Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.5.2011 11:09:37
palachinken
Dobro jutro od nas dvije i bolnog zgloba. Danas sam ostala kod kuce, preslaba sam za posla. Valjda me one noci nespavanja zbog leđa, kiseline ili odlazaka u halu stigle. Elem, danas vazdan horizontala. Nije da mi je krivo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.5.2011 13:21:55
enči80
Selma, kako bi na pregledu (sigurno si otisla da cunjas po Azelu poslije) .Ukrade mi sweet rečenicu
Nadam se da je sve ok i javi nam novosti.
Pozdrav i od nas,mi smo danas kući,imala sam neke goste pa evo odoše a i kiša pada pa ne vrijedi ni izlaziti.
Palachinken ja otprije imam problema sa člancima jer kada hodam noga mi se uvrće unutra pa sad u trudnoći samo se pogoršalo.Ne podnosim ravnu obuću nikako .
Ostalim
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.5.2011 13:24:17
malena27 RR
ola cure...ja na poslu, a jutros budjenje bilo u 5, pola 6...proljev pa onda povracanje uglavnom sad sam malo bolje, ali sam iscprljena nekakva i smorena nisam smjela nista doruckovati da me opet ne uhvati.... jer sam 2x do sada isla u wc
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.5.2011 13:27:22
vila_7
IZVORNA PORUKA: malena27 RR
ola cure...ja na poslu, a jutros budjenje bilo u 5, pola 6...proljev pa onda povracanje uglavnom sad sam malo bolje, ali sam iscprljena nekakva i smorena nisam smjela nista doruckovati da me opet ne uhvati.... jer sam 2x do sada isla u wc
jedi banane i perece , od njih ce ti prestati proljev a nece ti tesko sjesti na zeludac! I probaj Colu-znam da nije zdravo al i ona pomaze
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.5.2011 13:43:55
Sensia
IZVORNA PORUKA: helena_7
IZVORNA PORUKA: malena27 RR
jedi banane i perece , od njih ce ti prestati proljev a nece ti tesko sjesti na zeludac! I probaj Colu-znam da nije zdravo al i ona pomaze
ja isto znam za bananu i crna kafa bez šećera, svakako da bi bilo dobro da pojedeš neko pecivo ili nabolje dvopek da ti pokupi mučninu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.5.2011 13:46:37
ziki
Banana je malo problematična jer na prazan stomak ne zatvara već otvara bolje od Donata. A dobra je čokolada za kuhanje, ona meni djeluje momentalno, plus smiri nervozu koju mi izazove problem sa stomakom.
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.5.2011 14:08:45
vila_7
Ziki sve je to individualno-moju bebu npr.malo zatvori kad ja pravim jabuka+kruska ,covjek ne bi rekao al bas sam primjetila.
Malena sjetila sam se i u kasikicu mozes staviti mljevene kave + par kapi limuna i cim stavis u usta samo zalij vodom da progutas. Meni to momentalno djeluje za proljev a sjetila sam se da zna pomoci i kod glavobolje!
I da vam kazem kad vas glava boli-Tigrova mast mi je jedina u trudnoci pomagala (nije me cesto boljela glava al kad zaboli UŽAS-i opet pomogne!)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.5.2011 14:12:30
palachinken
Ih proljev....ja zaboravila šta je to...meni cijelu trudnocu dijametralno suprotno radi probava, čime god da se lupam. Ali hajd, jos 10 sedmica, izdržat će se
Ima onih narodnjačkih lijekova, tipa riža raskuhana do sluzi i kuhano jaje umočeno u crnu kafu, a ima i linex.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.5.2011 14:23:55
sweet insanity
Proliv:kuhana jaja,banane, petit keks, cokolada za kuhanja, kola+stapici, kokosja podravkina supa, caj od sipka i riza bez iceg. Samo naravno ne svega odjednom, pomalo se odlucuj i birkaj. Bitno je da male zalogajcice sa pauzom pravis, a da se ne na trpas. Na isti nacin i caj od sipka...meni dr tak rekla i pomoglo je. I da, Linex...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.5.2011 14:46:32
Selma.A.M
Evo da se javima i ja napokon....Sada sam ja u krugu ženica koje moraju mirovati....
Nije mi rekla strogo mirovanje,jer kao imaš djete znam da se ne može ležati pored njih,ali obavezno što više ležanja,nisam otvorena,ali mi je se grlić počeo skraćivati,i bebica se namjestila guzom na dole i tačno nalegla na izlaz, pa da se pod pritiskom bebine guze nebi počela otvarati, moram ležati...A da i teško da će se bebica okrenuti jer je tačno na izlazu i da je mala vjerovatnoća da se pomjeri jer je guzana već malo propala dole ...Ovo mi je laički objašnjeno ,tako da kako oni meni tako i ja vama.....Bebica je ok,sve mjesrice odgovaraju,komore su B.O tj ok ...........
Dobila sam uputnicu za krvnu sliku da radim... Za 3 nedelje na kontrolu tj 3.06 ,trenutno sam na dijeti,puno otičem ,rekla mi je da dobro pazim ako bi bilo glavobolje,vrtoglavice,mučnine,zujanje u ušima,da se bebica umiri odmah da se javim,jer kaže da u šakama i stopalima imam oko 2.5 litra vode ...........
Danas sam vodila malca na šišanje,jao kako se dijete promjeni kad se osiječe kosa.... Malena,baš mi je žao što te stomak muči
Sweet,enči ma kakakv vas Azel nakupovala sam stvari trudnički a ne znam kud sa njima...A šta imam samo trudnički tunika za zime kud sa tim,a sad i ljetno,a pola od ovoga nisam ni obukla kako treba jer mi ne odgovara stomaku(veliko ili premalo)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.5.2011 14:52:18
sweet insanity
Selma, drago mi je da je sa bebicom sve OK. A to mirovanje, znam kako je-ja cijeli februar nisam mrdala skoro iz kreveta i pola marta radi kraceg grlica i sto je bebi bila nisko. I odjednom onda polovinom sedmog smijes malo, u osmom smijes normalno a u 9. evo nabijam kondiciju. Jutros pjehe od brcankse do doma zdravlja i nazad, nismo svracali do sveki. Ako ti je rekla d amirujes pridrzavaj se koliko mozes, meni je tako govorila kao da je bitno doci do 31. sedmice i hB evo me u 37. Kad ti vec spomenu grlic, moj je oko 1-1.5 cm sto predpostavljam jeste kratko ali eto izdrzo je Kada radis KKS, sigurno neces jos? Ja cu u uto il srijedu....I da, urinokultura je sterilna
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.5.2011 14:54:17
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: sweet insanity
Selma, drago mi je da je sa bebicom sve OK. A to mirovanje, znam kako je-ja cijeli februar nisam mrdala skoro iz kreveta i pola marta radi kraceg grlica i sto je bebi bila nisko. I odjednom onda polovinom sedmog smijes malo, u osmom smijes normalno a u 9. evo nabijam kondiciju. Jutros pjehe od brcankse do doma zdravlja i nazad, nismo svracali do sveki. Ako ti je rekla d amirujes pridrzavaj se koliko mozes, meni je tako govorila kao da je bitno doci do 31. sedmice i hB evo me u 37. Kad ti vec spomenu grlic, moj je oko 1-1.5 cm sto predpostavljam jeste kratko ali eto izdrzo je Kada radis KKS, sigurno neces jos? Ja cu u uto il srijedu....I da, urinokultura je sterilna
Kad mi bude po volji ...Eto pa možda se nađemo i u DZ,ajde poiši kad budeš ti išla pa da dođem i ja
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.5.2011 15:00:07
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M
Kad mi bude po volji ...Eto pa možda se nađemo i u DZ,ajde poiši kad budeš ti išla pa da dođem i ja
Hehe, vazi:) Ja kontam reko mozda trebas neposredno prije kontrole pa neces jos. Ja u srijedu trebam zvar da provjerim jel smjena dezura ostala ista pa bd idem na GAK na kontrolu u srijedu pa sma kontala ili taj dna radit nalaze ili dan prije. Eventualno c emi na osnovu trombocita dat jos a uradim koagulogram sto je kolko znam nesto oko zgrusavanja krvi jer su mi trombe malo nize al bude to aBd sve OK i onda kolko znam to je to sto se tice tih nalaza...onda dolazi amnioskopija, klistiranje (nadam se da ga ne rade svakom i da ne briju dole svakog ) pa eto i poroda
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.5.2011 15:04:52
Selma.A.M
Sad će to sve biti gotovo za koji dan . Meni klistiranje nisu radili prvi put,ali zato me jesu slali u wc da probam sama(i zbog toga sam im od srca zahvalna).....A iako sam bila friško sređena (obrijana) ona vještica na prijemnom me opet obrija (samo mi nije bilo jasno šta ,još nekakim gelom me posula,pa onda onaj metelni prahistoriski brijač ...Ali eto sve to bude i prođe...... Nego mame koje su išle na CR jeli briju stomak prije operacije,neko mi reče da,da ali mi nije jasno od kud sad dlačice i na stomaku
< Poruku je uredio Selma.A.M -- 13.5.2011 15:05:36 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.5.2011 15:10:18
sweet insanity
Ja se nadam da ce i meni ponudit da se sama pokakim A nadam se da im je taj brijac sterilan A taj gel je kao antibakterijski kolko sam ja cula. U americi npr. rijetko vise depiliraju nego smao dlake time namazu da dezinfikuju gospoju A sto se tice stomaka, ne znam al mislim da nije bitno koji je dio tijela oni obriju prije operacije.A ja sam ti jednom bona u pubertetu obrijala ispod pupka od muke i sad mi stalno rastu pa ih cupkam pincetom
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.5.2011 15:15:05
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M
Sad će to sve biti gotovo za koji dan . Meni klistiranje nisu radili prvi put,ali zato me jesu slali u wc da probam sama(i zbog toga sam im od srca zahvalna).....A iako sam bila friško sređena (obrijana) ona vještica na prijemnom me opet obrija (samo mi nije bilo jasno šta ,još nekakim gelom me posula,pa onda onaj metelni prahistoriski brijač ...Ali eto sve to bude i prođe...... Nego mame koje su išle na CR jeli briju stomak prije operacije,neko mi reče da,da ali mi nije jasno od kud sad dlačice i na stomaku
Meni su samo pregledali stomak i kad su vidjeli da nema dlacica onda nista nisu brijali
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.5.2011 15:24:39
sweet insanity
Ma bitno je da je sterilan i da me ne isjeku, nadam se da paze Zalutah ja pa i postavih na temu nacionalno neutralna imenadva imena izmedju kojih se razmisljamo. Evo kazem i vama ovdje pa kaj vi mislite: Nela ili Iris?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.5.2011 15:30:58
sweet insanity
I meni je isto Nela prevagnula al mm jos nije siguran. Oboje smo zapeli na Iris, meni je to najdrazi cvijet i super al kako nadodjoh na Nela, nekako mi super zvuci i kombinaciji sa prezimenom. I Iris mi je divno pa se jos razmisljamo Mm je ubijedjen kad je vidimo da cemo znat koje je ime za nju, a i d amozda bude nesto sasvim trece
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.5.2011 15:31:57
Selma.A.M
I meni je isto Nela prevagnula al mm jos nije siguran. Oboje smo zapeli na Iris, meni je to najdrazi cvijet i super al kako nadodjoh na Nela, nekako mi super zvuci i kombinaciji sa prezimenom. I Iris mi je divno pa se jos razmisljamo Mm je ubijedjen kad je vidimo da cemo znat koje je ime za nju, a i d amozda bude nesto sasvim trece
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.5.2011 15:43:59
sanela.asja
Vi o cemu vi o kakici ni menne nisu kristrirali ja bjezala u wc ganjali me sestra mi rekla da kakim u krevet zato sto sam imala kontrakcije Fuuujjj ja nisam mogla pa sam bjezala ... Selmic drago mi je da jesve ok sa bebicom,a mi cemo se vec nekako umiriti uh a kako ces ti na dijetu i ja moram kobejagi se pridrzavam a malo malo nesto gricnem nemogu meni se danas spava samo uradila dnevni i kuhinju ako mi ko bahne da je sredjeno ,a spavaca i djecja bombbaaa joooojjjj hocel koja dobrovoljno da pegla ves
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.5.2011 15:48:38
Selma.A.M
Sanela šta koga boli-boli
A ja na dijetu stvarno ne mogu jer sam jakooooo gladna tako da za dijetu,a kupila sam sebi krušaka dr mi reče da su dobre za izmokravanje pa da probam,a danas ću praviti kompot od jabuka pa samo njih jesti kuhane makar jedan dan dijete (od mene dosta )... A danas doktorica govori sve neslano da jedem zbog otoka,a ja kontam eh večeras ću da pravim onu piletinu sa začinima ...............
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.5.2011 15:53:16
sanela.asja
Ma mene ubi domaci hljeb ja njega ispecem pa ga onako vruceg pokajmacim i opleti pojedem pola tepsije sama I ja sam Neluu imal ko kakvo ljepo muskoo ime ja zapala na Kemalu i Maidu a nesto kad prokontam i nisu nesto ljepaaa...