Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 21.3.2009 13:59:22
HannaS
I dadada nam se javila!Super!vidi se da je sva sretna sa svojom bebarom A Nunichi se boji da ce ostat gladna pa otisla da se najede.Drzte se zene,jos malo i vi docekale svoje bebare.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 21.3.2009 16:14:11
Anoniman
HannaS, ma ko da sam jucer bila u 33. sedmici, kao ti, brzo to prodje, vidjet ces a svi se na neki nacin plasimo,ali istovremeno jedva cekamo da sto prije drzimo nase u narucju, bice to sve ok aBd
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 21.3.2009 16:45:59
Nunichi
Evo mene opet. Zene moje,kod mene nista novo,malena lupa li lupa,a ja puna energije,samo se nesto smijem i budalasem.
Mi malo hodali,isli na rucak,pa na kojekakve kafice i evo kuci dosli. Super se osjecam,nece ona jos ja mislim. Mada,sve se moze promijeniti za par sati...cucete na vakat.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 21.3.2009 20:32:41
seljo
trudnice moje da se i ja javim danas sam sva u bolovima kud me boli dolje tu sam još dobila upalu uha i zuba pa možete misliti kako mi je beba je sva nemirna valjda od bolova dali možda znate neki ljek koji smijem piti protiv bolova nemogu više izdržati
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 21.3.2009 20:36:34
Anoniman
joj bas mi je zao, ali ja nemam pojma sta bi smjela piti, osim nekih prirodnih preparata, mozda da procackas po internetu i vidis ima li kakvih korisnih savjeta za lijecenje
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 21.3.2009 20:39:17
Anoniman
Zubobolja
Napraviti masu od jedne čajne žlice cimetovog praha i pet čajnih žlica meda te staviti na bolni zub. Ovo možete ponavljati 3 puta dnevno dok vam traje zubobolja
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 21.3.2009 20:42:46
Anoniman
vidi, probaj ovako. uzmi komadic belog luka pa ga isitni, stavi u gazicu, malo ocedi i, ako treba opodgrej u mikrotalasnoj ili medju prstima, pa to stavi u uho s one strane s koje te boli zub. neka ti stoji jedno 10-ak minuta, ne predugo, da ti ne bi nadrazilo kozzu u uhu. kad izvadis, stavi komadic vate u uho i - good luck! javi da li je pomoglo, a ja smem da se kladim da ce pomoci!
ovo je savjet od neke trudnice s neta, eto pa potrazi i ti, ma ja sam dobro, beba zivahna danas, pa kontam jos joj je lijepo unutra cuvaj se i sretno
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 21.3.2009 23:27:44
mnn
ja ču uskoro na pregled...kako je sve to proletilo... nunichi draga ti si mi još tu...mala zarica neče još...pusu joj daj.moj maleni lupa na veliko...nemiran je danas nešto...miš mamin...sve me pomalo počinje boliti...kao da se pripremam pa mi je i teže spavati...više ni sama neznam na koju stranu da se okrenem...
pa na lijevu malo na desnu...onda nemam zraka...pa ugasim grijanje da se soba ohladi...i onda na wc...pa sam več luda od svega...ali proči če to sve kad dodje maleni..
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 22.3.2009 14:52:26
HannaS
Evo Skoro pa prodje jos jedan dan...ima li kakvih novosti kod ovih nasih trudnjaca Nunichi,kako si danas,ima li kakvih promjena?Uh zene drage kako leti ovo vrijeme,kao da sam juce bila na samom pocetku trudnoce,a jos malo i ulazim u devet mjesec
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 22.3.2009 15:59:28
Anoniman
caos, sta se radi? ja sam bila u setnji, lijepo vrijeme, a moja curica je otezala, pa sam hodala misijim koracima, i kupila sam opet neke sitnice za nju, jao li se dr. ako je pogrijesio spol , onda ce biti djecak u ruzicastoj odjeci, ali nema veze
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 22.3.2009 16:04:55
mnn
sahara ja sam bila sa mm i reicom u šetnji...pao mi je tlak pa sam hodala kao pingvin i jedva čekala da sjednem...ali sam si rekla da moram barem malo hodati...ma nije meni teško hodati nego se uspušem...uh a to me ljuti jer sam uvijek bila u akciji....
joj od kuma žena je prenjela več 10 dana...pa če sutra dobiti drip...kaže kum...
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 22.3.2009 16:18:13
Anoniman
hahaha, ali ti bar imas lijepo more , a vjeruj mi ja nekako kad god mm isforsiram da negdje idemo tad bas ne budem u formi, i onda mu kukam on se uplasi... joj meni jos sedmica i onda odbrojavanje, mamice
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 22.3.2009 16:30:40
Anoniman
a jesi se malo vise ubucila, recimo ja nemam taj hod pa sve kontam trebam li i ja tako hodati, kontam sve trudnice tako hodaju,hhahhaaa, ja se nisam puno udebljala, mislim dobila sam 14 kg, ali najvise u stomak
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 22.3.2009 16:48:34
Anoniman
pa bila sam premrsava tako da se nadam da poslije poroda necu izgubiti bas previse kg, mislim u svakom slucaju vjezbanje ce mi trebati ma koliko kg imala, jer se tijelo opusti nakon 9 mjeseci, ali sam zadovoljna kako izgledam u , a to sam pitala zato sto sam mislila da kad se vise udeblja hoda kao pingvin, ali ocito to nema veze s tim, idem sad, pusssa
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 22.3.2009 17:15:15
Rina26
MA NIJE TAJ DRIP TAKO STRAŠAN JA SAM RODILA DVOJE,DO DUŠE JESAM SE S PRVIM NAPATILA JER PRVO JE NAJTEŽE RODIT,A DRUGO IDE KO PODMAZANO.ZATO MOJE ŽENE NEMOJTE SE PLAŠIT
Porodilište Plave poliklinike Tuzla koje je uređeno po svjet
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.