Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 5.2.2011 14:30:14
NejraS
drzi se, aBd sve ce to biti bolje, nemoj padati u ocaj, cuvaj snagu za bebicu, a cim si dobila lijekove znaci da ce ti od njih biti bolje da ima lijeka za sve to, cuvaj se i drzim ti fige da se aBd druzis sa svojom bebicom... ne znam sta pametno da ti kazem jer sam i ja neiskusna ali u svakom slucaju sve najbolje ti od srca zelim da ti sve to prodje najbolje moguce...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 5.2.2011 15:05:37
Anoniman
sanela.asja glavu gore, depresija samo oze pogorsati stanje. Kod mene slicno stanje, samo sto imam bebu od nepunu godinu dana i nikoga za pomoci. Utrogestan, dobroston i apaurin, svega maximalna doza, pa hvala Bogu dragom sve ce to biti ok, samo bez nerviranja i vece tenzije sebi, jer to samo moze da ti pogorsa. I meni kad su sve to poukljucivali i pored svih tih lijekova ja i dalje imam jake kontrakcije, ali uz Boziju pomoć i tvoju psihicku pribranost i pozitivne misli sve ce to biti dobro. I meni je tesko i ja se rasplacem milion puta, kazu ne smijem kilograma dici, a imam bebu od 13 kg. Nemoj se sekirati draga, uz tebe smo i bice sve to uredu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 5.2.2011 15:18:46
Rimljankaa
Trudnjace samo da vas pozdravim dok moja smrdljivica prdljivica spava... Ja evo ne mogu zaspati,a ona je sinoc do 3h pjevala...Bas nam je veselo bilo... UH...
Nejra sretno!!!! Nemoj nista da se bojis...Znam da ti nije lako,i ja sma panicila kao niko...Ali sve prodje i nije tako strasno...
Ja nisam imala jake bolove do porodjajne sale...Super su bili i bas su bili izdrzljivi..Kad sam drip dobila,onda su poceli zestoki bolovi,ali i to je bilo od 8-9.45h. Tako da se i to izdrzi...
Neko ima srecu,kao m.i.n.a. recimo,da bebica lagano izleti,pa bas super prodje..MOja bas nije htjela napolje,pa smo se malo namucili... Ali sve se zaboravi,kako si do sada 10000 puta cula i kad vidis malu bebicu znas da sve to vrijedi...
Sretno i hrabro!!!!
Ostale moje trudnjace,kako ste??? Hodate danas?? Zavidim vam!!!!!
Jos malo...iskoristite...
23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... 11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... Ja sam najbogat
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 5.2.2011 15:20:56
Rimljankaa
IZVORNA PORUKA: sanela.asja
drage moje meni je danas jako jako tesko..dvije sedmice sam cekala na ultrazvuk da vidim svoju bebiicu kad ono sve gore od goreg..mozda nekom to i nije strasno al meni se cjeli svjet srusio ..nalazi su mi uzasni,krv,urin secer na granci sve haos..bebica nije jaka tako da postoji mogucnost da pobacim..dobila sam utrogestan tablete za ucvrscenje ploda,ferum za zeljezo,ampicilin kapsule za bakterije,vaginalete,samo caj smjem piti a slatko nesmjen ni primirasti i moram strogo mirovati,pa zene kako da mirujem kad imam djete od 3 god..jako mi je tesko neznam sta cu ako mi se tako nesto desi..za 10 dana mi je kontrola neznam kako cu izdrzati tih 10 dana da bi vidjela kako je moja bebica koja ima samo 7 nedelja..
Sanela,bez panike,koliko god to tesko bilo... To ti sad moze samo nastetiti...Polako,sve ce biti bolje nego sto mislis..Slusaj ljekare,miruj koliko mozes ,uzimaj terapiju i ako Bog da bice sve uredu...
Za drugu bebicu,ima li ti neko pomoci??? Svekrva,mama ili sestra...
Glavu gore,bice to ako BOg da sve uredu...
23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... 11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... Ja sam najbogat
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 5.2.2011 15:24:28
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Rimljankaa
IZVORNA PORUKA: sanela.asja
drage moje meni je danas jako jako tesko..dvije sedmice sam cekala na ultrazvuk da vidim svoju bebiicu kad ono sve gore od goreg..mozda nekom to i nije strasno al meni se cjeli svjet srusio ..nalazi su mi uzasni,krv,urin secer na granci sve haos..bebica nije jaka tako da postoji mogucnost da pobacim..dobila sam utrogestan tablete za ucvrscenje ploda,ferum za zeljezo,ampicilin kapsule za bakterije,vaginalete,samo caj smjem piti a slatko nesmjen ni primirasti i moram strogo mirovati,pa zene kako da mirujem kad imam djete od 3 god..jako mi je tesko neznam sta cu ako mi se tako nesto desi..za 10 dana mi je kontrola neznam kako cu izdrzati tih 10 dana da bi vidjela kako je moja bebica koja ima samo 7 nedelja..
