|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart)
4.2.2011 23:03:01   
gogano
IZVORNA PORUKA: elmicha

Puno srece Nejra...

Elmiche, koja slucajnost i moja beba aBd stize 21.03.

(odgovor članu elmicha)
Neposredna veza do poruke: 1151
4.2.2011 23:11:07   
vila.vilica
IZVORNA PORUKA: adne

IZVORNA PORUKA: NejraS

meni ispao onaj sluzni cep...bas me strah cure...user posted image user posted image

draga Nejra, blago tebi user posted image nemoj da se prepadas nego se raduj user posted image jest da si me preduhitrila ali ti oprastam user posted image Sretno draga.

Taurus drago mi je da si dobroi da ces nam napisati jednu lijepu pricicu user posted image

Zna li neko kada se vrsi vaginalni pregled prije poroda, i da li ga uopste rade prije nego bolovi pocnu?

mene isto zanima...user posted image
dobila sam uputnicu za GAK na kojoj pise molim ctg...mozel se s tim iskamciti neki pregled ( ja ctg radim svakih 5 dana u skerlicevoj, a ova uputnica mi je ono kao da se konacno tuspasim na klinici)....
ta slavna velika uputnica..je li ona osim za porod moze biti i za te vaginalne preglede...
joj ja blage veze nemam...jos samo treba da Mica krene a ja nespremna skroz user posted image
doduse Mica se jos nije odlijepila od rebara....daBog da da ona urani..

Inace ja sam se danas poselamila s poslom do daljnjeguser posted image
konacno ne moram da sjedim 8 sati dnevno...

btw....konacno imam tako sexy debele noge tj clanke da ne mogu da se nagledam svojih nona...pitam se samo gdje li su prstici nestali user posted image user posted image user posted image user posted image

zene...laku nooocuser posted image

Snježnog dana stigla mi je pahuljica mala...
02.03.2011.

(odgovor članu adne)
Neposredna veza do poruke: 1152
4.2.2011 23:12:36   
Anoniman
Idacha draga joj jedva cekam da i mene moja user posted image pocne lupkati. Ja sam Anu osjetila cim sam usla u cetvrti mjesec, neka 14 nedjelja i to dr gleda na UZ i ja "uh" leptiric, kaze osjeti li, reko jesam. Ja se iznenadila da tako rano, kaze zato sto sam bila strasno mrsava, kao mrsavije osobe dosta ranije osjete jer im masne naslage ne smetaju user posted image . Ja sad kad se primirim tacno srculence maleno osjetim, pa se nadam da cu ubrzo i udarce moje male mrvice user posted image .
Ja sam odustala od dublle testa, zvala DIP milion nekih da oprostite sranja traze da urade, u Clarusu tek krajem sledece sedmice mogu, nesto ih aparat zeza, a meni tada kasno, tako da sam zvala dr ona kaze nema potrebe, kao ona je sigurna da je 100% sve uredu, ali eto mislila iz predostroznosti, nadam se da ne grijesim user posted image

(odgovor članu gogano)
  Neposredna veza do poruke: 1153
4.2.2011 23:13:49   
NejraS
ide mi jos mrvicu sluz i nemam nekih vecih bolova pa vidjecemo kada ce sve krenuti...user posted image user posted image

(odgovor članu vila.vilica)
Neposredna veza do poruke: 1154
4.2.2011 23:16:07   
Anoniman
Vilo nasmije me za ovo sa prstićima user posted image . JA sam vec pisala na temi bebe od 0 do 1 da od prenatala oticu noge, ja cim sam ga prestala piti prestale oticati i onda pocela pregnacare, pa eto ako neka koja hoce pokusa ili se posavjetuje sa dr.

Sto se tice ginekoloskog sve ti je individualno. Meni termin bio 19. februara, a orvi ginekoloski, a i poslednj dok nisam legla u bolnicu, jer sam isti dan dobila bolove bio 08.februara. Tako da to sve zavisi od doktora do doktora. Kod kog ces dr Vilo, imas li nekog u planu?

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1155
4.2.2011 23:17:31   
idacha
Jelena, nemoj se brinuti zbog duble t... najbitnije je da je nabor ok, a sve ostalo je sigurno u najboljem redu...

Nejras, mogu misliti kako ti je sada... ko na iglama.. iscekujes... pokusaj se malko opustiti i ozda prileci i odspavati.. bise tjeram zenu, aBogami najbolje su mi namjereuser posted image

uh, ja otvorila kesu chipsauser posted image user posted image user posted image otkad nisam, ne pamtim... sjeda mi ko budali samaruser posted image

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

(odgovor članu NejraS)
Neposredna veza do poruke: 1156
4.2.2011 23:19:33   
Anoniman
Idacha nuhalni je manji od 1mm, kaze dr super, tako da sam se sinoc sa njom posavjetovala i skontale smo da ga ne radim.

(odgovor članu idacha)
  Neposredna veza do poruke: 1157
4.2.2011 23:21:21   
idacha
mashallah, to je najbitnije...i kod nas je isto tako, tako da ni ja ne radim duble.. ni sam imijem nisam radila...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1158
4.2.2011 23:24:53   
idacha
joj, zene, al me nesto nervira.. nije da me tooooooliko dotice, ali ne kontam..
zasto se toliko razlikuju racunanja tromjesjecja na pojedinim kalendarima i forumima?
eto, kod nas na ringeraja.ba drugo tromj. pocinje od 18 sedmice, a na rr.rs (ako se ne varam) je totalno nesto drugo...
bas me zanima logika tih razlika... ili je jednostavno ono kako ko hoce nek' racuna

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 1159
4.2.2011 23:26:17   
NejraS

IZVORNA PORUKA: idacha

Jelena, nemoj se brinuti zbog duble t... najbitnije je da je nabor ok, a sve ostalo je sigurno u najboljem redu...

Nejras, mogu misliti kako ti je sada... ko na iglama.. iscekujes... pokusaj se malko opustiti i ozda prileci i odspavati.. bise tjeram zenu, aBogami najbolje su mi namjereuser posted image

uh, ja otvorila kesu chipsauser posted image user posted image user posted image otkad nisam, ne pamtim... sjeda mi ko budali samaruser posted image

ma nista, otjera ti mene sa foruma heheheheh :) zezam se, nego i nisam bas u nekim trncima, danas me malo bilo strah ali odmah me to proslo, takva sam u zivotu cim dodje " tezak " trenutak ja sam najstabilnija i najsabranija.... nije da je tezak ali je neizvjestan... evo mucim se muzu objasnjavam kako da mi kupi steznik ujutro, a on ko musko nista ne konta heheheh rekla sam bez steznika mi ne dolazi :) user posted image

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 1160
4.2.2011 23:26:45   
Anoniman
Poceli kao kod nas na Klinickom da ga rade i kaze meni dr :poceli prije nove godine, ali trazili preveliku papirologiju i proceduru i onda nismo nikoga slali. Jer traze sa 4D uz snimke na CD-u, pa visina, tezina, obim glave, duzina extremiteta i jos more nekih stvari za bebu, takodje i za mamu i to da to sve bude uradjeno taj dan kad se vadi krv za dublle, a krv za dublle na klinickom vade do devet sati ujutru, i onda se sa ginekologije bunili jer kao sve je to lijepo ali nije izvodljivo tako lako i nije potrebno njima i oni kao obustave da to traze i ja juce nazovem kad mi rekose da sve to opet traze, reko e manite me se idem privatno. nazovem privatno kad tamo tek sledece sedmice, nazovem dr i posteno se ismijemo ovim na klinickom, kaze dr da im ne treba i broj cipela koje nosis user posted image .

