Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 6.10.2011 13:10:35
gerberka
senči, pa super sve od bjata imate
e hvala za cipelice zaboravila da sma postavila
pa ti imas i krevetic, ma sve vas ceka
minie divno, divno
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 6.10.2011 13:16:19
gerberka
IZVORNA PORUKA: Hannica
Po nas ce dva auta morati doci.
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 6.10.2011 13:17:08
Hannica
IZVORNA PORUKA: gerberka
Nina_Lana, i moja sjedi na guzi čika dr rekao da cemo vidjeti jel se okrenula na slj pregledu
minie, čestitam na sedmicama ja sam jucer objavila pune 22. i ulazak u 23. sedmicu i bila sam pomnožena, a htjela sam podijeliti radost ovdje
Gebo tvoja ima jos mnogo vremena da se okrece i izvodi akrobacije,ja mislim da ti to nista ne znaci u tako ranom stadiju trudnoce.Ja sam pri kraju osmog mjeseca i jos uvjek se nadam da ce se okrenuti.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 6.10.2011 13:26:20
gerberka
IZVORNA PORUKA: Hannica
IZVORNA PORUKA: gerberka
Nina_Lana, i moja sjedi na guzi čika dr rekao da cemo vidjeti jel se okrenula na slj pregledu
minie, čestitam na sedmicama ja sam jucer objavila pune 22. i ulazak u 23. sedmicu i bila sam pomnožena, a htjela sam podijeliti radost ovdje
Gebo tvoja ima jos mnogo vremena da se okrece i izvodi akrobacije,ja mislim da ti to nista ne znaci u tako ranom stadiju trudnoce.Ja sam pri kraju osmog mjeseca i jos uvjek se nadam da ce se okrenuti.
hej draga, i ja se nadam mada dr kaze sto je beba veca ima manje prostora za akrobacije..osim kad krenu kontrakcije..al hajd njih docekaj ma svima nama ce se nase bebarew fino okrneuti i jos ljepše izletiti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 6.10.2011 13:30:03
minie
Jesam Hannice, kupila sam ga u FIS-u, to je prvi koji mi se svidio i na kraju smo ga kupili, a obisli puno prodavnica sa kreveticima. Samo ce jos MM napraviti ladicu ispod, da mozemo sto vise stvari strpati, mada i ovako nije guzva, imamo sobicu viska
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 6.10.2011 13:37:03
Hannica
IZVORNA PORUKA: minie
Jesam Hannice, kupila sam ga u FIS-u, to je prvi koji mi se svidio i na kraju smo ga kupili, a obisli puno prodavnica sa kreveticima. Samo ce jos MM napraviti ladicu ispod, da mozemo sto vise stvari strpati, mada i ovako nije guzva, imamo sobicu viska
I meni se jedino taj krevetic u FIS-u svidio,ima jos jedan roze ali on je malo velik i nije za skroz male bebace. Joj...jedva cekam da i mi svoj krevetac sklopimo.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 6.10.2011 14:10:56
pusica
molim vas da li neko zna da li sam smjela popiti paracetamol imala sam strašnu glavobolju sinoć trudna9 nedjelja strah me da nisam naštetila plodu čitavu noć nisam zaspala hvala
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 6.10.2011 14:12:55
gerberka
pusice neke zene i ne znaju da su trudne i piju puno više od paracetamola
a njega smijes u trudnoci, hajde sada oraspolozi se, nemoj plakat
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 6.10.2011 14:16:11
Sensia
hej zenice sve mi je extra od ovih slicica i minie super ti je ova korpica meni isto izgleda kvalitetno, al brate hannice kad zamislim dvije beboline
pauza na vjezbice mozes u cemu god hoces, isla sam i ja pravo s posla u suknjicama itd.....pa ne radim bas sve vjezbice i sve super sta ima veze. nije to bas ko fitnes pa da mora biti puna oprema. samo ti idi na vjezbice tako kako si obucena....
Vodolijo, skitas li se skitas?
evo i ja dosla iz skitnje , kupovala jednoj bebari od moje vjencane kume neke sitnice danas cu je vidjeti prvi put jer su oni iz zenice.......... uh jedva sam se suzdrzala da ne kupim i svojoj nesto
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 6.10.2011 14:18:09
pusica
hvala po stotinu puta hvala toliko me bilo strah neki doktori kažu ne neki da moj muž je doktor i on je u dilemi a ja sam popila pa rekoh šta dragi Bog da više nisam mogla nadam se da još ima trudnica koje nešto piju za glavobolju moja ginekologinja je strogi protivnik lijekova ja sam ga uzela na svoju ruku inaće hvala velika na jedinoj utjehi svi ostali su protiv mene
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 6.10.2011 14:22:28
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: pusica
molim vas da li neko zna da li sam smjela popiti paracetamol imala sam strašnu glavobolju sinoć trudna9 nedjelja strah me da nisam naštetila plodu čitavu noć nisam zaspala hvala
nemas straha, paracetamol slobodno smijes popiti. Ja sam ih pila, a spadaju u skupinu lijekova koji ne stete u trudnoci. Evo i sad dojim, pa sam ga sinoc popila jer me glava jako bolila, a pila sam i u bolnici kad me bolio rez od poroda P.s. da te utjesim, ja nisam ni znala da sam trudna a pila voltaren, neofen, brufen, jer sam imala problema sa zubom i bebi nista nije bilo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 6.10.2011 14:24:11
Hannica
Ma paracetamol smijes piti,neko je ovdje pisao da nekad i analgin popije. Osim toga i doktor ce ti mozda propisati neki antibiotik u toku trudnoce ako budes imala problema s bajama u urinu ili nesto slicno.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 6.10.2011 14:26:25
Sensia
IZVORNA PORUKA: pusica
hvala po stotinu puta hvala toliko me bilo strah neki doktori kažu ne neki da moj muž je doktor i on je u dilemi a ja sam popila pa rekoh šta dragi Bog da više nisam mogla nadam se da još ima trudnica koje nešto piju za glavobolju moja ginekologinja je strogi protivnik lijekova ja sam ga uzela na svoju ruku inaće hvala velika na jedinoj utjehi svi ostali su protiv mene
Nista ne brini, ja sam prije trudnoce imala UZASNe migrene i cim sam saznala da sam trudna uhvatila me panika kako cu bez tablete. mislim ko nema takve glavobolje ne moze ni predpostaviti kakav je to bol dovodi do povracanja.....uglavnom ja pitam dr kaze ona meni smijes slobodno po pola paracetamola ili cijeli ako ti je bas ono bol jer to je manje zlo nego stres koji prenosis bebari tim bolom. pa i tek rodjene bebe piju paracetamol ako imaju temp ne do Bog, zato se opusti ali prije paracetamola uvijek pokusaj tusiranje malo toplijom vodom, tigrovu mast i ugrijati kuhinjsku krpu i nasloniti na sinuse i celo, meni to pomaze U cijeloj trudnoci hvala Bogu popila sam pola paracetamola....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 6.10.2011 14:40:51
gerberka
pusice, najbolje je ne piti nista, glava te boli od hormona i probaj izdrzati, promjene su to, ne zove se dzaba drugo stanje...ti popila na svoju ruku i ne smijes onda spavati no, no, no to raditi...probaj zamraciti prostoriju, odmarati sto vise..ali ne posezi za tabletama.
Paracetamol nema štetno djelovanje u trudnoći (kategorija B) te je lijek izbora za snižavanje temperature i liječenje blagih bolova u trudnoći..kako da ovo tvoj muzek ne zna? upravu je on kada je rijeco ranoj trudnoci, do 12 sedmice
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 6.10.2011 14:41:26
gerberka
IZVORNA PORUKA: Silver
Ali samo da se pohvalim...prebacio nas ticker u 7-mjesec!
bravo srce moja
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 6.10.2011 14:58:51
emma.L
Po Divanoviću, posteljica zrela, beba zrela, guta i ima refleks disanja, maše rukama i nogama i mljacka , gladež na mamu. Ali nije neki mrga, 3250g procjena. Stomak se počeo spuštati, kaže on da očekujem svašta a i može do termina. Ja sam odlučila opustiti se i uživati u životu pa kad god želi neka krene, mama je spremna skoro , još par pelenica i malo stvarčica iz ljekarne za torbu. Kilograme neću spominjati niti objavljivati tamo na 'koliko ste se udebljale'. Iskreno, znam svaki gram od čega je, zidove jedem u prolazu i ne mogu si pomoći. Dva indijanca će to istopiti brzo nadam se, bar s Emom je dojenje najbolja dijeta bilo. Dobili smo odobrenje za matične , sutra će doći i set i ja sam presretna da sam to skinula s vrata. Dobrodošlica novim mamama . A sad na temu o matičnim stanicama, pišem o proceduri u Vojnoj na dan 6.10.2011.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 6.10.2011 15:03:50
emma.L
I da dodam, Divanović mi je napisao da uradim bris grla i nosa na MRSu da mi nitko kasnije ne može reći da sam je ja donijela na porod. Tako da to planiram u subotu ujutro odraditi uz nalaz krvi. A pitala sam i z aporod na stočiću i rekoše mi da to ide u dogovoru s doktorom. Kako sam ja tražila da se naručim kod Mišeljića, tek 13. imam termin, pa ako ne rodim prije i o tome ću vas izvijestiti. Eto.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 6.10.2011 15:12:50
gerberka
ima li ijedna pravnbica, treba mi jedan savjet iz radnog odnosa?
naime, da li imam pravo uzeti drugi put potvrdu iz firme u kojoj sam radila jer mi je prva potvrda ukradena..u svađi sam sa bivsom direktoricom i ona kaze da mi neda drugi put potvrdu