emma.L
|
IZVORNA PORUKA: malena27 RR i jos kaze, nema te nikad u kuci pe rekoh kono ja radim... pa kao ne radis navecer...pa rekoh ne radim, tad spavam kao eto ona bi dosla... rekoh nemam ja vremena da mi se dolazi na sijelo....a vala nismo ni generacija, mi se druzimo samo s mladim parovima pobjegla je ko da sam je vrucom vodom polila sreca pa nikad muzu nisam dala da se zvono postavi, inace bi mi visila za vratom...ovako se pravim da ne cujem kad mi lupaju na donja ulazna vrata Nisam česta ovdje, ne mogu vas upratiti, ali ovaj post me nasmijao pravo i podsjetio na moje novo susjedstvo ( za starim susjedima). Preko puta živi sama starija žena, fina je, ali mahaluša prava. I sretnem je pred liftom nedavno i počinje: "nikako vala da se upoznamo kako treba, pa kako smo, pa neka komšija, pa da nam bude sretno, valjda ćemo i kavu nekad popiti i da Bog da da nas uskoro bude više". Kako nisam komentirala, ona fino priupita: "Jesi li ti mene čula šta sam rekla: da Bog da da vas bude još uskoro?" Kao sad sam se trebala nadovezati na priču i pohvaliti stomakom i podijeliti s njom svoj život i planove . Elem, bio vikend, jutro, pa sam bila raspoložena i nije me dotaklo, ali se osipam od ovoga. Sporty, slažem se sa Selmom - jednostavno vide da možeš sve i onda hajde sve, kad već možeš. I mene je u prvoj trudnoći nerviralo kad netko kaže "nemoj ti, ja ću" i svima sam dokazivala da nisam bolesna nego trudna. A sada mi je trudnoća po doktoru još stabilnija i bolje sve izgleda nego sa Emom, a mene bole leđa, stomak, zglobovi, imam glavobolje, imala sam mučnine, jedino nema te depresije. I mislim da mi treba više pažnje ovaj put.