Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 4.3.2011 9:08:38
palachinken
Dobro jutro, danas peeeeeeeeeetaaaaaaaaaaaak :)) a sutra slobodna subotaa jeeeee Ja sam sinoc pekla kore za tortu, hem je visoka,hem na sprat, pa me zadeveralo do sitnih sati. Žene, ko nam je slijedeći po terminima za porod?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 4.3.2011 9:16:17
entinte
IZVORNA PORUKA: palachinken
Dobro jutro, danas peeeeeeeeeetaaaaaaaaaaaak :)) a sutra slobodna subotaa jeeeee Ja sam sinoc pekla kore za tortu, hem je visoka,hem na sprat, pa me zadeveralo do sitnih sati. Žene, ko nam je slijedeći po terminima za porod?
ej draga daj malo te
Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!! K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 4.3.2011 9:23:34
palachinken
entinte, to je proces živi, jedan dan kore, drugi krema, treci fondan, a figurice od fondana prosli vikend pravila. Inače ne bih ovoliko vremena i truda potrošila, ali drago mi je to dijete kome je poklon, pa hajd
malena, ne raram ja vas, nego sebe . Čekam dostavu, a crijeva horski zapjevala
< Poruku je uredio palachinken -- 4.3.2011 9:25:27 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 4.3.2011 9:32:32
entinte
IZVORNA PORUKA: palachinken
entinte, to je proces živi, jedan dan kore, drugi krema, treci fondan, a figurice od fondana prosli vikend pravila. Inače ne bih ovoliko vremena i truda potrošila, ali drago mi je to dijete kome je poklon, pa hajd
haj daj maloooo nego javi nam gdje je taj dernek da navalimo... vidi sta nas ima ovdje... da pomognemo jesti te spratove hehehehehe mislim da se to drago dijete nece ljutiti njama njama
Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!! K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm
Ali su me zadeverali sa vidom mojim, mene kad sam bila sa Anom niko nista nije pitao, a ja sam na lijevo oko aman corava, imam ogromnu dioptriju, a desno je perfektno i slucajno neko vece ovdje na rr procitam da ko ima vecu dioptriju ne smije na prirodni porod, a sa Anom mi to niko nije rekao, sad kad sam rekla dr da mi je dioptrija ne lijevo oko -17,5 sokirala se blago, kaze sve preko -8 je pod hitno moranje carski rez, tako da sada ni ona nije pametna sta raditi. Zao joj kad je prvi bio prirodan da sad radi carski, ali izgleda da cemo morati, jer kako je nju tako je mene jos vise strah da mi ode desno oko na kome je vid perfektan. Tako da smo se dogovorili da cemo na konsultaciju oftalmologa tamo posle 30 nedjelje pa cemo vidjeti sta i kako dalje.
Ženo, ne zezaj se sa očima! I ja sam imala carski, pa sam opet živa i zdrava. I ja moram poslije 36 nedjelje kod oftamologa, mora pogledati očno dno. I u prvoj trudnoći sam to dva puta kontrolisala, tada je bilo sve ok. Slučajno sam morala na carski. Nemoj samo da te zeznem kao jetrvu, ja joj rekla kako carski nije strašan, da ne boli toliko. Morala i ona, pa poslije kad me ne udavi. "Što si rekla da ne boli, kad ne crkoh od bola prvi dan!" Ja kažem "Ženo, pa kako bi rodila prirodno?" Uglavnom, što se mora nije ni teško.
Jutro trudnjace, ja u onom mom eseju od sinoc i ne napisa jos jednu divnu stvar, ja na bolavanju od juce E cestitam i ja jeli i andjeli na ja evo pijem kaicu sa mojim ? ? glavonjama
dobro jutor zene..zna li neko zasto naidica nema temu za cestitanje? ili to ja ne mogu da nadjem?...red bi bio da i njoj cestitamo :) ostale imate hugs od nas
da da naravno cestitam na ? ali ti si dobra tebi je odmah bio ? dodje mi da odem na onaj 3d/4d UZ negdje privatno, koliko li kosta ...
