RE: Prvačići (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Od đačića do đaka

Poruka

Blue rose RR -> RE: Prvačići (19.11.2012 21:29:05)

Nažalost jedno je teorija,a sasvim nešto drugo praksa.
Ko god tvrdi da je škola igra, grdno se vara.

Mi smo večeras došli sa roditeljskog sastanka, i ja sam kao roditelj prezadovoljna.

nanika -> RE: Prvačići (17.2.2013 11:44:49)

Za mame jedna interesantna stranica...mozete djecici isprintati listove da vjezbaju[sm=smiley1.gif]

http://zlatna-djeca.blogspot.com/2011/08/radni-listovi-od-prvog-do-cetvrtog.html

mama75 -> RE: Prvačići (21.3.2013 21:44:08)

Evo nesto jako dobro za sve roditelje cija djeca ove godine krecu u 1. razred ( u bilo koju skolu, ne samo za ovu u kojoj se radionica odrzava).
https://www.facebook.com/events/371456509635562/?ref=22

Lejla Ka -> RE: Prvačići (21.5.2013 14:03:06)

Osnovna škola Mula Mustafa Bašeskija u Logavinoj ulici sutra organizuje Dan otvorenih vrata. Tim povodom učenici i osoblje organizuju Bazar u prizemlju škole. Svaki će razred imati svoj štand i prodavati ručno rađene ukrase, home made hranu i stvari koje su odlučili donirati u svrhu prikupljanja novca za potrebe svog razreda. Bit će šareno i veselo, garantovano. Bazar će biti otvoren od 17 do 19h. Ako ste u blizini, ako vam dijete ove godine kreće u školu i MMB vam je jedna od opcija, ili ako volite provesti par veselih, šarenih, bučnih trenutaka u dobrom i pozitivnom okruženju dobro došli!

Blue rose RR -> RE: Prvačići (6.6.2013 11:18:22)

Ponosna majka sada već završenog prvačića, od danas smo na raspustu i čekamo drugi razred[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Iskustvo - prvi razred je sve samo nije igra-kako nam prezentuju.

Hanady RR -> RE: Prvačići (6.6.2013 11:20:38)

IZVORNA PORUKA: Blue rose RR

Ponosna majka sada već završenog prvačića, od danas smo na raspustu i čekamo drugi razred[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Iskustvo - prvi razred je sve samo nije igra-kako nam prezentuju.

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=smiley31.gif][sm=rozica.gif]

I mi smo završili svoj prvi razred...meni prošlo brzo...al jutros vidim njoj i nije baš...
ja ustala a ona iz kreveta kaže...mama jel mogu ja spavati[sm=muca.gif]rekoh možeš sine ne ideš u školu...a ona kež jupii i nastavila do 9 sati kaže mi nana[sm=smiley36.gif]

boldirano potpisujem[sm=smiley1.gif]

Blue rose RR -> RE: Prvačići (6.6.2013 11:27:22)

I moja je jutros do pola deset odvalila spavati :)
Dijete željno sna i da mozak odmori :)

Hanady RR -> RE: Prvačići (1.9.2013 23:42:44)

Danas moj mali sin kreće u školu – i sve će mu ondje neko vrijeme biti strano i novo i zato bih molio da budete nježni prema njemu. On kreće u pustolovinu koja ga može odvesti preko kontinenata u avanturu koju će vjerojatno pratiti ratovi, tragedija, patnja. Takav će život zahtijevati vjeru, ljubav i hrabrost. Stoga, dragi učitelju, molim vas uhvatite ga za ruku i naučite ga onome što mora znati. Naučite ga, ali blago, ako možete.

Naučite ga da na svakog neprijatelja dolazi i jedan prijatelj. Morat će naučiti da svi ljudi nisu pravedni, ni iskreni. Ali naučite ga također da na svakog podlaca dolazi jedan heroj, na svakog pokvarenog političara jedan predani vođa.

