RE: Prvačići (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Od đačića do đaka

Poruka

D_K -> RE: Prvačići (26.9.2012 22:01:11)

IZVORNA PORUKA: Blue rose RR

Da li vi prisustvujete svakom roditeljskom sastanku u školi?

da..
ako ja ne mogu onda ode muz.. imamo i dane za informacije; jednom sedmicno mozemo otici i razgovarati sa uciteljicom..

Hanady RR -> RE: Prvačići (26.9.2012 22:01:52)

I nama se smiješe knjige do kraja sedmice i kratki dogovor o kupovini radnih sveski[sm=smiley36.gif]

nanika -> RE: Prvačići (27.9.2012 20:14:03)

IZVORNA PORUKA: tajra

Imali smo samo jedan, iduci je u oktobru...

A moram ici jer znam sta ja mislim o roditeljima koji meni ne dodju[sm=smiley36.gif]

[sm=jezicek.gif]
Kod moje E bio roditeljski sastanak prije 15 dana i bili su svi roditelji. Jucer su bile informacije koje su inace svakih 15 dana i bili opet svi roditelji[sm=bravo.gif]
Nahvalila mi uciteljica curu bas sam bila[sm=smiley9.gif]

nanika -> RE: Prvačići (27.9.2012 20:15:00)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

I nama se smiješe knjige do kraja sedmice i kratki dogovor o kupovini radnih sveski[sm=smiley36.gif]

Mi smo knjige dobili u ponedjeljak

Hanady RR -> RE: Prvačići (27.9.2012 20:28:18)

Nama su sutra knjige...
nakon nastave će nam podjeliti knjige za djecu...
s tim da nam je naznačila učiteljica da ćemo se dogvoriti o radnim sveskama...
pa da vidim što je to [sm=smiley36.gif]

Mi smo također jedan rodietljski imali i imamao informacije svakih 15 dana...
i da za sada reaguraju svi roditelji[sm=smiley1.gif]

nanika -> RE: Prvačići (27.9.2012 20:31:45)

Kod moje E nema radnih sveski. Ima svesku za svaki predmet i to je to.

Crnkica -> RE: Prvačići (27.9.2012 22:19:09)

Kod nas nisu došle sve knjige, ućiteljica kaže da nedostaje 16 kompleta, pa neće da dijele ostalim dok se ne kompletiraju.

Mi smo sinoć prisustvovali izboru direktora/direktorice škole, i jutros čujem da će haman pobijediti jedna mlada nastavnica (kojoj sam i ja dala svoj glas), i izuzetno mi je drago, i nadam se da će uvesti promjene.

U svom obraćanju i predstavljanju programa rada, izzetno mi se svidjelo njeno obećanje da će uvesti strani jezik od prvog razreda - tada su mi na um pale forumašice iz Tuzlanskog kantona, koje mi skrenuše jedne prilike pažnju da su kod njih to odavno uveli.

Helem - nakon haman mjesec dana od polaska u školu, ja sam kao roditelj zadovoljna i sretna n anačin kako se moje dijete uklopilo u školu, ali sam i izrevoltirana ponašanjem drugih roditelja, njihovom indiferentnošću, na posljednjem roditeljskom od 23 djece, na roditeljskom se pojavilo nas 7.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

kod nas u TK-a već par godina se uči engleski jezik od prvog razreda,što meni nije baš za pohvalu,sreća što ne traže puno znanja za istu pa se malo bolje snađu u ionako za njih teškom gradivu.mogli su ga pomaći za koju godinu bar do trećeg,maleni još bosanski neznaju dobro[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image].
Knjige su već prvog dana podjeljene,sveske,torbe,i pribor sve besplatno,imali smo do sada dva roditeljska,sa max. kvorumom roditelja(svaka čast).naš učitelj jest nam prvi komšija,ali netražimo prioritete,sem što ga svaki dan bombardujem pitanjima,kako je mali danas znao,jel pazio na času... i td.

neki x -> RE: Prvačići (27.9.2012 22:25:33)

Mi danas dobili knjige[sm=bravo.gif]
A neki dan smo kupili dvije radne sveske za bosanski...
Informacije svako 15 dana,svi su tu...Ja idem na informacije i roditeljski,jer je muz tada na poslu,sto ne znaci da nece ici,cim mogne[sm=smiley1.gif] On zato odvodi malenog u skolu u prvu smjenu,jer sam ja tad na poslu...

