RE: Prvačići (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Od đačića do đaka

Poruka

henna ze -> RE: Prvačići (11.8.2012 22:40:32)

svi kupuju target..sa anatomskim dijelom za kičmu..i plastičnim dnom..sve je to ok..ali kad staviš ruksak djetetu sa knjigama...još i kad opermu za tjelesni nosi..pa sendvič, pa sok..bogme po teško je..racunaj da će imati tri knjige i tri radne sveske..plus sveske i pernica..za malce je to puno..

iako je moja velika cura..odlučile smo se za ovaj sportski..jer je ove godine očekuje još više knjiga i tona svega...
a često ide pješice i uz veliko brdo sama vuče ruksak..

henna ze -> RE: Prvačići (11.8.2012 22:42:52)

[img]http://www.dodaj.rs/f/2z/WB/1Hr39yBf/427432139192449553757203.jpg[/img]

neki x -> RE: Prvačići (11.8.2012 22:47:07)

Pregledala sam sve te target,imaju veci(sa likovima iz crtica) i manji(bez likova iz crtica)...Mada su mi ovi manji prikladniji za prvacice,kostaju oko 60KM,dok su ovi veci od 79KM do 109KM[sm=zmeden.gif] A gledala sam i u Basketu nike,adidas,al su mi ti nekakvi tanki,pa ne znam sta da radim...

Nama nosenje nije problem,bar mislim,jer nam je skola 15 koraka od kuce[sm=smiley1.gif]

henna ze -> RE: Prvačići (11.8.2012 22:49:57)

možda ti se čini puno dati te pare ali se isplati vjeruj..mi smo taj prvi platili 126 Km..i nosila ga je 3 godine..neuništiv..nosi ga jedna curica..i ove godine...

kad skontaš..to se isplati..prošle godine kuppimo neki na sniženju sa 40 na 20 Km..jedva dogurali do polugodišta..pa kupuj novi..

i ovaj je tanak..ali ne propušta vodu što je najvažnije...i lagan.

ako ti dijete ide autom i ne pješači svakako preporučujem target

neki x -> RE: Prvačići (11.8.2012 22:57:36)

Dakle ipak target[sm=smiley1.gif]
Henna ze,hvala puno na savjetima[sm=smiley31.gif]

madam x -> RE: Prvačići (11.8.2012 23:03:58)

Mi smo kupili targetov u prvom razredu, koštao je 39 KM, nije bio tako skup kao kod tebe Henna.
Izdržao je isto 3 godine.

nanika -> RE: Prvačići (11.8.2012 23:14:34)

IZVORNA PORUKA: zinanina

Mi smo kupili targetov u prvom razredu, koštao je 39 KM, nije bio tako skup kao kod tebe Henna.

Gdje ti nadje za te pare, ja gdje god sam gledala puno su vise[sm=smiley13.gif]

neki x -> RE: Prvačići (11.8.2012 23:16:40)

IZVORNA PORUKA: nanika

IZVORNA PORUKA: zinanina

Gdje ti nadje za te pare, ja gdje god sam gledala puno su vise[sm=smiley13.gif]

I ja se to pitam[sm=smiley36.gif]

madam x -> RE: Prvačići (11.8.2012 23:20:43)

Kupila u knjižari Bosančici u S.Mostu, da vam pravo kažem , nisam tad ni znala da je to neka marka, ko kad do tad nisam imala školarca. Vidjela fin ruksak, kupila i to je to. Kasnije vidim sve se Target spominje. Ali mislim da je ovo neka light varijanta, bez tih umetaka, jer je pravo lagan, skoro kao ovaj Hennin sportski.

