RE: Prvačići (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Od đačića do đaka

Poruka

mama75 -> RE: Prvačići (6.9.2012 22:39:49)

IZVORNA PORUKA: tajra

IZVORNA PORUKA: mama75

ne treba da o tome raspravlja sa ostalim roditeljima nego sa njom licno,

Nisam mislila da raspravlja s roditeljima vec da vidi kakvi su utisci...

Ma znam sta si mislila, nego hocu da kazem da ne treba da suti, neka joj kaze u lice. Baba jedna nasla djecu da maltretira. Grrrr

R&T@ -> RE: Prvačići (6.9.2012 22:41:15)

IZVORNA PORUKA: taurus

ovo je starije učiteljica....oni su joj zadnja generacija[sm=smiley13.gif]

Ima li jos odjeljenja prvog razreda?

mama75 -> RE: Prvačići (6.9.2012 22:45:24)

IZVORNA PORUKA: tajra

Koja je to skola,taurus?

Nasa je na Sknderiji...

Cuj u V.S. ide? Super skolica!

Hanady RR -> RE: Prvačići (6.9.2012 22:45:31)

mama75 se naljutila...al pravo[sm=smiley36.gif]

a ja nešto tužna...
žao mi i jdece i roditelja a sad i te učiteljice staroga kova[sm=smiley13.gif]
al tauarus moraš reagirato...
imate li vi još odejljenja prvačića...
da ti njega prepišeš...
šalim se da pitaš malo te roditelje kavo je stanje kod njih[sm=zmeden.gif]

R&T@ -> RE: Prvačići (6.9.2012 22:50:30)

Cuj u V.S. ide? Super skolica!

Birali smo...[sm=smiley4.gif]
Svidja mi se sto nema mnogo djece, sto su uvijek prva smjena i polozaj skole...
O uciteljici smo culi samo pohvale...
Vidjet cemo...
Siroko nam Sarajevo...

taurus -> RE: Prvačići (6.9.2012 22:53:19)

na žalost i drugo odjeljenje vodi stara učiteljica, ali još nisma prikupila info o tome kakva je situacija kod njih

mama75 -> RE: Prvačići (6.9.2012 22:55:04)

tajra Ko je uci, da nije moja imenjakinja?
Hanady nema to veze sa godinama. U nasoj skoli ima super super uciteljica, a isto je pred penziju. Curica od nase ElmaB je kod nje u razredu. Ma gdje se necu iznervirati? Ja vam mjesecima pricam kako je 1. razred super, nista se ne radi, upisite djecu slobodno, bla bla i onda ovako nesto. Uzas!!

Hanady RR -> RE: Prvačići (6.9.2012 22:57:49)

a nisam ja rekla za godine...nego staroga kova...

mislim očito sa manje dukacije za ovaj nosi devetogodišnji sistem...
ne znam...al mislim svaga učiteljica ima mogućnost da se prilagodi novome...i trebala bi naravano[sm=smiley13.gif]

taurus -> RE: Prvačići (6.9.2012 23:01:51)

drage moje hvala vam na savjetima
slijedeć sedmice ću nešto poduzeti i naravno izvjestim vas o svim dešavanjima[sm=smiley36.gif]

mama75 -> RE: Prvačići (6.9.2012 23:02:33)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

ne znam...al mislim svaga učiteljica ima mogućnost da se prilagodi novome...i trebala bi naravano[sm=smiley13.gif]

Ma to ti je isto: baba-baba [sm=smiley36.gif] Joj kad o nama budu ovako pricali jednog dana. Sta mislis hoce li reci da smo babe ili ce ovako kao ti umotati pa reci: ma starog kova [sm=smiley36.gif]

mama75 -> RE: Prvačići (6.9.2012 23:03:36)

slijedeć sedmice ću nešto poduzeti i naravno izvjestim vas o svim dešavanjima[sm=smiley36.gif]

Ako je jaca od tebe zovi da pripomognemo [sm=smiley18.gif]

taurus -> RE: Prvačići (6.9.2012 23:04:15)

Ako je jaca od tebe zovi da pripomognemo [sm=smiley18.gif]

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

dogovoreno [sm=smiley20.gif]

Hanady RR -> RE: Prvačići (6.9.2012 23:05:15)

Ma to ti je isto: baba-baba [sm=smiley36.gif] Joj kad o nama budu ovako pricali jednog dana. Sta mislis hoce li reci da smo babe ili ce ovako kao ti umotati pa reci: ma starog kova [sm=smiley36.gif]

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

ma eto ja reko ono postarinski prenosi znanje...
a istina mlada nebi tako 100%[sm=smiley36.gif]

ma vala ako budme ko ona nek me zovu kako hoće...
joj taurus ti si super...
ja bih već imala izvještaj šta sma uradila[sm=jezicek.gif]

taurus -> RE: Prvačići (6.9.2012 23:13:45)

ma sve kontam da ne "trčim pred rudu" i da malo sačekam
ipak prvi se mačići u vodu bacaju, pa se nadam da će se popraviti

Honey3 -> RE: Prvačići (6.9.2012 23:15:13)

Moje sestre kcerka krenula u prvi u toj skoli,mozda smo zajedno bile na upisu ????? i mojoj se curici ne svidja,kaze ljuta im uciteljica[sm=zmeden.gif]

taurus -> RE: Prvačići (6.9.2012 23:16:19)

IZVORNA PORUKA: zaha

Moje sestre kcerka krenula u prvi u toj skoli,mozda smo zajedno bile na upisu ?????

jesmo garant
koje odjeljenje

muaaa -> RE: Prvačići (6.9.2012 23:18:29)

U pravu si i ne trci pred rudu.Isti slucaj je bio s mojim sinom kada su krenuli.Ali kasnije smo vidjeli da se nemoze nista uraditi i pomirili se sa cinjenicom.Jednostavno takav je plani i program.
I devetogodisnje obrazovanje je cisti promasaj al sta cemo takvi nam grasi pali[sm=smiley36.gif]

Honey3 -> RE: Prvačići (6.9.2012 23:19:37)

Moje sestre kcerka krenula u prvi u toj skoli,mozda smo zajedno bile na upisu ?????

jesmo garant
koje odjeljenje

jooooj ne znam koje odjeljene,uciteljica je ona manja,mrsavija,kazu da je mladja od one druge,mada izgleda starija,ima neko neobicno ime.....joj mene sto ti objasnih[sm=smiley29.gif]

Hanady RR -> RE: Prvačići (6.9.2012 23:21:59)

IZVORNA PORUKA: muaaa

U pravu si i ne trci pred rudu.Isti slucaj je bio s mojim sinom kada su krenuli.Ali kasnije smo vidjeli da se nemoze nista uraditi i pomirili se sa cinjenicom.Jednostavno takav je plani i program.
I devetogodisnje obrazovanje je cisti promasaj al sta cemo takvi nam grasi pali[sm=smiley36.gif]

muaa ovo što taurus opisuje nije pitanje plana i porgrama...već pitanje učiteljicinog pristupa kako djeci prenijeti taj plan i porgram...

sva djeca imaju isti plan i porgram...evo ppišemo svoja siksutva smao kod njih djeca koja ne znaju slova...moraju ih znati kao i komlet gramatiku[sm=smiley13.gif]

taurus -> RE: Prvačići (6.9.2012 23:24:08)

jesmo garant
koje odjeljenje

jooooj ne znam koje odjeljene,uciteljica je ona manja,mrsavija,kazu da je mladja od one druge,mada izgleda starija,ima neko neobicno ime.....joj mene sto ti objasnih[sm=smiley29.gif]

sve sam skontala zove se Ulfeta i to nije naša učiteljica
ali taman da mi preneseš šta se tamo dešava[sm=smiley36.gif]
kakve su im zadaće

muaaa -> RE: Prvačići (6.9.2012 23:27:13)

Ma nisu znala ni nasa djeca u razredu pa su pisali tj.skrabali.Mi smo se cudili cudom otkud slova kad je receno da se uce tek na polugodistuEto neko djete je znalo neko nije i jeruj da se ta razlika osjetila dugo..Mozda je od skole do skole ali ja ti pisem da se desilo to i u nasoj skoli a uciteljica je bila mladje,znaci nemju godine veze sa prenosenjem i metodom kojom ce prenijeti znanje djeci

Honey3 -> RE: Prvačići (6.9.2012 23:28:12)

Eh to je ta,nisam se mogla sjetiti imena[sm=smiley36.gif] Za zadace ne znam,a pitat cu,a veceras mi se dusica zali da se uciteljica puno ruzi,ali nju ne ruzi ona slusa[sm=smiley19.gif] duse mile,treba ih isprepadati odmah[sm=smiley13.gif]

muaaa -> RE: Prvačići (6.9.2012 23:28:46)

IZVORNA PORUKA: muaaa

Ma nisu znala ni nasa djeca u razredu pa su pisali tj.skrabali.Mi smo se cudili cudom otkud slova kad je receno da se uce tek na polugodistuEto neko djete je znalo neko nije i jeruj da se ta razlika osjetila dugo..Mozda je od skole do skole ali ja ti pisem da se desilo to i u nasoj skoli a uciteljica je bila mladje,znaci nemju godine veze sa prenosenjem i metodom kojom ce prenijeti znanje djeci

kuku kako napisah pa ni ja ovo nemogu procitati[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Esmica -> RE: Prvačići (6.9.2012 23:34:22)

taurus,ukljucih se zbog tebe...
Danas i nama bio roditeljski,i mogu reci da sam prezadovoljna uciteljicom,kao i ostali roditelji primjetila sam.Onako,ni preblaga,ni pregruba,vec neka sredina...bas kako treba rekla bih.Oni zasad najvise crtaju,upoznavaju se s nekim pojmovima kroz igru i crtanje.Danas su nacrtali skolu i napisali pored (prepisali s table) ja idem u skolu.Ona kaze da je to cisto onako,vise zbog nje,a vise puta je dala do znanja da ne trebaju znati slova,te da ce ih uciti u drugom polugodistu.Ponekad ce im dati nesto da napisu s table,ko zna napisace,ko ne zna,nek pokusa,to dakle nije toliko bitno,vec cisto zbog nje da ona otprilike zna na cemu je.Zato taurus moj savjet je da ne reagujes prije nego cujes i njenu stranu,mozda nije tako strasno.

Rekla nam za pribor,za osiguranje,za novine Kolibric ko zeli,za uzinu...ma svasta super korisno,nenametljivo...vec sve sa razumjevanjem.Bas je susretljiva uciteljica.Ja zadovoljna.
Moj malac jedva ceka da pisu slova i da racunaju.Zadace nema ove sedmice.

taurus -> RE: Prvačići (6.9.2012 23:46:17)

Eh to je ta,nisam se mogla sjetiti imena[sm=smiley36.gif] Za zadace ne znam,a pitat cu,a veceras mi se dusica zali da se uciteljica puno ruzi,ali nju ne ruzi ona slusa[sm=smiley19.gif] duse mile,treba ih isprepadati odmah[sm=smiley13.gif]

ne daj Bože da meni moj R to kaže....u tom slučaju ujutro u 8 bih bila pred školom i tražila razgovor sa pedagogom

Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>