sandy82
|
IZVORNA PORUKA: stefania dje ste zene evo vas iscitah...vilo sretno, znam da si otisla al eto..samo da to brzo prodje rimljanka, nadam se da si se barem malo odmorila..uh nije vam lako, a ja se nadala da kad porodjaj prodje to sve nekako lakse ide..bas sam naivna , prava glupaca jelena, hvala na odgovoru za eritrocite i leukocite, a te proteine nemam, ne znam na nalazu nema nikakvih pluseva ja ne znam ni sta to znaci btw da li neko zna kolika treba biti dioptrija da ides na komisiju za CR? mislim to sam cula kao ako imas veliku dioptriju da moras na to? pa eto ne znam kod mene -4,5 meni je to puno ali ne znam jel toj komisiji...idem u cetvrtak doktoru akoBogda pa imam mali milion pitanja valjda necu zaboraviti sta sve trebam pitati..a uvijek zaboravim..mene ovaj stomak boli, ja ne znam sta niej a sta jeste normalno, vise stvarno..malo me boli ko jajnici nesto, pa malo prirtisak na ovu stidnu kost, pa ledja, pa da oprostite dupe i to po sredini...popila sam evo apaurin i sve iscitala ove stranice sto sam propustila..eto, odoh, prazano nigdhje nikog.. Da ti kažem, i meni je slična situacija. Dioptrija mi je -4,25. U prvoj trudnoći me ginekolog slala dva puta oftamologu. Pregledali su me i rekli da nema nikakvih problema za prirodan porod. Navodno, od dioptrije -5, -6, može doći do pucanja rožnjače, ali i to samo u nekim slučajevima. Igrom slučaja, porod nije napredovao, morala sam na carski. Sada sam bila jednom kod oftamologa. Rekla mi je da se vratim u devetom mjesecu da pregleda očno dno, jer od dioptrije -4 može doći do nekih krvarenja u oku. Uglavnom, poenta je u tome da se u devetom mjesecu obavezno javiš oftamologu da pregleda očno dno. Vidjeće odmah ako ima bilo kakva opasnost za oči. Sve zavisi od toga šta će ti napisati, komisija mora to da prihvati. Ja 15 ulazim u deveti, javiću šta mi je rekla očni ljekar. Ako dočekam termin, mene u svakom slučaju čeka carski, zbog stare komplikacije.
|