Hanady RR -> RE: Prvačići (28.9.2012 12:05:37)

Uzeli smo i mi knjige...
eh sad imam pitanje za radne sveske...
koja je tačna cijena istih...
nama su rekli da donesemo novac škola će kupiti i podjeliti...
Ko je kupovao, koliko koštaju da znamo koliko novaca poslati po djeci[sm=smiley36.gif]

Esmica -> RE: Prvačići (28.9.2012 13:02:12)

Nama uciteljica rekla necemo uzimati radne sveske,ona ce kopirati kad nesto zatreba.
U ponedjeljak nam je prvi skolski izlet,idu djeca u Pionirsku (Zelena dolina,novi naziv).
Razred mog prvacica ima u ovom broju Kolibrica [sm=bravo.gif]

Hanady RR -> RE: Prvačići (28.9.2012 13:03:52)

IZVORNA PORUKA: Esmica

Nama uciteljica rekla necemo uzimati radne sveske,ona ce kopirati kad nesto zatreba.
U ponedjeljak nam je prvi skolski izlet,idu djeca u Pionirsku (Zelena dolina,novi naziv).
Razred mog prvacica ima u ovom broju Kolibrica [sm=bravo.gif]

hej...i mi smo u novom kolibriću[sm=smiley1.gif]
daj mi ''korodinate'' da vas nađem[sm=smiley36.gif]

Esmica -> RE: Prvačići (28.9.2012 13:07:53)

Joj Hanady,ja kao da sam prepoznala tvoju malenu,i zato sam napisala,da vidim da li je sigurno [sm=smiley36.gif]
Uciteljica je Dzihana Sestic,Malac je s lijeve strane,cuci cini mi se (odnio Kolibric u skolu,pa govorim napamet),medju djevojcicama je,u nekoj sivoj majci cini mi se.Ima svega 8 djecaka i 18 djevojcica...Zamislite?
Jel tvoja djevojcica u lila pantalonama zadnja s desne strane?

amanullah -> RE: Prvačići (28.9.2012 13:12:38)

Uzeli smo i mi knjige...
Ko je kupovao, koliko koštaju da znamo koliko novaca poslati po djeci[sm=smiley36.gif]

draga mi smo uzeli , mastalica 1,2 17 km, vjezbanka za (MOJU OKLINU, MATEMATIKU, CITANKU )12 km, malo mi apsurdno zasto nam trebaju kada knjige unutar imaju svoje vjezbanke.

E sada jedno pitanje, koje sam sinoć postavila i na vjecu roditelja, Sta se ustvari radi sa knjigama koje djeca vracaju svake godine,izdvajaju se veliki budzetski novci, a niko ne zna sta se radi sa timm knjigama ?

hanady imas li info ?

Hanady RR -> RE: Prvačići (28.9.2012 13:17:32)

IZVORNA PORUKA: Esmica

Joj Hanady,ja kao da sam prepoznala tvoju malenu,i zato sam napisala,da vidim da li je sigurno [sm=smiley36.gif]
Uciteljica je Dzihana Sestic,Malac je s lijeve strane,cuci cini mi se (odnio Kolibric u skolu,pa govorim napamet),medju djevojcicama je,u nekoj sivoj majci cini mi se.Ima svega 8 djecaka i 18 djevojcica...Zamislite?
Jel tvoja djevojcica u lila pantalonama zadnja s desne strane?

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
našla sma ga...super[sm=love.gif][sm=muca.gif]
da moja je podljednja sa desne strane u troftaljnim hlačama koje su tamno plave al su zaista ispale ljubičaste...u ciklama majici i štramplicama[sm=smiley36.gif]

Esmica -> RE: Prvačići (28.9.2012 13:18:57)

Prepoznala sam je znaci [sm=bravo.gif]
Bogami htjela te pitat,pa rekoh da se ne brukam,suticu...hehe
Bas mi je drago.Lijepa vam uciteljica.Nasa je isto super.

Hanady RR -> RE: Prvačići (28.9.2012 13:21:04)

IZVORNA PORUKA: amanullah

Uzeli smo i mi knjige...

draga mi smo uzeli , mastalica 1,2 17 km, vjezbanka za (MOJU OKLINU, MATEMATIKU, CITANKU )12 km, malo mi apsurdno zasto nam trebaju kada knjige unutar imaju svoje vjezbanke.

E sada jedno pitanje, koje sam sinoć postavila i na vjecu roditelja, Sta se ustvari radi sa knjigama koje djeca vracaju svake godine,izdvajaju se veliki budzetski novci, a niko ne zna sta se radi sa timm knjigama ?

hanady imas li info ?

najprije mi smo dobili maštalicu 1, a maštalica 2 je u školi pa će je dobiti u drugom polugodišštu...
drugo...vježbanke nemamo, predpodtavljam to su radne sveske...nama je rekla samo iz bosankoga jezika...

a ovo boldirano i mene zanima...
ja sma također izabrana u vijeće roditelja no nismo imali satanak niti jedna još...
i spremila san se ovo pitati....
jer koliko sam upoznata knjige se valjda vraćaju[sm=zmeden.gif]
a opet gledajući knjige dosta toga unutar njih se ardi...imaju dio za učenje i vježbanje...pa vjeruj bude to i ispisano...[sm=zmeden.gif]
al pitat ću također u čemu je fol...vraćanje knjiga a svake godine kašnjenje u podjeli jer ih čekaju iz štampe[sm=zmeden.gif]

amanullah -> RE: Prvačići (28.9.2012 13:42:45)

Uzeli smo i mi knjige...

hanady imas li info ?

najprije mi smo dobili maštalicu 1, a maštalica 2 je u školi pa će je dobiti u drugom polugodišštu...
drugo...vježbanke nemamo, predpodtavljam to su radne sveske...nama je rekla samo iz bosankoga jezika...

a ovo boldirano i mene zanima...
ja sma također izabrana u vijeće roditelja no nismo imali satanak niti jedna još...
i spremila san se ovo pitati....
jer koliko sam upoznata knjige se valjda vraćaju[sm=zmeden.gif]
a opet gledajući knjige dosta toga unutar njih se ardi...imaju dio za učenje i vježbanje...pa vjeruj bude to i ispisano...[sm=zmeden.gif]
al pitat ću također u čemu je fol...vraćanje knjiga a svake godine kašnjenje u podjeli jer ih čekaju iz štampe[sm=zmeden.gif]

hanady, pored udzbenika mi smo kupili radne sveske za mastalicu 1,2 i plus vjezbanku koja objedinjuje gotovo sve predmete, apsurd, jer su udzbenici uradjeni sa vjezbama.

ja sam sinocbila na prvoj sjednici, masu stvari sam pitala izmedju ostalog i ovo oko udzbenika ??

No skole nemaju nikakve informacije, nadlezni su ministarstvo, ali posto smo u rasulu, nemAmo ni ministra, ni vladu, koga pitati ??

Hanady RR -> RE: Prvačići (28.9.2012 13:44:54)

oh amanullah...kod vas baš puno knjiga i tih sporednih[sm=smiley13.gif]
svašta[sm=smiley13.gif]

amanullah -> RE: Prvačići (28.9.2012 13:46:59)

svašta[sm=smiley13.gif]

ali tako je i u mojoj skoli ??

E sada dodje mi da konatktiram savjetnika za razrednu nastavu pa da vidim jeli to na volji uciteljice pojedinca ili uopceno za sve ??

Hanady RR -> RE: Prvačići (28.9.2012 13:51:23)

svašta[sm=smiley13.gif]

E sada dodje mi da konatktiram savjetnika za razrednu nastavu pa da vidim jeli to na volji uciteljice pojedinca ili uopceno za sve ??

meni s ečini d aje ovako...
jer zaista nma ne traže to...
čak su nam rekli da prvu radnu svesku 8 jer imaju dvije ) ne moramo kupiti, oni će kopirati to što rade...a drugu eto moramo i da donesemo 7 Km u ponedeljak...
sve ostalo imaju što im treba...svakako je manje nego si ti nabrojala...[sm=zmeden.gif]

amanullah -> RE: Prvačići (28.9.2012 17:29:26)

svašta[sm=smiley13.gif]

meni s ečini d aje ovako...
jer zaista nma ne traže to...
čak su nam rekli da prvu radnu svesku 8 jer imaju dvije ) ne moramo kupiti, oni će kopirati to što rade...a drugu eto moramo i da donesemo 7 Km u ponedeljak...
sve ostalo imaju što im treba...svakako je manje nego si ti nabrojala...[sm=zmeden.gif]

hanady uopce nije problem,ok radna sveska, no jos je nisu ni otvorili, ni vjezbanku, tak da nisam sigurna koliko će je koristiti.Uciteljica je profesionalac u svom poslu, najbolje generacije izvodi, no malo mi smjesno da se razlikuju metode rada u prvom razredu koji bi trebao biti isti bar za sve ovdje kod nas u Sarajevu..

Imam podatak da su predvidjene planom i programom, e sada izgleda ima odstupanja ..

Sve u svemu, moja je djevojcica zadovoljna, pa vidjet cemo !!

hatepsut -> RE: Prvačići (28.9.2012 19:38:39)

Uzeli smo i mi knjige...

hanady imas li info ?

Jednostavno ne vaze vise [sm=smiley13.gif] moj djecak je 4 godine dobivao knjige,cio njegov razred.one sad stoje u biblioteci skolskoj.to s knjigama je cista otimacina od nas roditelja [sm=smiley13.gif]

Crnkica -> RE: Prvačići (28.9.2012 22:14:54)

Uzeli smo i mi knjige...

hanady imas li info ?

drage moje,ja sam iz TK-a pisala sam sinoć na ovu temu da su naši prvačići,sad neznam dali je to tako u cijelom kantonu,knjige dobili odmah u ponedjeljak 3. septembra skupa sa svim potrebnim priborom i torbom.eh sad od knjiga je falila samo vjeronauka,koje smo posudili od starijih razreda,a od dodataka smo kupili samo radnu svesku iz engleskog.uz to nekih sitnica kao npr.fasciklo za radove u školi,platili osiguranje,...napominjem samo radna sveska iz engleskog,nikakve maštalice se nespominju ja i neznam šta je to.dobijene knjige se nevraćaju nego posuđuju mlađim šta je potrebno.u knjigama crtaju i boje,a i svaka lekcija se prenosi u svesku,s tim što kod kuće za domaći moraju prepisati sve što su pisali na času taj dan.

mama75 -> RE: Prvačići (28.9.2012 23:33:43)

Samo da znate da ucitelji ne smiju traziti od roditelja da kupe radne sveske. To je izbor roditelja. A ako ucitelj radi nesto iz radne sveske onda to mora kopirati djeci koja nemaju iste.

hatepsut -> RE: Prvačići (28.9.2012 23:34:24)

Eh da,da vam napomenem posebno ove iz vjeca roditelja.dobro provjerite kakvo osiguranje skolsko imate ?Nisam trenutno upucena (imam informaciju da je sad obavezno) ali pitajte na koje vrijeme su djeca osigurana.direktor nase skole prosle godine na zalost nije vodio racuna o ovom,djeca su bila osigurana sam u skoli.ne dao Bog da se djete povredi,ali ako se vec dodatno placa mislim da je za ocekivati da djeca budu osigurana 24h.opet kazem,kako je ove godine ne znam,mi cekamo objasnjenje.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>