|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  385 386 [387] 388 389   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
12.5.2011 9:12:45   
Sensia
IZVORNA PORUKA: Anica1

IZVORNA PORUKA: mala75

jutro cure i od mene, ja sam sinoć zbog jake glavobolje zaglavila u dežurstvu, pa kako nesmijem ništa popit (8sedmica) rekla mi da popijem samo nešto za smirenje do dva mg i ja popi leksaurin od 1,5. jel neko imao ovakvih problema i kako ste ih rješavale?????????????

Meni je dr rekla da  smijem samo apaurin za smirenje, nikako lexilium. I ja sam imala problema sa glavoboljama i nisam smjela nista piti vec stegnem glavu nekom maramom i legnem. Uh znam kako ti je

Meni je dr rekla da smijem samo pola paracetamola, i jednom sam ga popila u 4 mjeseca i pomoglo mi je.... inace imam problema sa galvoboljama i bez trudnoce user posted image  ali dr kaze da ni trpiti bol nije dobro jer je to i stres za bebija....tako da ja znam da se pola paracetamola moze popiti

Moja duša 23.10.2011.

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 9651
12.5.2011 9:20:56   
mea29
Helllo...kod mene radno uveliko, opet sam jedva ustala, ali sam malo bolje nego jucer, ja zivnem kako se priblizava petak, bas se umaram na poslu nizasta mi se ne zna danima, i opet sam se uhvatila kako gledam kalendar i brojim dane do godisnjeg i bolovanja pred porod, nadam se da cu biti dobro da uzivam to vrijeme...nekad imam elana i za kucu i za rucak i za sudje pa cak i za izaci, a nekad mi se ne da dici dupe sa kreveta user posted image sad su ovi drugi dani...

Sunce mamino 24.10.2011.g

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 9652
12.5.2011 9:31:19   
mea29
Ja do sada nisam pila nikakve tablete, mama mi je po starinski objasnila da ne treba nista piti u trudnoci i tako ja malkice istrpim glavobolju, uhvati me svaki dan oko jedan sat jer nikako ne pijem kafu, zato se zdnjih dana natjeram da popijem jednu sa malo mlijeka i pojedem bananicu :) ustvari sad pijem kafu zbog bananice :)

Hej djevojke iz Sa. Znate li neku dobru snajdericu a da nije preskupa user posted image nasla sam dvije divne trudnicke haljinice za sasiti, ali dok kupim materijal i sasijem ispadne me kao da je Versace bogami ha ha ha ja sam mislila da cu se duze svercovati u staroj odjeci, ali velicina stomaka me iznenadila, sad sa zebnjom cekam dijasporce da odrijese kesu za trudnu mamu i donesu kakve haljinice user posted image user posted image

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 9653
12.5.2011 9:31:41   
Anica1
IZVORNA PORUKA: mea29

Helllo...kod mene radno uveliko, opet sam jedva ustala, ali sam malo bolje nego jucer, ja zivnem kako se priblizava petak, bas se umaram na poslu nizasta mi se ne zna danima, i opet sam se uhvatila kako gledam kalendar i brojim dane do godisnjeg i bolovanja pred porod, nadam se da cu biti dobro da uzivam to vrijeme...nekad imam elana i za kucu i za rucak i za sudje pa cak i za izaci, a nekad mi se ne da dici dupe sa kreveta user posted image sad su ovi drugi dani...

Ista sam .  Nekada letim po kuci i imam volju za sve , a nekada ne mogu da se odljepim od kreveta user posted image A cesce su mi ovi drugi dani kad mi se nista ne da user posted image

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 9654
12.5.2011 9:33:59   
Anica1
Mea29 koji si mjesec? Ja sam 11 semdica i vec mi se malo vidi stomak i farmerke me zatezu. Ja za mjesec dana , ako me naravno pusti dr, idem u Njemacku kod rodbine od mm, jedva cekam da se uvalim u H&M i kupim haljinicauser posted image Nekako mi ljeto nije problem ali termin mi je decembar pa me taj period brine od oktobra do decembra, sta oblaciti

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 9655
12.5.2011 9:41:48   
mala75
mogu se na pijaci ispod merkura naći samotne pantole za trudnice sa onim dubokim pamučnim pojasom tako da ćeš i taj problem polako riješiti, ja svovoj rodici kupila u januaru 35 KM i stvarno su super a i tople.

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 9656
12.5.2011 9:43:12   
Sensia
IZVORNA PORUKA: mea29

Ja do sada nisam pila nikakve tablete, mama mi je po starinski objasnila da ne treba nista piti u trudnoci i tako ja malkice istrpim glavobolju, uhvati me svaki dan oko jedan sat jer nikako ne pijem kafu, zato se zdnjih dana natjeram da popijem jednu sa malo mlijeka i pojedem bananicu :) ustvari sad pijem kafu zbog bananice :)

Hej djevojke iz Sa. Znate li neku dobru snajdericu a da nije preskupa user posted image nasla sam dvije divne trudnicke haljinice za sasiti, ali dok kupim materijal i sasijem ispadne me kao da je Versace bogami ha ha ha ja sam mislila da cu se duze svercovati u staroj odjeci, ali velicina stomaka me iznenadila, sad sa zebnjom cekam dijasporce da odrijese kesu za trudnu mamu i donesu kakve haljinice user posted image user posted image

ma i ja sam protiv tableta skroz al ako je bol nesnosan......ne znam ne moze covjek biti pametan

a sto se tice haljinica i trudnicke odjece, cula sam da u lc waikiki u alti ima super stvari koje nisu skupe pa pogledaj. ja za 10 dana ulazim u 5. mjesec al jos se svercam u svojoj odjeci al izgleda da necu dugo, pupo se nazire polakouser posted image
tako da cu i ja za vikend possjetiti waikiki bar neke hlaciec za pocatak da uzmem

Moja duša 23.10.2011.

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 9657
12.5.2011 9:44:01   
Anica1
Super, hvala ti!! Potrazicu to svakako za taj period.

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 9658
12.5.2011 10:03:53   
ziki
Meni zima nije bila problem sa odjećom, nije bila visoka trudnoća al u obje se stomak baš primjećivo al ima jako fnih pantalona somotskih, ima i onih štofanih za posla. Meni je gori ovaj period ljeta, našla sam jedva lanene pantalone u Bingu a prošle godine su bili dobili super stvari imalo je ljetnjih suknjica sa onim pamučnim pojasom, lijepih tunika, teksas barmudice i u komletu košuljice, a bilo je i somotskih beneton pantalona. Cijene bile skoro smiješne 20-25 km. A sad sem par ovih lanenih ništa

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 9659
12.5.2011 10:04:22   
Skvo RR
Vezano za glavobolje...ja ne mogu trpiti..ja imam aura migrenu...tako da kada me uhvati u trudnoci pijem paracetamol i apaurin...iskreno slabo mi pomaze...ali ipak malo pomogne..ako ne popijem traje sve od 24h -48h...jednostavno ne funkcioniram od bola do povracanja...

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 9660
12.5.2011 10:08:19   
Sensia
Ma svakako da nije dobro trpiti bol, a kazu da taj paracetamol ne moze naskoditi pa on se daje i tek rođenim bebama.....

Moja duša 23.10.2011.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 9661
12.5.2011 10:19:14   
mea29
sensia pa mi smo onda tu negdje sa trudnocom, i ja sam jos malo pa u petom mjesecu aBd, danas mi je 15+ 5 po onom kalendaru u peti mjesec se ulazi kad bude 17+4..meni se stomak dobro vidi, ali ja sam krupna od prije user posted image

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 9662
12.5.2011 10:27:03   
Sensia
Ja sam u 15 sedmici user posted image  a vidim po tickeru da je tvoj termin 6 dana prije mog user posted image

Ja sam dosta sitna pa vjerovatno tako i stomo polako raste.... al nije da ga nema, ima dosta odjece koju ne mogu zakopcati tj mogu al user posted image
ma kazu da taj stomo samo prekonoci naraste user posted image

Moja duša 23.10.2011.

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 9663
12.5.2011 10:34:04   
mersiha 77
Jutro zenice!
Samo da vam javim da jos nista nema,jos smo u komadu,imam bolove u kicmi i pomalo ispod stomaka,ali nista vise.
Pa bice akobogda,nadam se.

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 9664
12.5.2011 10:57:59   
Selma.A.M
Jutro i od mene.
Ah što ja otičem ljudi moji,šta je ovo,ne mogu šake saviti,a noge,lice....Pritisak je ok,ali pijem puno tečnosti tj vode oko 3 litra dnevno....
Ja išla podigla nalaz antitjela i hvala Bogu negativno je user posted image ...
Danas polako brijanje,kupanje i sutra u 8h da vidim svoju bebicu aBd...
Ah što mene ova kost pubična boli,za pobudaliti,pa me sve strah sutra da ne kaže da sam se počela otvarati,jer sam i sa malcem prvi put se počela otvarati ovako u 7 mjesecu,ali eto valjda nije to-to.
Ajde ostatak ekipe buđenje user posted image
Mersiha77 ti si znači prenjela 4 dana,ajde nije strašno bilo je ovdje i gorih i lijenih beba pa su čekale 42 nedelju  user posted image

(odgovor članu mersiha 77)
Neposredna veza do poruke: 9665
12.5.2011 11:04:05   
sweet insanity
Jutro i od mene. Selma super za nalazeuser posted image Za stitnu ti jos nisu gotovi?I mene ta pubicna kost boli pogotov kad duze sjedim pa onda hocu da ustanem al meni je haman vrijeme da boliuser posted image Evo pravim kuhano jaje i dva riblja stapica da doruckujem, pa napravim rucak i odoh u setnjicu......Sinoc sam se svakih sat budila u wc :/

(odgovor članu Selma.A.M)
Neposredna veza do poruke: 9666
12.5.2011 11:20:00   
stefania
halo, kako je
samo da vam mahnem, pozelim srecu Mersihi i to je to..

ja se rasklapam malo-pomalo, pubicna kost i kukovi me rasturaju..al to kaze sweet tako sad i treba (valjda)user posted image ..poslala sam magistarki, dobila gomilu odjece za bebu od seke iz austrije i + komodicu za presvlacenje, neku iz ikee ali nismo je jos sastavili jer cekamo zene da dodju ocistiti kucu pa cemo to onda...ludo me kopka kako uzivo izgleda...ostali su jos krevetic koji cekam i kolica aBd...i manje-vise smo spremniuser posted image ...jooj zene kako je mene frka opalila kako se porod priblizava...uh ma stalno mi se ako nista, znoje dlanovi...uh
pozz za debele

svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujemo

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 9667
12.5.2011 11:21:36   
Anica1
IZVORNA PORUKA: ziki

Meni zima nije bila problem sa odjećom, nije bila visoka trudnoća al u obje se stomak baš primjećivo al ima jako fnih pantalona somotskih, ima i onih štofanih za posla. Meni je gori ovaj period ljeta, našla sam jedva lanene pantalone u Bingu a prošle godine su bili dobili super stvari imalo je ljetnjih suknjica sa onim pamučnim pojasom, lijepih tunika, teksas barmudice i u komletu košuljice, a bilo je i somotskih beneton pantalona. Cijene bile skoro smiješne 20-25 km. A sad sem par ovih lanenih ništa

Predivnih lanenih hlaca sa pojasom ima na pijaci Sirano, vidjela prosli vikend. Nisu providne i ima super boja.

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 9668
12.5.2011 11:24:41   
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: stefania

halo, kako je

ja se rasklapam malo-pomalo, pubicna kost i kukovi me rasturaju..al to kaze sweet tako sad i treba (valjda)user posted image ..poslala sam magistarki, dobila gomilu odjece za bebu od seke iz austrije i + komodicu za presvlacenje, neku iz ikee ali nismo je jos sastavili jer cekamo zene da dodju ocistiti kucu pa cemo to onda...ludo me kopka kako uzivo izgleda...ostali su jos krevetic koji cekam i kolica aBd...i manje-vise smo spremniuser posted image ...jooj zene kako je mene frka opalila kako se porod priblizava...uh ma stalno mi se ako nista, znoje dlanovi...uh
pozz za debele

Potpisujem ovaj boldirani dio i potpuno suosjecamuser posted image

(odgovor članu stefania)
Neposredna veza do poruke: 9669
12.5.2011 11:27:07   
Hannica
Ticker me prebacio u cetvrti mjesec.user posted image  user posted image user posted image user posted image
Jos malo pa gotovo.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 9670
12.5.2011 11:28:31   
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: Hannica

Ticker me prebacio u cetvrti mjesec.user posted image  user posted image user posted image user posted image
Jos malo pa gotovo.user posted image

Cestitke na 4. mjesecuuser posted image

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 9671
12.5.2011 11:30:00   
bebacha
ziki ja sam prosle godine u Azelu nasla dvoje super trudnicke hlace

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

Neposredna veza do poruke: 9672
12.5.2011 11:32:34   
Sensia
IZVORNA PORUKA: sweet insanity

halo, kako je

pozz za debele

Uh drage zenice drzite se user posted image

Mene sad strah kad cujem vas kako vas je strah, a valja mi jos bar ovoliko......

Moja duša 23.10.2011.

Neposredna veza do poruke: 9673
12.5.2011 11:33:34   
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: sweet insanity

halo, kako je

pozz za debele

Vjerujte da nisam ni ja daleko od ovoga user posted image ....Iskreno suosjećam user posted image

Hannice,eto još mali i gotovo...Iskrene čestitke na 4 mjesecu user posted image  

Neposredna veza do poruke: 9674
12.5.2011 11:36:12   
palachinken
Kakav strah, nema straha, nema panike, sve smo mi žene amazonke, ništa nama jedan porod ne moze!

Uh, ja ko da sam 7 puta dosad rađala. Vidjeces mene za mjesec kad budem tulila ovdje user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 9675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  385 386 [387] 388 389   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  385 386 [387] 388 389   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *