Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Leonora kad ti je termin? ja sam sa anom osjecala bolove u trtici zato sto mi je na zadnjem zidu bila posteljica, tako da su meni rekli da je od toga ili vec ako je trece tromjesecje moze dijete da upire u taj dio pa zbog toga i otud bolovi.
25 sedmica sam , termin 17.06. Meni nisu baš bolovi više kao neki pritisak, konstantni, baš kao da mi nešto sjedi tu, haha. A mi je prilično nemirna, to su skokovi svaki dan, stomak se uvija, izvija, ma bude šou, haha. A tačno osjetim kako me nekad lupka i prema nazad, znači ne samo naprijed prema stomaku već i prema nazad i nisko. Hm...
Futuremam i meni je rekla sledeci put da dodjem u osamnaestoj nedjelji kad prestanem dobrostan piti i tada ce me pogledati ginekoloski da vidi kakav je grlic, koja terapija dalje, da li ginipral ili sta drugo iz tog razloga gleda ginekoloski u 18. nedjelji. A ako ste bez kontrakcija ili nekih drugih komplikacija i ako se grlic moze fino vidjeti UZ i bez ginekoloskog onda nema potrebe za ginekoloskim ni do ulaska u deveti, tamo sredinom devetog mjeseca, kad bi se vec trebali poceti itvarati, grlic smeksavati i smanjivati pa da se prati stanje.
pa da, skroz si upravu kad skontam, vjerovatno ima veze sa UZ, a boga mi meni i je i draze da me ne cacka dole...
Meni sad npr nije mogla dobro vidjeti grlic na UZ zato sto su jake kontrakcije, vidi ona njega, ali nije to to kako bi vidjela ginekoloski. Cula sam se sa gagach sad dobro je hvala Bogu, pobjegla malo van grada za vikend kao sto neko rece
Jutro i od nas . Mi smo relativno dobro spavali, jos jutros tajo ustao i igrao se sa Anom da malo mama odspava, mada nisam dugo i ja oko osam ustala, ali bolje i u osam, nego u pola sest
Aman prodade li autic, ako je kakav mali a fini daj podatke ja sebi trazim mali autic, posto imamo dva velika, pa ja nikako da se snadjem sa njima za parking u Sa, tako kako sam Anu rodila, vecinom taxi koristim.
Bas mi fali Gagach, samo se nadam da je sve ok...Ljubimo je nas dvoje, troje
Jelena ode moj autic,to je bio Ford Ka,ma bila sam prezadovoljna s njim,i mi imamo veci auto,ali sam ovaj koristila iskljucivo ja,vozarila do posla i bio mi je bas ok,ali kako nemamo garazu zao mi da bude van svo vrijeme dok sam na bolovanju. Mene dr pregleda ginekoloski svaki puta,posto mi je ona vodila i prvu trudnocu,a imala sam isti problem s otvaranjem i mekim grlicem,sad igramo na sigurno,tako da me svaki puta cacka
Znaci aprilusa Gagach otisla da odmori . Mene moj 'vrtiguz' lupa muski pravo,kriza me znaju pravo rasturati i prepone,do sad nije bio okrenut glavom ka dolje,a posto sam danas trebala na UZ ,jos ne znam da li se predomislio
Futuremam i meni je rekla sledeci put da dodjem u osamnaestoj nedjelji kad prestanem dobrostan piti i tada ce me pogledati ginekoloski da vidi kakav je grlic, koja terapija dalje, da li ginipral ili sta drugo iz tog razloga gleda ginekoloski u 18. nedjelji. A ako ste bez kontrakcija ili nekih drugih komplikacija i ako se grlic moze fino vidjeti UZ i bez ginekoloskog onda nema potrebe za ginekoloskim ni do ulaska u deveti, tamo sredinom devetog mjeseca, kad bi se vec trebali poceti itvarati, grlic smeksavati i smanjivati pa da se prati stanje.
pa da, skroz si upravu kad skontam, vjerovatno ima veze sa UZ, a boga mi meni i je i draze da me ne cacka dole...
Pa ne bih ni ja da me čačka dolje ali šta ću ako mora.Mislim da se ti ginekološki pregledi ne bi trebali raditi u prva 3 mjeseca ali ako se mora neka gleda Meni je bitno da sad trenutno nemam kontrakcija i nikakvih bolova hvala Bogu jer kada me prvi put doktorica pregledala rekla mi je da će samo jedan plod ostati ali moj maleni se još uvijek drži i skoro su u mm jednaki.
Svjedok sam da nešto iznad nas određuje šta će biti sa svima nama pa tako i sa našim malim ,ja kažem glavonjama jer mi na UZ jedino glava za prepoznati a ostalo veliki?
Ma doktori zanju najbolje sta kako i zasto, a vjerovatno po UZ kako kaze jelena oni odrede da li trebaju uraditi taj gin. pregled.. a izvini gdje ti vodis trudnocu dom zdravlja, bolnica ili privatnik
Kako ste mi danas? Ja nažalost oka nisam sklopila čitavu noć,temperatura,nos,kašalj za pobudaliti ...Jutros u 4h sam sebi pravila toplu limunadu,pa čaj...Ne znam šta više da radim,nos mi je najgori,sinoć sam molila Boga da se makar začepi samo da prestane curiti ali jok ... A ova moja duša u stomaku je bila budna zajedno sa mnom,ja kihnem ona mene udari,ja istresam nos ona se proteže,a lijepo osijetim da kada kišem stomak mi se stitsne i zgrči pa me strah nedo Bog kakvih kontrakcija,neće valjda...Vidim da se spominje dabroston ja ga i dalje pijem 3x1,a progresteron sam primala do skora,ali kod mene je prestanak otkucaja srca kod jednog ploda u 12 sedmici jer je bila bliznačka,pa mi je doktorica rekla da treba čekati da se to drugo samo razgradi...Sada sam u 18 sedmici i kada sam otišla na UZ moj dr mi je rekla : Oj ovdje ima svašta nešta ne znam odakle da krenem..A bio je i hematom pa čekam sad ope UZ da vidim kakvo je stanje... Odo sad evo sestra mi donijela mandarina,narandži,kivija,nara,banana joj sad kada dobijem vitaminozu ( ili kako se već zove pretjerano unošenje vitamina) bit će mi veselo....
Ma doktori zanju najbolje sta kako i zasto, a vjerovatno po UZ kako kaze jelena oni odrede da li trebaju uraditi taj gin. pregled.. a izvini gdje ti vodis trudnocu dom zdravlja, bolnica ili privatnik
Privatno,ne znam nekako nemam povjerenja u doktora koji je u Domu zdravlja a i nju mogu uvijek dobiti na telefon što mi je jako važno.
Veliki pozdrav za sve vas drage moje, evo i mene napokon, danas sam izasla iz bolnice uglavnom sve je proslo dobro ja sam zadovoljna, uglavnom nije strasno, puno sam sivena ali hvala Allahu nemam nikakve boli, jedino sto je lose izgubila sam dosta krvi pa su mi dva dana davali krv i sada je sve ok...
Pozdrav svima. Ja se nisam do sada ukljucivala na ovoj temi ali evo sam odlucila. Naime, dr. mi je napisala da pijem Mg tablete ali is pecificno. Kupila sam od Ntural Wealtha Magnesium 250 mg, nadam se da sam dobro odabrala :) Pit cu to uz Prenatal i jos par ampula zeljeza koje su mi ostale :D. Zanima me da li ste vi pile ovaj Mg od N. Wealth?
Prije svega, Sunce27 cestitam na kćerkici, želim sve najbolje :)
Pozdrav svima. Ja se nisam do sada ukljucivala na ovoj temi ali evo sam odlucila. Naime, dr. mi je napisala da pijem Mg tablete ali nista specificno. Kupila sam od Ntural Wealtha Magnesium 250 mg, nadam se da sam dobro odabrala :) Pit cu to uz Prenatal i jos par ampula zeljeza koje su mi ostale :D. Zanima me da li ste vi pile ovaj Mg od N. Wealth?
Da ispravim greske u pisanju :D
< Poruku je uredio sweet insanity -- 5.3.2011 18:19:26 >
Veliki pozdrav za sve vas drage moje, evo i mene napokon, danas sam izasla iz bolnice uglavnom sve je proslo dobro ja sam zadovoljna, uglavnom nije strasno, puno sam sivena ali hvala Allahu nemam nikakve boli, jedino sto je lose izgubila sam dosta krvi pa su mi dva dana davali krv i sada je sve ok...
Cestitam mami na princezi, da je ziva i zdrava 100 godina i da nam se ti sto prije oporavis, pa ces nam kad budes imala vise vremena dati malo detalja
Sunasce ti si to sve hrabro podnijela dok vec uspijevas tipkati ,sad odmaraj i uzivaj s principesom,a poslije detalji
IZVORNA PORUKA: sweet insanity
Pozdrav svima. Ja se nisam do sada ukljucivala na ovoj temi ali evo sam odlucila. Naime, dr. mi je napisala da pijem Mg tablete ali is pecificno. Kupila sam od Ntural Wealtha Magnesium 250 mg, nadam se da sam dobro odabrala :) Pit cu to uz Prenatal i jos par ampula zeljeza koje su mi ostale :D. Zanima me da li ste vi pile ovaj Mg od N. Wealth?
Dobro nam dosla... u zadnje vrijeme ginekolozi uz vitamine preporucuju i magnezij,sto je i dobro,manje grceva,opusteniji misici a pomaze i kod pojacane kiseline,ja isto pijem ali od Diethpharma ,kao sumeca tbl uz dodatak vit C,ali ne uzimam bas redovno... Taj od NW je dobar,dosta isplativ a i jacina mu je dobra,kazem ne pijem taj,(malo mi je teze gutati tbl)ali znam dosta koje jesu
Kako ste mi danas? Ja nažalost oka nisam sklopila čitavu noć,temperatura,nos,kašalj za pobudaliti ...Jutros u 4h sam sebi pravila toplu limunadu,pa čaj...Ne znam šta više da radim,nos mi je najgori,sinoć sam molila Boga da se makar začepi samo da prestane curiti ali jok ... A ova moja duša u stomaku je bila budna zajedno sa mnom,ja kihnem ona mene udari,ja istresam nos ona se proteže,a lijepo osijetim da kada kišem stomak mi se stitsne i zgrči pa me strah nedo Bog kakvih kontrakcija,neće valjda..
Eh draga,saljem ti puno vibracija za brz oporavak,pijes li paracetamol za temp?Probaj sa cajem od sljeza,obilno u nos ili da u prostoriji u kojoj spavas probas da se inhaliras na caj . Nemoj da brines,tvoj bebac ce biti aBd dobro
Sunce, pa dobro nam dosla nazad Ja tek danas cujem od gagach da si i ti zadrzana u bolnici, ja mislila ti izasla vec sutradan. Zao mi je sto imas velik rez i sto si izgubila puno krvi, hvala Bogu da ti je sad bolje. Slusa li malena, dojis li? Sweet insanity, dobro nam dosla Ja sam pila taj MG od NW ali ga ne pijem vise, ponekad samo sumeci, a dr. mi je na zadnjem pregledu rekao da mg pijem jos 2 sedmice i onda prestanem. Znaci, cim udjem u 9. mjesec da prestanem. Kako su ostale trudnjace? Ja jedva disem i juce i danas. Valjda je sad beba u 8. mjesecu jako visoko pa me pritisce. A tek kad jedem, onda sam gotova, jedva do daha dolazim. Gagach nam odmara na vikendici, inace je ok.
Ja isto tesko dosem ,a tek sam usla u 7. mjesec kako mi doktorica rece, nisam sigurna da znam koja sedmica je koji mjesec, ja sam skoro punih 27. Uz tesko disanje na usta, dodatno mi je non stop navecer i ujutro nos zacepljen al sve je to izgleda popratni dio trudnoce :)
Sunce draga nasa, nek je sa srecom...Svaka cas_t draga tek iz bolnice pa na rr, ljubi to maleno u ta neistrosena stopala i pomazi je za nas . Uzivaj dusice i zelim ti sto brzi oporavak. Simran draga zelimo brz oporavak, joj bas te ufatilo. Nadamo se da ce brzo proci.
Mi smo danas malo skitali, isli tajo i cura na sisanje, mislila i ja pa odustala, nisam imala zivaca, pa posle toga do carsije, dosli kuci, mene stomak rastura, odspavala sat vremena, lezim cijelo vrijeme i nikako da popusti. Vise nisam pametna sta da radim.
caos.. evo i nas.. moj veliki bebi zaspao, mali me udara svugdje gdje stigne, tako da sam pravo happy od muke haman ce i beba biti isti kao Imran, jednom sam bila ubijedjena da mi je rebro polomio... leonora, mi smo blizu sa terminima, a izgleda i iste vragolane nosimo... i moj stomak se vec njise na sve strane od udaraca.. neka, mashallah, samo nek udaraju :) jelena, bas mi je zao, mila, mogu misliti kako ti nekada haoticno bude... tvoja sreca je sto si takva, pa sve stoicki podnosis... ipak, imaj na umu da djecicu valja i odhraniti, pa zato se cuvaj i misli malko i na sebe.. odmori, opusti se... ja, hB., nemam problema sa trudnocom, a opet nekada ne mogu skoro na noge... mogu misliti kako tek ti... ljubimo vas puno.. vas troje od nas troje :) sunce, cestitam na princezice... drago mi je da ste zajedno, kod svoje kucice, pa se konacno mozete opustiti i posvetiti jedni drugima... uzivajte, i sve vam najljepse zelimo sanela.asja kako ste nam vi? kako nam je pricezica? kako mali Dzordz? animagical, cestitke na .. mashallah, momaka...
Jutro trudnice, nesto ste se uspavale jutros nema ili vas ovo lijepo vrijeme izmamilo vani, eto samo da se javim malo kod nas sve super, samo ovo grlo ne prolazi nego vec sam pisala na temi gdje se spominje dabroston, da sam ja dobila terapiju po 3 kutijice dabrostona i folacina iste sedmice kad mi je ginic rekao da prekinem i da predjem samo na prenatal, tako ako je neka iz sa i nema zdravstveno slobodno nek mi se javi na pp da joj poklonim ove tablete, fakat steta da propadnu, kutija dabrostona 20 km bez recepta folacin 5, to dodje oko 75 km troska za nekoga ko nije osiguran, tako da opet ponavljam bujrum...
Evo debeleeee meneeeeee!!! Jel me ko pozeliooooo? ja sam vam odbjegla za vikend malo u prirodu da dahnm debelom dusom jer me nekakva nervoza strahoticna spucala valjda vrijeme, kuca,4 ista zida pa sam morala pobjeci Sada sam dobro...i ovo sunce danas me bas raduje...DIIIIVNO! Palachinken znaci jos nije sigurno jel pisulja ili pisonja? Tako je i mojoj curici nikla hrenovkica u po frke hahahahahha Gemelli bas bi slatko bilo da budu djecak i curica...mada su sve kombinacije dobre...samo nek su slatki i zdravi Animagical cestitam na malo djecacicu...!!!! Jelena i kod tebe djecaaaaaaaaaak!!! Jaaaao koliko ce biti lafcina malih.... al ce seka da mlati bracu hihihihihihi Bas me brinu te tvoje kontrakcije:( I ja sam na pocetku pila 120 apaurina dnevno...pa mi sada smjesno kad kazu da ih obori jedan apaurin...meni to ko kiki bobe:) Meni su cak bili rekli da sam alergicna na trudnocu hahahahahhaa normala.... Aman vidim da si se zalila na tahikardiju...ja sa tim deveram i prije nekoliko sedmica je ta tahikardija pocela da utice na bebine otkucaje.... bas sam se bila prepala jer sam pocela ici na ctg u 30 sedmici da bi mi to pratili...medjutim ukljucili su mi ponovo terapiju apaurinima i to se ko fol regulisalo...mislim bebini otkucaji su sada uredni hB a kod mene puls u nebesima...pritisak 120/60 puls se zna penjati na 120... Nadam se da ce se to kod tebe smiriti... Vidim i blizanaca imamo u ovoj turi trudnjaca:))))) kako slaaatko!!! sanela.asja ja sam bebu osjetila u 14 sedmici iako je pra trudnoca...svi su me ubjedjivali da umisljam ali i dan danas sam sigurna da je to beba...jer se to ponavljalo:) tako da ...mozda si i mogla osjetiti...mada je beba bas mala tada... sweet insanity ja pijem dietpharmov magnezij sumeci i meni je super...nisam probala taj od NW al sve je to isto... sarah mene sada karlica boli...hm...?! a o gusenju necu i da pricam...bas je ruzan osjecaj...Usla si u deveti mjesec...aaaaaaaaaaaaaaa izdajice roda svoga hahahahaahhaa CESTITAM....! eto i meneeeeeeeeeeeeee... eh eto...krasan mi je ovaj referat sto sam napisala...sutra pijemo kafu kao i obicno hehehehe Joooooj da...nalazi urinokulture ce tek u srijedu biti...uci cu u deveti mjesec dok oni odrade to...strahota! Ah da idem i na kontrolu sutra...da cujemo bebicine otkucaje...i da mjerimo pritisak:) i da se vagamo:( mislim da sam za vikend nabila 2 kile ... Nek mi neko kaze da usutim vise...bas sam se raspisala...ljubac vam