(odgovor članu idacha)
  Neposredna veza do poruke: 1161
4.2.2011 23:30:17   
Anoniman
Idacha 40 nedjelja podijelis na tri i to su ti tri tromjesecja. Tako se racuna, bar smo mi tako u skoli racunali.
Nejra reci tm nek ti kupi onaj pompein steznik ima u DM, xtra je, ja sam ih imala desetak i bar meni se taj najbolje pokazao.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1162
4.2.2011 23:31:20   
NejraS
ahaa reci cu mu, koliko kosta odprilike da mu znam reci i cijenu da se ne zezne :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1163
4.2.2011 23:32:24   
idacha
Nejra, neka te onda sa nama (vidi sto se vadim sadauser posted image user posted image user posted image )... uh, zeno, prosto ti zavidim, majke mi... ima uskoro da uzivas sa svojom bebicom... uh, prosto me neka milina obuze.. ja jos ne kontam da sam trudna i da cu imati jos jednu bebicuuser posted image user posted image user posted image
Jelena, slazem se da je covjek najmirniji kada sve moguce odradi nalaze i testove.. cisto da je siguran da je sve ok.. meni je vala onaj pregled u 14oj nedjelji krucijelan bio i kada je dr rekla da je sve sve u najboljem redu, odahnula sam dusom...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1164
4.2.2011 23:33:32   
Anoniman
Oko 20KM ja mislim, nije skuplji sigurno. Ja ti preporucujem onaj sa nogavicama, tipa bokserice samo gore dubok, jer meni je ovaj drugi kao obicne gacice smetao na ranu, nekako stezao previse izmedju nogu i vrijeđao

(odgovor članu NejraS)
  Neposredna veza do poruke: 1165
4.2.2011 23:34:35   
NejraS
a vjeruj mi i ja jedva cekam da rodim, nekako i ova trudnoca pred kraj dojadi bas user posted image i sto jest jest, jedva cekam da legnem na stomak i ko covjek ugodno spavam do trudnoce sam uvijek spavala na stomaku tako da odkad sam trudna nisam normalno odspavalauser posted image

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 1166
4.2.2011 23:35:47   
Anoniman
meni bila na predproslom pregledu rekla da dodjem od 05. do 10. februara kao trinaesta nedjelja da mi uradi, i sad kad sam prije dva dana bila, kaze fino se i sad vidi, moze se i sad uraditi, kraj si 12 nedjelje da ne dolazis opet i bacas pare.
Ma jednostavno moram da kazem da imam najbolju doktoricu na cijelom svijetu, ja bih jednostavno tu zenu svaki put ljubila kad je vidim user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1167
4.2.2011 23:37:45   
idacha
eh, ja steznik nisam koristila... doduse, motala sam pelenu oko sebe i to samo nekoliko puta, na nagovor starijih zena..
hB stomak se ubrzo poceo povlaciti sam od sebe, a kako sam i mrsala, bivalo ga sve manje...
ovaj put cu IPAK uzeti steznjak, jer sam poslije cula da je dobar za vracanje maternice...

e, a ja u bolnici, nakon poroda, popila sigurno 7 litara soka za 1 i po dan.. i to nisam pila iz case,  nego onako iz tetrapaka nagnem (nisam imala casu, a ne bi mi ni koristila koliko sam zedna bila).. i posljednji tetrapak ja iskapila, kad dolazi sestrica i sapce meni ''zenice, nemoj tako piti tecnost.. pij gutljaj po gutljaj, inace ce ti ostati stomak veliki''... ja pogledah u nju, pa u onih 7 praznih kutija tetrapaka, kontam 'sad mi kazes''user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1168
4.2.2011 23:40:36   
NejraS

eh, ja steznik nisam koristila... doduse, motala sam pelenu oko sebe i to samo nekoliko puta, na nagovor starijih zena..
hB stomak se ubrzo poceo povlaciti sam od sebe, a kako sam i mrsala, bivalo ga sve manje...
ovaj put cu IPAK uzeti steznjak, jer sam poslije cula da je dobar za vracanje maternice...

e, a ja u bolnici, nakon poroda, popila sigurno 7 litara soka za 1 i po dan.. i to nisam pila iz case,  nego onako iz tetrapaka nagnem (nisam imala casu, a ne bi mi ni koristila koliko sam zedna bila).. i posljednji tetrapak ja iskapila, kad dolazi sestrica i sapce meni ''zenice, nemoj tako piti tecnost.. pij gutljaj po gutljaj, inace ce ti ostati stomak veliki''... ja pogledah u nju, pa u onih 7 praznih kutija tetrapaka, kontam 'sad mi kazes''user posted image user posted image user posted image

hahahahahaah, ma ja samo kolu ili vodu pijem, a zadnjih dana toliko zednim da je to nenormalno, uvijek mi pored kreveta flasa velika ledene vode u noci se budim i pijem :)

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 1169
4.2.2011 23:41:08   
idacha
Jelena, stvarno ti je dr divna...rijetkost je to danas, majke mi...
i meni je moja prosli put rekla (10 januara) da je sve hB tako dobro da ne moram dolaziti naredna 2 mjeseca, sto mi sa imranom nikada nije rekla, jer sam nosila nisko u pocetku...
a, ja, posto opet kazem imam strpljenja ko mrtva konj, gledam u nju i kazem''pa dobro, mozda dodjem za jedno mjesec i po''.. ona se poce smijati i kaze pa dodji ti i za mjesec, ali nema potrebe, sve je u najboljem reduuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 1170
4.2.2011 23:43:08   
idacha
Njera, ja vodu nikada nisam pila, ni dan danas... coca colu obozavam, moja mama je imala obicaj reci da je ona sigurna da stavljaju nesto u colu sto izaziva ovisnost, sudeci po meniuser posted image
medjutim, poslije poroda mi je najvise prijala bistra jabuka sok... a, i najbolja je za mlijeko.. do tada, taj sok nikada nisam kupila sebi niti pila.. danas mi je omiljena, poslije cole, naravnouser posted image

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 1171
4.2.2011 23:44:46   
Anoniman
Sa Anom sam takodje imala rizicnu trudnocu i narucivali me svako sedam dana. Sad takodje rizicna, strogo mirovanje pa mi kaze za mjesec dana po potrebi ranije, ali imas broj mobilnog u po dana i po noci zovi ili samo pusti sms ja ti se javim, nema potrebe da se peglas i dolazis non stop, ako boli zovi, ako ima kakav problem zovi sto mozemo telefonski zavrsicemo, sto ne doci ces. Jednostavno zeni nije u cilju da uzme pare.

(odgovor članu idacha)
  Neposredna veza do poruke: 1172
4.2.2011 23:46:38   
Anoniman
Ja javno priznajem da sam ovisna o Coli, ali bas ovisna, ja ako bar gutljaj ne popijem jednostavno sva sam u panici user posted image . Mimo trudnoce pijem litrima, a sad se suzdrzavam pa po nekad po malo cugnem user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1173
4.2.2011 23:47:31   
NejraS

Njera, ja vodu nikada nisam pila, ni dan danas... coca colu obozavam, moja mama je imala obicaj reci da je ona sigurna da stavljaju nesto u colu sto izaziva ovisnost, sudeci po meniuser posted image
medjutim, poslije poroda mi je najvise prijala bistra jabuka sok... a, i najbolja je za mlijeko.. do tada, taj sok nikada nisam kupila sebi niti pila.. danas mi je omiljena, poslije cole, naravnouser posted image

vec sam rekla muzu kako znas prokrijumcari mi kolu u bolnicu hahah on je rekao da sam luda user posted image
a nadam se da cu i ja preci na sok, jedino volim od borovnice, ma picu sta god je dobro za mlijeko user posted image i naravno ponekad kolu heheheh

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 1174
4.2.2011 23:53:11   
Anoniman
Nejra ja ti zelim duzinu ostanka u bolnici kao sebi, mislim ovu posle poroda niposto ovu prije poroda user posted image . Ja se porodila u 1.15 u noci, sutra u 12 bila kuci, tako da te ceka na stolu minimum paket cole user posted image

(odgovor članu NejraS)
  Neposredna veza do poruke: 1175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *