|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  288 289 [290] 291 292   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
20.4.2011 9:48:04   
ziki
Jutro ženice, kako ste mi od jutros, vidim ima nas svakakvih. Moj maleni švrćo je sinoć dernečio, prvo se meni razbio san pa sam u 2 mazala kriške i zaljevalja cvijeće pa je onda on oko 3  počeo do nekih 4, uglavnom kad je Nemirko oko 6:20 počeo da se budi i da me čupeta za uho mene su oči boljele od umora.

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 7226
20.4.2011 9:50:57   
idacha
hello, ljubice nase..
samo da vam mahnemo i posaljemo kissice...
ja jel sam sjela za lap top, moj guzi se budiuser posted image user posted image user posted image

mi smo u pripremama za rodjosuser posted image user posted image user posted image mama je najushicenija, naravno, a usput koristimo lijepo vrijeme za setnje...
uglavnom, sve je dobro, malac i dalje ubi koliko suta mamu svoju, ali neka... jos malo... :)

nemam kad citati sve, nadam se da ste dobro i zdravo..
ljubimo vas

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7227
20.4.2011 9:54:31   
Anoniman
Da pitam ove drugorotke, da tako kazem user posted image ... Bole li vas kosti oko gospodje, mene je sa Anom u trudnoci negdje od kraja osmog mjesec pocelo boljeti, svi su mi govorili siri se karlica, priprema se za porod, a sad evo vec od nedjelje poludih od tih bolova, pogotovo nocu i ujutru kad ustajem, hajde po danu nekako se malo i smiri kako sam u pokretu, ali imam osjecaj da kao patka hodam i da se dole sva raspadam. 

(odgovor članu idacha)
  Neposredna veza do poruke: 7228
20.4.2011 9:57:26   
Skvo RR
Draga jelena...ja upravo hocu sutra doktora da pitam...mene ledja i krsta razvaljuju..sa Umcetom ni u devetom mjesecu...sa zadnje dvije sedmice...ne mogu dugo stajati..ne mogu dugo hodati..uzas...user posted image

< Poruku je uredio Skvo RR -- 20.4.2011 9:59:44 >

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7229
20.4.2011 9:59:25   
Skvo RR
Animagical.. ja sam isla u skerlicevu..isto sam cuvala trudnocu...pa nisam radila vjezbice cca 20 minuta...a onda je sve ostalo virjeme teorija..meni su izuzetno korisne bile...cak sta vise..iako mi je drugi porod mislim opet ici.user posted image

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 7230
20.4.2011 10:00:36   
ziki
Mene su leđa, krsta boljela sem tako na početku a posle se smirilo, sad me bole mišići oko kukova jer je nisko i on se širi, gura...

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 7231
20.4.2011 10:02:11   
Skvo RR
Sta ti znaci pocetak?...ja sam 20/21 sedmicu...

Fakat se brinem...a opet mozda je i normalno...user posted image

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 7232
20.4.2011 10:03:55   
Anoniman
Skvo javi sta ti je rekao dr... mene najvise bole unutrasnjosti butina i kosti oko gospodje, ma za poluditi, nikako da se namjestim kad legnem, a nikako ni ustati, a bas sto kazes ni hodati dugo ne mogu. Moguce da je i meni to zato sto mi je nisko user posted image , ali mi nekako rano za te bolove.

(odgovor članu ziki)
  Neposredna veza do poruke: 7233
20.4.2011 10:05:27   
Anoniman
Krsta i ledja mogu da bole ako je na zatku posteljice meni je tako i dr mi je rekla da hoce od toga, a i od kontrakcija, tako da to zanemarujem, mene to boli od pocetka pa i dan danas.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 7234
20.4.2011 10:07:04   
Skvo RR
Bas cu pitati i  napisat cu ovdje...user posted image
Mozda je i meni od kontrakcija..to imam.user posted image

A bas mi ovo novina,,,,,vala mi je ova trudnoca za sada po svemu drugacija od prve.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7235
20.4.2011 10:31:32   
idacha
te kosti oko gospoje mene rasturale i sa imijem i sada...
Jelena, sjecas se da sam nedavno pitala za te bolove, pa smo dosle do konstatacije da dole nema kostiju, ali ja bih se mogla zakleti da imauser posted image user posted image user posted image
mene i dalje TE kosti rasturaju, posebno nocu, kada treba da se okrenem s jedne na dr stranu...
a, po proslom iskustvu, bolice jos mnoooogo vise.. ja nekada nisam mogla ustati od bolova...

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 7236
20.4.2011 10:31:44   
Anoniman
To i ja kazem, em mi druacija, em mi nekako gora... Boze oprosti... i sa A sam imala rizicnu kao i sada, ali da li sto sada imam i nju pa je to dodatna "obaveza", pa i vise umora, manje odmora itd ili je i do same trudnoce.

(odgovor članu Skvo RR)
  Neposredna veza do poruke: 7237
20.4.2011 10:33:25   
Anoniman
Nema na gospodji kostiju, ali oko nje user posted image ... ma kako god ja sam sva rastimana, gospodja mi se rastimala user posted image ... mene vec sad boli da jedva nekad ustajem, nocas se probudila i hocu u wc ne mogu od bola da ustanem, sto mi nekako rano za takve bolove, jer sa Anom su mi bili tek u devetom mjesecu.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 7238
20.4.2011 10:48:14   
sweet insanity
Da vam mahnemo i nas dvije, sad ustaleuser posted image Kako god se okrenem u krevetu, a da nije na ledja, mala lupa li lupa..a tako mi godi na strani ali eto njoj godi kad je mama na ledjimauser posted image Kako ste nam vi jutros?

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7239
20.4.2011 11:51:27   
Anica1
Izvinite moje drage ako vas peglam user posted image Mozete li mi napisati kako su tekli vasi pregledi, u kojim sedmicama ste isli na preglede? Ja sam na prvi pregled otisla u 7/8 sedmici i sada mi je receno da dodjem tek u 12 sedmici. I ako mozete napisati sta su vam radili na pregledima. Meni na prvom pregledu samo UZ, a taj pregled u 12 sedmici na mjerenje nuhalnog. Jesu li vas od prvog pregleda vagali, mjerili pritisak, kada su vas slalai da vadite nalaze krvi i urina, kada ste isli da vadite nalaz antitijela na transfuziologiji ako ste rh faktor - ??

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 7240
20.4.2011 12:22:40   
mersiha 77
pa imamo i mi

evo i mi odbrojavamo dane

MedinaA ti jos uvijek na cekanju,nece princezica napolje,neka,neka.

Enci hvala na pitanju,DA UZIVAM SA MAMOM LIJEPO NAM OVDJE VRIJEME U SWEDSKOJ PA SVAKI DAN SETAMO.

KAKO SI MI TI?

I SVE OSTALE ZENICE?

PUSICA ZA SVE.

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 7241
20.4.2011 12:52:52   
Gemelli

Evo da se i ja malo javim, uh nije me bilo dugo bas bila u frci,a i ova stomacina mi tako zasmeta kad se kuckam da to izbjegavam user posted image user posted image

mashala vidjela sam da je stiglo dosta aprilskih paketica, svashata sam propustila, mada sam vas iskreno citala ponekad, ali za javljanje nisam imala snage ni volje

malo su me doktori zmalteretirali prijevremenim porodom, bolnicom i ne znam ni ja cime vec, ali evo abg ulazim u 34 nedelju i nemam nikakvih problema, bas kako sam i osjecala, koliko doktori zele pomoci, ponekad vlasiti instinkt je jaci od svega
prosle sedmice kad su mi rekli da ostanem da lezim jos malo, poslije 6 dana i svih urednih nalaza izasla sam na valstiti zahtjev user posted image

ja bolnicu ne podnosim i tacka, tamo ja niti sam bila mirna niti sam mirovala
enci80 draga hvala puno sto si pitala za mene, ja kad bi dosla na forum obavezno bi vidjela sta se dogadja kod tebe
ostale trudnjace vidim gurate lagano, jelena svemoguca uvijek problema, a uvije najveselija
et da ne zmaram vise ljubim sve pa se valjda cujemo malo cesce

