|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart)
3.2.2011 16:32:48   
tukica
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: tukica

Pitanje dame moje, ne mogu nikako naci ovu temu na portalu, dobila sam 3 uputnice za urinokulturu, a moji na poslu su grozni i ne smijem bas izlaziti, a to se nosi tri dana zaredom, moze li urin neko odnijeti za mene ili se to mora licno nositi?
i koliko uopste vaze uputnice za lab? meni pada sutra da nosim, a ne vjerujem da rade subotom, pa bih trebala cekati ponedjeljak?????
Thanx unaprijed...

tukice....
uzmi tri posudice u apoteci...one plastične sa poklopcem crvenim ....
kući izvrši uriniranje pa neka nosi neko za tebe al vodi računa da mora biti tri dana za redom...
najbolje onda od ponedeljak do srijede da se preda...
odnse neko za tebe nije frka...na ilidžu ili u stari grad zavisno dgje živiš.

Uzela sam te posudice u apoteci, pa cu aBd u ponedjeljak odnijeti  na pregled...
Hvala u svakom slucaju, nece me valjda vratiti sto nisu epruvete, j,,,,, mu misa, pa i ove su sterilne, upakovane, ni praska ne moze uci u njih user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1126
4.2.2011 0:58:13   
rose
pa ni kod njih ne piskis u epruvete vec u plasticne case user posted image ...samo krv ide u epruvete user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 1127
4.2.2011 9:31:42   
NejraS
meni ispao onaj sluzni cep...bas me strah cure...user posted image user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1128
4.2.2011 9:34:41   
rose
nema te cega biti strah...samo disi i vidjet ces da bol uopste nije strasan ni neizdrziv...sam porod traje 5 minutica...a otvaranje predises...vidjet ces...ono sto boli je kasniji oporavak od reza al nemoj o tome sada razmisljati...naoruzaj se snagom i cim pocne a ti disi user posted image

(odgovor članu NejraS)
Neposredna veza do poruke: 1129
4.2.2011 9:50:30   
sanela.asja

IZVORNA PORUKA: rose

nema te cega biti strah...samo disi i vidjet ces da bol uopste nije strasan ni neizdrziv...sam porod traje 5 minutica...a otvaranje predises...vidjet ces...ono sto boli je kasniji oporavak od reza al nemoj o tome sada razmisljati...naoruzaj se snagom i cim pocne a ti disi user posted image

budi hrabra i disi samo disi..ne misli na bolove..

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1130
4.2.2011 12:36:36   
rose
i meni je sestra nakon poroda dala dobar savjet kad su me sivali...kaye samo predisi...tako da sam i svaki ubod igle predisala i srecom nije dugo ni trajalo

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 1131
4.2.2011 18:40:40   
lepetetka
Ćao drage user posted image !!!   mene iskreno nije nimalo bolilo šivanje doktor mi je dao neku injekciju valjda neka lokalna an. iako nisam imala samo dva tri konca...

mamin dječak, 11.01.2008.
mamina princeza 09.07.2011.

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1132
4.2.2011 19:00:17   
bint
IZVORNA PORUKA: NejraS

meni ispao onaj sluzni cep...bas me strah cure...user posted image user posted image

nejra no sikiriki...sve ce biti okuser posted image user posted image user posted image user posted image
ma mene su bas sivali /heklali user posted image jer sam jako bila uska i kakao rece doktor zilavauser posted image a bebica i nije tako bial sitna kako su mislili i doktori al mene su sivali odmah uz neku injekciju tako da osjetila nisam,,a onda slijede rivanol obloge i analgil il paracetamol ako te boliiii..znaci nemas potrebe za stahom ima rijesenjeuser posted image user posted image i kaze patronazna eto te ko nova eheheh..
sretno ti...

(odgovor članu NejraS)
Neposredna veza do poruke: 1133
4.2.2011 19:01:24   
elmicha
Pozzz drage user posted image user posted image i naravno mamice,Sunce vidim ti bila na ctg-u ja trebam sada sljed.sedmice...sad je i mene malo strah...user posted image user posted image ali nadam se da ce aBda sve biti ok...

Moja princeza...zivot moj...ima 14 mjeseci..<3

(odgovor članu lepetetka)
Neposredna veza do poruke: 1134
4.2.2011 19:02:52   
elmicha
Puno srece Nejra...

Moja princeza...zivot moj...ima 14 mjeseci..<3

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1135
4.2.2011 19:03:05   
Anoniman
Nejra srećnoooo user posted image , samo se opusti koliko god je to moguce. Sam porod je nista, a ostalo ti je disanje, znamo mi da ces ti to sve za deset odraditi, uz tebe smo...

(odgovor članu bint)
  Neposredna veza do poruke: 1136
4.2.2011 19:07:15   
Anoniman
Elmicha nema sta da vas bude strah ctg-a, bezazlenije je od UZ user posted image . Ja sam se tako prvi put prepala i ako sam znala kako to izgleda(bila na praksi na ginekologiji), ali panika hoce li sve ok biti, hoce li ovo, hoce li ono itd. Ako se beba redvno javlja u pupi sce je ok. Ja sam se toliko bila prepala d ami bila ravna linija i onda me moj "maniti" doktor tjerao da trcim po holu po starom GAK-u, doke gdje ej UZ i on trcao za mnom, tako da su nas svi gledali kao kakve budale, kao da me ganjao po holu user posted image , ne bi li se beba probudila. tako sto si ti opustenija to je ctg bolji...

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1137
4.2.2011 19:16:44   
sunce27

IZVORNA PORUKA: elmicha

Pozzz drage user posted image user posted image i naravno mamice,Sunce vidim ti bila na ctg-u ja trebam sada sljed.sedmice...sad je i mene malo strah...user posted image user posted image ali nadam se da ce aBda sve biti ok...

Nije strasno mila moja, mene su malo prepali ali hvala Bogu sve je ok, jucer sam opet bila i hvala Allahu sve je ok, uzivaj draga moja, ja sam sada smirena i jedva cekam novi ctg jer je tako lijep osjecaj.

Ti si srebro, ti si zlato i bogatstvo kojeg nema
mog života smisao si moja bebo malena
02.03.2011. Emina

Rijad nam stigao 11.10. 2012 .

(odgovor članu elmicha)
Neposredna veza do poruke: 1138
4.2.2011 19:34:53   
blur 77
Hvala na dobrodoslici, evo mene sa par pitanja. Prosli put kad samNe znam  radila nalaze bila sam prilicno anemicna i od tada pijem gvozdje, za hranu da ne pricam sta sve ne jedem- ko mi cveklu pomene naljuticu se pravo user posted image user posted image user posted image , i danas opet gotovi nalazi i opet isto anemicna, nesto se malo poboljsalo, ali nije nikakav napredak koliki sam ocekivala. Ne znam vise sta da radim i sta da jedem.
E i ovo da pitam, da li neka od vas spava na ledjima, posto su me istripovali da se smije sam na bokovima spavati, a ja posto sam lezala prva dva mj i sad dosta lezim, previse me bole kukovi i jedan i drugi, od silnog lezanja, i nekad mi prija makar na po sata leci na ledja. Poz od nas dvijeuser posted image

Van mene dosta boja zivi, Van mene katkad sve i posivi, ili se smraci i naoblaci. Dobro je zato sto postoje i ove moje lepse boje. I neki osmeh suncan i plah. I vetar necujan kao dah.

(odgovor članu sunce27)
Neposredna veza do poruke: 1139
4.2.2011 19:38:31   
tukica
user posted image ma daj, ja sam usla u 8.mjesec i vrlo cesto spavam i na ledjima, tj. u svim sam polozajima, osim na stomaku... tako da ako tebe beba ne pritisce i ne boli te, spavaj kako  ti je  volja... samo ne na pupiuser posted image

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 1140
4.2.2011 19:46:21   
animagical
cao zeneuser posted image blur cvekla uopste nema neku kolicinu zeljeza, to je mit,da te razocaram. ali zato ima crveno mesouser posted image nemoj previse da ga peces i  pokusaj junetinu umjesto teletine(moja seka iza poroda imala zeljezo 2). na ledjima kao beba moze da pritisne aortu abdominalis pa da ti se zavrti...ako ti se ne vrti lezi kako volis. najzdravije je na lijevom boku, ne bilo kom. ali ugodi sebiuser posted image

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 1141
4.2.2011 19:50:09   
sunce27

IZVORNA PORUKA: tukica

user posted image ma daj, ja sam usla u 8.mjesec i vrlo cesto spavam i na ledjima, tj. u svim sam polozajima, osim na stomaku... tako da ako tebe beba ne pritisce i ne boli te, spavaj kako  ti je  volja... samo ne na pupiuser posted image

Jucer sam bila kod ginekologa u DZ i meni je rekla da samo spavam na lijevoj strani, ali kako to da izdrzim kada me sve boli, ja se po citavu noc okrecem cas na lijevi cas na desni bok na ledjima nikada ne spavam.

Ti si srebro, ti si zlato i bogatstvo kojeg nema
mog života smisao si moja bebo malena
02.03.2011. Emina

Rijad nam stigao 11.10. 2012 .

