Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.5.2011 13:17:20
Selma.A.M
Palachinken Ah ja se zaljubilaaaaaa,a on poletio i eto ga ta-ta ............Malac je u svakom slučaju bio planiran ....A nikada me nisu privlačili momci mog godišta već sve 8-9 godina stariji od mene,jer mi je tako društvo bilo i tako mi jedan stariji od mene 8 godina pomuti mozak...................Ajde neka nas,dali sa 20 ili sa 40 sve nas isto čeka ..........
Malena jesi primila pp ?
< Poruku je uredio Selma.A.M -- 11.5.2011 13:22:38 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.5.2011 13:34:51
Gift
daaaan.... kako ste, sta radite...
Palachinken hepi b. tm, znaci jutros bila romantika... ja da se pozalim mm nesto strah keksa, obrlatim ja njega al on kaze nije opusten , a to mi je za nepovjerovat za muskarca njegovih hormona, mislim onih prije trudnoce..
ja sam se ofarbala, sad vala na nesto licim..
da podjelim i godine meni 28 a mm 30 u novembru i to njemu 2.11, a meni termin porodaja 1.11. nastimo sebi rodendanski poklon
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.5.2011 13:40:22
ziki
Haha što ste se zadeevrale sa godinama, hadje sad razvrstavanje pa na temu o prvom posle 35. Gift blago tebi za farbanja, mene sramota reć kad sam se zadnji put farabala, sreća sijede se baš ne primjete. Da li je blajhanje štetno, ja sam crnka a nešto mi prahlo dase pred porod, kad odem na bolovanje izblajham i malo budem blondy
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.5.2011 13:41:37
Selma.A.M
Ha Gift svi su oni isti,što se tiče tog straha a i kada dijete oživi tj kada se počnu javljati preko stomaka ne bude jednostavno ....Npr nama se desilo da se javi baš kad ne treba i mm kaže ah lijepo mi ružno dođe,kad lupi,presjedne mi sve ...............
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.5.2011 13:43:32
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: ziki
Haha što ste se zadeevrale sa godinama, hadje sad razvrstavanje pa na temu o prvom posle 35. Gift blago tebi za farbanja, mene sramota reć kad sam se zadnji put farabala, sreća sijede se baš ne primjete. Da li je blajhanje štetno, ja sam crnka a nešto mi prahlo dase pred porod, kad odem na bolovanje izblajham i malo budem blondy
Ja iz rsdoznalosti ušla na temu pročitala par postova i svatila da nije vrijedno živaca pogotovo ovih moji trudnički ..... Ah i ja sam se u 5 mjesecu farbala i evo vrijeme mi opet a tako mi mrskooooo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.5.2011 13:49:22
drznica
Zvala sam svoju dr. kaze da prije 12.sedmice nije preporucljivo farbanje pa cu sacekati jos jednu sedmicu :) Vidim ja vi o godinama... uh nije mi dobro kad je ta tema...meni ce sad 13.6. 27, a muz ima svake prestupne rođendan hehehe pa eto ima nekih skoro 8 godina
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.5.2011 13:54:26
ziki
Poruči l tm prijteljima i rodbini da skupljaju poklone i ostalih godina pa na prestupnu sve donesu Ovo mi je bila misterija kad sam bila mala
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.5.2011 13:56:36
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: drznica
Zvala sam svoju dr. kaze da prije 12.sedmice nije preporucljivo farbanje pa cu sacekati jos jednu sedmicu :) Vidim ja vi o godinama... uh nije mi dobro kad je ta tema...meni ce sad 13.6. 27, a muz ima svake prestupne rođendan hehehe pa eto ima nekih skoro 8 godina
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.5.2011 14:01:00
Gift
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M
Ha Gift svi su oni isti,što se tiče tog straha a i kada dijete oživi tj kada se počnu javljati preko stomaka ne bude jednostavno ....Npr nama se desilo da se javi baš kad ne treba i mm kaže ah lijepo mi ružno dođe,kad lupi,presjedne mi sve ...............
aaaaa ne mogu ni pomislit mm bi upo u nesvjest
ziki nemoj bas pretjerivat, ja ne bi stavljala blans...sta ja znam..
drznice kod tm te godine haus
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.5.2011 14:02:54
animagical
juhu kako ste? ovamo tu jednu kafu sretan rodendan tm palachinken, mada mislim da e on od jutros sretan i bez nasih cestitki eh al si opasna mene je moje dijete tuklo do kasno u noc, dok nisam skontala da on to mene molim lijepo tjera da se prevrnem kako njemu odgovara-naravno tako nisam mogla zaspati ali bar me vise nije tukao nasilje u porodici,sta da radim
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.5.2011 14:15:44
drznica
Heheheh e bas ste me nasmijale. Selma 29.2. zamisli baksuzluka...meni bi nesto bilo da mi nije svake godine heheheh Ziki nije ti ta loša oko skupljanja poklona onda svake 4 bas dobiješ poklona hahahah
jeste li kupile bingo vanredni veceras??? Pogotovo vi Tuzla, Zenica...kod vas uvijek dobitaka. Ja sam uzela jedan ovaj put, ocekujem golfa hahahah a dlan me bas svrbi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.5.2011 14:20:31
ziki
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka
Zvala sam svoju dr. kaze da prije 12.sedmice nije preporucljivo farbanje pa cu sacekati jos jednu sedmicu :)
Ma to je neko pravilo dok se beba razvija tj do 3 mjeseca pa nebilo ti onda teško da sačekaš
Ja se ofarbala, 8-9 sedmica (u plavo, a ja crnka), i ofarbala sam se čini mi se još dva puta do poroda. I rodila plavokosog sina, pa vi vidite
Lejla jesi li stavljala blanš, mislim da će meni trebat blanš, ako se usudim preć u plavuše. A ako maleni bude plavušan, sreća pa je mm kad je bio mali imao skoro bijelu kosu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.5.2011 14:58:31
mea29
ta farba je super, ja sam je i prije koristila, super pokriva i super se sjaji, i dugotrajna je. Kazem za smedje nijanse, za svjetle ne znam. Ali problem je sto kod nas nema bas neki izbor boja, ne nabavljaju je puno, bas cu se baciti u potragu po apotekama.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.5.2011 15:38:53
sporty mamaa
Ja bi najradije da probam onu farbu u pjeni, buduci da uvijek trazim nekog da me ofarba, pa tako bi mi bilo najlakse. Ne znam je li je iko probao, ako je nek javi. Joj sto sam ja zivcana ovih dana, sve mi smeta, jos kad me djevojcica uzme na cesti peglat poludila bih. Zastajkuje, neda ruku preko ceste, zalazi svugdje, majko moja, dode mi da je istucem, kako mi tlak skoci, a opet se nekako suzdrzim. Stvarno nije lako imati dijete i posvetiti se popuno trudnoci, jednostavno to nekako potisnes u drugi plan
< Poruku je uredio sporty mamaa -- 11.5.2011 15:40:24 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.5.2011 15:41:13
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: ziki
Zvala sam svoju dr. kaze da prije 12.sedmice nije preporucljivo farbanje pa cu sacekati jos jednu sedmicu :)
Ma to je neko pravilo dok se beba razvija tj do 3 mjeseca pa nebilo ti onda teško da sačekaš
Ja se ofarbala, 8-9 sedmica (u plavo, a ja crnka), i ofarbala sam se čini mi se još dva puta do poroda. I rodila plavokosog sina, pa vi vidite
Lejla jesi li stavljala blanš, mislim da će meni trebat blanš, ako se usudim preć u plavuše. A ako maleni bude plavušan, sreća pa je mm kad je bio mali imao skoro bijelu kosu
Nemam blage veze, farbala me frizerica, ja sam ti za to totalni tokmak. Naravno da se zezam za ofarbanu bebu, ali je stvarno bilo smješno vidjeti ga sa nama troma crnima (MM, kčer i ja), a on plavušan (nije baš da nema na koga bit, ali su to dedo i nana :))
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.5.2011 15:47:26
Anoniman
Sa Anom sam se farbala u trudnoci svega dva puta jer mi je miris farbe smetao, povracala sam strasno, a sada redovno, mada ja sam pepeljasto plava pa samo tamnijom nijansom malo prelijem, ali se nesto premisljam zadnjih dana ili malo da posvijetlim ili da se opet ofarbam u crveno kao nekad u mladim danima
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.5.2011 15:55:29
ziki
. Naravno da se zezam za ofarbanu bebu, ali je stvarno bilo smješno vidjeti ga sa nama troma crnima (MM, kčer i ja), a on plavušan (nije baš da nema na koga bit, ali su to dedo i nana :))
Pa i mi smo svi mrki(mm pocrneo od muke godinama ) I mene bi frizerka farbala al rekla je da bi satvila blanš pa sam sad u dilemi da li šteti. 10 dana pred prvi porod sam se fino ofarbala i sredila da se svidim bebi al tad sam bila mislim teget
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.5.2011 16:35:40
Pepita
Pozdrav svim mamicama, trudnicama i koje to planiraju postati!
Evo i mene među vama, ima vas jako puno i tema u nedogled, što mi se jako sviđa! Da se ukratko predstavim....trudnica sam u 20-om tjednu trudnoće...do sad je sve bilo u redu, jučer smo dragi i ja bili na pregledu, on prvi puta išao samnom na ultrazvuk, da vidi i on što se tu dešava spol još ne znamo ,pošto je bebica bila prekriženih nogica pa se nije vidjelo. Vidjela sam da se ginekologica nešto više na glavici zadržava, i pokazala nam proširenje desne stražnje moždane komore...Kao rezultat UZV pregleda, ginekologica je napisala susp cistično proširenje desne stražnje moždane komore. ja sam bila van sebe i to me toliko zbunilo da više nisam znala šta da ju pitam...poslije ultrazvuka kaže ona meni da nije to ništa opasno, kao da je to do 20-og tjedna trudnoće "normalno" i da će se to povući...ali za svaki slučaj da odem u bolnicu na uzv i color doppler, pa da dođem sa nalazima ponovo na kontrolu. Predložila mi da odem na taj uzv za par dana, da možda dođe do promjena za to vrijeme. Za dva dana idem na taj uzv i sva sam na iglama, srce me boli...pokušavam se ne opterečivati previše time, al teško... Zanima me jel ima koja od vas s takvim iskustvom i dal je moguće da je to "normalno" kako ona kaže, da će se to povući? Čitala sam nešto po forumima da se znaju te komore još više širiti il se smanje...čitala sam i o vodenoj glavici- hidrocefalus...eto, sad sam malo više informirana i imam brdo pitanja za ginekologicu sljedeći put...čovjek stvarno ne očekuje takvo nešto i nije spreman istog momenta. Bebica se inače normalno razvija, fino raste, maše rukicama i siše palac na UZV, redovito me lupka
Bila sam se javila na temu razgovori o svemu po malo, tamo mi se javila Selma.A.M. kojoj se zahvaljujem...preporučila mi ovu temu, pa evo i mene među vama Pozdrav svima!