Moja palačinkica je guzom dole i sjela je turski i se nije dobro vidjelo, pa je čika doktor rekao 80% ali da uzmemo sa rezervom. Ako nikne hrenovkica do slijedećeg pregleda (tek za mjesec i po, valja dočekat) da ne bude do doktora A i ja kontam otici u medjuvremenu negdje drugo, samo da saznam, pa se onda dozovem :) Bezveze dijete izlagati uvz-u radi moje nestrpljivosti
< Poruku je uredio palachinken -- 4.3.2011 10:46:30 >
Moja palačinkica je guzom dole i sjela je turski i se nije dobro vidjelo, pa je čika doktor rekao 80% ali da uzmemo sa rezervom. Ako nikne hrenovkica do slijedećeg pregleda (tek za mjesec i po, valja dočekat) da ne bude do doktora A i ja kontam otici u medjuvremenu negdje drugo, samo da saznam, pa se onda dozovem :) Bezveze dijete izlagati uvz-u radi moje nestrpljivosti
i moj gem I desni, je guzom dole, sjedi, i udara nogicama uvu drugu bebaru u glavicu, imamo jedan UZ gdje je ovaj gem na zadak zabio nogicu u vrat ovom gem sto je pravilno okrenut
kako ste nam od jutros?? ja popila dvije kafe od jutros, a ko da nisam nijednu... imi spava, ima vec dva sata, meni mama dosla, pa nam pravi sirnicu za dorucak.. hehehe, vec je vrijeme rucku, ali nema veze... beba u stomaku ne smiruje, mashallah.. prravo udara, beli ima mjesta na pretek, pa mu lijepo... danas mi dolazi i muzic, puzic, jedva cekam, pozelili smo se...
sta nam vi radite?
Odmah sam se sjetila mamine priče... ja imam blizanca i rođeni smo kada je mami bila trudnoca 7,5 mj. jer nismo vise imali prostora bratova nogica je bila na mom vratu i kad smo se rodili imala sam trag na vratu heheheh koji se naravno jako brzo povukao kasnije smo se dosta svađali ja i braco pa se sad zezamo da smo poceli sa tim jos u stomaku
Ma meni neki instikt poceo govriti da ce i kod mene biti tako na kraju, jedna i jedan djecak , a da me je ko pitao sta bi najvise zeljala ja bi upravo ovo rekla
Jutric... Jelo cestitam na sincicu..mislim..znas kako mislim..:)) Gagach nam danas kasni..sto li.. Vidim mahalanej traje li traje..ima se i za pojest sta..evo od mene onda sok da se zalije..ne bi valjalo da zapne u grlu..vicite od cega cete..:)) Ja sam od cetri budna,Arman fino spavao a meni ensto san od cetri nece pa nece..valjda se ne mogu naviknut da je mm tu..cak do nedjelje..:))isli da vadimo pasos,uspjeli smo..Arnman se lijepo bio namrgodio na slici ali sta me briga..kaze hocete drugu,reko ta je odlicna:)inace se ne smiju vidjeti moje ruke da ga drzim,njegove moraju biti uz tijelo,mora pravo gledat..kako da to sve uspijem sa djetetom od mjesec dana..da je ona kamera pokretna htjela sam ga stavit da lezi pa nek slikaju..jos ona teta veli pa sto ce mu pasos jos je mali..ja zinula u nu,reko da putuje:))Kod mene uvijek dogodovstina pa hajd..:) svima pozz veliki,idem malo po kuci se aktivirat pa leci:))
Pozzzic i od mene,nema me par dana i odmah se neko porodi... MEDI,VILO cestitam da se uskoro aBda oporavite pa svoju porodajnu pricu i sa nama podijelite Sunceeeeeeeeeeee gdje si ti...rekoh da se nisi prije mene porodila...ja jucer zamalo da ostanem a carskom...ali mi se ne dade:-)ova moja lopuzica se bila uspavala pravo..pa na ctg-u sporiji otkucaji..kaze mi dr.da ponovimo ako bude isto carski...kad sreca probudi se...
Evo i nas opet, spremamo se odosmo sa drugaricom ivanom nasom novopecenom i njenim Filipom na kaficu . Posto filip kad vidi Aninu sliku mazi monitor, a tako i ona ima da nam se djeca sad maze live
Ja sam sva kao da me neko vrelom vodom posuo, sva osamucena. Maloprije zovem sveki da joj kazemo da cemo im doci u nedjelju malo, i tu krece prica kako nam tajo ode u utorak na put i nema ga do nedjelje, i tako baka se ponudi da se u nedjelju sa nama vrati da ne budemo same , uh smao da sta ne iskrsne... Kako ja volim svoju sveki, kad je ona tu ja bas, bas odmorim, ona i kuva Ani i sprema i hrani i presvlaci, ma sve, obozava je, a i Ana nju. A svidja mi se sto nije kao moja mama, mojoj mami Ana cupa kosu i ona place ali nece da je skloni, kaze neka je, dok kod sveki toga nema, ne popusta joj kao moji, vec zna se sta je za dijete sta nije sto bas volim
pozzziccc i od mene,vidim ima novosti.. Medi,Vilo..sve najbolje..uzivajte sa svojim bebicama... Sunce..nije valjda da si i ti..ne ostavljaj me samu... ja ti jucer umalo ne osta na carskom...na ctg-u bebica se uspavala kaze mi dr.da ponovimo ako bude isto carski...kad sreca probudila se...pregledao me ginekoloski...kaze pocela se otvarati 2 prsta... kaze ne vjeruje da cemo docekati termin...ovoj mojoj princezici se zuri izgleda....