Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 17.12.2008 0:28:21
Kivac
dobro vece, ja uskoro ulazim u 37. sedmicu i zeljela bih se prikljuciti u cekalice. jucer sam bila na prvom ctg-u. malo srce lupa, lupa. puno setam i cekam da dodje nasa curica.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 17.12.2008 11:48:10
ringeraja
@mynxlee, uzivaj u trudnoci jos neki dan, a onda ces dobiti drustvo aBd . Ma normalno je da se trudnoca prenese do dve nedelje, tako da tvojih 10-ak dana je sasvim u redu. A i beba ce dobiti na kilazi, jer si cini mi se jednom rekla da su prognozirali da ce biti oko 3 kg. Eto, aBd bice cak i krupnija . Sacuvaj svoje pozitivno raspolozenje i posle porodjaja, kao i tokom trudnoce. Srecno!
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 17.12.2008 12:13:50
Lady A
Ciao! Evo da se i ja pridruzim. Ja sam 37/ 38 sedmica. Za sada sve ok. Nekoliko puta mi mijenjali tremin, tako da sada vise ni ne znam je li kraj Decembra ili Januar. Imam jedno pitanje, pa ako je neko imao slicno iskustvo molim za odgovor. Naime, vec nekoliko dana imam poprilicne bolove - najslicnije menstrualnim bolovima. Intenzivniji su navece nego po danu. DR kaze da je to normalno i da tako treba. se jos nije spustila i poprilicno je visoko. Hvala unaprijed!
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 17.12.2008 12:18:36
mamyca
Kao prvo dobrodosla Lady A i cestitam. Za te bolove nemas razloga za brigu,ako se bebica jos nije spustila kao sto kazes,onda ti je to uzrok tih bolova,bebica se namjesta i stvara ti pritisak,a moze i biti da je od posla,neznam da li radis,ali dok sam ja bila trudna,kad bih god nesto radila duze tako bih se osjecala.Samo sad uzivaj i odmaraj.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 17.12.2008 19:09:32
mynxlee
IZVORNA PORUKA: Lady A
Ciao! Evo da se i ja pridruzim. Ja sam 37/ 38 sedmica. Za sada sve ok. Nekoliko puta mi mijenjali tremin, tako da sada vise ni ne znam je li kraj Decembra ili Januar. Imam jedno pitanje, pa ako je neko imao slicno iskustvo molim za odgovor. Naime, vec nekoliko dana imam poprilicne bolove - najslicnije menstrualnim bolovima. Intenzivniji su navece nego po danu. DR kaze da je to normalno i da tako treba. se jos nije spustila i poprilicno je visoko. Hvala unaprijed!
za taj period u kom se ti nalazis je normalan takav bol itakav osjecaj. vjeruj da sam ga i ja imala. mislila sam da cu se poroditi. to je prolazno. strpi se jos malkice i proci se. evo ja sam profurala termin 9 dana i vjeruj da me nista ne boli. vise sam imala bolova od 8 do 9 mjeseca. jednostavno, tijelo ti se privikava i priprema za porod. bez brige.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 17.12.2008 19:11:14
mynxlee
IZVORNA PORUKA: ringeraja
@mynxlee, uzivaj u trudnoci jos neki dan, a onda ces dobiti drustvo aBd . Ma normalno je da se trudnoca prenese do dve nedelje, tako da tvojih 10-ak dana je sasvim u redu. A i beba ce dobiti na kilazi, jer si cini mi se jednom rekla da su prognozirali da ce biti oko 3 kg. Eto, aBd bice cak i krupnija . Sacuvaj svoje pozitivno raspolozenje i posle porodjaja, kao i tokom trudnoce. Srecno!
ringeraja, hvala ti od srca na podrsci. sutra odoh, pa valjda ce se ove sedmice sve okoncati. jedva cekam da se porodim i da svoju srecu podijelim sa svima vama.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 17.12.2008 22:12:22
mynxlee
Zene moje, evo da vam se javim jos jednom, jer ce me mozda sutra zadrzati u bolnici. I vise nego mozda. Nije me strah, ali sam se veceras nesto bas povukla u sebe, u svoju ljusturu. Nadam se i vjerujem u Boga da ce mi dati snage da sve to prebrodim i da sve prodje u najboljem redu. Od par zena s RR imam broj, pa cu im javiti novosti, tako da cete biti upoznate sa svim. Nista... Drzite mi se drage moje, a ja vas puno volim i ljubim. Cmuak!
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 17.12.2008 23:42:00
neki
Evo i ja da se javnem na ovoj temi 37.sam sedmica,termin mi je 05.01.mada sam ja ubijedjena da cu prije nove god. Mynxlee,zelim ti puno srece i sto laksi porod.Pusa
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 18.12.2008 0:24:03
Di
Evo da i ja napisem par rijeci na ovu temu. Kako se osjecam zadnje dane poroda.....ja licno uzasno.....usla sam u 37 sedmicu (termin ako bog da 06 Jan) i danas sam bas uzas. Stomak mi je tezak, jedva disem, i boli me pri dnu stomaka isto kao mensturalni bolovi. Ne znam da li ovo ovako treba da bude uzasno mi se bez razloga ma raspad sistema kod mene. Drage moje da li ste vi imale ovakve simptome. Inace trudnoca mi je bila vrlo laka hvala bogu i sve je uredu samo ovih par dana uzas kako se osjecam. Eto toliko od mene na ovu temu odoh leci i pokusati se smiriti....
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 18.12.2008 9:45:18
Lady A
Drage moje, hvala vam svima na savjetima. Ne radim, ali moze biti da kad se umorim ( posto stalno nesto po kuci raduckam) da je to - to. Sto se tice termina, po zadnjim procjenama je 1.1.2009., ali posto su mi mijenjali nekoliko dana vise ni sama nisam sigurna. Kod mene je , bar tako kazu. Ne mogu reci da me nije strah - jeste. Ali se trudim da pozitivno razmisljam, i da strah ostavim po strani. Tu je, ali nije primarni. Babica na vjezbama nam je dobro rekla, i toga se manje-vise drzim, a to je da mi idemo zdrave u bolnicu, a ne bolesne; sto je u principu istina. Svima koji su vec u bolnici ili se spremaju - mnogo srece i snage.
Porodilište Plave poliklinike Tuzla koje je uređeno po svjet
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.