Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.5.2011 22:21:30
Selma.A.M
Tema sex i hrana,upravu si JelenaT Ja sam se zadala u prebiranje dječiji stvari i polako perem po malo,danas sam iznijela ogradice za krevetić da se zrači malo .....MM mi kaže da sam malo poranila šta vi mislite.... A porodila mi se od radnog kolege žena,samo jedan dan ušla u deveti i porodila se,bebi je malo positna 2.500kg ali ne mari jer je sve ok ...........Pa me još veća panika uhvati,da neće i kod mene požuriti ...Ipak je do 9 mjeseca meni ostalo još 8 nedelja
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.5.2011 22:58:07
animagical
e super da mi kazes kako mirise, nikada nisam koristila ove sensitive varijante, a pogotovo ne bez omeksivaca...nekako me strah da bebina odjeca ne bude gruba,a znam da ne smijem omeksivac
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.5.2011 22:58:50
Selma.A.M
Što se tiče omekšivača obično su oni bijeli kao sensitiv i namjenjeni bebabma,a Boga mi nijedan ne škodi samo duplo ispiranje i eto ga(a nemora ni to ) A za prašak ma i to je po izboru dali TIDE,PERSIL,BONUX ili neki treći sasvim svejedno
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.5.2011 23:02:27
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: animagical
e super da mi kazes kako mirise, nikada nisam koristila ove sensitive varijante, a pogotovo ne bez omeksivaca...nekako me strah da bebina odjeca ne bude gruba,a znam da ne smijem omeksivac
Odjeca nije uopste gruba, a posto ja za bebu ukljucim duplo ispiranje, mirisa skoro da i nema sto pokazuje bas da je sensitive jer nema omeksivaca u sebi ali odjeca uopce nije gruba...ja sam zadovoljna.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.5.2011 23:15:00
animagical
eh sad...moje muke sta vam je zive bile duplo ispiranje? kod mene masina s onim digitalnim cudima, ispiranja imam izbor od jednog do pet puta,ja nama sve bar na tri ispiranja stavim...i ne znam hoce li mi bebijevo puno guzvati 1200 obrtaja ii trebam smanjiti? eh kad vas vec gnjavim imam i neku opciju Ag+ to je nesto kao za dezinfekciju vesa, ja to vala za nas dvoje nikad ne palim, sta moramo biti sterilni, ne znam jel trebam za bebu...namuci me masina ebo ga mis
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.5.2011 23:23:44
Selma.A.M
Animagical kod mene duplo ispiranje je kada mašina završim ja uključim ponovo samo da primi vodu još jednom,izmućka ga,ispere i centrifuga..... Puno ti je 1200 obrtaja,plaho vrti ,nego ti na 800 najviše 1000,meni je 1200 samo za peškire ... Ah AG+ kako ja znam je nešto tipa kao vruć zrak i nešto bla-bla za ubijanje bakcila tzv dezinfekcija,npr za donji unutarnji veš,ali eto dobro dođe za bebine benkice makar prvi put
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.5.2011 23:28:40
animagical
ma ja ne bih vala ni dezinficirala, sta ga imam uciti na sterilno, kako su prije bebe zive ostajale kad se otkuhavalao u loncima i pralo na ruke....inace ne volim prevelika dezinfiiciranja..jedno vrijeme sam ja sve po kuci dezinficirala i svako malo dobivala alergiju na sve i svasta...postala bila preosjetljiva.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.5.2011 23:34:54
sweet insanity
Laku noc:) Ja sam vala u 8 jutros ustalapa mi se pajki,a i fino sam se našetala-onaj pozitivni umor pa cu i ja nagovorit mm da legimo i gledamo film kad ne mozemo vec nista drugo
Jutro trudnice, šta je ovo niđe ni jedne, sinoć do kasno mahalale? Haje na noge lagane. postrojavanje fino one sa jednom bebom naprijed sa dvojkama pozadi (samo ne znam kako prebrojavanje, naprijed 2,4,.. pozadi 3,6,.. (ovo ja pod utiscima što mm nije išo u vojsku da ga tamo srede))
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
Ja sinoc gledala neki film..elem zaspala oko 2h...i bar sam do 8h u komadu opalila....mislim da mi je bolji ovaj rezim..nego kada malo ranije zaspem pa se u po noci probudim...
:)
jutro cure i od mene, ja sam sinoć zbog jake glavobolje zaglavila u dežurstvu, pa kako nesmijem ništa popit (8sedmica) rekla mi da popijem samo nešto za smirenje do dva mg i ja popi leksaurin od 1,5. jel neko imao ovakvih problema i kako ste ih rješavale?????????????
drage moje, mozda je pitanje na pogresnom mjestu ali, da li neka od vas ima iskustva sa dr. frljak amirom , idem sutra kod nje na prvi UZV pa me zanima kakva je?
Silver, ja sam u prosloj trudnoci isla kod nje, zavrsilo je spontanim u 8 sedmici nazalost. Ja nisam bila snjom zadovoljna i rekla sam nikada vise kod nje. I prijateljica mi je isla kod nje i nije bila zadovoljna. Ali mozda tebi bude ok, ko zna cudne smo mi zene, svaka trazi nesto drugo od dr
jutro cure i od mene, ja sam sinoć zbog jake glavobolje zaglavila u dežurstvu, pa kako nesmijem ništa popit (8sedmica) rekla mi da popijem samo nešto za smirenje do dva mg i ja popi leksaurin od 1,5. jel neko imao ovakvih problema i kako ste ih rješavale?????????????
Meni je dr rekla da smijem samo apaurin za smirenje, nikako lexilium. I ja sam imala problema sa glavoboljama i nisam smjela nista piti vec stegnem glavu nekom maramom i legnem. Uh znam kako ti je
draga anice nadam se samo da se neće ponoviti i da mi ova jedna tabletica neće naškoditi a sad ću zvati svoju dr da vidim ako bi se slučajno ponovilo šta da radim