|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  287 288 [289] 290 291   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
19.4.2011 22:55:46   
palachinken
Eh, eto, i Sarah nam se porodila user posted image user posted image
Honey bunny, sad tebi odbrojavamo user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 7201
19.4.2011 22:59:09   
sweet insanity
Sarah, cestitkeuser posted image

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 7202
19.4.2011 23:17:42   
Anoniman
Sarah i ovdje cestitke od srca user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Je li se ko cuo sa njom, kako je prosla, nadam se da je sve ok user posted image

Neposredna veza do poruke: 7203
19.4.2011 23:18:37   
Selma.A.M
Sweet plaća se to što ja ostajem sa malcem na svoj zahtjev,jer samo dok dijete doji majka ostaje sa njim i zdravstvo preuzima to na sebe tj odprilike do 12 mjeseci.....
A ovako djeca ostaju sama u bolnici i to se ne plaća,a ako majka ostaje sa djetom odmah se računa kao da koristi krevet i to je to....Znala sam za to tako sam i plaćala prvi put sam platila za 7 dana kada je se desilo prvi put jer je tada imao 18 mjeseci i računa se dan 50 km...Ali sada sam ostala samo zbog toga jer je bilo jutro ajde kontam pa 4 je sata sad će i svanuti ali jok njima je to kao noć u sobi....
Joj ja ti referat napisa user posted image

Neposredna veza do poruke: 7204
19.4.2011 23:20:15   
Selma.A.M
Sarah iskrene čestitke user posted image user posted image user posted image user posted image ,eto ko nam je još ostao od ovih aprilski beba osim honey?

(odgovor članu Selma.A.M)
Neposredna veza do poruke: 7205
19.4.2011 23:21:51   
Anoniman
Selma a predhodi li ista tim njegovim frasovima ili iz cista mira, posto rece da nema temperature...naljuti li se pa mu se dogodi?

Neposredna veza do poruke: 7206
19.4.2011 23:25:53   
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M

Sweet plaća se to što ja ostajem sa malcem na svoj zahtjev,jer samo dok dijete doji majka ostaje sa njim i zdravstvo preuzima to na sebe tj odprilike do 12 mjeseci.....
A ovako djeca ostaju sama u bolnici i to se ne plaća,a ako majka ostaje sa djetom odmah se računa kao da koristi krevet i to je to....Znala sam za to tako sam i plaćala prvi put sam platila za 7 dana kada je se desilo prvi put jer je tada imao 18 mjeseci i računa se dan 50 km...Ali sada sam ostala samo zbog toga jer je bilo jutro ajde kontam pa 4 je sata sad će i svanuti ali jok njima je to kao noć u sobi....
Joj ja ti referat napisa user posted image

Neka tebe i referatauser posted image Samo d amali bude OK pa neka se i placa ako treba. Je li sada OK???

Neposredna veza do poruke: 7207
19.4.2011 23:31:16   
sporty mamaa
Meni cudno to sto se placa, ta to im je bas bezveze.... Ja kako sam vidjela ovdje na pedijatriji u svakoj sobi su djeca s roditeljima, najcesce mamama. Al sad ne znam jel se to placa....

Neposredna veza do poruke: 7208
19.4.2011 23:33:21   
MedinaA
Evoo Selma.A.M ima jos moja aprilska baby,koja nece da izadje,,
pravoo mi se ulijenila.. A mi je radoo ocekujemo svakii dan, a ona nece,
pa nece izgleda najljepse joj u maminoj pupiiuser posted image

Neposredna veza do poruke: 7209
19.4.2011 23:49:25   
animagical
Jelo ako ovo kad vidis, htjela sam te pitati jesi ti prosli put isla na trudnicke vjezbe?  kako to u Sa ide, jel ja mogu ici na teoretski dio ako ne mognem na bukvalno vjezbe, i jel mi korisno.... mislim ako budem radjala na carskiuser posted image i ne budem smjela raditi vjezbe, nit bi imalo smisla vjezbati kako se dise i to... jel objasnjavaju sta oko dojenja, to me posebno zanima....  e da, i ako bi imalo smisla da idem, kada se to ovdje pocinje... mislim,rano mi je jos, a i ne smijem zasad vozati se bas, ali eto ja bi bas voljela.

(odgovor članu MedinaA)
Neposredna veza do poruke: 7210
20.4.2011 0:40:22   
Selminja
IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

IZVORNA PORUKA: Hannica

Sporty ovaj tvoj post kao da sam ja napisala,kod mene ista situacija.Meni su toliko dosadile ove kucne obaveze da bih najradije plakala dok radim,muka mi od njih,svaki dan isto....A sad se ne mogu nadati da cu naci posao dugooooo vremena,s,trebala bih imati predsjednicku platu da mi se isplati placati tetu cuvalicu za troje djece,nista bar 4-5 godina....user posted image user posted image user posted image

A je, al sta cemo sad osim pomirit se sa situacijom... Ja sam trudna zavrsila fax, poslije nisam god.trazila posao, a kad sam pocela nista..... I sad aBd kad rodim, ko sto kazes dvoje djece, mala beba, ajd ja se nadam malenu na jesen u vrtic, a bebu svekrviuser posted image Al Boze daj da opet bude nekog posla, ja sam rekla cim rodim odmah saljem biografije, pa ce me valjda neko zovnut dok beba prohoda.... user posted image
Enci, znam ja da mi nebi muz sve poslove kuci uradiouser posted image , al opet kad imas svoj novac, kad radis nesto i izvan kuce osjecas se nekako bolje. Ovako imam previse vremena za razmisljanje, pa o svacemu razmisljamuser posted image user posted image Cak sam pala u depru da cu cijeli zivot biti kucanica, da nikada necemo kupiti svoju kucu i auto..... A onda kad razmisljam o tome uh, samo mi jos gore.... Al Boze zdravljauser posted image

Pronadjoh se u tvom postu.
sporty mamaa, nisi sama, dosta je nas mama, obrazovanih, trenutno bez posla, a zatrpane obavezama kucnim ili djecom. Ali ne bih se nikada mijenjala za uspjesnu karijeru bez djece. Bice posla, sad je vrijeme za majcinstvo, ja se ovako cesto tjesim, hahah. I ja sam planirala cim se porodim traziti posao, mama ce cuvati bebu aBd. Ljubac za mame lopticeuser posted image ja se jos nisam zaokruzila. user posted image

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 7211
20.4.2011 0:43:00   
animagical
ja te prvi put citam,ili ja zaboravljam ili si novauser posted image u svakom slucaju dobro doslauser posted image   

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 7212
20.4.2011 0:46:17   
Selminja
IZVORNA PORUKA: animagical

ja te prvi put citam,ili ja zaboravljam ili si novauser posted image u svakom slucaju dobro doslauser posted image   

Ako mislis na mene, nova sam user posted image i virim cesto otkako sam trudna user posted image  

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 7213
20.4.2011 1:09:39   
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Selma a predhodi li ista tim njegovim frasovima ili iz cista mira, posto rece da nema temperature...naljuti li se pa mu se dogodi?

Ništa kako sam ja upratila....Prvi put je bilo od temperature i tada je bio u bolnici 7 dana,prošao sve pretrage,čak su mu radili i punktiranje kičme jer su pomislili da nije meningitis jer je trajalo oko 4 minute i ništa,apsolutno nisu našli samo je temperatura bila visoka,tada je imao 18 mjeseci...
Drugi put je samo par mjeseci kasnije i to na bazenu ali je trajalo oko minut možda i kraće,samo pao na koljena i zavratio se na leđa,dok smo mi ga okretali na stranu on je već proplako ma u pola minute....
Treći put sa dvije ipo godine i to dok je pio mlijeko samo se kao ono zacehno i kap mlijeka mu ušlo u oko i dok je se on trgnuo to je bilo to.....
I sinoć  user posted image ...Jednostavno kažu da ima sklonosti tome,mm je isto imao to par puta u djetinstvu...I dr kažu da bi ovo oko 5 godine moglo prestati jer se mozak do tada razvija......

MedinaA  mila još malo i gotovo user posted image user posted image user posted image
Selminja dobrošla
Sporty mama ja se danas za ovo isto žalila mužu što si ti pisala par postova ranije,kuća i djeca ma zlo mi više user posted image user posted image user posted image .....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7214
20.4.2011 7:31:55   
palachinken
Ženice, dobro jutro! Evo ja prva.
Juče nešto preveć tuge i depresije bilo na ovoj temi....niko nije ni seks ni hranu spomenuo user posted image
Danas samo dobre vijesti!!!

Eto ja sam sinoć prvi put osjetila ono što je animagical pisala prije dana i sedmica - bebač mi izbacio nogicu ili guščicu ili nešto pa sam ja to ispod kože napipala i milkila. user posted image user posted image user posted image DOk sam dozvala muža, prca mala se već obrnula.
Baš je dernečila sinoć, (zna idacha o čemu ja pričam hahaha) a doduše i mama je bila na rođendanu pa pojela dosta slatkog.

< Poruku je uredio palachinken -- 20.4.2011 7:34:25 >

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 7215
20.4.2011 8:07:23   
vila_7
IZVORNA PORUKA: malena27 RR

helena, nije 100% ali cika dr. kaze da je 90 % djecak.... user posted image pa vidjecemo krajem mjeseca, valjda se ukaze fino ta cundarica user posted image
kako je tvoja ljepotica?

a dusa draga,nego ti nemoj kupovati samo plavo za svaki slucajuser posted image . Moj curetak super hB,jucer napunila 8 mjeseci i sve je vise i vise zanimljiva-cak toliko da sam se s dragim pocela zezati da bi mogli odmah na drugo-jos kad vas trudnjacice citam odmah mi posmigate! user posted image
Cuvaj se i to malo slatko u pupi pomazi za mene jednom! P.S. I stavi slikica bar na FB!

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 7216
20.4.2011 8:35:01   
Anica1
Jutro drage moje user posted image , evo i nas sa novostima sa prvog pregled.

Srcule malo kuca user posted image user posted image , mi smo veliki 10,3 mm i odgovaramo trudnoci 7+2 user posted image
Sljedeci pregled je u 12 sedmici radi mjerenja nuhalnog  nabora. Moram nastaviti sa terapijom utrogestana 2x2 vaginalno. Doktorica kaze da imam miom 3,1x3,1 i da cemo to pratiti  zbog prokrvljenosti (nisam skontala jer sam bila preuzbudjenauser posted image ). Bila sam kod Jadranke Dizdarevic, bila je bas ljubazna i prijatna. Samo sam se malo zbunila, nije mi mjerila pritisak i nije me vagala. Nisam ni dobila trudnicku knjizicu. Kada se to radi?
Posto sam 0 negativna a mm A + to cemo pratiti od 20 sedmice tako mi je rekla. Eto uglavnom kaze sve super hvala Bogu!!
Moje user posted image kazite mi posto nemam iskustva trebam li ja paralelno  voditi trudnocu i u Skerlica,  tamo imam otvoren karton od prije? Ja ne bi da me gore cackaju bez razloga user posted image

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 7217
20.4.2011 8:36:49   
palachinken
Anice, baš mi je drago! Kako je taj prvi otkucaj srca lijep zvuk, kakve opere i simfonije kakvi bakrači...

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 7218
20.4.2011 8:38:39   
Anica1
Ja nisam vjerovala da kuca pa mi je pokazivala i na ekranu rukom da vidim kako kuca
ali ja sva uzbudjena samo govorim "ja ne vjerujem" user posted image

Neposredna veza do poruke: 7219
20.4.2011 8:40:35   
palachinken
Tačno znam o čemu pričaš, nama je srculence počelo nekako kasno da kuca, tek u osmoj ili devetoj sedmici. Ustvari je kasnije došlo do oplodnje, ništa abnormalno. Koje olakšanje, kad čika dr odvrne zvučnike a ono dum-tudum-dum-tudum drma ordinacijom user posted image

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 7220
20.4.2011 8:43:09   
Anica1
Zna li neko šta znači tačno Grav ml I/II? Buni me ova oznaka I/II user posted image

Neposredna veza do poruke: 7221
20.4.2011 9:16:54   
Anoniman
Anice to to znaci trudnoca prvi, na drugi mjesec user posted image

(odgovor članu Anica1)
  Neposredna veza do poruke: 7222
20.4.2011 9:19:15   
sanela.asja
Sarah cestitam user posted image user posted image
Joj ja neznam sta mi je odkako mi juce krv izvadise meni nije dobro povracam glava me boli,ma kad se nisam obandacila na gradini i evo i jutros povracam glava mi puca....helppppuser posted image user posted image

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7223
20.4.2011 9:19:53   
Anica1
Hvala Jelena, bas me zbunila ta oznaka.  user posted image

(odgovor članu sanela.asja)
Neposredna veza do poruke: 7224
20.4.2011 9:43:17   
Anoniman
Animagical nisam isla na vjezbe jer mi je isto bila rizicna trudnoca, a sto se tice dojenja, presvlacenja, njege djeteta, pupka i ostalo sam vec znala, tako da onda nisam isla. Ti mozes ici, kao obicno posle 26 nedjelje se krece mada moze i ranije, mozes da vjezbas disanje, sad koliko ti je to i potrebno kad ces na carski, a cula sam da objasne kako i oko djeteta i za dojenje i ostalo. Ali javice ti s evec neka koja je isla pa bas detalje zna.

Selma nadam se da je djecak jutros dobro, dusa draga ljubi ga od nas user posted image . Pitala sam je li sta prethodilo frasovima, jer kod mene je mm imao ali je prethodila ljutnja, tipa kad nesto nije mogao sto je htjeo naljutio bi se i fras bi dobio ili kad mu se nesto nije dalo sto je htjeo, dok jedna stara pedijatrica nije rekla da ga tokom frasa samo pljusne bokalom hladne vode i kako je to uradila nikad se nije vracalo, a bili su dosta cesti. Moja Ana hvala Bogu jos nije imala ni jedan, ali se par puta zacenula i dr mi je rekla da to moze voditi ka frasu i iz genetskig razloga, a i zbog tog njenog zacenjivanja.

(odgovor članu Anica1)
  Neposredna veza do poruke: 7225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  287 288 [289] 290 291   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  287 288 [289] 290 291   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Brrrr...
пеперутка16

Jeste li se ikada susreli sa nečim nepoznatim na bilo koji način, nečim natprirodnim nama ljudima?! Duhovi, đavo, šejtani.....

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *