Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.5.2011 15:53:49
malena27 RR
selma pricuvaj se. otoci su zafrkani i nije se saliti sa njima, jedi povrca i voca sto vise, dosta tecnosti i ne soli hranu... i ja volim poslano jer se ne mogu najesti ako je neslano....
ih meni i dalje muka, bas se osjecam ko iscjedjena sva... evo cekam covu da se vrati iz prodavnice, svasta sam nesto rekla da mi kupi za zaustavljanje proljeva...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.5.2011 15:58:18
mea29
joj kako sam se ja umorila danas na poslu jedva cekam da dodjem kuci, slomljena sam, veceras mi nema mm,nema ni rucka, ja sam papala na poslu,ima odmah da se bacim na kupanje pa pred tv, dekica i drincanje. A ustvari bi trebala raditi po kuci jer u subotu imam goste, ali ne da mi je mrsko, zlo mi je... nema sanse, mislim da cu se danas odmoriti a od ujutro krenuti sa "horganjem" ne veliko :)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.5.2011 15:58:36
palachinken
Selma, pij čaj od koprive, ima u Konzumu proivodi Plantago. On je za izmokravanje. Kao i brusnica. Baš mi je žao što moraš na mirovanje i dijetu, a to dvoje u kombinaciji je baš tegoba, ali izdržat ćeš ti to
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.5.2011 16:23:00
Selma.A.M
Ma jašta ću nego izdržati,valja mi ,a nemam srca ni da kukam jer znam par žena koje su preležale čitavu trudnoću,a da ja ne mogu 7-8 nedelja .... Evo sad sam bila jako gladna ali sam popila limunadu (rekli su mi da kiselo zatvara apetit) jer ti bude kiselina pa za sada djeluje,probat ću makar da jedem samo 3 puta dnevno ali zdravo,a ne ko do sada 15 puta i još uvijek nešto žvaćem .................
Jao ima da vas utušim ovih par nedelja (do 3.6) na rr ,samo ću ovdje i da boravim pa ću samo da piskaram
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.5.2011 16:36:20
Selma.A.M
Eh da mi bi ,ja sam prefurala period za jastuk ,ono je za 6 mjesec a ja već furam kroz 7 A imam ja onaj jastuk iz prve trudnoće pa sam ga izvukla sa tavana skoro
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.5.2011 16:43:55
Selma.A.M
A šta mislite bi li smjela suhog sira neko zove zarica,oni mali, sivi sušeni Ja danas sebi kupila 5 kolutića ,pa sebi sjeckam na kriškice kao za meze ,ali da mi nije i on slan
Nego danas sam od jedne ženice dobila savjet kao ako sam bila pušač,pa sad prestala da je bolje da zapalim po jednu dnevno zbog apetitia ...A ja joj kažem sad ću stvarno pitati doktoricu da li bi smjela po jednu ...... Ona će meni pametovati
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.5.2011 17:09:56
sweet insanity
Evo i mene izletila malo sa bivsom komsinicom na kafu (u mom slucaju je to voda) ovdje u trzni pa sma dosla i opet pukla po cokoladi,ccc....Da se malo javnem, mm pocinje s poslom oko pola 19 pa kad zasjedne za komp mozda se smo uspijem prijavit koji put da vidim kaj se desava kod vas.Za sir suhi selma nemam pojma, ja cijelu trudnocu izbjegavam to domace jer kontam da je nepasterizovano pa budalica ni ne jedem.....(skontala si da sam paranoična ). A mislim da je on posoljen u svakom slucaju. Meni je dr opste prakse rekla da jedem neslano al mi ginekolog rekao da ne misjem ni nelsano ni preslan. Meni je to bilo radi pritiska kji je sutradan hB opet u normalu vracen, a ne oticem hB al ova opste prakse opet navalila na neslano al ja solim nak pomalo. Mozes sebi oprat zelene salate sa limunom, neslani odrezak Bas je zeznuto jer hrana na zalost bude prilicno neukusna bez zacina ali sto se kaze, sve za bebi.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.5.2011 17:13:30
palachinken
Joj Selma, ja nepušač, nisam nikad pušila, ali zato na poslu toliko puše, i to bez nekog pardona i ustručavanja pred trudnicom (a sve žene pušači) tako da se pasivno nagutam dima i dima. A računaj koliko dana imaš do kraja drugnoce, pa skontaj da je to toliko cigara - puno vala. Nemoj
Inače mislim da se ne treba sad soli skroz na skroz odreći, nego pomalo, cisto da nije bljutavo. Sad, ne moramo se lupati suhim mesom i travničkim sirom, ali može pomalo, u hranu.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.5.2011 17:19:42
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: palachinken
Joj Selma, ja nepušač, nisam nikad pušila, ali zato na poslu toliko puše, i to bez nekog pardona i ustručavanja pred trudnicom (a sve žene pušači) tako da se pasivno nagutam dima i dima. A računaj kolikodana imaš do kraja drugnoce, pa skontaj da je to toliko cigara - puno vala. Nemoj
Inače mislim da se ne treba sad soli skroz na skroz odreći, nego pomalo, cisto da nije bljutavo. Sad, ne moramo se lupati suhim mesom i travničkim sirom, ali može pomalo, u hranu.
Ma kako mene ovdje niko ne skonta ....Nisam zapalila cigaru ima 5 godina tj kada sam ostala trudna sa malcem....A kada sam toj ženi rekla da ću pitati doktoricu ona je i ušutila,ne znam da bi na uštrub svoga dijeteta čuvala liniju,a ta je htjela reći kako sam podebela za 7 mjesec pa kao da sebi zatvorim apetit jer njoj pomaže A i normalno da bi mi doktorica rekla da nisam ok ... Gotovo ja pojela 1 sir ali je malecki ,ostalo je još 4
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.5.2011 17:22:40
Selma.A.M
Ma sweet ja jedem sve ali u granicama ...A nebi smjela bez soli zbog Joda i moje štitne ,ma ne mogu više biti pametna .................... Ali izgurat će se sve ovo....Eto prolazi i ovaj dan znači za 1 dan sam bliže svojoj bebici
< Poruku je uredio Selma.A.M -- 13.5.2011 17:25:30 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.5.2011 17:23:53
Bebica11
Evo da vam se i ja javnem
imali smo opet smeckasto krvarenje, koje se osjetilo malo, kad sam osjetila miris pomislila sam "i bolje da ovo izadje da mi ne smeta bebici" , uglavnom stalo je hB,i dalje mirujem, kamilica,apaurini,magnezij, i progesteron...
Otac me danas obisao,pita sto sam blijeda ,a valjda kako ne izlazim, jos malo pa punih 10 sedmica ako Bog da..jos dvije da izguramo aBd...joj Boze samo da izguram aBd
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.5.2011 17:26:23
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M
Ma sweet ja jedem sve ali u granicama ...A nebi smjela bez soli zbog Joda i moje štitne ,ma ne mogu više biti pametna .................... Ali izgurat će se sve ovo....Eto prolazi i ovaj dan znači za 1 dan sam bliže svojoj bebici
Vidim da utorkom ovje punimo sedmicu tako da akoBogda ti u uto u 29. a ja u 38.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.5.2011 17:27:37
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: Bebica11
Evo da vam se i ja javnem
imali smo opet smeckasto krvarenje, koje se osjetilo malo, kad sam osjetila miris pomislila sam "i bolje da ovo izadje da mi ne smeta bebici" , uglavnom stalo je hB,i dalje mirujem, kamilica,apaurini,magnezij, i progesteron...
Otac me danas obisao,pita sto sam blijeda ,a valjda kako ne izlazim, jos malo pa punih 10 sedmica ako Bog da..jos dvije da izguramo aBd...joj Boze samo da izguram aBd
Bit će ako Bog da sve ok samo se trudi razmišljati pozitivno meni je to jako pomoglo psihi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.5.2011 17:29:57
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: sweet insanity
Palachinken pratim te još samo da skontam kako da te prestignem jer opet mi bježiš 18 dana ,jedino da lažiram ticker i pomjerim termin na ranije.......
Sweet još samo 2 nedelje i ode nam ti sa ove teme aBd
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.5.2011 17:51:41
palachinken
IZVORNA PORUKA: sweet insanity
Palachinken pratim te još samo da skontam kako da te prestignem jer opet mi bježiš 18 dana ,jedino da lažiram ticker i pomjerim termin na ranije.......
Sweet još samo 2 nedelje i ode nam ti sa ove teme aBd
Prati ti mene koliko hoćeš, ja u četvrtak odo u osmi mjesec aBd
A pravo da ti kazem tako i ja gledam u tvoju pitu, kao ti u moje torte...to za mene viša matematika