jedinstvena -> RE: Donacija jajnih stanica (5.4.2013 17:39:04)
|
Dobro jedinstvena, ako mozes molim te odgovori mi na ovo pitanje? Primjer ti imas vec dijete. I sada doniras jajnu stanicu nekome. I sad, sto tvoje dijete i dijete koje si "donirala" imaju jedno s drugim. Oni se ne poznaju, ali ne mozemo poreci da nemaju genetski nista zajednicko. Nije ih rodila ista majka, ali su zaceti od istog oca i majke. Molim pojasnjenje, hvala. Ja cu opet pokusati da ono objasnim sa moga gledista... ako ja doniram jajnu celiju, zasto je onda otac ist nerazumijem... nije ni bitno ako otac nije isti, doniram i to djete jednog dana nosi evuteulno jedan dio mojih gena....divno...super...bas mi je drago...sta tu da kazem...nadam se da ce biti zdravo i imace srece....ali opet po milonski put, to nije moje dijete, jesu geni, ja to djete nisam zacela i moj muz, niti zelila, da sam ga zelila ostvarila bi to sa mojim muzem, to djeta ima roditelje koje ja neznam niti zeli da znam, dala sam im gen, kao krv, kao bubreg, kao srce, kao transplataciju koze al to dijete nisam zelila ni sa tim covjekom ni sa kim, inace bi ta jajna celija zavrsila u WC-SOLJU!!sorry,ali moram ovako vulgarno!!! Jer sam vec to uradila i uvjek bi opet uradila!!!I Svakom covjek na ovom svjetu pomogla, dala bubreg, kada bi bila stara i vise, srce i ostale organe kada sam vec pred smrt. Zasto ne!!!
|
|
|
|