Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 19.12.2008 14:30:01
mnn
drži mi se draga mynxlee! ma to su muški oni su malo lijeni, žele uživati .
javi mi detalje jer ja nosim isto dečka pa čekam da čujem. mene moj mali nogometaš lupa i lupa pa pravac u želudac i rebro...kaže mm ima moje gene, pravi tatin sin.
Svu sreču ti želim i da sve prođe super super!
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 19.12.2008 17:37:35
mynxlee
mynxlee 08.12. blondi 10.12. (zna li neko sta je s blondi?) azra tr 19.12. lady A 01.01.2009. (hehehe... kad je moj rodjendan) kivac 37 sedmica (znas li otprilike tacan datum termina) neki 05.01.2009. di 06.01.2009.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 19.12.2008 22:40:23
mynxlee
Dobro sam ti. Cekam. Cijeli dan mi se u stomaku nesto komesa, a nikako da krene. Sutra idem na ctg u bolnicu. Ako nista ne bude do ponedeljka, dace mi gel. Je li od gela se samo otvara ili se od njega i bolovi izazivaju?
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 19.12.2008 23:28:24
Kivac
hvala sto si dodala blizi termin ti najbolje znas kako je iscekivati.
moja kuma je prenijela trudnocu 10tak dana i dali su joj gel navecer, ujutro su pocele kontrakcije i otvaranje i oko podne je rodila. znaci, koliko sam ja shvatila, potice oboje.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 19.12.2008 23:42:40
Kivac
pa bas se i ne razumijem ali ona mi je rekla da je njoj brzo islo. od pocetnih trudova do bebice je proslo nekih 4 sata. gel su joj stavili navecer ali nije bilo nikakvih bolova do ujutru. tako, da mislim da ne traje dugo ali onda kontrakcije idu brze.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 20.12.2008 13:21:19
mynxlee
Samo da se javim na raport. Maloprije sam iz bolnice sa kontrole ctg-a. Vjerovali ili ne, nemam niti jednu kontrakciju, a juce je saralo samo tako. Beba po obicaju uspavana (isti mama). Vjerovatno nista do ponedeljka. Juce peglala nesto, pa me sad ledja bole. Ni spavati nisam mogla kako treba. Rekla sam da cu danas u zrak dici sve cetiri i odmarati.
Tweety, ti si oborila sve rekorde. S tobom je tesko stati rame uz rame i takmiciti se Tebi sam pogodila kad ces se poroditi, a sebi ne mogu Neka se mali strpi do ponedeljka - utorka pa da bude isti znak u horoskopu kao mama.
Nesto sumnjam da ce meni i taj gel pomoci. Sve je to tanko za mene. Trebace mi, cini mi se, cisterna infuzije da nesto bude.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 20.12.2008 15:11:44
dinciii
mynxlee meni gel nije pomogao bas ono pravo samo sam se omeksala s njim a tek kad su mi dali tabletu dole onda su pocele kontrakcije..eto da znas...moram sad ici pa se cujemo kad opet nadjem malo vremena....pusa velika
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 20.12.2008 15:48:29
mnn
moja draga mynxlee, ja mislila da si ti več rodila...dio šanto ma tosu ti muški...lijeni su i odmah žele biti gazde... nedaj mi se, ma kad krenu trudovi odmah češ roditi... drži mi se, ja čekam izvješče.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 20.12.2008 18:33:41
mynxlee
Nista jos kod mene novo nema. Mislim da do ponedeljka nece ni biti. A i u ponedeljak je upitno, jer ko zna kako ce mi djelovati to sto mi budu davali. mnn, kad je tebi termin?
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.