove primjene...Eto opet sam počela plakati ... E evo i jedna lijepa vijest,vodila sam svog malca po prvi put kod zubara da mu pregleda jedan zub,na kojem je se pojavio karijes i zubar nešto malo,a moj A se pravo odomaćio i čovjek proba sa brusilicom on ni aaaa da je rekao,tako da smo popravili taj zubić i kada smo izašli pitao me : Mama oćemo opet ići poplavljaću zuba ??? Eto drage moje,čuvajte se lijepo spavajte
Draga Simran, baš mi je žao što te zadesila takva situacija ali sreća pa ima lijekova... ako doktori kazu da je bolje piti ih nego ne piti onda šta ćeš... znam da ti nije jednostavno ali moraš se strpiti... i nemoj se molim te sekirati jer zadnje što ti treba je sekiracija... Tu smo šta god možemo da uradimo za tebe... Čuvaj se... za malca i prvo iskustvo sa zubarom
Mersiha 77 hvala na kafici ja sam zgrabila jednu šoljicu... samo da nam se još neko pridruži i mahalanje
Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!! K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm
Izvinite žene nisam puno ulazila za vikend sve nekakve obaveze... Ja sam sa gagach u 2-3 dana sa terminom sad nam je 8. mjesec a jos malo pa 9. ako Bog da kad sam na poslu mogu cesce ulaziti na RR pa tipkati, kad sam kuci nista ne stizem
Gagach ja sam dobro hvala Bogu ovaj moj beg u meni jos sjedi ne mrda idem na kontrolu u četvrtak ha sabah pa vam javim kakva je situacija
a sto se tice brijanja i spremanja za preglede... ja bila prošli četvrtak na čupanju inace nisam stizala na to zbog radnog vremena ali sve gotovo za sekundu... a kad nisam stizala sva sam se kasapila čim izraste odoh opet...
Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!! K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm
Evo i mas , jutros koliko toliko naspavane, koliko je to moguce.
Simran bas mi je zao, ali bolje i lijekovi nego bez lijekova, vise steti. Draga nemoj da se sikiras i to utice na bebca, ja nema sta nisam pila sa Anom kad sam bila trudna, cak i lijekove koji se ne smiju piti u trudnoci, ali nije mi bilo izlaza isli smo na rizik, pa hvala dragom Bogu ziva i zdrava rodjena i to na rodjenju apgar dobila dvije desetke, sto su se svi iznenadili. Draga sto se vise opustis to ce i stitna biti bolje, a i ti i bebica u tibi. Bravo za velikog druga , svaka cast. Sad me sramota, ja se bojim strasno zubara, a tolisno dijete hoce opet, a ja bih bjezala .
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.2.2011 10:14:59
mersiha 77
IZVORNA PORUKA: entinte
IZVORNA PORUKA: Simran
Draga Simran, baš mi je žao što te zadesila takva situacija ali sreća pa ima lijekova... ako doktori kazu da je bolje piti ih nego ne piti onda šta ćeš... znam da ti nije jednostavno ali moraš se strpiti... i nemoj se molim te sekirati jer zadnje što ti treba je sekiracija... Tu smo šta god možemo da uradimo za tebe... Čuvaj se... za malca i prvo iskustvo sa zubarom
Mersiha 77 hvala na kafici ja sam zgrabila jednu šoljicu... samo da nam se još neko pridruži i mahalanje
Da i ja kazem,netreba da se sekira nasa draga Simran bice to bolje nego sto mi mislimo.
Nego kakosi mi ti?
Koja je kod tebe nedjelja?
Nsto mi nisi bila ovih dana pa se ja zabrinula.
I ja sam jednu zgrabila.Juuuuppiiii idemo mahalati.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.2.2011 10:42:39
sunce27
Simran, bas mi je zao, nadam se da ce to sve biti kod tebe ok. Mi evo tek ustali, ja spavam kao da sam tek 3 mjesec a ne 9 dana do termina, nemam nikakvih briga a mislila sam kada se priblizi ja necu znati sta da radim od sebe jer sam veliki panicar i poprilicno strasljiva i evo ne mogu da vjerujem da sam ovo ja da sam ovako mirna. Mersiha ti si bas vrijedna , pravo rano si ustala a ja evo i sada u pidzami i ko zna da li cu iz nje izaci cijeli dan tako sam nesto lijena.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.2.2011 10:50:47
entinte
žene ženeee šta je ovo jutros tanko sa mahalanjem... ko još leži dižite se i pravite sdruštvo ovima koje rade ili koji su već ustale... pa ohladi se kafica... ma i kukanje ako treba samo tipkajte...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.2.2011 10:50:54
sunce27
vilo i Medi sta je danas sa vama? Ja sve kontam kada udjem na rr da cu da vidim lijepe vijesti da se bar jedna od vas dvije rijesila, hajde malko pogurajte Micu i Bubu hocu i ja vise da dodjem na red dosadilo mi je pravo teska sam ko tuc...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.2.2011 11:19:20
entinte
IZVORNA PORUKA: jelenaT
Gdje nam je Gagach-a?
I ja se pitam mozda sinoc nije mogla spavati pa ugrabila malo da prilegne ostavila sam joj poruku i na FB ali nema pa nemaaaa
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.2.2011 11:38:45
Anoniman
Cudno mi da nema nje, ona uvijek nas ujutru doceka, nadam se da je sve ok . Entinte skontala sam sad da imamo jednog zajednickog prijatelja i mimo RR na FB.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.2.2011 11:41:46
Simran
Curke hvala na pozitivnim vibricama,mao kao i svakoj od nas čim nešto nas zaboli odmah pomislimo da neće ili nije šta nedo Bog bebi,tako i ja,ali ako Bog da bit će to ok.... Jutros mi je krv krenula iz nosa,a ja tek ustala da sam se na sekundu uspaničila,joj kako čovjek u nekim situacijama izgubi i razum,tako sam i ja jutros skočila i nazvala MM na posao da ga pitam hoću li nagjeti ili spustiti glavu ... Eto tako....Gagac-h se možda i riješila,ne znam tačno koliko još ima,ali ako jeste ,a možda žena samo malo duže spava danas ....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.2.2011 11:42:55
entinte
Cudno mi da nema nje, ona uvijek nas ujutru doceka, nadam se da je sve ok . Entinte skontala sam sad da imamo jednog zajednickog prijatelja i mimo RR na FB.
Aaaa vidi stvarno :)) nebih ni skontala... a to ti je iz komsiluka... koliko ja znam zivite u istom naselju
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.2.2011 11:44:57
entinte
IZVORNA PORUKA: Simran
Gagac-h se možda i riješila,ne znam tačno koliko još ima,ali ako jeste ,a možda žena samo malo duže spava danas ....
Ma ima ona još 40-ak dana rano joj je... dogovorile smo se dernjati zajedno u sali neće valjda izraditi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.2.2011 11:56:01
Anoniman
Meni bas cesto u zadnje vrijeme curi krv iz nosa. Entinte on je dobio sina kad i ja ćeru, moja Ana sat vremena starija, jesmo isto naselje, ali nsimo bas u komsiluku, mi smo gore malo visocije u kucama.
Gagach i entinte zajedno u salu, a ja cu im prisustvovati porodu da im dajem moralnu podrsku
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.2.2011 12:08:32
entinte
Entinte on je dobio sina kad i ja ćeru, moja Ana sat vremena starija, jesmo isto naselje, ali nsimo bas u komsiluku, mi smo gore malo visocije u kucama.
Znam da je dobio sina, bio mi je kolega :) znam da mu se zena saaaaatima porađala... hvala Bogu dobili su divnog dječaka a gore u kucama imam tetku... jeste da rijetko kad odem ali manje vise znam to naselje...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.2.2011 12:10:16
Anoniman
E njegova zena i ja smo bile koleginice u porodilisu, ona se poradjala saaaaaaaaaaaaaatima, a ja duplo od nje . Njoj su morali inducirati porod jer je tri nedjelje prenijela. Pa dodji cesce kod tetke pa navrati na kafu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.2.2011 12:36:07
ena23
Meni se uzasn ovrti u glavi... toliko da ne smjem usati. Je li se vama desavalo? bas sam se zabrinula, na poslu sam, danas ioanko imam zakazano pa cu otici doci i pitati ali svakako da i vas prvo pitam? od cega? kako da dodjem sebi? u prvoj trudnoci nikada mi ovako nije bilo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.2.2011 12:38:50
palachinken
Jest meni, naveče krenula na šolju, nisam smjela ustati s nje, koliko mi se vrtilo mislila sam da cu pasti u nesvijest. Imas li uz sebe nesto slatko? Nek ti neko odleti po čokoladicu od kolega. Ili vode i šećera, samo da ti šećer skoči.
U svakom slucaju, to je sve spada u normalu u ovom blaženom nam stanju :) Meni je doktor preporucio da uvijek imam čokoladicu u torbi, za te vrtoglavice.
< Poruku je uredio palachinken -- 28.2.2011 12:43:07 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.2.2011 12:43:05
Anoniman
Ena ili ti secer opao ili pritisak nizak, dobro ti palachinken rece pojedi nesto slatko ili popij sok, ili ako nista casu vode sa secerom. Kod mene je to stalno takod ja uvijek nesto slatko uz sebe imam.