Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.2.2011 12:43:59
gagach
ostavim vas jedno jutro bez kafe i odmah pomislite da ste me se rijesile ccccccc cak su me neke i porodile hahahahhaha
evo mene...od spavanja nista...bilo bi lijepo da sam mogla ali me mali mengele raznese... jutros sam piskila u bocicu pa sad cekam nalaze u dva pa onda idem dr na remont hahahhaa pritisak, vaganje i bebini otkucaji...da vidimo kako je tersonja raspolozen jutros... kupila sam si novi broj magazina trudna i lijepa i sad se crnjacim kako ove trudnice nemaju celulita...mislim izretusirane su savrseno...sto mene niko nece da izretusira? Jel vi imate ove ogromne celulitozne naslage po nogama? Ja sam u soku!
odlucila sam poslusati suncetov savjet i strpiti se,smiriti ili ti vam smanjiti tempo jos ovih 10-tak dana dok ne udjem u deveti ...
Medi javi se molim te kad dodjes od dr...ovo te upozoravam Vilena i tvoje javljanje ocekujemo!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.2.2011 12:44:46
lepetetka
ena23 eto ideš doktoru pa iskoristi priliku da ga ispitaš... mada i meni se vrti više u ovoj trudnoći, nekada mislim da ću i pasti pa ti ja fino zalegnem..meni je pritisak nizak pa kada se baš spusti imam te vrtoglavice i šuštanje u ušima "ko da sam na moru" Provjeri pritisak, ako je nizak nalij se kafe , pojedi što slaniju supicu, popij šumeći magnezij i nadam se da će ti biti bolje.... Ali prvo provjeri koliki ti je!!! Možeš biti i malokrvna pa da osjećaš te pojave.... Uglavnom i meni je puuuuno vrtoglavije u ovoj trudnoći....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.2.2011 12:52:36
Anoniman
Gagach neces se ti poradjati bez entinte i mene da vas bodrim (citaj zajebavam ) Ja sam primjetila da te nema i ako ne pijem kafu, pih vidis kakva si mislis da sam interesdžija , em sam uvreDŽena, em sam iznenaDŽena
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.2.2011 12:57:24
gagach
IZVORNA PORUKA: jelenaT
Gagach neces se ti poradjati bez entinte i mene da vas bodrim (citaj zajebavam ) Ja sam primjetila da te nema i ako ne pijem kafu, pih vidis kakva si mislis da sam interesdžija , em sam uvreDŽena, em sam iznenaDŽena
sta bih ja bez svoje jele
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.2.2011 13:03:01
Amam
Ćao cure,evo se i ja prijavljujem,danas sam zauzeta oko velike principese,sinoc smo imali manju nezgodu,manje posjekotine na dva prstica,ali je to izdignuto na najvisociji nivo Ovaj pisonja unutar se aktivira oko 11h i tako po cijeli dan i noc Simran,draga, samo se ti cuvaj i nemoj previse brinuti,to je zadnje sto ti treba,bebac ce biti ok aBd. koje su na pregledu vibram ~~~~~~~ za najljepse vijesti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.2.2011 13:12:06
Rimljankaa
Trudnjace samo da vam se javim...Ja vam ovih dana nikako nisam dobro.
U subotu mi je pozlilo,onesvjestila se,i dobila sam veliku drhtavicu,odskakala bukvolno do kreveta. Temperatura 39.5. Grudi mi se upalile,tj. desna dojka. Boli za poluditi.
U subotu izasli do trznog centra,i valjda od silne iscrpljenosti,od trudnoce,poroda i nemirne Adne,samo sam pala u nesvjest.
Danas sam malo bolje,nemam temperaturu,ali me desna strana kompletna boli od grudi.
I glava me uzasno boli. Iscrpljena jedva gledam. Adna i dalje nespava. Sinoc je oko 1.30h zaspala u 4h je vec bila budna i naspavana. Vidjeh na FB da se Lara porodila Cestitam!!!!
Nesto to ona preko reda?! Nadam se da je dobro i ona i bebica i da ce se brzo oporaviti.
Sta je s Vilom? Medi????
Nemam bas snage da citam...