Sanela,bez panike,koliko god to tesko bilo... To ti sad moze samo nastetiti...Polako,sve ce biti bolje nego sto mislis..Slusaj ljekare,miruj koliko mozes ,uzimaj terapiju i ako Bog da bice sve uredu...
Za drugu bebicu,ima li ti neko pomoci??? Svekrva,mama ili sestra...
Glavu gore,bice to ako BOg da sve uredu...
da imal ti tko pomoc .Bas mi je zao pokusaj da mirujes znam da je tesko sa djecom ,.... Radil ti muz jel kuci, da pripomogne .Stvarno dobro bi ti dosla pomoc sad bar upocetku trudnoce dok se sve nesmiri i ucvrsti plod... Ako nista nadji si nekog da ti pomaze kuci oko djeta. Sretno
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 5.2.2011 16:05:50
animagical
sanela.asja polako, bice to sve dobro...i ja sam, kao i mnoge zene na utrogestanu,a uzimala sam do skoro i antibiotike, pa i to proslo...nemoj da panicis, pokusaj naci nekoga da ti pod hitno pomaze, bar neku prijateljicu po par sati ili nekoga od rodbine. ako bas nemas nikoga blizu a da je slobodan, sto ne nadjes mjesec dva neku tetu da ti pripazi malu i malo pospremi po kuci...a uostalom sta te i briga, nek je i nered, nek i mala jede neko vrijeme pastete, nece nikome nista biti, ti samo lezi...to je sada najvaznije. navali na caj od brusnice i lezi. nadam se da ces biti bolje.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 5.2.2011 16:31:40
sanela.asja
drage moje hvalla vam puno,malo sam se smirila.. snaci su se nekako dosla mi je mala od sestre ona ce mi pomoci oko asje, ma dale ste mi podrsku i sad vidim da nisam jedina s ovim problemom...evo vecse maksimalno trudim lezim i popila sam urinoloskog bokal caja..lezimi nemicem i nezlim da micem jer stvarno zelim ovu bebicu..hvalla vam od srca na podrsci bilo mi je potrebno..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 5.2.2011 16:40:20
rose
IZVORNA PORUKA: jelenaT
meni bila na predproslom pregledu rekla da dodjem od 05. do 10. februara kao trinaesta nedjelja da mi uradi, i sad kad sam prije dva dana bila, kaze fino se i sad vidi, moze se i sad uraditi, kraj si 12 nedjelje da ne dolazis opet i bacas pare. Ma jednostavno moram da kazem da imam najbolju doktoricu na cijelom svijetu, ja bih jednostavno tu zenu svaki put ljubila kad je vidim
jel ja to dobro skontah da i ti ides u clarus? amra je zakon
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 5.2.2011 16:45:24
animagical
samo pazi NEMOJ piti uvin caj, ali ni slucajno. meni dr bas naglasio uva-ne. brusnica je super. cuvaj se i vidjeces bice to super.ja sam imala bas jake bolove i od utrica prestalo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 5.2.2011 20:09:07
gagach
Zdravoooooooooo
Idacha cccc pravi si spijun:) zamisli da me ovih dana nista ne boli...mislim osim rebra i tako jos nekog organa heheheh ...Vadila sam nalaze kvnu sliku urin itd i sve je hB uredno...osim onog hemoglobina al hajd nista strasno:) Iduce hefte nastavljam sa pretragama oko bebicinih otkucaja srca, pa idem na ekg,ctg i 4d pa se dobro pripremite jer cu imati napade depresije, straha i tako tih shizoidnih trenutaka..al to sam samo ja:) Sto se tice sedmica, mjeseci i tromjesecja evo ti ovaj link on je pravo super... http://www.baby2see.com/pregnancylength.html
Vilo znaci posao gotov:) neka te nemoj mi sada oticati kad trebamo da skitamo po gradu:)
Nejra S neka je sa srecom:) Jesi li kupila ti kolica na kraju?
Sanela.asja iako ne zvuci utjesno moras se pokusati smiriti…bila I prosla kroz sve to…progesteron pila do 16 nedelje,apaurine 3 puta dnevno,mirovala, krvarila imala alergiju ( rekli mi da sam alergicna na trudnocu ?! ) pa se hB sve rijesilo…samo hrabro I polako…misli na sebe I na bebicu…pusaaa
Eto guzle moje odoh namjestati ovo rebro I piti caaaaaaaaj!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 5.2.2011 22:08:49
NejraS
nismo mi kupili jer nam je od muza ordbina rekla donijeti kao poklon od njih ona pp kolica kad se rodi bebac :) a ja sam veceras nesto pravooo depresivna valjda je sve to normalno ali eto
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 5.2.2011 22:34:44
NejraS
ish depresijooooo :) eno ode depresija :) heheheheh
ma kakav moj muz, evo meni par dana pred porod ja njega masiram, njemu izasle strije po stomaku mazem ga i bole ga ledja od posla pa ga izmasiram a posto se jako udebljao cak ja njemu vezem cipele imam najludjeg muza na svijetu sto kaze moja mama kod vas sve obrnuto
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 5.2.2011 22:45:18
gagach
pa on trudniji od tebe hehehhe...pazi samo da kontrakcije ne dobije i da mu nedo Bog sluzni cep ne ispadne hehehehehe ah i moj je nabesao kila uz mene...sad je jadan na dijeti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 5.2.2011 22:48:50
vila.vilica
cao debele
nejraS...zar se nisi porodila jel to sigurno bio cep ili krv usljed pregleda? gagach...znas koja je surova istina....od danas kad sam free za hodat...ja skoro pa nemam sta obuci na noge a vala ja ne kupovala sad pred sami porod novu obucu jao koje moje razocarenje...citam preporucuje se hodanje...e mogu al u japankama il kalosama... najgore od svega je sto me bole noge
e bas sam i ja neki peh al moramo nesto izmajmunisatii
sanela.asja....zelim da ti to bude hairli sa bebicom
ja sutra idem u bolnicu po prvi put pa nek mi je Bog na pomoci... podnijecu vam izvjestaj imate mahanje od mene i nemirne Mice
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 5.2.2011 22:49:43
NejraS
nisam se porodila, a jeste bio sluzni cep, jer je bas bas sluz a i nije bio odmah poslije ginekoloskog vec nakon neka 24 sata a i dokktor mi je rekao da sam otvorena za prst jedan...
maloprije moj muz ustaje sa kauca kaze de pomozi bole me ledja hahahahah :) reko ja njemu sta bi bolan da si trudan umro bi odmah :)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 5.2.2011 23:22:13
Rimljankaa
Trudnjace moje...Da vas pozdravim...
Vilo zar je oticaje toliko??? Ja sam do zadnjeg dana svoje cizme nosila,nisam imala frke s tim..
Sto se tice sluzog meni je bas gomila toga izlazilo...Cijelu noc pred sami porod je bas curilo...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 5.2.2011 23:37:00
NejraS
meni je jucer ujutro bilo ono....ne znam kako da se izrazim nije bas puno ali je bilo pun ulozak... i bas je sluz smedja tamnija malo ne puno ne znam kako da objasnim gadljiva sam...i tokom dana jucer mi je malo curkalo tako...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 6.2.2011 0:12:01
Rimljankaa
nejra to je pocelo...Mene je taj sluzavi cep probudio u noci s petka na subotu,u 4h ujutru..Bol i osjetila sma da sma mokra..mislila sma u prvom momentu d ami je vodenjak pukao,kad sam otisla u wc vidjela sma da je sluzni... A pordila sma se u nedjelju u 9.45h...
Svo to vrijeme mi je curilo i izlazilo to ljigavo... Polako,priprema..Jos malo...Sretno!!!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 6.2.2011 1:17:20
idacha
sanela, mila moja, bas mi je zao sto ti se sve to desava, ali kao sto sama kazes, sve ima gore od goreg, a tvoje nije ni blizu tome.. bice sve to aBd dobro, samo polako i opusteno... pokusaj da se organizujes nekako, samo da sebi olaksas, bar dok se nalazi malo ne urede... vidi kako nasa Jelena, hrabrica... mozes ti to, samo pozitivno... kao sto neko ovdje rece, cim su ti dali lijekove, odmah ce to ici na bolje... navali na namirnice bogate Fe, zanemari slatko, kuhaj sebi brusnice sto vise i odmaraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj.... drzi nam se, ljubimo te