Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 28.7.2009 14:32:13
sweet BaBy
Hvala ti puno enisa_sara. Ma ja jos ne mogu da vjerujem da je sve ovako brzo proslo. Jos aBd da porord fino prodje i bice sve ok Kako je tvoja bebica? Ima li grceve? Kako Sara pazi bracu
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 28.7.2009 14:42:33
sweet BaBy
mogu mislitit kako ti je fino i kako si sretna. Neka su ti zivi i zdravi uvijek i hB da Benjamin nema grcve. Uzivaj sa svojom djecicom. Ja jedva cekam da osjetim aBd cari majcinstva.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 29.7.2009 15:18:32
superstar24
draga Aki Sa,
prvu trudnocu mi je vodio dr. Murtezic i sve je bilo ok, samo se nisam otvarala tako da je porod trajao isto tako oko 15 sati, sada sam kod Sanjina Dekovica, al on na odmor 07.08., a meni termin 10.08. tako da ne znam ko ce me potrefiti...samo se nadam da ce krace trajati..ko je tvoj dok..
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 29.7.2009 15:23:19
Aki Sa
SAd mi je Nidzara Abadzic sto znaci vrlo vjerovatno da bi i tebe mogli preuzeti ili ona ili Cile Znaci ti se otvaras kao i ja ( i puzevi idu brze) , svi kazu da ide brze drugi put pa valjda ce draga i nama. Ja sam jos u prvoj trudnoci presla preko termina, plodove vode gotovo da nije ni bilo pa su me inducirali sa tri infuzije ali nisu mi stavljali ni gelove ni te filmove a sad cu sve kupiti unaprijed i ponijeti sa sobom pa valjda ce ici brze. Jesi li spakovala torbu za sebe i bebu, ja jos uvijek radim i sve kontam ma imam vremena a opet kad pomislim na one iznenadne varijante pucanja vodenjaka i dobijanja trudova istravim se odmah. Ko bi to muzu prepustio da on sprema i donosi, tako da za ovaj vikend zvanicno pakujem torbu
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 29.7.2009 15:30:52
superstar24
ja se toplo nadam da cu ovaj put bar malo prirodnije da se pocnem poradjati..meni su u 6 ujutro stavili gel, u pola 2 probili vodenjak, a porodila se u 12 navece, da ti ne govorim o infuzijama..sizz...nekako mi je prvi put bilo kao ne znam sta me ceka, pa sam imala iluziju da to ide brze i bezbolnije, sada je vec malo vise frka, al nadam se da ce biti ok, nego mi je nekako ostao ruzan osjecaj same sale i onog sata na koji sam non stop gledala..nego reci mi kakvaje ta dok..sto se tice stvari sve sam oprala i nisam jos spakovala, tako da mi treba mozda desetak min da samo strpam u torbu..heheh..nekako bi najvise volila da me u toku noci zaboli pa da malo ostanem kuci i pred kraj odem gore..
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 29.7.2009 16:24:36
Aki Sa
Ja sam je zato i odabrala nakon duzeg vremena analiziranja svih gore pomentih jer je navodno dosta dobra u diagnozama.. I za Cileta sam cula sve najbolje ali i to da zna ostaviti svoju porodilju jer mu je smjena gotova a to je ono cega se najvise bojim. Ona mi je nekako razbila sve strahove bar se potrudila da me utjesi da ce ovaj put biti brze i da se to i u prvom porodu moglo ubrzati da se neko htio potruditi a ne samo dripove dodavati. Naravno da cu zakititi sve oko sebe ali i prvi put sam pa nije bilo neke velike fajde, stavrno su nas ispatili pustiti zenu 14 sati bez vodenjaka i samo ukljucivati dripove, neznam ali mislimd a je zlocin ako se vidi da se ne otvaram po propisima sto me nisu na carski porodili ovako mi sad zao traziti carski pa kontam sjekli me dole hajd sad i po stomaku a opet kad bi znala da ce biti isti ko prvi plakala bi od tuge i preklinjala za carski
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 5.8.2009 18:01:25
superstar24
taj odnos prema zenama koje se ne otvaraju mislim da je totalno nehuman, al u principu malo toga mozes uraditi ako dodje do toga..samo se nadat da cemo se otvoriti ovaj put na vrijeme..meni je ostalo jos koji dan i sve sam napetija, samim tim sto me ostavio doktoru kojeg nikad nisam vidjela..trebam ga sutra nazvati da pitam da li me moze primiti na pregled u petak..doktor je Nermin Hadzic pa ako neko nesto zna o njemu bila bih mu zahvalna da mi javi..sad sam zbunjena skroz...
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 7.8.2009 7:48:22
sweet BaBy
Pa i ne osjecam se ko zena pred porod Sve imam osjecaj da ce to neko drugi uraditi za mene hehehe Ko da se ja ne poradjam. ALi jedva cekam aBd moju bebicu. Sinoc su me cijelo vece boluckala ledja i ispod stomaka, a ja se sve nadam da ce se pojacat ibol pa da uzmem torbu i u porodiliste ali nista hehehe
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 14.8.2009 23:05:00
Junior
da se i ja pridruzim ovoj temi...termin mi je aBd 2.9. 2009. i dozivljavam vece promjene raspolozenja vec ikad...kao upozoravali su me na to na pocetku, mada to tek osjecam sad, na pocetku nista...pocinju me vec boliti ledja i ispod stomaka kao da cu dobiti...to se doduse dogadja ima vec koja sedmica, kaze doktor lanznjaci...najteze od svega podnosim te promjene raspolozenja, koje ne traju dugo, ali su prilicno intenzivne...jedva cekam aBd bebicu moju da upoznam, sunce moje malo!!!!
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 16.8.2009 23:46:50
superstar24
drage moje..ja vam odoh ujutro na provociranje..nista se nije desilo..kasnimo 7 dana, nema vise vode i uzasno me panika hvata, ali i jedva cekam da vidim svog malog misa...sweet baby, jesi li se porodila, jel sve ok..cujemo se akobogda za koji dan..ljubim vas
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 17.8.2009 0:05:53
scarlett
Ja sam prenijela 5 dana i rekli su mi da sutra dođem sa stvarima u bolnicu, nemam pojma šta će doktori odlučiti, jer beba se ne spušta a pokrupna je. Spakovala sam stvari za sutra i samo mi kroz glavu prolaze verzije, šta me sve može očekivati.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 17.8.2009 0:31:06
superstar24
ja sam na kosevu, moram biti u pola 9 radi komisije, i onda cu poslat MM da mi uzme gel, pa se nadam da ce mi odmah staviti da necu morati cekati utorak u 6 ujutro...gdje si ti..mozda se vidimo i zajedno porodimo..hehe..hvala vam svima na podrsci
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 17.8.2009 7:02:18
sweet BaBy
E drage moje evo mene:) nism se jos porodila, ali od jutros od 5:10h su poceli neki bolovi skoro svakih 10 min. krenu od donjeg dijela ledja, pa se prosiri na donji dio stomaka (kao jajnici). Valjda je to to. Nije nepodnosljiv bol, ali nije ni ugodan.
Scarlett i superstar zelim vam puuuno srece i da sve aBd prodje u najboljem redu.
< Poruku je uredio sweet BaBy -- 17.8.2009 7:03:04 >