Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.4.2011 22:14:07
Gift
Skvo super...ja se nikad zdravo nisam ni hranila, ako mi ko citaj mama il sveki napravi zdravo dobro i jest, ja i nisam neka kuharica, a i mm nema nista protiv nezdrave hrane..al et pazim da ne pretjeram.. Sanela, ja mislim da se za maticne u Reiffeisen banci moze uzet neki kredit, mislim rata oko 150 KM, pa sam ja ako se definitivno odlucimo, mislila uzet taj kredit..tamam imam jos malo da otlatim trenutni kredit, al mm mi nesto nije bas za maticne, nekako je skeptican, pa ce njega trebat vise obradivat, ja sam nacelno za.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.4.2011 22:28:04
animagical
ja se ziva ispisala na prosloj strani kako mi je bilo, al bezbeli nikom nije zanimljivo kad vi niste u zatvorenistvu za ove sto jesu, nek citaju i zamisljaju zivot van kuce iii sta se kaze na 20 sedmica...:P
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.4.2011 22:31:19
Gift
Animagical, mi smo se sve bile zabrinule za tebe da ne pretjeras, i draaago nam je da si uzivala.. Palachinken, avatar je da se makar u mislima odmaramo...bilo je u dobroj namjeri
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.4.2011 22:34:11
enči80
IZVORNA PORUKA: animagical
ja se ziva ispisala na prosloj strani kako mi je bilo, al bezbeli nikom nije zanimljivo kad vi niste u zatvorenistvu za ove sto jesu, nek citaju i zamisljaju zivot van kuce iii sta se kaze na 20 sedmica...:P
Ja te razumijem,nažalost.Neki dan kada sam izlazila sve se nešto novo gradi,čak sam zastala da vidim šta je,ko je itd.Kao da su me sa lanca pustili
Čestitke za 20.sedmicu,još samo pola
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.4.2011 22:38:36
animagical
ma ja sve mislim da cu ranije roditi, pa kontam da sam presla vise od pola izgleda sto nekom vise dodije vise pocne i umisljati raniji porod...ne znam sto,al masovna pojava. eh danas sam stvarno uzivala u trudnoci sta ste vi produktivno radile dok me nije bilo?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.4.2011 22:51:13
sweet insanity
Vidim opet zdravo nezdrava hrana Ja sam vazda jela to nesto zdrava, gledala sta hrana sadrzi te ovo te ono i od 5. mjeseca trudnoce jedem cini mi se sve i svasta Sanela, ja koliko znam na pocetku uplatis 210 evra i onda ako su maticne celije OK za pohraniti ostatak se daje koliko se sjecam na dvije ili tri rate (60 ili 90 dana).
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.4.2011 22:59:20
enči80
ma ja sve mislim da cu ranije roditi, pa kontam da sam presla vise od pola izgleda sto nekom vise dodije vise pocne i umisljati raniji porod...ne znam sto,al masovna pojava. eh danas sam stvarno uzivala u trudnoci sta ste vi produktivno radile dok me nije bilo?
Ti kao i ja,kada sam čula da se blizanci rađaju ranije ja sa odmah sebi oduzela onaj posljednji mjesec...a kao da gledam da ću prebaciti termin Danas su mi obje bebe okrenule d..e i stiskale su mi želudac tako da sam ponovo povraćala...užas
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.4.2011 22:59:31
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: sanela.asja
Ja neznam sta cu za maticne celije al stvarno imam hiljadu stvari precih hocemo grijanje u kucu vamo radimo drugi sprat ..ni sami ne znamo da neuzmemo a nedo bog cega pa da se kajemo a opet i da uzmemo brate preskupo bas da barem moze kako na jedno dvije-tri rate...mi smo jos u nedoumici nemam pojma i bi i ne bi
Joj sanela.asja i mi smo u sličnoj nedoumici i bi i nebi...........U kredit bi se morali uvaliti ako budemo htjeli jer ipak samo jedna plata ulazi u kuću,pa podstanari znači kirija svaki mjesec,pa onda aBd bit će nas već četvoro ma za pobudaliti....................A opet kod mene sa tatine strane su imali sklonost tim zloćudnim bolestima pa čak je i kod mene tata umro od iste pa nebih da se šalim sa ovim.................Zato sam navrla da vdim se sa tim ljudima pa da nakon razgovora protabirim sa mm i donesem odluku.................. Do tada ovo su sve naklapanja sa moje strane animagical dok sam čitala tvoj post poželjela sam da je dan i da odmah idem van Sweet i ostale dosta vas o koka-koli ja pobudali za njom pa se nekada utješim koktom jer od kole odmah mi srce počne da ludira i nekakva me drhtavica uhvati,ne godi mi kofein
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.4.2011 23:01:23
enči80
Sweet i ostale dosta vas o koka-koli ja pobudali za njom pa se nekada utješim koktom jer od kole odmah mi srce počne da ludira i nekakva me drhtavica uhvati,ne godi mi kofein
Zato sam ja na pepsiju
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.4.2011 23:03:56
sweet insanity
Ma ja to nisam pila prije, skoro nikako gazirano a Kolu pogotov...samo sa vinom crnim malo al u trudnoci......ma ne bi je ni pila da mi je mm pod nos stalno ne stavlja , on je pije ko vodu pa meni...znate vec....al prije mi s enije ni trazila...ma ajde, sam se nadam da ove kolicine ne uticu lose na bebu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.4.2011 23:06:00
animagical
ma meni ni od gyniprala ne lupa srce a ne od kole, ja sam hladnokrvna skroz zena enci da se vise roditi da dahnem dusom doduse danas sam stvarno uzivala pa neki sladoled ne znam ni kako se zove ugl. od kokosa,badema i bijele cokolade...ma mirise na ljeto bas mi bilo fino,a eto sitnice same... e da i vidjela sam divnu ogradicu s jorgancicem i jastuckom zapikana
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.4.2011 23:13:23
sweet insanity
Ja s eba skontam da li mi za pocetak treba posteljina......kontam, jastuk se ne koristi , em ce se bebi aBd rodoto u junu pa joj dosta dekica pamucna ili tanka vrecka za spavanje...mada opet mislim da cu kupiti......I da, razmisljam da li samo d auzmem staklenu flasicu malu za pocetak, neka se nadje...skepticna sma oko plasticnih nakon onih prica nekih. Mislila sam kupit NUKOVU, kaj vi mislite?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.4.2011 23:15:43
enči80
Ja imam krevetić,ne znam kako bih objasnila materijal je kao šatorko krilo a ima gornji dio gdje može beba spavati a ispod je prostor u koji ga staviš da se igra.Međutim,moram sad uzeti još jedan je u ovome mogu max do 3 mjeseca spavati tako da i ja moram u potragu za tim. Sve ti zaboravim reći da je meni u prvoj bila nisko posteljica pa se podigla i iznijela sam trudnoću bez problema a i radila sam.Tako da bit će to i kod tebe aBd ok.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.4.2011 23:16:41
Selma.A.M
Sweet jastuk ti neće trebati u prvih 6 mjeseci ako ne i duže,meni nije trebao....Što se tiče flašice ja sam kupila i prvi i sada ću drugi put onu AVENT-ovu flašicu one su oko 10-15km a stvarno su zahvalne............... Staklene su dobre ali su teške kada se drže u ruci a bebe znaju piti iz njih i po 15 minuta,ali ako je samo da se nađe onda ok ...............
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.4.2011 23:18:39
animagical
ne znam, moja seka imala milion flasica a mali htio samo nuk br 1, ali ne staklenu vec plasticnu siroku flasicu... e sad garant ces probati razne dok ne potrefis koja bebi godi imas one sigurne plasticne s zelenim trokutom nacrtanim, mislim da pise nesto bpa free ja ne dam flasice nikako u kucu unositi, jer planiram max da se potrudim oko dojenja, ali za ne daj Boze imam apoteku nekih 300 m od kuce,zato i necu da imam flasicu i hranu pri ruci...vise cu se truditi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.4.2011 23:19:43
sweet insanity
Dobila sam tvoj pp i odgovorila sma ti, a napisala si mi da te nadjem na fb ali nisi i kako da te nadjem da ti to posaljem Znaci vi koristite i plasticne...ma i na ovim NUkovim pise kao bpa free ali bolan sto mama moja kaze i ja sma pila iz plasticnih i skoro svi al et...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.4.2011 23:26:07
Selma.A.M
Eh evo ga prokinulo ..............Primila sam poruku,a kontala sam ako ne mogne da probaš preko e-maila ali uspjelo je .............U svakom slučaju imate me na fb-u pa eto koja hoće Selma Dukić i ako nas budu dvije vi izaberite onu sa dugom kosom što drži malca u krilu............. Sweet hvala još jednom .......................... Jao ljudi kažu sutra sunčano i toploooooo vrijeme
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.4.2011 23:27:47
animagical
super ideja, mene je lejla ka pozvala na djeca.org pa i tebe pozivam, super savjeta o dojenju, izdajanju, polozajima.... ja stvarno en znam nista o tome, mislim onako ponesto sturo, samo sam skontala da od npr mame dobrog savjeta dobiti necu niej to ta generacija koja zna oko dojenja iako je npr i mene i seku dojila....sveki isto potanko, ne znam ni jel dojila, cini mi se nesto malo, par mjeseci, nazor... seka isto nije, a vala ko joj je pomagao ni ne cudi me zato se ja sada naoruzavam teorijom kad vec nemam nikoga da mi prakticno pokaze.. kupila sam fotelju namjenjenu kao mjesto za dojenje to da se zna da imam namjeru aBd da uspijem
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.4.2011 23:32:04
Selma.A.M
Ženice samo polako........Ja sam neko od prvoga dana znala da ću dojiti i hvala Bogu uspjela sam u tome,dojili smo do 15 mjeseca............Da je bilo lako nije,ali najvažnije je odlučiti i čvrsto se držati toga,naći položaj za dojenje koji vam najbolje odgovara............Joj da imam malo dijete sad bi organizovala tečaj dojenja,da se malo podsjetim
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.4.2011 23:32:37
palachinken
super ideja, mene je lejla ka pozvala na djeca.org pa i tebe pozivam, super savjeta o dojenju, izdajanju, polozajima.... ja stvarno en znam nista o tome, mislim onako ponesto sturo, samo sam skontala da od npr mame dobrog savjeta dobiti necu niej to ta generacija koja zna oko dojenja iako je npr i mene i seku dojila....sveki isto potanko, ne znam ni jel dojila, cini mi se nesto malo, par mjeseci, nazor... seka isto nije, a vala ko joj je pomagao ni ne cudi me zato se ja sada naoruzavam teorijom kad vec nemam nikoga da mi prakticno pokaze.. kupila sam fotelju namjenjenu kao mjesto za dojenje to da se zna da imam namjeru aBd da uspijem
Pametno! Sviđa mi se to s foteljom. Znam da Lejla Ka organizuje grupe podrške dojenju, sve se nadam da cće nekad dobaciti i do Zenice. Zasad ispitujem sve žive oko sebe i kupim fazone :)