RE: Prvacici (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Od đačića do đaka

Poruka

R&T@ -> RE: Prvacici (17.5.2012 14:19:40)

Bravo za Hanadi i Hanady[sm=bravo.gif]

Komenar nakon T. testiranja je bio: Vise nego spremna za skolu, ali nesigurna...

"Skenirali" je za 20 minuta, jer i ja to isto mislim...

A meni je ovo najveselija moguca tema...
mozda jer cijeli zivot iz skole izasla nisam [sm=smiley36.gif]

Hanady RR -> RE: Prvacici (17.5.2012 14:24:28)

IZVORNA PORUKA: snijeg

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Neka je sretno i hairli. Hajde da i na ovoj temi pročitam da škola nije bauk...

Koja škola je u pitanju ako smijem znati[sm=smiley1.gif]

mi smo se upisalo podružnicu škole Mula Mustafa bašeskija...
škola je na Logavinoj a na sedreniku je napravljena nova škola, prelijepa i sedrenička je podružnica iste...

Hvala...
baš su me oduševili...
poželjela sma ih pitati d ami daju upitnik jedan...da vam komlet prepišem...al bi me stid :) i tako sam suzice zadržavala...ko emorivna blesa :(

R&T@ -> RE: Prvacici (17.5.2012 14:32:59)

Taj upitnik je super...

Iako sam se ja "zabrinula" za R. dok sam popunjavala za T.[sm=smiley36.gif]

Jer u onoj tabeli otkrih puno njenih Ovan osobina[sm=jezicek.gif]

Hanady RR -> RE: Prvacici (17.5.2012 14:40:11)

IZVORNA PORUKA: tajra

Taj upitnik je super...

Iako sam se ja "zabrinula" za R. dok sam popunjavala za T.[sm=smiley36.gif]

Jer u onoj tabeli otkrih puno njenih Ovan osobina[sm=jezicek.gif]

pomislila sma ...Bože kako će odgovri biti moji grozni kada f dovedem na testiranje...

''fataj'' mati ponos dok imaš kad rekoh sama sebi[sm=smiley36.gif]

Lejla Ka -> RE: Prvacici (17.5.2012 14:50:41)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: snijeg

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Neka je sretno i hairli. Hajde da i na ovoj temi pročitam da škola nije bauk...

Koja škola je u pitanju ako smijem znati[sm=smiley1.gif]

mi smo se upisalo podružnicu škole Mula Mustafa bašeskija...
škola je na Logavinoj a na sedreniku je napravljena nova škola, prelijepa i sedrenička je podružnica iste...

Hvala...
baš su me oduševili...
poželjela sma ih pitati d ami daju upitnik jedan...da vam komlet prepišem...al bi me stid :) i tako sam suzice zadržavala...ko emorivna blesa :(

Dobro nam došli!

Mi sutra na programu imamo priredbu u vašoj podružnici, a poslije posjetu ergeli konja na Sedreniku, to da znaš šta te čeka slijedeće godine ;)

I mi smo popunjavali isti formular prošle godine, meni bilo važno da napišem da se moja panično boji osa i pčela [sm=smiley36.gif]

Moja je izjavila da najviše voli brata, i tu smo se složile u upitnicima [sm=jezicek.gif].

U glavnom bez sekiracije, bez pritiska na djecu, ovaj sistem nije isti kao onaj naš i nemojte napraviti moju grešku i očekivati iste stvari od svog djeteta kao što se od nas očekivalo. Sarađujte sa učiteljicom.
Svima vam želim divne učiteljice, prave pedagoge!

Hanady RR -> RE: Prvacici (17.5.2012 14:59:36)

jao u koliko je priredba...
a argela je odmah preko puta...
našj će curi biti rođendanski poklon da krene jahanje ponija na toj argeli uz trenera naravno...
opermu smo naručili[sm=smiley36.gif]

baš me raduje da je ista škola u pitanju...
da te mogu ''gnjaviti'' po nekada hihihi

Lejla Ka -> RE: Prvacici (17.5.2012 15:05:16)

jao u koliko je priredba...

Gore je vodim u 9, u 12 će je pokupiti jedna mama i vratiti je sa rajom u produženi.

Pitam je ja hoće li obući haljinicu sa leptirićima za priredbu (pošto nastupa). Prvo je rekla da hoće, a onda se predomislila jer joj kaže ne ide ta haljinica da u njoj ide kod konja (pametnica). Kaže "mama, ja sam vidjela one jedne čizme, specijalno za konje, one kao kaubojske" Aha u tom je grmu zec, sad bih još trebala kupiti kaubojske čizme za ovu priliku [sm=jezicek.gif]

muaaa -> RE: Prvacici (17.5.2012 15:26:50)

Eto Hanady,i testiranje zavrsi.Neka je sretno i hairli maloj pametnici,a Bgm i vama roditeljima[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

M kao Mama -> RE: Prvacici (17.5.2012 15:55:32)

Sretno djevojčici koja ide u istu školu u koju sam i ja išla, sredno Hanady

MicoTico -> RE: Prvacici (24.5.2012 20:58:28)

Mi smo juče završili sa testiranjem.
Cura je ušla sama u učionicu kod pedagogice i izašla nakon desetak minuta sa pedagogicom koja je rekla da je M. bila super i da se baš pozitivno iznenadila njenim čitanjem. S nama je čekala još jedna mama svoju curicu koju nisu ni pitali da nešto pročita ( njena mam kaže da ne bi ni znala) . pedagogica nam nije detaljisala, samo nam je rekla da je zadovoljna. Od M. smo kod kuće saznali da su joj dali papir da nacrta nešto po svojoj želji i da objasni šta je nacrtala. Zatim su po njenoj priči bili nacrtani razni oblici i ona je trebala da pogađa šta je to i kojoj grupi pripada npr. jabuka, banana i td - pripadaju voću.Nabrajala je boje, brojala je do 10....
Povezivala je isprekidane crtice, napisala svoje ime i pročitala par riječi ispod slika (tada je pedagogica vidjela da zna slova, pa joj je dala još ponešto da pročita9 Eto, to smo sve saznali od M.
Nas je više zabrinuo ljekarski, naime M. nije vidjela zadnji red kad su joj provjeravali vid, te smo dobili uputnicu za oftamologa. [sm=smiley13.gif]

zazaza -> RE: Prvačići (1.6.2012 11:58:43)

Drage moje forumašice, imal ko iskustva sa oš." Kovačići", to mi je najbliža ima i boravak.

R&T@ -> RE: Prvačići (10.7.2012 20:57:08)

Besplatni udzbenici ove godine za sve prvacice u Federaciji[sm=bravo.gif]

http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/95794-Potpisani-ugovori-nabavci-besplatnih-udzbenika-prvacice-FBiH.html

Hanady RR -> RE: Prvačići (10.7.2012 21:05:05)

o baš krasno[sm=smiley1.gif]
bar nećemo lijetati da ganjamo udžbenike ''određenih'' autora...i još ih nećemo ni platiti...
hvala im...
[sm=bravo.gif]

nanika -> RE: Prvačići (10.7.2012 21:12:39)

Besplatni udzbenici ove godine za sve prvacice u Federaciji[sm=bravo.gif]

http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/95794-Potpisani-ugovori-nabavci-besplatnih-udzbenika-prvacice-FBiH.html

[sm=bravo.gif] ovo je super vijest, kad se vidimo aBd, ide kafica od mene za mustuluk[sm=smiley1.gif]

R&T@ -> RE: Prvačići (10.7.2012 21:34:12)

[sm=sloncek.gif]pamtim ja, nanika, da znas [sm=smiley31.gif]

I ja se obradovah, zbog sebe i drugih... to je sigurno 100 KM...

*pcelica* -> RE: Prvačići (10.7.2012 22:45:49)

Evo mene ko padobranac. Zar i dosad nisu udzbenici bili besplatni [sm=zmeden.gif]Kad je Ajla krenula u skolu dijelili su se udzbenici ko hoce i ko nije u mogucnosti da djetetu obezbjedi udzbenike ali su te knjige koristene i ispisane. Ako ce dobiti nove knjige to je bas super.
Mi smo za knjige prvog razreda dali oko 50km. Znam da idu dvije knjige za bosanski, matematika, muzicko i likovno sad nisam sigurna je li imaju i moju okolinu

nanika -> RE: Prvačići (10.7.2012 22:52:02)

[sm=sloncek.gif]pamtim ja, nanika, da znas [sm=smiley31.gif]

I ja se obradovah, zbog sebe i drugih... to je sigurno 100 KM...

Eto dobro zapamti [sm=smiley36.gif]

DM -> RE: Prvačići (10.7.2012 22:59:45)

Evo mene ko padobranac. Zar i dosad nisu udzbenici bili besplatni user posted image

Prošle godine jesu! Bos. jezik, matematika, muzička kultura, likovna kultura, moja okolina-su udžbenici koje su dobili i roditelji su kupovali radnu svesku(obuhvata sve predmete). S tiim da su to sve radni udžbenici, pa mi je nelogično da se vraćaju?!
Ali eto opet su besplatni[sm=bravo.gif]

R&T@ -> RE: Prvačići (7.8.2012 13:19:20)

Moj buduci prvacic na moru poceo citati...[sm=bravo.gif]
Sve rijeci od cetiri slova procita i razumije, s pet slova se ponekad zbuni...

A ja [sm=smiley3.gif]

Hanady RR -> RE: Prvačići (7.8.2012 13:22:38)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

bravo...
ta ne znam mama čemu se čudiš...

kao da ne poznaš svoje pile...
od nje manje ne možemo ni očekivati...[sm=smiley1.gif]
[sm=smiley2.gif]

R&T@ -> RE: Prvačići (7.8.2012 13:28:37)

Hvala, ali ja bas iznenadjena...
ona onakva kakva jeste...

Meni je u prvom razredu prvo slovo u rijeci sat bilo C[sm=smiley36.gif]
i dedo rahmetli rasplakao mamu kad je rekao da ima glupo dijete[sm=jezicek.gif]

Hanady RR -> RE: Prvačići (7.8.2012 13:32:59)

Hvala, ali ja bas iznenadjena...
ona onakva kakva jeste...

Meni je u prvom razredu prvo slovo u rijeci sat bilo C[sm=smiley36.gif]
i dedo rahmetli rasplakao mamu kad je rekao da ima glupo dijete[sm=jezicek.gif]

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
joj deda deda...[sm=smiley36.gif]

mah naravno nije mjerilo ničemu...
al imaš djecu koja prije škole savladaju nešto...
mada u principu učitelji trebaju naučiti...ako ih pošaljemo naučene što će oni raditi[sm=smiley36.gif]
no nije na odemt da znaju...lakše će im biti...valjda[sm=smiley36.gif]

ja sma krenula znala latinicu, al u onom vaktu u prvom razredu obijem ćirilicu...
koja je to tuga i tragedija bila...
[sm=smiley36.gif]

R&T@ -> RE: Prvačići (7.8.2012 13:37:40)

mada u principu učitelji trebaju naučiti...ako ih pošaljemo naučene što će oni raditi[sm=smiley36.gif]

Tim se i rukovodim...
i pojma nemam ko ovu moju nauci...
ja nisam...[sm=smiley9.gif]

Znate li vi ko ce vam biti uciteljica?

Hanady RR -> RE: Prvačići (7.8.2012 13:39:33)

ne još...dva odjeljenja imaju...znam obe koje su[sm=jezicek.gif]
znam sve o njima[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

koja god zapadne, dali su joj posao u ruke sigurno se ne zove džaba učiteljica[sm=smiley1.gif]

zvala sam...rekli mi 10 dana pred školu biće spisak i obavjest za đake prvake[sm=smiley36.gif]

Lejla Ka -> RE: Prvačići (7.8.2012 14:08:26)

ja sma krenula znala latinicu, al u onom vaktu u prvom razredu obijem ćirilicu...
koja je to tuga i tragedija bila...
[sm=smiley36.gif]

I ja isto ovako. [sm=jezicek.gif]

Moja E nije znala čitati, znala je gotovo sva slova. Čak je imala i nekih problema kad je krenula glasovna analiza (da raspoznaje glasove u riječima). Međutim onda je od jednom proradila, kao da je neko uključio. Sad još uvijek razvlači kad čita, no učiteljica nas je upozorila da im to dozvolimo jer se tako razvija sposobnost mozga da usvaja sadržaj pročitanog. A čita šta stigne, knjige, stripove, čak se trudi da čita i titlove u dječijim serijama.

Malo smo matematiku zanemarili, morat ćemo malo ponoviti, garant je pozaboravljala kvadrate, trouglove, cilindre i ostala čudesa [sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>