Lejla Ka -> RE: Prvačići (11.8.2012 23:21:08)

Ja ću najtoplije preporučiti Busquets-ov ruksak za prvačiće (zapravo za niže razrede). Ne znam ima li ih igdje mimo Exkluziva u Sa. Ovi ruksaci su lagani, imaju pojačana leđa ali ne pretjerano, nešto su manjih dimenzija, od kvalitetnog materijala, imaju veliku pregradu za knjige, jedan manji đep i đepić za flašu. Ja sam prezadovoljna njim.

anđelo -> RE: Prvačići (11.8.2012 23:26:25)

mi smo kupili rusak još prošle godine i sve vrijeme ga čuvali.
na OMV pumpi se prodavale torbe ,rusaci american tourister.Nama se učinio jako dobar i mi kupimo

mali je taman za prvačića ,otporan na kišu...e nadam se da smo dobar izbor napravili [sm=smiley1.gif]
,a ko ne ,još stignemo da ga promjenimo[sm=smiley36.gif]

madam x -> RE: Prvačići (11.8.2012 23:26:30)

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Ja ću najtoplije preporučiti Busquets-ov ruksak za prvačiće (zapravo za niže razrede). Ne znam ima li ih igdje mimo Exkluziva u Sa. Ovi ruksaci su lagani, imaju pojačana leđa ali ne pretjerano, nešto su manjih dimenzija, od kvalitetnog materijala, imaju veliku pregradu za knjige, jedan manji đep i đepić za flašu. Ja sam prezadovoljna njim.

Ti ko da opisa naš, e taki je bio.[sm=smiley36.gif]

D_K -> RE: Prvačići (15.8.2012 23:19:30)

IZVORNA PORUKA: Blue rose RR

Ne znam više kako da "taj strah" dočaram?!
Da li to strah moj lični vezan za mene i moje uklapanje u nešto što je od početka nakaradno postavljeno (mislim na nastavni plan i program), na svjesnost da njeno djetinjstvo poprima drugu dimenziju od sadašnje, na strah od našeg odnosa prema učenju/stalnim obavezama/slobodnom vremenu...

U suštini znam da sam i ovo "napuhala" (kao i prilično sve važne stvari u svom životu), ali jednostavno treba mi "voda" da ovaj "zalogaj" progutam ...treba mi vremena da sve svi zajedno uklopimo, i postanemo svjesni da smo napravili još jedan veliki korak u njenom životu.
Sve troje zajedno.

zeno, u mislima si mi.
evo danas kad sam prolazila pored Merjemine skole vjeruj mi da sam pomislila kako jedva cekam da Meri krene u drugi razred. a prosle godine sam bila ucviljena mama koja je tusila sve okolo, kako ce to dijete podnijeti, kako ce se uklopiti, kako cu ja plakati prvi dan skole itd. itd.. i bilo je suza prvi dan, malo od ponosa jer je tako lijepo narasla a malo od straha kako ce se snaci, sta je ceka.. ali, evo nas sad na istom mjestu i nakon godinu dana ja pomislim kako jedva cekam da krene u drugi razred. lijepo je, svaki dan nesto novo nauci, pa zadace, pa ucenje, onda dijete vidis kako konta, koliko zapamti na casu, kako upija ono sto im prica uciteljica, pa njeni fazoni kako sad mora da se igra a kad udje u kucu onda ce raditi zadacu, he, he..
eh, da sve zaokruzim. kad sam pomislila da jedva cekam da krene u skolu sljedece na koga sam pomislila si ti. jednostavno sam uvjerena da ces za godinu dana ti isto pomisliti za svoju malu kikicu [sm=smiley27.gif][sm=smiley20.gif]

D_K -> RE: Prvačići (15.8.2012 23:20:12)

..

Anoniman -> RE: Prvačići (15.8.2012 23:44:08)

http://img337.imageshack.us/img337/2995/p7180141.jpg Moja 'ceza spremna, samo mama nije...

mamine oci -> RE: Prvačići (16.8.2012 11:50:06)

IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

http://img337.imageshack.us/img337/2995/p7180141.jpg Moja 'ceza spremna, samo mama nije...

MasAllah ko med je[sm=love.gif]

Hanady RR -> RE: Prvačići (16.8.2012 11:55:08)

[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

znači mama nisi ni ti[sm=smiley36.gif]
morat ćemo...
još malo dana imamo[sm=jezicek.gif]

Anoniman -> RE: Prvačići (16.8.2012 13:03:12)

Drage moje, hvala vam[sm=smiley31.gif]

felix -> RE: Prvačići (16.8.2012 13:05:59)

IZVORNA PORUKA: mamine oci

MasAllah ko med je[sm=love.gif]

jesi je sredila mašala super je slatka svidja mi se[sm=smiley1.gif]

henna ze -> RE: Prvačići (16.8.2012 13:09:00)

samo da vam javim ako niste gledale..u konzumu ima mrak ruksaka za prvačiće...ne smijem ovdje postaviti link a rado bih..ja neki dan gledala 99 Km..sad su 49..dodje i pernica i još nekih dzidza.ono za tjelesno i novanik.preeedobri...i držala sam u rukama..proučavala...vrijede.rekoh da vam dam ideju...

hanabanana -> RE: Prvačići (16.8.2012 14:24:07)

IZVORNA PORUKA: henna ze

svi kupuju target..sa anatomskim dijelom za kičmu..i plastičnim dnom..sve je to ok..ali kad staviš ruksak djetetu sa knjigama...još i kad opermu za tjelesni nosi..pa sendvič, pa sok..bogme po teško je..racunaj da će imati tri knjige i tri radne sveske..plus sveske i pernica..za malce je to puno..

iako je moja velika cura..odlučile smo se za ovaj sportski..jer je ove godine očekuje još više knjiga i tona svega...
a često ide pješice i uz veliko brdo sama vuče ruksak..

Potpisala bih ovu ženu.
Ja sam bila naivna pa kupila targetov a onda skontala ovo:
Moje dijete ja dovezem do škole, što će reći, JA iznesem taj ruksak, ona ga samo nosi od učionice do produženog.

Nježno roza boje, ruksak koji je nakon dva pranja u mašini izgubio unutrašnju zaštitu od prokišnjavanja.

Sada smo u potrazi za novim, i sigurno ću sada drugačije da biram.

Pa ona svake dvije godine će mijenjati torbu.

I ziher, u petom će htjeti neku modernu, na rame.

R&T@ -> RE: Prvačići (16.8.2012 16:16:44)

IZVORNA PORUKA: hanabanana

Kako?

Meni se nijedan ne svidja...
Oni s likovima su mi za prvacice, ali mi nesto sljaste, previse boja...
Oni jednobojni su mi nekako kao za mene...

Sta ce joj u prvom razredu ogroman ruksak? A ne mogu joj kupiti mali kao za vrtic[sm=zmeden.gif]

mama75 -> RE: Prvačići (16.8.2012 16:24:34)

IZVORNA PORUKA: tajra

IZVORNA PORUKA: hanabanana

Kako?

Meni se nijedan ne svidja...
Oni s likovima su mi za prvacice, ali mi nesto sljaste, previse boja...
Oni jednobojni su mi nekako kao za mene...

Sta ce joj u prvom razredu ogroman ruksak? A ne mogu joj kupiti mali kao za vrtic[sm=zmeden.gif]

U Exkluzivu imas super one Busquet, bas te tako izmedju. Nije mali ko za vrtic, a ni onaj sa anatomskim. Mi prosle godine kupili, a i ove cemo ga koristiti aBd. Jedina mana mu je sto nema Kitty na sebi [sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Prvačići (16.8.2012 16:26:56)

Mi smo kupili Targetov, bez plasticnog dna jer je taj pretezak. Ovaj nas je lagan ko perce. Malo je osjetljiv, ali haj...'ceza je taj zeljela, pa smo to ispostovali.

Anoniman -> RE: Prvačići (16.8.2012 16:31:40)

Prilikom kupovine pazila sam da nema onih cirkoncica, perlica i sjaja, jer se isti oljusti prilikom pranja...pa eto da i vama skrenem paznju na to.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>