(odgovor članu mersiha 77)
Neposredna veza do poruke: 7242
20.4.2011 13:10:48   
idacha
Anice, draga, kod mene su obje user posted image tekle i sada tece ovako:na prvom pregledu UZ i vaginalni pregled, mjerenje pritiska, vaganje i vadjenje nalaze.. svake 4 sedmice kontrola, stim sto mi je sada na pocetku sve bilo mashallah, pa sam isla cak jednom u 2 mjeseca..
u 14 nedjelji tek ceka vadjenje nalaza alfa beta protein i tada detaljan UZ pregled.. tada se provjerava i nuhalni nabor..ja sam opet u 7om mjesecu dobila da vadim nalaze KS, SUK i sl..
kada udjes u 9ti mj aBd tada su kontrole cesce, svake ili svake dr sedmice..
e, ovako je kod mene, ja vodim trudnocu privtano, a da vodim u domu zdravlja, bilo bi mnooooooogo drugacije...

gameli, super sto si se javila.. mashallah za 34 sedmicu, jos malo aBd... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Gemelli)
Neposredna veza do poruke: 7243
20.4.2011 13:12:38   
idacha
a, da RH faktor i krvnu grupu vadila sam odmah na pocetku.. buduci da sam +, nisam dalje vadila antitjela...
kiss, i pitaj sve sto te zanima, nema tuu peglanje, sve smo mi to prosleuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 7244
20.4.2011 13:23:54   
Gemelli

Hvala idacha user posted image

da i ja sam prvi UZ imala 7 nedelja, poslije toga prva kontrola za 15 dana, ali vjerovatno jer su blizanci, sa svim nalazima, krvna grupa, krvna slika, urin i onda poslije toga kontrole mjesecno

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 7245
20.4.2011 13:37:20   
Anica1
Mene je zbunila sto mi je radila samo UZ u 7/8 sedmici (prvi pregled) i nista od nalaza mi nije dala da radim. I zakazala me tek za 25.05., tada cu biti 12 sedmica. Malo mi to izgleda predaleko. Tada je rekla mjeriti nuhalni nabor. Sada sam u dilemi dal da mjenjam dr user posted image

(odgovor članu Gemelli)
Neposredna veza do poruke: 7246
20.4.2011 13:37:30   
animagical
IZVORNA PORUKA: Anica1

Izvinite moje drage ako vas peglam user posted image Mozete li mi napisati kako su tekli vasi pregledi, u kojim sedmicama ste isli na preglede? Ja sam na prvi pregled otisla u 7/8 sedmici i sada mi je receno da dodjem tek u 12 sedmici. I ako mozete napisati sta su vam radili na pregledima. Meni na prvom pregledu samo UZ, a taj pregled u 12 sedmici na mjerenje nuhalnog. Jesu li vas od prvog pregleda vagali, mjerili pritisak, kada su vas slalai da vadite nalaze krvi i urina, kada ste isli da vadite nalaz antitijela na transfuziologiji ako ste rh faktor - ??

anice sta to tako tuznouser posted image budi sretna pa imas tek tada pregled, znaci da imas super urednu trudnocu... zabrini se ako budes morala cestouser posted image ne mozes se porediti ni s kim, jer nije nicije zdravlje isto...ja sam npr na prvi pregled isla u 5+6, a onda skoro svake sedmice uzv i milion nalaza,sto je za mene logicno jer sam na terapijama pa kontrolisem stanje. za proteine u urinu ti je ionako rano, da brines za urin, sve je to jos sicusno u stomaku, ne stvara probleme, ni pritisak, osim ako ga imas otprije, to naglasi. isto ako te sta pecka dok piskis, onda moras odmah urin. krv mozes komotno i iza 12. sedmice jer je ionako bolje da se u pocetku malo smiris i odmoris dok se tijelo prilagodi, nego da cekas satima negdje u reduuser posted image a da, vidim brines i za rh faktor, ne brini, sv ei da si negativna rhogm se ne prima do slagacu te drugog tromjesecja prvi put. meni je bebic tek oko 17-e sedmice poceo krasti zeljezouser posted image uh al se ja ispisa na sabahu... ugl ne brini

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 7247
20.4.2011 13:41:08   
Anica1
IZVORNA PORUKA: animagical

IZVORNA PORUKA: Anica1

anice sta to tako tuznouser posted image budi sretna pa imas tek tada pregled, znaci da imas super urednu trudnocu... zabrini se ako budes morala cestouser posted image ne mozes se porediti ni s kim, jer nije nicije zdravlje isto...ja sam npr na prvi pregled isla u 5+6, a onda skoro svake sedmice uzv i milion nalaza,sto je za mene logicno jer sam na terapijama pa kontrolisem stanje. za proteine u urinu ti je ionako rano, da brines za urin, sve je to jos sicusno u stomaku, ne stvara probleme, ni pritisak, osim ako ga imas otprije, to naglasi. isto ako te sta pecka dok piskis, onda moras odmah urin. krv mozes komotno i iza 12. sedmice jer je ionako bolje da se u pocetku malo smiris i odmoris dok se tijelo prilagodi, nego da cekas satima negdje u reduuser posted image a da, vidim brines i za rh faktor, ne brini, sv ei da si negativna rhogm se ne prima do slagacu te drugog tromjesecja prvi put. meni je bebic tek oko 17-e sedmice poceo krasti zeljezouser posted image uh al se ja ispisa na sabahu... ugl ne brini

Hvala puno !!

Ja sma imala spontani u augustu pa sam rada primila rhogam, mozda zbog toga kaze da ne treba prije 20 sedmice nista provjeravati. Nadam se da je tako sve dobro pa nece da me vidi prije user posted image

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 7248
20.4.2011 13:46:34   
Anoniman
Gameli draga ja pitala za tebe, vidim nema te user posted image . Pa sta je bilo, nadam se da je sve ok, hvala Bogu eto jos malo pa gotovo. Bitno je da se ti dobro osjecas. Bas mi zaova prica prije par dana kako su jednu trudnicu isprepadali kako joj u opasnosti jedan plod, a taj sto je u opasnosti pritisce ovaj sto je zdrav...a na kraju hvala Bogu sve ok.
Ljubimo vas troje user posted image

Anice nista se ne brini, ja dok sa sa Anom trudna ni jednom mi nisu izmjerili pritisak i izvagali me. Mjerila ja sama sebi kuci i vagala se, tako da se ne opterecuj time. Sto se tice nalaza sve je individualno, ako si prije trudnoce imala uredno zeljezo i urin onda nema potrebe da ti radi nalaze odmah, moze i posle 12. nedjelje. Sto se tice mjerenja nuhalnog nabora to ti je isto UZ samo malo detaljnije pogledan, nema znaci razloga za frku. Ja znam par osoba koje su vodile trudnocu kod Jadranke i bili su prezadovoljni. Meni su njen sin i moja sadasnja dr bili na porodu, a i tokom trudnoce on mi je dosta pomogao kad sam jedan plod izgubila i kad je krenuo porod u 16. nedjelji tako da me i ona tada jednom gledala i meni je bila fina i prijatna jos na Gak-u je to bilo, vjerujem da je privatno jos ljubaznija.

(odgovor članu animagical)
  Neposredna veza do poruke: 7249
20.4.2011 13:47:23   
drznica
Anice, ja sam na prvi pregled isla u 5. sedmici...pa sam bila juce to je vec 8 +3. Izvadila sam nalaze krvi i urina. Oba pregleda sam do sad imala vaginalni ultrazvuk, vaganje, mjerenje pritiska. Prvi put sam vadila i papa test. Opet sam narucena za 3 sedmice, povecana mi je doza utrogestana sa 2x1 na 3x1 jer sam bila bolesna i pojavio se jedan mali hematom, pa se moram paziti. Meni doktorica rece da Utrogestan koristim vaginalno,valjda je bolji ucinak za trudnocu. Juce sam ipak morala popiti jer sam bila na poslu pa mi se tako zamantalo i na pola sam zaspala na stolici user posted image . Kako vi ostali koristite Utrogestan, imate li ovih prenosa kao ja hehe

(odgovor članu Gemelli)
Neposredna veza do poruke: 7250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  288 289 [290] 291 292   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  288 289 [290] 291 292   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Brrrr...
пеперутка16

Jeste li se ikada susreli sa nečim nepoznatim na bilo koji način, nečim natprirodnim nama ljudima?! Duhovi, đavo, šejtani.....

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *