|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  386 387 [388] 389 390   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
12.5.2011 11:37:58   
SREĆNA
POZDRAV SVIM ŽENAMA, JA SAM PRVI PUT OVDJE MISLIM TIPKAM PRVI PUT, U 21 SAM NEDJELJI TRUDNOĆE KAKO SAM USPJELA SKONTATI PO TIM KALENDARIMA , ALI VEČERAS IDEM KOD DR. PA ĆU ZNAT TAČNO.A GLAVOBOLJE HM OD POČETKA TRUDNOŽE PA EVO I SAD ME BOLI GLAVA, NIŠTA NE POMAŽE , JA SAM MISLILA DA SU SINUSI JER ME TU I BOLI, PA SAM I NA BOLOVANJU ZBOG TOGA TRENUTNO, DR.OTORINOALRINGOLOG MI JE DALA NEKE ANTIBIOTIKE PA ĆU TEK VEČERAS VIDJETI SA DR. DA LI SMIJEM DA IH PIJEM. A ŠPARECETAMOL NEMA NIKAKAV EFEKAT , JA SAM KORISTILA SINUSAN KAPI NAMAŽEŠ MALO ČELO I ISPOD NOSA I UDIŠEŠ KAO MENTOL JE , PA BUDE LAKŠE, VJERUJ MENI SE VIŠE ZBOG GLAVOBOLJE NE ŽIVI.STRAŠNO.POZZZZZZ

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 9676
12.5.2011 11:39:32   
sweet insanity
Drage moje, pored straha od poroda, razmisljatel vi o imenima za svoje bebice?user posted image

(odgovor članu SREĆNA)
Neposredna veza do poruke: 9677
12.5.2011 11:39:53   
Nedi
IZVORNA PORUKA: palachinken

Kakav strah, nema straha, nema panike, sve smo mi žene amazonke, ništa nama jedan porod ne moze!

Uh, ja ko da sam 7 puta dosad rađala. Vidjeces mene za mjesec kad budem tulila ovdje user posted image

palačinkice kad je tebi termin abd?

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 9678
12.5.2011 11:40:51   
palachinken
Srećna, dobro nam došla. Nadam se da će ti popustiti glavobolja. Meni je pomagala masaža slijepoočnica i tigrova mast.
Sam0o, molim te, iskljuci CAPS LOCK slijedeci put, to je neka nepisana forumska kultura - jer kad pišeš velikim slovima ispada da se dereš na nekog user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu SREĆNA)
Neposredna veza do poruke: 9679
12.5.2011 11:41:32   
palachinken
IZVORNA PORUKA: Nedi

Kakav strah, nema straha, nema panike, sve smo mi žene amazonke, ništa nama jedan porod ne moze!

Uh, ja ko da sam 7 puta dosad rađala. Vidjeces mene za mjesec kad budem tulila ovdje user posted image

22. jula, ako Bog da.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 9680
12.5.2011 11:46:08   
Nedi

22. jula, ako Bog da.

abd ali nista od moje torteuser posted image
Mislila za godišnjicu braka 05. jula neku torticu za mm-a

Neposredna veza do poruke: 9681
12.5.2011 11:48:42   
Hannica

22. jula, ako Bog da.

meni i mm godisnjica na palacinkin termin.user posted image
Palacinko hajd na temu torte,tamo sam ti postavila par pitanja.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 9682
12.5.2011 11:51:46   
ziki
Kakav strah, sad kad vas postrojim daću vam ja strahuser posted image
Sve je to prirodno i od Boga određeno i ozbiljno vam kažem samo se opustite slušate babice i bude ok. Ako sa grčem u stomaku uđete u rađaonu i priremite se da to boli i mislite da će te od bolova umrijet pa-pa, nema od tog ništa, samo i bebu i sebe dovedete u opasnost.
Hanice sretno na 4 mjesecu.
Palačinko nama termin u mjesec i danuser posted image

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

Neposredna veza do poruke: 9683
12.5.2011 11:52:48   
sweet insanity
Koliko vidim blizu smo Gemelli, ja , Ziki i Stefania???Mislim, sljedece smo na redu aBduser posted image

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 9684
12.5.2011 11:53:51   
palachinken

22. jula, ako Bog da.

Ja baš kontam da cu tad imat najvise vremena, jer necu radit (jeeeeeeeeeeeeeeeee) user posted image Ima jos, cucemo se user posted image

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 9685
12.5.2011 11:55:45   
SREĆNA
Ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha , ne derem se ni na koga al padam od smijeha, sory neću više pisati velikim slovima, mada mrzim ova mala slova strašno , ha ha ha h a  al ok. 

Neposredna veza do poruke: 9686
12.5.2011 11:58:41   
Nedi
Vidjeti ćemo palačinko do tada...

Želim vam svima brz i lak poroduser posted image

(odgovor članu SREĆNA)
Neposredna veza do poruke: 9687
12.5.2011 12:15:32   
Selma.A.M
Ma mene je pravo strah carskoh h mislim da se sada više bojim nego kada sam išla prirodno...Ovo me neka panika i od anestezije i reza i oporavka ,jer ovo će mi biti prva operacija u životu,pa onda i ta totalna (jer u Tuzli nema spinalna i epiduralna),pa onda sam ostanak u bolnici 5 do 7 dana,pa valja mi se odvojiti i od Amara,to će biti prvi put da nećemo biti skupa..Ah ako krenem sa svojim brigam neću nikada stati user posted image

Sweet,ja imam spisak imena pa kako mi se koje svidi ja dopišem ili ako mi se prestane sviđati ja brišem,zasad na spisku su :
-Sara
-Hana
-Amna
-Adna
-Ajna
-Ajla
-Belma

I ostale sam prekrižila jer su mi se prestali sviđati user posted image

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 9688
12.5.2011 12:37:19   
ziki
IZVORNA PORUKA: sweet insanity

Koliko vidim blizu smo Gemelli, ja , Ziki i Stefania???Mislim, sljedece smo na redu aBduser posted image

tako nekako. Uh mene samo znoj oblije što sam slabo šta spremila, ko što sam se već žalila. Toliko sam očajavala šo ne mogu da nađem beby kompletić za izlazak iz bolnice da mi je mama juče kupila i poslaćeuser posted image grozna sam
Ime takođe nemam, a žene drage za 11 dana kalendarski ulazim u 9 mjesec. Samo me strah da sa nemrkovog rođendana ne odem da se časkom porodim a do tad teko da ću šta od ovog sredit.

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 9689
12.5.2011 12:57:05   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: ziki

IZVORNA PORUKA: sweet insanity

tako nekako. Uh mene samo znoj oblije što sam slabo šta spremila, ko što sam se već žalila. Toliko sam očajavala šo ne mogu da nađem beby kompletić za izlazak iz bolnice da mi je mama juče kupila i poslaćeuser posted image grozna sam
Ime takođe nemam, a žene drage za 11 dana kalendarski ulazim u 9 mjesec. Samo me strah da sa nemrkovog rođendana ne odem da se časkom porodim a do tad teko da ću šta od ovog sredit.

Ziki, pa ti već znaš da je novorođenoj bebi, istinski neophodna samo mama user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 9690
12.5.2011 13:04:00   
ziki
user posted image user posted image znam al haj objasni mojoj podsvijeti pod uticajem hormona ako ne spremim sve ko za prvo. Ubiće me grižnja savjesti

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 9691
12.5.2011 13:07:25   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: ziki

user posted image user posted image znam al haj objasni mojoj podsvijeti pod uticajem hormona ako ne spremim sve ko za prvo. Ubiće me grižnja savjesti

Ovo si 100% u pravu! Dosta se stvari (možda i nepotrebni) napravi iz ovog razloga user posted image
Hajd makar sad znaš na šta si bezveze dala pare prvi put, pa sada nećeš user posted image
Ja sam najviše voljela kad sam sinu mogla obući nešto kčerkino, prosto sam grlila samu sebe za svaki odjevni predmet neutralne boje koji je ostao iza kčeri. I to iz čisto sentimantalnih razloga.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 9692
12.5.2011 13:10:33   
mersiha 77
ma mile moje mene nije apsolutno nista strah,samo me vise muci ovo sve tezina pogotovu,jer nikada nisam vagala 100 kg.
Molim vas nemojte mi se smijati zbog ovoga!
Mi smo nasoj bebici obecali sve moguce ali ono nece van pa eto ti,ah sta da se radi(STRAHA HVALA BOGU NEMA),samo eto jedva cekamo akobogda.Mm svaki dan ceka kad cu ja reci da idemo a ja nista negovorim pa mi ga vise zao,ali sta se moze.
bole me ledja,boli me stomak isto kao da cu sad dobiti,ali jos nista.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 9693
12.5.2011 13:17:06   
sanela.asja
Sara
-Hana
-Amna
-Adna
-Ajna
-Ajla
-Belma

Super imena meni se svidjalo Ajna kad sam asju rodila ali muzu nije...sta mislite o muskom imenu
Kemal nesto mi se mota po glavi pa ako mi Asja bude dala da dam tako

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

(odgovor članu mersiha 77)
Neposredna veza do poruke: 9694
12.5.2011 13:17:55   
sanela.asja
Wauuu sad sam i ja 20-ta nedelja jupiiiiiiiiiiiiiiiii

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

(odgovor članu sanela.asja)
Neposredna veza do poruke: 9695
12.5.2011 13:27:29   
ziki
Mersiha polako, izaći će curica kad potrefite pravi poklonuser posted image a što muža da žališ pa i ti si u očekivanju i isčekivanju

Neposredna veza do poruke: 9696
12.5.2011 13:36:02   
mersiha 77
ma rekli su da je djecak,ali ja im nevjerujem vise nista jer nista nisu pogodili.
ali nije ni vazno samo neka izadje vise voljecemo ga sta god da je nije bitno.
Samo me bas sad boli ispod stomaka pa cu vidjeti sta ce dalje biti a i grudi me bole bas.Ma zato sto on to jedva ceka,niko nece biti sretniji od njega.Djecu obozava a i kod brata mu je bila tragedija,umrlo mu dijete u 12-oj godini.A brine se i za mene sta je sad.

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 9697
12.5.2011 13:42:57   
ziki
Ups, odkud meni da je curica. Nešto sam se pogubila. Je li ti ispao sluzni čep? On obično bude pokazatelj da porod kreće u nekih 24 sata. Kad krene krene ispod stomaka i satavlja se u krstima(donjem dijelu leđa), tako je bar meni bilo.
Nemojte se bezveze opterećivat i sekirat na mobu. Pa nije ni ta babica balesava sigurno.

Neposredna veza do poruke: 9698
12.5.2011 13:46:23   
mersiha 77
pa nije ziki naravno to jako stara zena bas,bas iskusna,ali mene brine sto je ona meni rekla da sam vec otvorena 4 cm.a od tad je proslo vec dva dana?
mislim ako sam toliko otvorena onda bi to trebalo poceti jel tako?
eto to mene brine.
pa ako znas ili bilo ko o ovome molim vas da mi napisete.

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 9699
12.5.2011 13:53:17   
ziki
Neko se otvara polako neko sporo. Ja sam od kraja 8 bila otvorena 1 prst i spustila se beba, glić omekšao i ništa, porodila se dva dana prije termina, kad sam došla u bolnicu oko 6:30 bila otvorena 2 prsta a bolovi na 2 min, u 14:20 se porodila. U prodilištu je već bila žena koja je otvorena 6 cm, drugo dijete, niska trudnoća i porodila se posle mene. Nema tu određenog tempa, sve smo različite.

Neposredna veza do poruke: 9700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  386 387 [388] 389 390   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  386 387 [388] 389 390   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *