Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.5.2011 23:26:35
idacha
animagical, meni, koliko mi je poznato, nisu mjerili to, nego se po mjericama bebe i po UZ utvrdjivalo da je bebi napredniji 2 sedmice.. po tome mi je i termin 18.06, a ne 01.7, mada se termin ne pomjera naravno...ostaje po LPD..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.5.2011 23:28:51
malena27 RR
moracu pripaziti... vec je pocelo kad je toplo mogu misliti kad upekne 40 ovog ljeta.... a sol cu morati smanjiti.... jooooj sta je ovo, sad sam jela i opet bih skvo bas si sazrela za jedno batinanje po guzi radi ove strudle
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.5.2011 23:29:41
Anoniman
IZVORNA PORUKA: idacha
animagical, meni, koliko mi je poznato, nisu mjerili to, nego se po mjericama bebe i po UZ utvrdjivalo da je bebi napredniji 2 sedmice.. po tome mi je i termin 18.06, a ne 01.7, mada se termin ne pomjera naravno...ostaje po LPD..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.5.2011 23:33:24
animagical
ja imam nekoliko datuma po mjerama je veci isto toliko tj oko dvije sedmice...a ta mjera je vanjska mjera, mjeri bukvalno metrom porast maternice prema gore po tome se nekada a evo i sada mjerilo da li beba napreduje a datume imam od 8 septembra pa do 26 avgusta, a kada ce biti Bog zna...
ee sve hocu da vas pitam-jel puno meni posto mi je dr rekao da pripazim na kile da jedem tri puta na dan? ujutru krisku integralnog hljeba s necim...npr izbjegavam jaja i sireve masnije pa jedem dukatelu i paradajz, za rucak ugl povrce obicno bez hljeba i vecera npr palenta? uz to pojedem koju jabuku ili jagode, popijem solju mlijeka i solju jogurta isto u toku dana...ne znam kako da se ogranicim, sve mislim puno jedem a onda opet znam da ne valja drzati dijete u trudnoci...cim neki obrok preskocim vaga smanji...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.5.2011 23:35:36
idacha
pripazi, Bogami... jos tebi valja aBd bas po najvecim vrucinama ''trudovati''... ma, zapravo, vidjeces i sama.. mozda ti ne bude uopste tako strasno.. drzim fige, najiskrenije...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.5.2011 23:36:08
malena27 RR
draga animagical, ja jedem 5x dnevno... meni to malo zvuci.... mislim zar ti ne bude premalo? osjetis li glad? ako ne osjetis, onda je ok... ja evo jela prije 2 sata i opet bih...
idacha, ko da gledam da ce klime raditi s obe strane kuce i da necu izlaziti do 10 dok malo ne zahladni vani
< Poruku je uredio malena27 RR -- 16.5.2011 23:37:12 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.5.2011 23:38:16
idacha
animagical, a zasto moras paziti na kile tako striktno? i to sto si nabrojala uopste nije mnogo... ni kolicinski ni po kvalitetu.. kod mene nema pravila.. jedan dan jedem jednom dnevno, drugi dan 5 puta... ne cuvam se vala nicega...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.5.2011 23:40:29
animagical
ma hajd nadji nekoga ko od palente ne bude gladan? jos nemasno, s mrvom pavlake... ali sta cu, stavio me dr na dijetu, sad se udebljala 6kg i to do 22 sedmice a radila iza spontanog ogtt i bio mi povisen nekakav c peptid ili c protein...pa kao imam tendenciju ka dobivanju secera majke mi prehodam dnevno 5km i bukvalno ovako jedem al opet 6 kila...e sad je l to moglo biti od onog lezanja...ugl jesti ne smijem
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.5.2011 23:55:36
leonora
Pozdrav . Evo ja odbrojavam... Još 5 minuta do svečanog ulaska u 9 mjesec . Ako dobro računam. Termin mi je 17.06. pa valjda je sad 17.05, punih 8 mjeseci i ulazak u 9-i. E neka sam i to dočekala, cijelu trudnoću nešto valja strepiti, te prva 3 mjeseca, te bar da se uđe u 7, te ne valja se poroditi u 8, te bar da se uđe u 9, a sad da mi je još bar 2,5 sedmice još izgurati, da ne krene ranije, mene sve to nešto strah, mada kažu da je bitno da se samo uđe u 9. I tako. Ova moja malena slavi izgleda u stomaku, pravi party, to su skokovi, ubi me... ali neka je...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.5.2011 23:58:37
idacha
pa, to uopste nije mnogo... vjerovatno znas da je normalno da se u trudnoci udeblja od 9-14 kg.. tvojih 6 kg na 22 sedmice ispadne oko kilogram mjesecno, sto je idealno... ne vidim razloga za striktne dijete, ali opet ti najbolje znas.. znam samo da nije bas najbolje da budes gladna ja inace ujutro cim ustanem, pojedem nesto prije kafe.. najcesce krisku necega... jutros recimo slucajno nisam, nego uzela jedan keksic i sjela da pijem kafu.. da ti ne pricam sta je bebi u stomaku radio... razvaljivao mi utrobu dok nisam doruckovala.. beba trazi sam, gladan bio :) ne treba pretjerivati sa hranom kolicinski.. ali treba jesti umjereno, normalno, raznovrsnu ishranu, dakle voce, povrce, crveno meso, ribu i ostalu zdravu hranu... palenta te prostruze samo...
leonora, cestitke na ulasku u 9ti mjesec... eto, sto kaze moja tetka ''dogurala si cara do duvara'', pa sad nek krene kad hoce... :) i ja isto tako prizeljkujem ulazak u 9ti, za sta mi fali jos nekih 10-15 dana, aBd, pa sto se mene tice, nek krene odmah... :)
jao, zene drage, da samo vidite sta radi moj beban u stomaku.. komotno ga mogu uhvatiti za nogicu, majke mi.. tacno su mu none ispod desnog rebra, pa se samo rita, bas boli.. a, ovamo guzom gura, hoce kozu probiti.. a, dole glavicom i rukicama... tacno se sve vidi, a bogme i osjeti... au! evo ga, upravo poce i da stuca.. treci puta danas... halapljiv ce i on biti, kao i imran, isti su :)
ma meni je sve malo zabranjeno pa i hrana sta cu, imam nekih usput svojih zdravstvenih problema, pa mi organizam ne bi mogao podnijeti jos i pritisak ili secer...e zbog toga mi dr ne da da jedem...a nije problem u tome da nesto extremno izgledam, onako malo punija ima slika na slikama stomacica od prije neki dan,...u sestom mi je rekao da smijem dobiti kilu max dvije....znaci do iduceg pregleda kad udjem u sedmi da bude +7 po mogucnosti...e sad lakse reci nego izvesti
ahaaaa.. to je vec druga stvar... na mene je dr bukvalno vristala u prosloj kada sam dobila 30 kg.. ko ne bi normalan... fakat je previse kg opterecenje i za organizam i za bebu... ja sam sada u pocetku, prva tri mjeseca, stagnirala, ni kile nisa dobijala, pa poslije pocela po dvije mjesecno.. sada sam dobila 2,5 kg i dr me zapanjeno pitala ''samo?''... ja se zabezeknula.. rekoh jeste li ocekivali 5-6 kg ili je nesto drugo u pitanju.. rece kako je beba dobila vise od kg za mjesec, sto znaci da sam ja samo kilu ''nabacila'' pa joj cudno, jer trudnice najvise dobijaju posljednja 3 mjeseca.. sada mislim da sam za 3 dana dobila 3 kile, koliko sam jela i opet gladna
Hvala na čestitkama... Joj i moja svaki dan štuca u stomaku, obično ujutro i naveče i maloprije je isto, ja kad kome to pomenem u čudu me gledaju, kao otkud da beba štuca u stomaku, pa se ja zapitam je li to ok... Nekad mi bude i žao kad štuca, sve mislim smeta joj to možda, znam kako mene nervira kad ja nekad štucam...
ma ti si skolska trudnica jos malo pa gotovo a super ti kile idu, ni malo ni puno, taman leonora cestitam privodjenje kraju skvo kakvu si to strudlu slikala i pravila, ja ne smijem ni da virnem da vidim eh tuge moje debele
ahaaaa.. to je vec druga stvar... na mene je dr bukvalno vristala u prosloj kada sam dobila 30 kg.. ko ne bi normalan... fakat je previse kg opterecenje i za organizam i za bebu... ja sam sada u pocetku, prva tri mjeseca, stagnirala, ni kile nisa dobijala, pa poslije pocela po dvije mjesecno.. sada sam dobila 2,5 kg i dr me zapanjeno pitala ''samo?''... ja se zabezeknula.. rekoh jeste li ocekivali 5-6 kg ili je nesto drugo u pitanju.. rece kako je beba dobila vise od kg za mjesec, sto znaci da sam ja samo kilu ''nabacila'' pa joj cudno, jer trudnice najvise dobijaju posljednja 3 mjeseca.. sada mislim da sam za 3 dana dobila 3 kile, koliko sam jela i opet gladna
Ah..ovo je i moj rekord..
ma ti si skolska trudnica jos malo pa gotovo a super ti kile idu, ni malo ni puno, taman leonora cestitam privodjenje kraju skvo kakvu si to strudlu slikala i pravila, ja ne smijem ni da virnem da vidim eh tuge moje debele
Sada sam komad pojela i pijuckam sokic.. ..U petak mi kontrola..kada me doktor ispuca.... eto mene od subote na puri sa tobom...