Naučite ga da deset zarađenih centi vrijedi mnogo više nego jedan nađeni dolar, da je u školi mnogo časnije griješiti nego varati. Naučite ga kako dostojanstveno gubiti i kako uživati u pobjedi kada dobiva. Naučite ga da bude obazriv s obazrivima, a nedopustiv s grubima. Naučite ga odmah da je najlakše nadvladati nasilnike.

Odvratite ga od zavisti ako možete, i naučite ga tajni spokojnog osmijeha. Naučite ga, ako možete, kako se nasmijati kada si tužan; naučite ga da suze nisu sramota; naučite ga da slava može biti i u porazu, a očaj u uspjehu. Naučite ga da se ne obazire na cinike.

Naučite ga ako možete čudesnosti knjiga, ali dajte mu također vremena da duboko razmišlja o vječnoj zagonetki ptica na nebu, pčela na suncu i cvijeća na zelenom brežuljku. Naučite ga da vjeruje u vlastite ideje, čak i ako mu svi kažu da su one pogrešne. Pokušajte ome sinu dati snagu da ne slijedi gomilu kada svi to čine. Naučite ga da svakoga sluša, ali naučite ga također da probere sve što čuje i zadrži samo ono dobro što prođe kroz sito istine.

Naučite ga da proda svoje talente i mozak najboljim ponuđačima, ali da nikada ne izvjesi cijenu na svoje srce i dušu. Neka ima hrabrosti biti nestrpljiv, neka ima strpljena biti hrabar. Naučite ga da uvijek ima uzvišenu vjeru u sebe, jer tada će uvijek imati uzvišenu vjeru u čovječanstvo i Boga.

Ovo je veliki nalog, ali pogledajte što možete učiniti. On je tako drag mali dječak, i on je moj sin.

Abraham Lincoln

Sretno svim RR- prvacima i majčicama [sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

dinaa -> RE: Prvačići (2.9.2013 0:12:29)

[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] hvala draga[sm=smiley1.gif]
Sretno i od mene svim prvacicima!!!

Amrino -> RE: Prvačići (2.9.2013 0:22:35)

Hvala Hanady i ovdje <3 ![sm=smiley36.gif]
Sretno svim prvacicima i od nas...momci su odavno u krevetu a ja evo ne znam šta bih od sebe...Peglati ili ne peglati pitanje je sad [sm=jezicek.gif].
Jeste li vi na neko nacin "obiljezavali" taj prvi dan škole...? Ja sam razmišljala o tome da možda kupimo tortu, da zovnemo nanu i sl. Poslije priredbe, koja je sutra u 12, najvjerovatnije cemo "proslaviti" u MCDonaldsu.

maja78 RR -> RE: Prvačići (2.9.2013 7:13:04)

Sretno prvacici! a i roditelji [sm=bravo.gif]

Romali -> RE: Prvačići (2.9.2013 8:05:19)

Sretno prvačićima [sm=rozica.gif]

Mirkica -> RE: Prvačići (2.9.2013 8:07:42)

NAsim dragim prvaciciam sretan polazak u skolu , da dobro uce :)))) i da slusaju ucitelje . [sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif]

[sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif]

muaaa -> RE: Prvačići (2.9.2013 8:12:25)

Nasim prvacicima,pacicima sretan polazak u skolicu...a i njihovim roditeljima[sm=bravo.gif]

mum82 -> RE: Prvačići (2.9.2013 8:16:34)

sretan polazak u skolu malim pacicima,da nam budu zdravi i zivi i sto vise uzivaju u djetinjstvu[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

[sm=metulj.gif][sm=metulj.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

Blue rose RR -> RE: Prvačići (2.9.2013 8:37:31)

Sretno prvačićima,  a roditeljima sabura - trebat će vam :)

ziki -> RE: Prvačići (2.9.2013 8:45:57)

Sretno prvačićima [sm=bravo.gif][sm=smiley31.gif]

