jasmin -> RE: Donacija jajnih stanica (7.4.2013 19:54:54)
|
IZVORNA PORUKA: jedinstvena E sada mi vi majke koje imaju djecu kcerke i sinove odgovorite na jedno jako bitno pitanje, kojem sam ja prije par dana vodila sa svojom kcerkom koja jos nema djece. Sta bi vi rekle vasoj kcerci-sinu, kada bi oni dosli kod vas i vas pitali::: Majko, oce imam jedan veliki problem pokusavam vec 15 godina ostati trudna, prosla sam bezbroj stimulacija, psihicki i fizicki sam gotova i finasjelno, sta da radim, ja znam da ste vi protiv doniranja ili uzimanja (j.c ili spema) svedno... Sta bi vi rekli svojoj kcerci sinu, sigurno ne nemoj uzimati tude gene, to djete nece nosti ni jedan gen od nas, al ti pati citav zivot i dalje... Moja kcerka je meni na ovo rekla pa ti bi bila nejveci kreten od majke, to bi bio nas zadnji razgovor. Ja sam mislila da je tebi bitno da sam ja sretna i to djete sto nosim ako nije moja jajna celija jesu geni od moga muza koga volim !!! Zar je to bitno ciji su geni? Molim za vase odgovore??? Bodrila bih je ili ga da traži dozvoljeni lijek,da ne odustaje,ali da ne bude tužna i prazna zbog toga što nema potomstvo,život ide dalje. Djeca jesu bogatstvo života,ali nisu i njegov smisao. Smisao života je nešto drugo,nešto što daje snagu da ideš dalje uspravne glave svjestan da nećeš vječito biti nesrećan. I u tom bodrenju ne bih izostavila Božije riječi... "Allahova je vlast na nebesima i na Zemlji. On stvara sta hoce! On poklanja zensku djecu kome hoce, a kome hoce - musku," (49) "ili im daje i musku i zensku, a koga hoce, ucini bez poroda; On, uistinu, sve zna i sve moze." (50) (Suretus-Sura: 49 - 50) Može se isto tako,učiniti neko napušteno dijete srećnim,pa se usvojiti i pružiti mu se ljubav koju posjedujemo.
|
|
|
|