|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  233 234 [235] 236 237   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
8.4.2011 0:15:20   
idacha
animagical, meni je u prvoj trudnoci posteljica bila nisko i morala pod obavezno pojas nositi.. i vala nisam ga ni skidala dok sam mogla da ga nosim, poslije me je stezao pred kraj..
doduse meni je i stomak bio dosta nisko, pa mi je pojas davao dobru ''podrsku''.... bas mi je pomagao, nekako mi lakse bilo sa njim..

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 5851
8.4.2011 0:18:27   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Animagical kod tebe je placenta previa, proguglaj da ti ja ne pametujem, ako ne nadjes cu ti objasnim user posted image , ima da se zarovim i nadjem knjigu iz ginekologije i akuserstva jos iz skole user posted image

Jesi to isla u medicinsku, ja jesamuser posted image
Evo bas govorim prijateljici kako mi se ova trudnoca skroz razlikuje od prosle, u prvoj jela slatko, tamanila, a sad samo slano, slano, slano, zacinjeno. Danas djetetu kad smo setale kupim sladoled a sebi pirosku, i cudim se jesam li to stvarno jauser posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5852
8.4.2011 0:19:18   
animagical
ma ja do skoro imala plocice na stomaku ko musko...pa mi i sad stomak bas cvrst...ne znam jedino bi me fino zagrijavao pojas..
nego meni posteljica sada sasvim pokriva usce tamo dole..je li tebi tako bilo i ili kome...ocekujem da se za koju sedmicu podigne gore gdje joj je mjesto..

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 5853
8.4.2011 0:23:40   
animagical
jelo jezik pregrizla to se ne dijagnosticira pije 30. sedmice, sad je samo nisko lezeca,jer se moze povuci josuser posted image bolje zvuci... ma znam ja medicinski sta je to,studiram medicinu-doduse u septembru sam zamrzla studij tokom trudnoce zbog zdravstvenog stanja..nego ne razumijem onaj narodski izraz kazu neka nisko nosi...ma kako to znaju??? molim vas da mi objasnite
...moj mali prednjaci glavicom, a glava mu na posteljici, taman na grlicu...a stomak mi pod dijafragmom...e sta ima veze polozaj posteljice s nosenjem pojasa...jel to do moje sveki nestouser posted image ne razumijem fakat...

Neposredna veza do poruke: 5854
8.4.2011 0:25:01   
idacha
mozda ce zvucati glupo, kao sto je meni na prvu loptu, ali kod mene je upalilo, pa pokusaj i ti..
kazem, meni je beba bila skroz nisko u prvoj trudnoci i prijateljica mi rece kako je njoj ne znam ko rekao da u tom slucaju treba leci, staviti jastuk pod guzu-donji dio ledja i noge onako u koljena saviti... tako lezati koliko mozes...
ja sam taj fazon cula mozda tamo oko 5-6 mj i pocela praktikovati, svaki dan po 10ak min, koliko mogu da izdrzim...
fakat mi se na slijedecem pregledu sve podiglo i bilo ok..
eto, na tom sam i zaboravila, a vrijedi pokusati..
sweet, evo i teb savjeta...

Neposredna veza do poruke: 5855
8.4.2011 0:27:16   
idacha
nisko nositi znaci da je posteljica locirana nisko... samim tim i beba... stomak vizuelno ne mora da bude do koljena, da bi ti neko rekao da nosis nisko..
pojas moze mnogo da pomogne...meni je oept kazem propisano bilo pod obavezno nosenje pojasa...

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 5856
8.4.2011 0:28:19   
animagical
da legnem na bok ili na ledja?? ja inace savam zadnjih dana na lijevom boku ali sa jastukom izmedju koljena...smanji mi neki pritisak dole u dnu stomaka,bas ugodno. a probala bih...

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 5857
8.4.2011 0:29:07   
idacha
na ledja, pa na bok, kako god mozes...

Neposredna veza do poruke: 5858
8.4.2011 0:31:58   
sporty mamaa
animagical bolje na bokuser posted image

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 5859
8.4.2011 0:32:44   
Anoniman
Animagical placenta previa je kada posteljica prednaci da li to bila 15 ili 35 nedjelja to je to...trenutna dijagnoza koja se moze promijeniti iz dana u dan... Nisko nosi...ja nisko nosim, a to je sto je moje dijete vec naleglo glavom na grlic...ali isto to se moze promijeniti do poroda jos milion puta, trenutno je takvo stanje. Meni je posteljica na zadku ali nisku trudnocu imam...tako da to nisko nosi se ne veze direktno sa posteljicom.

Neposredna veza do poruke: 5860
8.4.2011 0:32:53   
animagical
na ledja ne smijem bole me bubrezi jos gore tako,zato pitam...ne znam kako da se naviknem da cijelu noc provedem na lijevom bokuuser posted image ja tako zaspim onda nekad odem na ledja,zaboli me i probudim se...i tako stalno. probacu to tvoje, iako ionako savijam koljena, sad jel puno da ih savijem ili koliko me ne boli.. volim saviti koljenauser posted image hvala na savjetu

jelo jel to trazis knjigu...ma ja sam pitala za ono mahalsko, ko sto moja sveki kaze nisko neko nosi zato jr ima takav stomak...a sta ona zna gdje nekome beba

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 5861
8.4.2011 0:34:36   
Anoniman
Da Sporty zavrsila sam medicinsku user posted image ...mi svasta imamo zajednicko...

Animagical procitaj...

Placenta previa ili predležeća posteljica Posteljica i pupčana vrpca povezuju majku i dijete. Posteljica djetetu osigurava hranjive tvari i eliminira štetne tvari kroz njen "sustav filtriranja". Normalno je kad je posteljica smještena pri vrhu maternice (fundusu).   Što je to? Placenta previa, potrebno je kao prvo naglasiti, nije bolest posteljice. Termin se odnosi na položaj posteljice, a ne njeno stanje. Kod žena s dijagnosticiranom placentom previom ili predležećom posteljicom, posteljica se nalazi ili vrlo blizu ili djelomično ili potpuno pokriva ušće vrata maternice. Kod rane trudnoće normalna je pojava nisko ležeće posteljice, ali kako trudnoća napreduje i maternica raste, posteljica se u većini slučajeva pomiče prema gore. Čak i kad se ne pomiče prema gore, nije uobičajeno da to uzrokuje neke probleme. Rizik pojave predležeće posteljice je viši kod žena koje su imale različita oštećenja stjenke maternice u prethodnim trudnoćama, koje su rodile carskim rezom, imale operacije maternice ili pobačaje. Vjerojatnost pojave predležeće posteljice također može povisiti potreba za većom površinom posteljice zbog djetetove povećane potrebe za kisikom ili hranjivim tvarima (zbog npr. pušenja ili višeplodne trudnoće). Razlikujemo:
  • marginalnu ili rubnu predležeću posteljicu – rub posteljice je vrlo blizu ušću vrata maternice. Rubna predležeća posteljica predstavlja visoki rizik krvarenja tijekom poroda. Moguć je vaginalni porod, ali se porod obično dovršava carskim rezom.
  • parcijalnu ili djelomičnu predležeću posteljicu – posteljica djelomično pokriva ušće vrata maternice. Vaginalni porod će vjerojatno rezultirati krvarenjem jer je posteljica oštećena zbog djetetovog pritiska.
  • totalnu ili potpuno predležeću posteljicu – posteljica potpuno pokriva ušće vrata maternice. Porod se mora obaviti carskim rezom.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 5862
8.4.2011 0:35:55   
animagical
ahaaa znaci narodski nosim nisko jer je mali na grlic legaouser posted image uh nauke... ja sve mislila da ove moje mahaluse po sedreniku gledaju samo kako kome stomak cuci, iako i to rade... jel  moguce da na jezeru to nisu vidjeli ili ih nije zanimalo?

Neposredna veza do poruke: 5863
8.4.2011 0:37:22   
idacha

Animagical placenta previa je kada posteljica prednaci da li to bila 15 ili 35 nedjelja to je to...trenutna dijagnoza koja se moze promijeniti iz dana u dan... Nisko nosi...ja nisko nosim, a to je sto je moje dijete vec naleglo glavom na grlic...ali isto to se moze promijeniti do poroda jos milion puta, trenutno je takvo stanje. Meni je posteljica na zadku ali nisku trudnocu imam...tako da to nisko nosi se ne veze direktno sa posteljicom.

pa, zar to automatski ne podrazumijeva i da je posteljica nisko? tako je kod mene bilo,.. u nalazu tako pisalo ''posteljica-lokacija-nisko'', isto glavicom na grlic pritiskalo...

a, koljena lagano saviti.. onako lezerno.. nista ne forsiraj, kkao ti je ugodno, tako se i namjesti..
ja sam malo na ledja, malo na stranu, kako sam mogla... po nekoliko minuta.. meni je bilo potesko, ali sam se trudila bar koliko mogu..

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5864
8.4.2011 0:39:16   
Anoniman
Animagical jesu li ti dali nalaz sa ultrazvuka na jezeru onaj papir sa dimenzijama, tu ti je zaokruzeno i gdje ti je posteljica... sigurno su vidjeli ako je tada tu bila, kao sto rekoh ona se za dan moze pomjeriti, ali pored tvojih bolova koje si imala i krvarenja najmanje je sada bitno gdje je posteljica jer ona jos moze da proseta.

Neposredna veza do poruke: 5865
8.4.2011 0:40:43   
sporty mamaa

Da Sporty zavrsila sam medicinsku user posted image ...mi svasta imamo zajednicko...

I ja sam opci smjeruser posted image Dosad nisam stazirala jedino jer sam upisala fakultet, ali majke mi planiram odstazirat i probat se se zaposlit negdje, ipak drzavna firma, pa uplatit neki magisterij il tako nestouser posted image Al otom potom, treba rodit, smjestit djecu na cuvanje, pa onda o tome razmisljatuser posted image Ma trebala sam to davno da sam bila vece pametiuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5866
8.4.2011 0:41:22   
Anoniman
Nemora to da znaci Idacha...koliko se sjecam iz skole duzina pupcane vrpce je oko 60cm, znaci glava moze biti na grlicu a posteljica bilo gdje jer ona nije usko povezana sa plodom, vec ima duga pupcana vrpca.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 5867
8.4.2011 0:43:01   
Anoniman
Sporty ja sam zavrsila opsti i stazirala i radila jedno vrijeme u zdravstvu...ali sam i nastavila fax ali sam se pred kraj posvadjala sa knjigom, ostala mi tri ispita i diplomski koji cekaju li cekaju dugi niz godina user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 5868
8.4.2011 0:48:00   
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: idacha

mozda ce zvucati glupo, kao sto je meni na prvu loptu, ali kod mene je upalilo, pa pokusaj i ti..
kazem, meni je beba bila skroz nisko u prvoj trudnoci i prijateljica mi rece kako je njoj ne znam ko rekao da u tom slucaju treba leci, staviti jastuk pod guzu-donji dio ledja i noge onako u koljena saviti... tako lezati koliko mozes...
ja sam taj fazon cula mozda tamo oko 5-6 mj i pocela praktikovati, svaki dan po 10ak min, koliko mogu da izdrzim...
fakat mi se na slijedecem pregledu sve podiglo i bilo ok..
eto, na tom sam i zaboravila, a vrijedi pokusati..
sweet, evo i teb savjeta...

Sad mi je rekla da i nije nisko al pokusat cu sa tim da ne bi opet  bebica otisla niže:)

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 5869
8.4.2011 0:48:52   
sweet insanity
Sto se tice dijagnoze, sam pise kraci grlic....

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 5870
8.4.2011 0:51:06   
animagical

Animagical jesu li ti dali nalaz sa ultrazvuka na jezeru onaj papir sa dimenzijama, tu ti je zaokruzeno i gdje ti je posteljica... sigurno su vidjeli ako je tada tu bila, kao sto rekoh ona se za dan moze pomjeriti, ali pored tvojih bolova koje si imala i krvarenja najmanje je sada bitno gdje je posteljica jer ona jos moze da proseta.

ma meni nalaz otkucali... nije bio onaj da zaokruzi za posteljicu prednji straznji fundus...posteljica ni spomenuta,samo osim bebinih mjera pise za plodovu vodu primjereno... tek sad kontam da moram bas mirovati...ovaj mali sve tezi pa da ne pritisce posteljicu...sa 13 sedmica je bila prednji zidi visoko jako...kud dole ode Bog joj dao...
idem spavati...user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5871
8.4.2011 0:51:38   
idacha
jelena, ne budi lijena nego se priFati knjige i rijesi ta tri ispitauser posted image user posted image user posted image ovo bi bile rijeci moje mameuser posted image user posted image user posted image joj, vala i ja sam imala svakakvih planova sada, ali nista od toga... da mi je bilo poloziti pravosudni, ali nema teoretske sanse da se ozbiljno latim knjige sada... beli cu moci kad djecu u skolu upisem...
sweet, user posted image user posted image user posted image sto nije nisko... mada, sto jelena rece, sve se to mijenja konstanto... helem, bitno je da nije nista opasno..

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 5872
8.4.2011 0:51:40   
sporty mamaa

Sporty ja sam zavrsila opsti i stazirala i radila jedno vrijeme u zdravstvu...ali sam i nastavila fax ali sam se pred kraj posvadjala sa knjigom, ostala mi tri ispita i diplomski koji cekaju li cekaju dugi niz godina user posted image user posted image user posted image

Ma zavrsi to steta je kad si vec toliko doguralauser posted image
Drage moje odo vam ja spavati, evo vec skoro 1h, danas na zraku cijeli dan pa me opcilo malo. Inace kupila sam aqua maris kapi, ali za bebe i bas mi ocepile nos, jednom prije su mi pomogle, a evo i sad djeluju. user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5873
8.4.2011 0:53:49   
idacha
laku noc....

meni se i spava i ne spava...
drmnula jednu nesicu, sjela mi ko budali samar...
jos mi valja gurati veceras onu glupu vaginaletu.. bas smore...

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 5874
8.4.2011 0:54:14   
Anoniman
Sporty imas pp...

Ma idacha mene zeza sto ja to moram u BG zavrsiti, jer sam ja htjela da prebacim u Sa ali ovdje mi traze razliku 12 ispita sto je totalna glupost iskreno, pa zavrsicu kad djeca odrastu user posted image ...taman kad vam bude trebao psiholog bicu diplomirani user posted image

(odgovor članu sporty mamaa)
  Neposredna veza do poruke: 5875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  233 234 [235] 236 237   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  233 234 [235] 236 237   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Bebica.
пеперутка16

Za donji dio vaše bebe, koristite li samo kremu ili samo puder ili oboje u isto vrijeme?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *