Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ma sta ne pijem , apaurin tri puta, dobrostan dva puta, utrogestan tri puta po dvije vaginalno, magnezijum i pregnital , ali mene i dalje drma li drma, ali ja navikla pa i ne osjetim vise toliko, sinoc otisla na pregled nista me bolilo nije, sva poletna, ona cim je prinjela UZ samo je rekla, kontrakcije, strasne kontrakcije, a nisam nista osjetila. tako da vise nemam ni pojma, ali vidjela sam i ja na UZ koliko se grci materica.
Medi Vilo iskrene cestiitke uzivajte u svojim bebacima.
jel neka od vas natice evo ja kako sam usla u 9 mj naticem i to vise lijeva strana nego desna, ruke i noge lijepo se vidi razlika. Sa sinom nisam nimalo oticala ali sa ovom princezom oticem pravo.
jelo hajmo ti i ja u pljacku apoteke hvala zenice, pisonja se toliko vrtio opet da je dr jedva uhvati ductus venosus, srce, pupkovinu...bilo sta, gledao bar pola sata na oba uzv, kaze nisam se ovako oznoji ne pamtim vrtirep mali, stavlja prst u usta, dize noge do nosa, cuda izvodi jelo ovaj ce moj biti izgleda los uticaj na drugu djecu, mozda ne pustis da se druze
hoce kontrakcije kad zena nikad ne lezi, pije tablete a samo skace,tako je i moja seka radila pa rodila na kraju u 34.sedmici rodila bebicu od dvije kile da znas jelo da te ruzim malena ma i kod tebe je braco, ovo je zaredalo...
Ćao curke... Mene uhvatila prehlada,pa kišem,nos mi curi ......Danas sam malo izašla malo sa malim prošetati samo ispred kuće,mogu reći da mi je godilo ......Sinoć sam sanjala preljep san,kao ja se porodila bebica preljepa,uh jedva sam odlučila da ustanem htjela sam još malo da spavam,ali u snu je bio dječak tako da ili sam ja pobrkala lončiće ili..... I izašla sam ja tako i nasikirala se....Srela drugaricu kaže znaš šta ima novo reko šta .....Kaže ja se porodila Rekoh kad kaže u decembru,rodila prekrasnu curicu.....Pa nebi to ni bilo čudno da ona nije tajila trudnoću i od roditelja,išla je radila,ma sve do zadnjeg dana.....Pa iako nije udata,iako je otac tog djeteta oženjen,nije ni ona balavica...Kaže dobila bolove u 4h,probudila mamu i rekla mene sve boli ja odo u hitnu ,a ustvari otišla na gradinu.... Rekli joj da da papire i nalaze,ona rekla da nema ništa jer nije ni išla doktoru ....Uf nije malo da sam bila nešto ljuta,mislim nije mojh problem ali ja jadna u prvu i drugu trudnoću crko strepeći za trudnoću,nalaza povadila mali milion,i čini mi se preležala čitavu prvu trudnoću,a i u drugoj evo nisam ništa bolja,a ona tako,ležerno... I pitam ja nju pa gdje je sad beba kaže kod moje mame,a ja odo na posao pošto je ne dojim . Malo je reći da sam ostala iznenađena... Eto toliko od mene,malo sam vam se pojadala,pošto sam sama čitav dan,pa nemam kome drugom. Pozzzz
animagical cestitam na od srca....i ja idem 15-tog na kontrolu bit cu 12-ta nedelja nadam se da ce se vidjeti sta..bas sam nestrpljiva da saznam je li dzodz ili dzordzina ali sta god da je samo daje zdravo..
ma sta god da je, poslije toliko godina truda i nacina kako sam uspjela zatrudniti, skroz mi je nebitno sta je... to je mamino bebce... neku noc sanjam da je muskic i kao vec se rodio i uhvati me sam za siku da doji.... prelijep osjecaj
muz se pomalo nadao curici,a meni je bilo svejedno, tako da bi se obradovala i da se dr predomisli i kaze e curica je ali kaze da je 99% djecak, tako da se sada radujemo djecaku..ma znala sam ja da je braco,vidim sve se svadjam.svako mi smeta,testosteron proradio saznaces uskoro, sad ova deca nisu obrazli,vec odmah sire noge a i rekla ti je asja da je dzordz kraljica mala
idem gnjaviti muzeka da idemo vani, tako sam super raspolozena,svaki puk kad dr sve pregleda pa kaze zdravo-pravo, ja letim ko na krilima
kako tvoje mukice, prolaze li? dobila sam pola kile,dr me pohvalio da bas slusam
IZVORNA PORUKA: animagical mi dosli od doktora, sve hvala Bogu uredu imacemo malog bracu
Cestitam
Joj ja se isto moram zalit,ako ce ko slusati ,ima li neko od vas problem s tahikardijom? Ja danas nikakva,jutros popila isoptin,i nako nekih sat vremena,toliko me smlatilo,kad ne crkoh,mm na poslu,a sama nisam mogla do hitne,drzalo me nekih 40-tak min,poslije toga sva smorena jos pritisak snizen,popijem apaurin i evo me kao kokoska ,nemam snage ni za pricati. Sutra trebala kod dr,i jos se pripremim i nazovem za termin,kad veli sestra ;na sluzbenom je put,e neka mi bas. Jelena,kako funkcionises kad pijes 3x apaurin?,mene tako uljulja
Ma sta ne pijem , apaurin tri puta, dobrostan dva puta, utrogestan tri puta po dvije vaginalno, magnezijum i pregnital , ali mene i dalje drma li drma, ali ja navikla pa i ne osjetim vise toliko, sinoc otisla na pregled nista me bolilo nije, sva poletna, ona cim je prinjela UZ samo je rekla, kontrakcije, strasne kontrakcije, a nisam nista osjetila. tako da vise nemam ni pojma, ali vidjela sam i ja na UZ koliko se grci materica.
Ma bit ce to sve dobro abd . sve sam to pila sem tog (eto tog pocrnila sam gore ) Dabraston sam pila, apaurine, gynipral,pa posle inf. gynipral. Mora da nisi nista osjetila na uzv jer si popila apaurin Pusa drugarici nasoj lijepoj.
uhhh dobra si ti dobila a ja smrsala pola kile...hvalla bogu mucnine polako prestaju povracam ali manje...hehhehe ti ko i ja cim su kakve dobre vjesti ja bi da hodam i trosim pare....
Amam tahikardiju imam od prije 4 godine,bila sam na leksaurinima,Inderal /Prpranolol i ne znam još nešto,ali mi je to sve u trudnoći zabranjeno,još sam pored ovoga dobila i aritmiju (možeš zamisliti kada se to svoje spoji) i hvala Bogu u trudnoći mi miruje....A znalo je se desiti da imam i do 130 otkucaja u minuti ma za pobudaliti...Sada sam samo na Apaurinu ali po potrebi...Jeste da mi je sada češća aritmija koja traje po 5 minuta,ali tahikardija kada me uhvati traje po sat ,sva sreća da se rijetko javlja..... Joj ja jedva čekam platu da idem na UZ,danas mamu poslala do bankomata da mi podigne para i da kupi mi šta za kuću,malo je falilo kada je donijela pare da uskočim u kola i odem kod dr na UZ...Ali eto nisam čekat ću 6 pa kada mi MM dođe sa puta da idemo zajedno
Joj ja se isto moram zalit,ako ce ko slusati ,ima li neko od vas problem s tahikardijom?
Amam tahikardiju imam od prije 4 godine,bila sam na leksaurinima,Inderal /Prpranolol i ne znam još nešto,ali mi je to sve u trudnoći zabranjeno,još sam pored ovoga dobila i aritmiju (možeš zamisliti kada se to svoje spoji) i hvala Bogu u trudnoći mi miruje....A znalo je se desiti da imam i do 130 otkucaja u minuti ma za pobudaliti...Sada sam samo na Apaurinu ali po potrebi...Jeste da mi je sada češća aritmija koja traje po 5 minuta,ali tahikardija kada me uhvati traje po sat ,sva sreća da se rijetko javlja.....
Hvala ti na odg,ja sam imala krace aritmije i u prvoj trudnoci,ali ni blizu kao sad ,bila sam i kod interniste,propisao mi isoptin 2x1, i da nosim holter,ali nisam,samo mi jos to fali,ali nikakve fajde od njeg,sad uzimam i apaurin ujutro po jednu tbl.
IZVORNA PORUKA: Gemelli
ali ja efekat apaurina apsolutno ne osjecam...
super si prosla,ja i onako imam nizak pritisak,apaurin odradi svoje i po cijeli dan
Gamelli meni juce, po UZ mi je 15+3, ali i prosli put sa nepunih 12 je mogla vidjeti, ali bebani se krio, sve prekrstao nogice.
Mi bile sa ivanom na kafici i u setnji i pojedoh neku pizzu, joj jedvakuci dodjoh, toliko mi ruzno pala da me uhvatilo povracanje i proliv da oprostite, ne izlazim iz WC-a, da prostite guzicu na solju, a lavor u krilo
Animagical vidjecu te koliko ces moci lezati i mirovati kad budes imala dijete odgodinu dana
Amam i ja imam nizak pritisak i jos me apaurin osamuti, ali mi moje dijete digne pritisak od kako ustane, tako da se to unormali uz te dvije kombinacije
samo da vas pozdravim malo...bila kod doktora, eto ko ok, ali moram radit crp, valjda zbog onih leukocita jbnh! Ja sam se pravila da znam sta govori, a kad sam izasla skontam da nista ne znam jer je bila guzva i frka, 100 zena..uglavnom ja tek poslije skontah da je meni on rekao da ja nalaze crpa donesem tek za tri sedmice na kontrolu, a ja kontal odmah da to odradim...mislm ako je nesto valjda bi trebalo odmah a ne za tri sedmice?? ne kontam sjebah se, uglavnom...sta je uopste taj crp kad moze cekati tako dugo? da li da se napravim luda pa da odmah odem s nalazima slijedece sedmice il da cekam kako mi je rekao, ha?
Stefania kad uradis CRP ako ne bude ok nosi odmah, a ako bude sacekaj tri sedmice. CRP pokaze da li imas neku upalu, tj da li je virsno ili bakterijski ti tvoji leukociti, mada ja mislim da ce ti biti ok, ali za svaki slucaj provjeri. meni je sa anom leukociti bili ko tebi a CRP ok uvijek.