Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Stefania kad uradis CRP ako ne bude ok nosi odmah, a ako bude sacekaj tri sedmice. CRP pokaze da li imas neku upalu, tj da li je virsno ili bakterijski ti tvoji leukociti, mada ja mislim da ce ti biti ok, ali za svaki slucaj provjeri. meni je sa anom leukociti bili ko tebi a CRP ok uvijek.
hvala, Jelena, ti meni vazda nesto fino kazes pa se i ja furam da ce biti dobro..odoh ja to u pon, odah aBd da vadim pa cu vidjeti sta cu i kako..uf, jos ja pitam njega mogu li ja na put, kaze mozes fino i sve, pa mi tek poslije kaze za taj crp..svasta, ja jos veca glupaca nisam sve ni povezala dok nisam otisla iz bolnice...valjda ona trudnicka glupoca, sve kontam sa zaostatkom, uzas
koja ja sam ja glupaca, juce poslije kontrole, pa nerviranja zbog opet promjene spola bebara, pa odlaska u gin. amb. po terapiju, pa odlazak kod dr. opste da otvorim bolovanje, ja totalno zaboravila, da sam dobila uputincu da vadim opet leukocite i taj neki CRP, jer su mi bilo ono 20/22 ne znam ni ja vise, trebala sam jutros vidis ... boze mene budale
Pozdrav .Do kada se pije Dabroston?Ja sam u 14 sedmici,jednom mi je doktorica povukla terapiju ali se pojavilo blago krvarenje pa sam ponovo na istoj terapiji uz povremeno uzimanje apaurina.Pošto vidim da vas dosta pije te iste tablete,sad trenutno se osjećam nekako sigurno pa ne znam kako će mi biti kada ih prestanem piti? Da li možda uvode neki drugi lijek zavisno od toga kako se postavi posteljica????
Pozdrav .Do kada se pije Dabroston?Ja sam u 14 sedmici,jednom mi je doktorica povukla terapiju ali se pojavilo blago krvarenje pa sam ponovo na istoj terapiji uz povremeno uzimanje apaurina.Pošto vidim da vas dosta pije te iste tablete,sad trenutno se osjećam nekako sigurno pa ne znam kako će mi biti kada ih prestanem piti? Da li možda uvode neki drugi lijek zavisno od toga kako se postavi posteljica????
i ti si buduca mama blizanca cini mi se, ja sam pila dabroston do 3 mjeseca, ali smo preventivno jer nosim blizance, poslije toga samo vitamini i od nedavno gynipral koliko znasm to su lijekovi za cuvanje trudnoce u prva 3 mjeseca kao preventiva spontanim, kasnije nemaju efekta ...
i da vas pozovem na palacinke evo vruce,ma manite vise te price o tabletama ,ma kakve tablete
hajde kafica,djus,palacinke itd
nemoj nam to raditi
Gemelli ma neradim vam nista nego mi malo tesko slusati koliko vas pije tablete
pa zasto je to tako?
ja hvala bogu nijedne tablete nizasta nisam popila do sada a vec sam 33+1 nedelja
fakat ne znam, ja stvarno nisam imala nikavih problema od pocetka, ali i dabroston i gynipral sam dobila da pijem preventivno, jer kazu blizanci malo veci rizik, pa sad nemam pojma, valjda je bolje sprijeciti nego lijeciti ...
Jeste,nosim blizance ?i ? .Znam da se dabroston pije preventivno jer sam ja imala slabo krvarenje koje je mozda bilo u onim danima kada sam trebala imati mjesečnicu pa mi je to dala moja dr.radi preventive a i prve koja je završila sa smrću bebe u9 mjesecu.Sljedeći put ću imati ginekološki pa će vjerovatno zavisno kakvo je dolje stanje odrediti terapiju za dalje.
Draga ne znam sta bi ti rekla, bas mi je zao, ali eto ako Bogda idu dvije bebare i bices najsretnija mamica na svijetu a za ginekoloski ne znam ni sta ni kako, ja ga jos uvijek nisam imala
Amam i ja imam nizak pritisak i jos me apaurin osamuti, ali mi moje dijete digne pritisak od kako ustane, tako da se to unormali uz te dvije kombinacije
Pa ja sam se zapravo i pitala kako izadjes na kraj s tri tbl i aktivnom Anom
Hvala ti puno,ma ja sam to već prebortala a i vrijeme čini svoje.Nemam ti ni ja pojma radi čega ginekološki,niti više ću razmišljati.Sačekat će pregled(akoBogda početkom aprila),pa javim šta bude.
Futuremam dobrostan se maximalno smije piti do 18 nedjelje, tako je meni moja doktorica sinoc rekla i tako mi je rekla da tada prestanem piti. Ja dobrostan pijem ne preventivno vec da zaustavi kontrakcije, tako da on ima vise djelovanja, cak sam ga pila i mimo trudnoce da izazove zakasnjelu menstruaciju. Znaci rekla mi je u 18 sedmici da prestanem piti dobrostan i utrogestan polako da smanjujem i ukinem i tada posle prestanka obavezno 2-3 dana strogog mirovanja, bukvalno kupatilo-krevet da vidi kako ce organizam reagovati bez terapije i posle toga ide ginipral. To je moja situacija.
Dobro jutro trudnjace Evo i od mene jednom kafica da ne kazete da sam stipsa
Jelena, animagical, ako sam dobro upratila vi ste saznale da nosite ? E pa cestitam vam i nek budu zivi i zdravi. Gemelli, ja isto mislim da se Dabroston pije do 18. sedmice, ali ja sam ga pila do 19. sedmice jer sam tad otisla na kontrolu i dr. mi je rekao da mogu da prestanem jer dalje nema svrhe da se pije. Mersiha, ja mislim da nam je gagach negdje zbrisala za vikend i da je zato nema.
Jutro ,sta je to ovako tihoo,jeste li dobro?evo za razbudjivanje,i ja jos nisam popila i (zamislite da je unutra cokolada) Sinoc sam lijepo spavala hB,valjda me izmorio jucerasnji dan,jutros nas probudio ciko koji je dosao da kupi moj autic .
Nadam se da cete uzivati u vikendu...a ja bjezim da sta stavim u kljun
Dabroston se pije do 3 mjeseca. Kod rizičnih trudnoća. Ja sam u prvoj trudnoći prokrvarila, doktor mi propisao Dabroston i "malo mirovanja". Nije mi rekao da to "mirovanje" znači otvoriti bolovanje i ležati. Ja s pregleda na posao. Dok sam saznala šta je "malo mirovanja" vać je bilo kasno. Plod otišao. U drugoj trudnoći sam pila dabroston preventivno, mada nije bilo problema. Dobila sam curicu. Ovo mi je treća trudnoć, opet sam prokrvarila na početku. Primila jedan progesteron u inekciji i dabroston. Trenutno ne radim, ali su me i ginekolog i porodični ljekar jedno pet puta pitali da li radim da otvore bolovanje. Nisam morala ležati stalno, samo dosta odmarati i ne dizati teško. Brzo sam sanirala krvarenje, poslije tri mjeseca nije trebala terapija.
Jutro i od nas . Mi smo relativno dobro spavali, jos jutros tajo ustao i igrao se sa Anom da malo mama odspava, mada nisam dugo i ja oko osam ustala, ali bolje i u osam, nego u pola sest
Aman prodade li autic, ako je kakav mali a fini daj podatke ja sebi trazim mali autic, posto imamo dva velika, pa ja nikako da se snadjem sa njima za parking u Sa, tako kako sam Anu rodila, vecinom taxi koristim.
Bas mi fali Gagach, samo se nadam da je sve ok...Ljubimo je nas dvoje, troje
Jutro svima ..ja sam kaficu popila sa svekijem..a asja odkako je ustala nesto zapovjeda te hocu ovaj crtani hocu onaj.. da li je moguce sinoc kad sam legla kad se sve smirilo 2-3 puta sam osjetila kao blago lupkanje nije stvarno jako al osjetila sam da li je rano da osjetim bebu u 10-toj sedmici ... i ljudi sta nam je s gagach
Hvala JelenaT,sandy82 i ostalim curama.Doktorica mi je rekla da pijem do sljedećeg pregleda a to će otprilike biti 18 sedmica pa ću vidjeti šta će mi propisati.U prvoj nisam pila dabroston pa me zato interesuje.Inače,prestala sam raditi odmah tako da radim ono lakše po kući a za ostalo se ostali brinu a nije mi naredila strogo mirovanje.
Jutro drage moje takodje i od mene, ima ova 3 mjeseca preostala da spavam do 12 , a fakat za gagach ne znam, pogledala sam listu rr i ona je abg u aprilu, tako da se vjerovatno negdje skija/sanka
mene su glavobolje prosle, mucile su me negdje 3/4 mjesec i prodjose cim sam pocela luditi od njih, a dabroston, ne znam nisam ga pila u kombinaciju sa apaurinim, nisam krvarila niti imala problema, samo eto zbog dvojki, kad sam prestala nisam osjetila razliku niti efekat neki, a i ovaj gyinpral sto pijem vec dvije nedelje, ne osjetim neko dejstvo, a kaze doktor opet preventiva, da ne bi od sirenja maternice dobila kontrakcije, jer sam vec povelika, punih 6 mj. dvije bebare po 700 grama, dvije posteljice, dvije plodne vode, pa sta ja znam, valjda se radjaju ranije, pa da se to produzi maksimalno...
eto pusa
nego i mene bas sad zanima, kad pocinju ti ginekoloski pregledi?? Koliko sam citala na RR tek tamo pred porod...
P.S. a bolovanje sam sama izmolila, reko doktore mogu li ja sa ovom terapijem na bolovanje, kaze on, ako hoces ja cu ti napisati mirovanje i tako i bi ...
Futuremam i meni je rekla sledeci put da dodjem u osamnaestoj nedjelji kad prestanem dobrostan piti i tada ce me pogledati ginekoloski da vidi kakav je grlic, koja terapija dalje, da li ginipral ili sta drugo iz tog razloga gleda ginekoloski u 18. nedjelji. A ako ste bez kontrakcija ili nekih drugih komplikacija i ako se grlic moze fino vidjeti UZ i bez ginekoloskog onda nema potrebe za ginekoloskim ni do ulaska u deveti, tamo sredinom devetog mjeseca, kad bi se vec trebali poceti itvarati, grlic smeksavati i smanjivati pa da se prati stanje.
Pozdrav . Vidim priča se između ostalog i o ginekološkim pregledima. Mene je na kontroli u 23-oj sedmici prvi put pregledala. A ima doktora koji svaki put pregledaju od početka, a i onih koji ne pregledaju do kraja. Hm... po meni nema potrebe u prvom tromesečju za ginekološkim pregledima, nije ni preporučljivo, a ovo kasnije...šta ja znam, nije ugodan osjećaj ali bolje da provjerim je li dolje sve ok, ne daj Bože da ne dođe do skraćenja grlića i sl. Ovako kad pregleda i izmjeri grlić bar sam mirna. Inače od juče sam počela osjećati neki pritisak kao u trtici, pa sam se odmah prepala, kontam je li to normalno... Pa se tješim to je valjda kako beba raste veći pritisak, šta ja znam, valjda se nije šta pokvarilo od prije 2 sedmice kad je na tom pregledu bilo sve ok...