Ljubim vas,pa se cujemo
23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... 11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... Ja sam najbogat
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.2.2011 13:22:07
ena23
e hvala vam mile na odgovorima. Ma cim sam jutros oci otvorila jela sam slatko, dok sam se na poso vozila pojela corny i na poslu tri kockice cokolade al nema fajde nista, odoh sebi uzeti veeeeeeeliku milku, ako na porodu budem imala 135 kg vas cu da krivim
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.2.2011 13:25:47
entinte
IZVORNA PORUKA: gagach
ostavim vas jedno jutro bez kafe i odmah pomislite da ste me se rijesile ccccccc cak su me neke i porodile hahahahhaha
evo mene...od spavanja nista...bilo bi lijepo da sam mogla ali me mali mengele raznese... jutros sam piskila u bocicu pa sad cekam nalaze u dva pa onda idem dr na remont hahahhaa pritisak, vaganje i bebini otkucaji...da vidimo kako je tersonja raspolozen jutros... kupila sam si novi broj magazina trudna i lijepa i sad se crnjacim kako ove trudnice nemaju celulita...mislim izretusirane su savrseno...sto mene niko nece da izretusira? Jel vi imate ove ogromne celulitozne naslage po nogama? Ja sam u soku!
odlucila sam poslusati suncetov savjet i strpiti se,smiriti ili ti vam smanjiti tempo jos ovih 10-tak dana dok ne udjem u deveti ...
Medi javi se molim te kad dodjes od dr...ovo te upozoravam Vilena i tvoje javljanje ocekujemo!
Ej draga gagach pa gdje si ti... znala sam ja da ti nećeš nigdje bez mene heheheheh Haj ti polako po te nalaze pa doktoru i javi nam se obavezno kad se vratis... Sretno!!!
Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!! K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.2.2011 13:27:21
Anoniman
Joj Rime bas mi je zao, meni je kod upale dojkih najvise pomoglo uzms lisku kupusa i ugrijes na radijatoru i stavis na grudi, jer meni su obje strasno bile upaljene, kupila i mehanicku i elektricnu aventovu pumpicu, sve zivo probavala, dok mi svekrva kupus ne stavi na grudi, preporodila sam se tad. Ena samo rucki, sve ce to da spadne, jos dvoje djece pa kad pocnes trcati ima da budes i u minusu sa kilogramima
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.2.2011 13:35:00
ena23
hehe, u pravu si. ovaj moj zvrk me ino steso taman se vratila n predporodjajnu tezinu pa se opet zabebila
rimljanko isto sam prosla kao i ti. moras sada navaliti na sve sa zeljezom da bi obnovila malo krvnu sliku i dosla sebi poslje poroda a na grudi stavljaj liske kupusa, ja se u kupus kunem odkako mi je izvuko gadnu upalu desne dojke (samo pazi da ne stavljas lisku ni u kom slucaju na bradavicu i da ne drzis duze od osam sati u komadu)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.2.2011 13:39:21
ena23
i da, znam da te sada sve zivo boli i da razmisljas da se udaris cekicem u glavu da bar malo odspavas, ali vjeruj da prodje sve pa tako i te faze nespavanja, a kada prodju bices kao i ja i smijati se toj fazi.
Ja recimo umirem od smjeha sama sebi kad se sjetim da sam spavala stojeci, sjedeci, cuceci, ma bilo kako... ili kad se sjetim da sam krenula da dojim muza nekad u po noci kad se emir budio stoti put a ja nisam znala gdje sam sve bude i prodje mila ,drzi se
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.2.2011 13:42:54
Rimljankaa
Stavljam kupusovu lisku,nadam se da ce pomoci. Mama mi to stavlja.
Jao kakvi su ovo bolovi i muke. Dodjemi dase ubijem. Od pumpice mi se bradavica upalila,pa sad kad je ona stavi u usta,ja odmah placem. Suze od boli same idu. Jao kako se patim.
A jesam se zapostavila posle poroda. Slabo sma jela,nisam stizala od nje. Jako je nemirna. Nespavam,nejedem..
Evo sad me moji natjerali,jedem telecu dzigericu stalno,koljenicu pa supu,junece snicle,kupio mi muz nekakav med s propolisom,kao eliksir zivota...
Nadam se da cu se malo povratiti.
Imala sam veliku temperaturu,to me iscrpilo,sve kosti me bole,mislici,jos uvijek imam glavobolju uzasnu.
Pumpica nista ne pomaze. Samo bacene pare. Meni nece nista da izvuce,a kad Adna siki mlijeka ima. Desna sisa mi je crvena i tvrdo na dodir,nadams e da ce kupus pomoci,ako je vec vama...
<a ona id alje nemirna,tacno cu da obolim i u bolnici zavrsim do nje...
23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... 11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... Ja sam najbogat
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.2.2011 13:45:08
Rimljankaa
IZVORNA PORUKA: ena23
i da, znam da te sada sve zivo boli i da razmisljas da se udaris cekicem u glavu da bar malo odspavas, ali vjeruj da prodje sve pa tako i te faze nespavanja, a kada prodju bices kao i ja i smijati se toj fazi.
Ja recimo umirem od smjeha sama sebi kad se sjetim da sam spavala stojeci, sjedeci, cuceci, ma bilo kako... ili kad se sjetim da sam krenula da dojim muza nekad u po noci kad se emir budio stoti put a ja nisam znala gdje sam sve bude i prodje mila ,drzi se
Joj vjeruj najradije bi s balkona skocila... Niti spavam,niti mogu da jedem,ona samo place. mene sve boli..
Jucer je svega pola sata spavala,ostatak hoce da se nosa... Sinoc iza 1h zaspala u 4h je vec bila budna i naspavana. Nosali smo je do 7h. Nece da lezi,nece cuclu,samo da se nosa i da joj se prica.
Sad bi se opet porodila i svu onu bol prosla,a tezak porod sam imala samo da mi nije ovoga. Ne mogu ni biti dobro i nije cudo sto sma iscrpljena kad mi ona dusu uze
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.2.2011 14:11:41
Anoniman
Dok sam ja mahalala sa vama meni moje dijete belaj napravilo , ne znam da li da placem ili se smijem. Posto ona vec duzi period kaki u tutu, a piski u pelenu i tacno akd hoce da kaki pocne da kenka i tegli pelenu, ono kao cupa i to znaci da treba da je skinem i ona kaki. I kako je ona spavala u sobi ja je nisam cula da je ustala, ja udjem sad u sobu posto je cuh da prica, ona fino skinula donji dio trenerke i odlijepila pelenu i iskakila se u krevetac i sva se umaljala , morala sam je okupati, srece nije zameljala krevetac vec samo carsaf, ko bi njega ocistio, a onaj putni. Tako mi i treba kad mama mahala po cijeli dan .
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.2.2011 14:14:33
sandy82
Rimljanka, ako imaš ragade, dobro pomaže poslije dojenja osušiti fenom za kosu. Ja sam imala užasne. Jedva zarasle. Malo bih fenom zagrijala grudi prije dojenja da omekšaju i krene mlijeko, tople obloge nisu pomagale ili ja nisam znala koristiti. Poslije dojenja bih osušila ragade, kraste na bradavicama, od toga su počele da brzo zarastaju. Samo kratko produvati, ne previše da još ne bi dobila upalu pluća. A beba traži pažnju, naravno. I moja je tražila da joj se stalno priča, samo sreća pa nije navikla na nosanje. Samo je ležala. Jeste nezgodno kad navikne na ruke. Proći će valjda ta faza ubrzo.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.2.2011 14:17:52
sandy82
Pumpica stvarno nekim ženama pomogne, nekim ne. Meni je jako pomogla, ali samo kad bih se lijepo smirila i odmorila. Lijepo se ispumpa. Ako bih bila umorna i nervozna, ne bi izašla ni kap. I na uputsvu piše ako ne ide, pokušati kasnije kad se žena malo opusti. Dovoljno mi je bilo dva tri puta da ispumpam da razbijem čvoriće. Poslije je bilo dobro i izmuzanje rukom.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.2.2011 14:21:02
animagical
rime moja seka je imala tako upalu, i te pumpice nisu pomagale, ali mi smo joj stavljali kupus vruc pa sam joj onda ja rucno ispumpavala dok grudi ne omeksaju. to boli pravo ali izdrzi, moja seka je sve plakala i govorila hvala ti... pa je nekako proslo.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.2.2011 14:24:59
Nellica
Drage moje bebele, da se i ja javim, Ana spava i nadam se da ce tako barem do 3 da malo sa vama procakulam. Rimljanko tako mi je zao sta te snaslo, mislim da bi najbolje bilo ako imas nekog da ti pomogne neka se ukljuci i nosa malenu da ti malo svoju dusu odmoris, moras se naspavati i najesti jer u takvom stanju nisi dobra ni sebi ni djetetu. Znam da nije lako, meni niko nikada nije pomagao od prvog dana sve je bilo na meni i beba i kuca i gosti, isto me čeka i sada sa drugom bebom , ali Bože moj.
Jelena blagom tebi mojoj je tuta ko kazna, a juče je kakala 5 puta. MM konačno sutra stize s' puta 10 dana sam ssama sa Anom.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.2.2011 14:25:41
ajnur
IZVORNA PORUKA: Rimljankaa
Stavljam kupusovu lisku,nadam se da ce pomoci. Mama mi to stavlja.
Jao kakvi su ovo bolovi i muke. Dodjemi dase ubijem. Od pumpice mi se bradavica upalila,pa sad kad je ona stavi u usta,ja odmah placem. Suze od boli same idu. Jao kako se patim.
A jesam se zapostavila posle poroda. Slabo sma jela,nisam stizala od nje. Jako je nemirna. Nespavam,nejedem..
Evo sad me moji natjerali,jedem telecu dzigericu stalno,koljenicu pa supu,junece snicle,kupio mi muz nekakav med s propolisom,kao eliksir zivota...
Nadam se da cu se malo povratiti.
Imala sam veliku temperaturu,to me iscrpilo,sve kosti me bole,mislici,jos uvijek imam glavobolju uzasnu.
Pumpica nista ne pomaze. Samo bacene pare. Meni nece nista da izvuce,a kad Adna siki mlijeka ima. Desna sisa mi je crvena i tvrdo na dodir,nadams e da ce kupus pomoci,ako je vec vama...
<a ona id alje nemirna,tacno cu da obolim i u bolnici zavrsim do nje...
Vruca pelena na grudi,tusiranje vrelom vodom da ti otvori kanale kupusova liska zatvara kanale.Gledaj da ti izvuce skroz do kraja da se ne stvore cepovi.Nek ti doji 20min jednu pa 20min drugu.Uzmi kremu za njegu bradavica ne mogu se sjetiti naziva al je pravo dobra a bezopasna je za bebu.Brzo ce proci ta faza vjeruj sve smo to prosle.Ja sam aktivirala kolica u tom periodu da se ne nauci na ruke i super su mi pomogla.I meni je bio tezak porod zamisli moja beba je imala 4700 prirodno rodil sva pukla sat me dr sio.Opusti se i uzivaj u svojoj bebici Ne brini neces oboljeti za 2 mjeseca ces se smijati sama sebi.Opet ti kazem provjeri mlijeko,posalji na analizu mozda nije dobrog kvaliteta mozda je gladna.Kod mene je to bio slucaj.Pusa
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.2.2011 14:40:21
Rimljankaa
Hvala za savjete... Stvarno nije lako.
Valjda smo je naucili na nosanje,a sad sta je tu je?! Pomazu mi,ali ona je najvise vezana za mene.
Jucer cijeli dan pumpam,vrlo malo izadje mlijeka. I kad mislim da vise nema,stavim nju na siku,ona povuce i vidim da ima mlijeka. Tusirala sma se i vrucom vodom,i tople obloge,slabo pomognu. Kako vidim ona to najbolje.
Nemam regade,mada me bradavavica me desna boli,ali to je od pumpice. Mazem kremom,onu medelinu imam.
A to da doji na jednoj siki 20 min,pa na drugoj,tesko da to mogu tako,jer ona nekad doji pa zaspi,neprodje ni 10 min,nekad doji dugo,nekad nece...
Ja stavljam hladan kupus,negrijem ga
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.2.2011 15:00:31
taurus
draga rime samo jedan podrške
znam kako ti je, upala grudi je najjača bol koju sam ikada imala porod je nula zbog toga sam ovj put odmah prekinula laktaciju, nisam imala hrabrosti ni snage da sve opet prođem drži se mila moja jesi li kontaktirala lejlu ka, ona će ti najbolje pomoći oko grudi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.2.2011 15:05:50
Rimljankaa
pisala sam joj pvt poruku...nadam se pomoci...zena ce vise poluditi od mene..
tacno mi se vise ne doji,a to mi je bila najveca zelja...toliko sma se trudila..samo sta me snadje..
i manje mi je tvrdo u grudima,ali mi je sika i dalje crvena i bolna?! Kako da znam da prolazi?? I da nestaje to sto se zgrusalo?