jedinstvena -> RE: Donacija jajnih stanica (3.4.2013 22:04:28)
|
Nema te potrebe uopce da se izvinjavate. Ja vas potpuno razumijem. Imam dosta poznanika koji imaju isti problem. Nemoj te se osvrcati na te neke nekvalitetne komentare. Ko zna danas cije mi gene nosimo. Nekada to preskace po dvije generacije. Dosta ljudi nemaju ni kontakta sa familjom, niti su ih ikada upoznali...to su sve totalne bukvalnosti o kome uopce nesmijete razbijati glavu. Ja sam zene u godinama, vec ulazim u klimaterijum, a nekada pomislim koliko je miliona jajnih celija svakog mjeseca izgubljeno, majka priroda, nemogu imati milion djece, zbog cega nebi pomogla nekoj zeni i muzu da oni imaju svoju familiju. Ja nebi bila majka tom djetetu, nego vec donator jajne celije, kao sta dajem svakog mjeseca krv nisam automatski svakom covjek i zeni majka ili ljudi daju bubreg ili srce nisu mu oni odma familija. Znaci vam se pomazem da ostanete trudni a cije ce gene jednog dana djete nositi od muza ili neke prababe ili neke pretetke koju nikad niko nije upozna to uopce netreba da vas optercuje.Osim toga to je jednim djelom gentski od vaseg muza djete ...pa zar to nije dovoljan argument ostati trudna sa tudom celijom.. U mojoj familiju nemamo takav slucaj, ali se nekad zaista pitam ma kakve mi uopce imamo slicanosti. Po izgledu smo skoro svi razliciti, po karakteru isto tako....sta nas spaja to je tradicija, odgoj i ljubav i postovanje jedno prema drugima. Tada se nepita, je si li ti genetskiu moja rodica, tetka, baba i ostalo. Ta pitanja nikad sebi nisam ni postavljala, a vec kada bi ih postavljala onda bi trebala prvo pitati moju mamu zasto si me rodila, mozda ja to nisam htjela ili hocu druge gene, ljepse, bolje i tako dalje....eto vidite imam milion argumenata koje su za donaciju, a ne protiv. Cinjenica je jedna da smo mi svi Bogova djeca i da je Majka priroda jedna...a oni koji nas na ovaj svjet donose bilo kojim putem su nasi roditelji koji se brinu o nama i upucavaju nas na daljni put, tim zelim reci da sam ja u mome zivotu dosta stvari poprimila od jedne divne osobe aiako nismo genetski bili vezani.... Zelim vam puno uspjeh u buducnosti i da postanete majka
|
|
|
|