EEDITH -> RE: Prvačići (2.9.2013 9:28:21)

sretan polazak u školu našim malenim prvačićima ,da im škola ne bude veliko opterećenje i da steknu puno novog znanja i drugara,

a roditeljima puno strpljenja i još jedno lijepo iskustvo [sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif]

Emmy -> RE: Prvačići (2.9.2013 10:27:23)

Mi danas spremamo jednog prvačića[sm=bravo.gif]

Smjena generacija, malena u vrtić, a velika seka u školu[sm=smiley1.gif]

Posebno se osjećam danas, mada, moram priznati da sam kišu suza prolila na ovoj temi dok su druge mame spremale prvačića, tako mi je to nekako emotivno bilo, ne znam šta mi je danas kada moje dijete ide, jedino ako ne "prelomim" na priredbi[sm=smiley36.gif].

Sve u svemu, divan dan, sretno mame prvaka!!!!!![sm=pikapoka1.gif]

Lejla Ka -> RE: Prvačići (3.9.2013 9:23:02)

Kako bi jučer?

Emmy -> RE: Prvačići (3.9.2013 9:43:58)

Prijem prvačića prošao super, imali su svečanu priredbu i onda upoznavanje sa učiteljicama, kao i šta nam je potrebno od pribora za školu. Puni smo utisaka, svi redom, eh danas ćemo vidjeti prve utiske iz školskih klupica[sm=bravo.gif]

mama75 -> RE: Prvačići (3.9.2013 9:46:45)

IZVORNA PORUKA: Emmy

Prijem prvačića prošao super, imali su svečanu priredbu i onda upoznavanje sa učiteljicama, kao i šta nam je potrebno od pribora za školu. Puni smo utisaka, svi redom, eh danas ćemo vidjeti prve utiske iz školskih klupica[sm=bravo.gif]

Samo mi reci gdje je bilo više suza:u vrtiću ili na priredbi? [sm=smiley1.gif]

ena23 -> RE: Prvačići (3.9.2013 10:08:27)

i moj sin od 4 godine i koji dan je jucer krenuo u skolu. prvi dan je prosao ok, bio je malo tuzan kad smo ga ostavili ali uciteljica kaze da se odmah oraspolozio kad smo mi otisli i da se fino igrao sa djecom i da je njoj citavo vrjeme nesto pricao na nasem [sm=jezicek.gif]

danas je vec bilo malo gore, znao je sta sljedi pa je od kako je ustao govorio necu ja danas u skolu i kad smo ga ostavili bilo je podosta suzica [sm=smiley13.gif] valjda bude uskoro malo bolje pa se i on navikne na novu sredinu i novu rutinu...

najgore ce doci tek sljedece sedmice kad bude ostajao od 9 do 15 u skoli... bas je dugo misa mu [sm=smiley13.gif]

a moram se i pohvaliti da sam u nedjelju samo pola noci proplakala, ponedjeljak nista, ma ko stijena [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Lady26 -> RE: Prvačići (3.9.2013 10:20:15)

Ena kako u skolu, jel nesto kao kod nas predskolsko ili?
Pusa velika za tebe i momke [sm=smiley1.gif]

ena23 -> RE: Prvačići (3.9.2013 10:31:28)

pa zovu je skola ali vise je kao vrtic ove prve dvije godine. ali svejedno je obavezno...

joj moram s vama podjeliti, ne znam jesam li ranije pisala ali ja ostala pravo prijatno iznenadjena.. ovdje skola kosta 27 eura godisnje. u tu cjenu je ukljuceno sve u vezi skole, znaci sveske, olovke, plastelin, papiri, apsolutno sve sto je vezano za skolu dobiju u skoli i ne moraju nostiti kuci nista ni od kuce nista [sm=smiley1.gif]

stala dans i gledam po razredu i kontam pa oni su jos bebeeeeee, kako je moguce da vec idu u skolu...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>