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 1142
4.2.2011 19:51:03   
sanela.asja
i jas am spavala u raznim polozejima znala sam se nekad probuditi i na stomaku (ne znamni sama kako )pa sam trcala ljekaru da vidim jel sve ok..
i sad sam trudna s mjeseca spavam svakako ...user posted image
samo se opusti,sto vise sebi neku paniku stvaras i vodis racuna o tome gore ti stvaras sebi pritisak i nervozu opusti se--user posted image

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 1143
4.2.2011 19:54:42   
taurus
pozdrav za moje drage 

samo da vam se na brzinu javim
ja i beba smo dobro, danas nam je 7 dana

porod je super prošao, sve je bilo gotovo za sat i po tako da vam samo mogu poželjeti porod kao moj
rana od epiziotomije nije velika-samo 3 konca ali me je strašno boljela, više nego prošli put

porođajnu priču pišem čim uhvatim malo vremena

< Poruku je uredio taurus -- 4.2.2011 19:56:42 >

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 1144
4.2.2011 20:14:43   
adne

draga Nejra, blago tebi user posted image nemoj da se prepadas nego se raduj user posted image jest da si me preduhitrila ali ti oprastam user posted image Sretno draga.

Taurus drago mi je da si dobroi da ces nam napisati jednu lijepu pricicu user posted image

Zna li neko kada se vrsi vaginalni pregled prije poroda, i da li ga uopste rade prije nego bolovi pocnu?

(odgovor članu NejraS)
Neposredna veza do poruke: 1145
4.2.2011 20:47:36   
NejraS

IZVORNA PORUKA: adne

draga Nejra, blago tebi user posted image nemoj da se prepadas nego se raduj user posted image jest da si me preduhitrila ali ti oprastam user posted image Sretno draga.

Taurus drago mi je da si dobroi da ces nam napisati jednu lijepu pricicu user posted image

Zna li neko kada se vrsi vaginalni pregled prije poroda, i da li ga uopste rade prije nego bolovi pocnu?

hehehhe ma strah me jer me jako jako bolio jucer ginekoloski pregled, bukvalno sam vristala jer kaze doktor imam upalu neku, pa me strah koliki ce mi bolovi onda biti na porodu, ali eto :) izdrzacu sve za svoju bebicu malu :)
ne znam ja koliko otprilike poslije ispadanja sluznog cepa nastupi porod....sve mi je nesto neizvjesno :)

(odgovor članu adne)
Neposredna veza do poruke: 1146
4.2.2011 21:01:02   
stefania
sretno Nejra

ostale, dje ste, kako ste, sta ima.nigdje nijedne user posted image

svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujemo

(odgovor članu NejraS)
Neposredna veza do poruke: 1147
4.2.2011 21:38:09   
ladyblue RR

IZVORNA PORUKA: adne

hehehhe ma strah me jer me jako jako bolio jucer ginekoloski pregled, bukvalno sam vristala jer kaze doktor imam upalu neku, pa me strah koliki ce mi bolovi onda biti na porodu, ali eto :) izdrzacu sve za svoju bebicu malu :)
ne znam ja koliko otprilike poslije ispadanja sluznog cepa nastupi porod....sve mi je nesto neizvjesno :)

Nejra, to ti je individualno ali neće ti porod odmah krenuti. Tek za par dana. Meni je krenuo čep u srijedu a porodila sam se u nedjelju ujutro.
Nemaš razloga za strah. sve to nekako prođe a da i ne znaš kako je prošlo i eto tebi tvoje bebice. Samo hrabro i bez straha.
Sretno!

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu NejraS)
Neposredna veza do poruke: 1148
4.2.2011 21:59:41   
idacha
Nejra, lutko lijepa, polako samo... i sretno ako krene.. moze krenuti odmah, a moze tek za dan-dva... kako god da bude, samo smireno i lagano i sve ce biti ok.. ima da nam pises isto ovako ako Taurus, aBd.. .)

kako su nam ostale bembele???
mi smo dobro, hB... pritisak mi i dalje malo malo pa ko u mrtvaca, ali se orimo :)
sanela, nasmija me sa brnjicom..user posted image user posted image user posted image

mene bebaricu pravo lupka, mashallahuser posted image bas sam rano osjetila bebu ovaj put, a sada sve intenzivnije.. anrocito nocu, kada legnem i umirim se.. juce sam cak vidjela i da mi stomak malko poskakuje pri dnu, pri lupkanjuuser posted image user posted image user posted image hehhee, kako mi je smijesno bilo...
meni stomak naraste za noc, majke mi.. sve stagnira i samo ujutro ustanem sa vecim stomakomuser posted image user posted image
o sisama da ne pricam.. ko da mi ih je ko nalijepio, sve se razletileuser posted image user posted image a, meni lijepoooooooooouser posted image user posted image user posted image
inace, nisam bas narocito obdarena, pa mi je sada extra.. sa imijem u trudnoci sike nisu rasle, nego tek poslije poroda buknule.. a, sadaaaaauser posted image user posted image user posted image bas sam smijesna sama sebi...

nadam se da ste sve dobro i zdravo...

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 1149
4.2.2011 22:01:47   
idacha
gagach, virkas, vidim...
pa samo da provjerim, boli li te sta danas??user posted image user posted image user posted image saalim se malko :)
kiss

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 1150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *