RE: Inseminacija (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

naancy -> RE: Inseminacija (27.10.2012 14:27:02)

Ma ne boj se nedzla,ne stvaraj sebi pritisak i nervozu.Samo opušteno i misli pozitivno i ne gubi nadu.Ja sam se jednom bila ponadala,jer mi je med.sestra rekla na folikulometriji da doktor sumnja na trudnoću i ja bila ubijeđena da je to, ali nakon 7 dana se ispostavilo da nema trudnoće.Samo se opusti koliko god možeš i misli pozitivno.

I akoBogda bit će sve onako kako želiš....i ubrzo ćeš nam saopštiti divne vijesti.....[sm=nosecka.gif][sm=nosecka.gif][sm=nosecka.gif]

allyann -> RE: Inseminacija (27.10.2012 17:50:55)

Drage moje koje koje brojite dane do testa ili bete ja vam drzim fige...Moja prva inseminacija nije uspjela.Nema veze ima drugi put.Moram vam priznati da sam jako razocarana ponasanjem ljekara na GAK_u i vec sam dosla u iskusenje da GAK_u kazem cao.

Alfa -> RE: Inseminacija (27.10.2012 19:59:48)

Draga moja Alyann, toliko mi je zao[sm=smiley19.gif], samo kad zamislim onaj osjecaj kad ugledam[sm=hudicek1.gif] muka mi je, mene je strah od toga, fobiju imam... uh pa onda sve ispocetka..ali izdrzimo 2-3 dana dok nas to popusti i bice bolje..
Mozda nije u redu sto ti u ovom momentu ovako pricam, ali i ja sam čekalica one dvije crte (za ovaj mjesec smo bile ti, Nedzla i ja), pa se prosto bojim...

Zao mi je zbog tebe, ali glavu gore, bar imamo jedne druge...( muzu ništa ne govorim- ruži me ako plačem, a ostali čini mi se ne razumiju...samo ćutim i gledam ima li koje od vas na forumu)
Pozzz

allyann -> RE: Inseminacija (27.10.2012 22:01:08)

:)....Alfa u zivotu ima perioda crnih,sivih,a ponekad i ruzicastih.Svega sam ja toga svjesna.Trudim se da ne budem previse tuzna.Ono sto me ne cini tuznom je pristup ljekara.Ja neznam kako se odnose prema vama,ali ono sto sam ja osjetila u cetvrtak daleko je od ljudskosti.Naime ja sam trebala dobiti M 20.10.kasnila je cijelih 6 dana sto je kod mene nezamislivo.Testovi i beta su pokazali da nema trudnoce i ja sam se zabrinula zasto nisam dobila.Jedan ljekar je sa Klinike otisao u 10:00 on je odlucio da je nejmu kraj radnog vremena.Onda sam otisla kod prof.Godinjaka sve mu ispricala,a on me je gledao kao da sam vanzemaljac.I jos me napao sta sam se zabrinula sto mi M kasni jer je zaboga normalno da prodze 35 dana od M do M.Kada sam ga pitala dobro sta da radim kada dobijem,a on me i dalje onako tupo gledao i kaze pa dobro nastavi sa Clomifenom.Ja ga pitam je li ponovo ujutro i navece po pola,kaze on ma hajmo sad probati po citavu ujutro i navece.Oslobodi Boze..pa nisam ja dosla da lakiram nokte pa cemo probati malo ovako malo onako.Ja nisam ginekolog i da znam sta treba da radim ne bih isla doktorima.Ne ocekujem ja da mene neko nosa po klinici ,ali ocekujem da neko odvoji 5 minuta za mene i da mi se posveti 5 min.

Ja zelim da budem pozitivna i optimisticana,ali imam osjecaj da se nalazim u zacaranom krugu.Uspjela sam stupiti u kontakt sa dr.Sanjom S.poslala sam joj mail i sve moje nalaze ukoliko ona bude imala zelje da mi posveti malo svog vremena meni ni Banja luka nije daleko.Ukoliko ne ima ljekara i van nase zemlje.E drage moje to je ono sto mene ubija.Nisam ja potonula zato sto prva inseminacija nije uspjela,uspjece neka naredna ,ali ni jedna od nas ne moze do te inseminacije sama.

A za vas dvije "brojačice" stvarno cvrsto drzim palceve i saljem vam pregrst pozitivne energije...

vjestica -> RE: Inseminacija (27.10.2012 22:42:35)

allyann koliko dugo si ti trudilica?
shvatam da ti je teško i sama sam bila u istoj pozicji, ali ja zaista ne vidim šta je tu neljudsko od strane ljekara urađeno [sm=zmeden.gif]
ok, ja Godinjaku i previše vjerujem i cijenim ga i kao ljekara i kao čovjeka, jer mi je pomogao da ostvarim svoj san i da dočekam svoje dijete, pa sam možda i ja previše subjektivna, ali me nerviraju nečije paušalne procjene
po čemu ti misliš da je ljekar sam odredio da mu je gotovo radno vrijeme u 10 sati[sm=zmeden.gif]
vjeruj mi , oni sigurno ne mogu tek tako lako otići sa radnog mjesta
to što neki ljekar ode u 10 sati, najčešći je razlog 24-satna dežura, pa tek nekad nakon vizite i ostalih obaveza uspiju tada otići kući
i šta je loše što je ljekar rekao hajd da probamo klomifen ovako[sm=zmeden.gif]
niko od njih nema čarobnu kuglu da zna kako ćeš reagovati na klomifen ili bilo koju drugu stomulaciju i nekad mora ići metoda pokušaja
pa ja sam 3 puta savršeno reagovala na klomifen i 4 put nikakve reakcije, pa mi je Godinjak rekao e hajde sad da probamo gonal (btw ta mi je inseminacija i upjela )

gami -> RE: Inseminacija (27.10.2012 22:51:34)

Hvala ti naancy na željama! I ja se nadam naravno, sve dok ne dodjem do svoje bebe, odnosno svog cilja! Nisam imala nikakvih simptoma, osim što su me grudi bolile. Srećno svima!!! pusa

allyann -> RE: Inseminacija (27.10.2012 23:31:16)

Uhh Vjestice nisam imala namjeru da ti podizem tlak.U jednom od ranijih mojih postova sam rekla da mi je zao zasto se dr.Murtezic ne bavi sterilitetom jer je genijalac u svakom smislu te rijeci.I da neko nesto kaze na dr.Murtezica i ja bih isto reagovala kao i ti na prof.Godinjaka.Jednostavno mozda se moja i profesorova energija nisu podudarile.Ja ne osporavam njegovu profesionalnost i ne sumnjam da je strucnjak (u protivnom ne bih isla kod njega),ali nacin na koji je razgovarao samnom nimalo mi se nije svidio.Moj muz i ja pokusavamo vec 5 god. i pokusavat cemo mi i dalje.Znam ja da niko nema carobni stapic da ispunjava bilo cije zelje.Ali meni je bitno da nemam osjecaj da sam na teretu kada dodzem kod doktora.A taj dan sam bas imala osjecaj da sam mu na teretu.Sve sto mi je rekao morala sam da ga pitam bar 2 puta.Da ja nisam spomenula Clomifen ne bi ga ni on spomenuo.Da ja nisam pitala za novu inseminaciju ne bi je ni on spomenuo.I ja ne pricam nesto sto sam cula vec nesto sto sam dozivjela.Ja ponovo kazem on jeste strucnjak ali meni je ne pristupacan.Meni je otreban doktor koji ce me umiriti ,a ne neko ko ce me napadati jer ja zaboga panicim sto nisam dobila.

A sto se tice doktora koji je otisao u 10:00 nije bio u dezuri jer je i Radmila pukla zasto je on ranije otisao.

nedzla. -> RE: Inseminacija (28.10.2012 0:18:52)

IZVORNA PORUKA: Alfa
ali glavu gore, bar imamo jedne druge...( muzu ništa ne govorim- ruži me ako plačem, a ostali čini mi se ne razumiju...samo ćutim i gledam ima li koje od vas na forumu)

i ja svom mužu ništa ne govorim nego trpim i čekam, ista situacija [sm=smiley1.gif]

(za ovaj mjesec smo bile ti, Nedzla i ja), pa se prosto bojim...

aBd nadam se da ćemo se obradovati, u prkos strahu [sm=smiley1.gif]

IZVORNA PORUKA: allyann
A za vas dvije "brojačice" stvarno cvrsto drzim palceve i saljem vam pregrst pozitivne energije...

hvala allyan [sm=smiley31.gif]

Alfa -> RE: Inseminacija (28.10.2012 11:55:32)

E drage zene,
ja sam za da kad neko ima dobro iskustvo sa nekim doktorom i klinikom- to podijeli sa nama, ali nisam za to da, ako neko ima loše iskustvo sa nekim doktorom ili klinikom, da ubjeđujemo jedni druge u suprotno. To vam je isto kao sa npr. frizerom, može biti najbolji u gradu, a da mi kosu upropasti.
Možete pročitati sa drugih postova, npr. hvale ovu kliniku Bahceci, odjednom se neko javi i kaže da je razočaran i da oni čak neznaju ni imena doktora koji tu rade ili mnogi se npr. žale na dr Divanovića, a ima žena koje ga u zvijezde ukivaju.
Mi smo sve tako osjetljive da kad nas neko ružno pogleda u tramvaju, nećemo se lijepo osjećati, i iako sam i ja pacijent doktora Godinjaka i sad za sad ne bih ga mijenjala, jer sam do sad prezadovoljna, razumijem Allyann koja je u tom momentu očekivala da će joj reći, pa ne boj se, sad nije uspjelo, hajde polako idemo dalje itd...., ali drage moje mi moramo da budemo svjesne da nas je ,nažalost, mnogo, a njih-dobrih doktora, jako malo i mi smo za njih isto na pokretnoj traci, samo nas štancaju-sljedeća, a kad izađemo iz ordinacije niko nas se ne sjeća, a mi o njima itekako razmišljamo, zato smo tako i osjetljive....
Pozzz za vas....

nedzla. -> RE: Inseminacija (28.10.2012 20:09:17)

Alfa, ima li šta novo?

naancy -> RE: Inseminacija (29.10.2012 7:33:11)

Draga alfa, ne znam odakle si ali svakako bi trebalo da se barem normalno odnose prema ljudima.I ja sam imala jednu sličnu situaciju kada mi je doktor preporučio laparoskopiju i drilling jajnika i ja htjela da čujemo još jedno mišljenje,možeš misliti da je on počeo galamiti na mene jer kao on nikada nije čuo za drilling jajnika, pa pošto sam ja njemu uzvratila istom mjerom i rekla mu da neću izaći iz ordiancije dok ne čujem njegovo mišljenje on je onda 5 minuta šutio i blijedo me gledao.Svi oni pate od toga kada ideš jednom doktoru i ako si pacijent jednog doktora a dođeš nekom drugom.Ali svakako bih preporučila ukoliko si u Tuzlanskom kantonu da dođeš u Gračanicu i posjetiš dr.Ćerimagića i da se sa njim konsultuješ.To je svakako doktor koji će te saslušati i on je čovjek od ''akcije'' i sa njim se svakako može kvalitetno komunicirati.

Želim ti svu sreću, a ako budeš htjela ti ili bilo ko drugi možemo se dogovoriti i za broj telefona od njega da ti uručim.

Alfa -> RE: Inseminacija (29.10.2012 9:27:15)

Jutro!
Nedžla-još ništa, a prosto me strah uraditi test! Kod tebe?[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Draga Naancy, mislim da me nisi baš shvatila.....ba se onda bojim da me i ove moje žene neće shvatiti....Ja sam samo htjela da iznesem svoje mišljenje u vezi postova("komentara ") Alyann/Vještica, ali sam tek onako pisala, pa zato možda nisi povezala. Obe su mi Ok ( da ne govorim o tome da se može svašta saznati i naučiti od Vještice-bar je meni pomogla, isto Avalon, Nakorak, Sos15, Nedžla, Aboni, Nika83 i druge), da me pogrešno ne shvatite, pa ne daj Bože šta zamjerite, nisam ni načijoj strani, već mi se eto ne dopada ubjeđivati nekog u suprotno ako je imao neko loše iskustvo sa doktorom, klinikom, lijekovima idr.
POZZZZ [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

nedzla. -> RE: Inseminacija (29.10.2012 18:04:41)

Alfa, kad ti očekuješ [sm=hudicek1.gif] ne dao Bog da dođe narednih 9 mjeseci svakoj ženici koja se trudi/trudila ovaj mjesec

Alfa -> RE: Inseminacija (29.10.2012 22:25:27)

Nedzla, [sm=hudicek1.gif] sam očekivala petak/subotu, tako da mi kasni 3 dana. Od klomifena ili dr stimulacije zna kasniti, a kaže i Alyann da joj je kasnila 6 dana.
Evo večeras me je počeo stomak malo poboljevati kao da ću dobiti, a onda ništa, pa sama sebi govorim - možda umisljam!
Da bar jedna od nas ne dobije, da je jedna trudilica manje!
Joj valja opet sve ispočetka, pa da smo od čelika i kad neko kaže- samo se opusti!
A ti?????

nedzla. -> RE: Inseminacija (29.10.2012 23:06:54)

Alfa, ja nemam nikakve simtome [sm=nosecka.gif] a 8, 9, i 10-ti dan nakon inseminacije bolio me stomak kao pred [sm=hudicek1.gif] sada me hB ništa ne boli, ali ništa novo ne osjećam, samo me trema puca[sm=smiley13.gif], moja [sm=hudicek1.gif] aBd neće doći u četvrtak (očekivani datum) i ja se nadam da će aBd biti dobro, a od [sm=smiley27.gif] želim tebi kao i sebi ++

naancy -> RE: Inseminacija (31.10.2012 13:34:08)

Sorry alfa mislila sam da se navežem na poruku koju je allyan ostavila, ali svejedno samo sam htjela da kažem da je svugdje ista situacija i da se svugdje isto ponašaju prema pacijentima.
A što se tiče doktora o kojem sam pisala to stoji i ja sam kod njega privatno radila inseminaciju i štoperica me je koštala 50,00KM i inseminacija 50,00KM.

Pa eto ako neko ima priliku ja stojim iza toga da je on jedan od najboljih stručnjaka bar na području TK i zaista ima pacijenata sa svih strana.
Pa ako neko želi da čuje još neko mišljenje bit će mi drago da mu dam kontakt telefon od dr.Ćerimagića.

Baš neki dan kaže da je najponosniji na inseminaciju koju je radio 1999-te godine jednoj gospođi u 40-tim koja je prije toga bila dva puta kod dr.Kurijaka na vještačkoj oplodnji (koja joj nije uspjela) i da je nakon tih vještačkih došla kod njega da još i to pokuša i uspjelo joj je.

Ja se malo hrabrim sa ovim i nadam se da sam i vas malo ohrabrila...

Pozz svima...

Alfa -> RE: Inseminacija (31.10.2012 13:58:05)

Drage moje, inseminacija nam nije uspjela[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image], stigla mi je [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] juče.
Ali mi je onaj prvi najgori i najšokantniji dan prošao, pa danas sam bolje.....
Sutra već krećem sa klomifenom, pa folikumetrija i opet inseminacija.

Ova mi je menstruacija bila i još uvjek je jako čudna-prvo kasnila mi je 3 dana (vjerovatno od klomifena), a stomak me uopšte nije bolio, što mi je ne zapamćeno, jer ja imam užasno jake bolove i moram, prvi dan, piti tablete na svakih 6 sati, sad ništa ne osjetim, niti me šta boli, niti sam pila tablete, samo kad odem u wc-vidim [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]. A juče , taj prvi dan čudna boja -tamna, skoro crna, a danas vrlo malo, tj oskudno.
Pa kad sam to sve dr ispričala, iako mi je rekao da sutra krenem sa klomifenom, rekao je da danas za svaki slučaj uradim i betu, da budemo sigurni, tako da još čekam nalaz, ali sigurno će biti negativan. Javiću vam...

Još Nedžla... šta ima kod tebe??? Hajde da bar ti uspiješ[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image], a ja i Alyann i duge  ćemo, ako Bog da idući put!

Alfa -> RE: Inseminacija (31.10.2012 14:14:39)

MM je podigao nalaz, beta negativna!
Od sutra u nove nade i nove pobjede!!!
Ma sve sam ok do inseminacije, ali od inseminacije pa do dana kad bi [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] trebala doći, e to je za vrištati [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/grrr.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley11.gif[/image].

gerberka -> RE: Inseminacija (31.10.2012 14:49:02)

alfa, bas mi je zao draga [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]

nedzla. -> RE: Inseminacija (31.10.2012 16:27:59)

Još Nedžla... šta ima kod tebe??? Hajde da bar ti uspiješ[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image],

Ja sam betu trebala danas raditi, ali nisam mogla. Zato sam test radila i negativan je [sm=smiley19.gif] Sutra bih mogla betu raditi, ali ne znam da li ima smisla [sm=zmeden.gif]

allyann -> RE: Inseminacija (31.10.2012 18:22:23)

Jako mi je zao sto sto citam ovakve novosti...ali glavu gore...dokle god postoji drugi put mora postojati nada i bit ce dobro ako Bog da.

Alfa i Nedzla koliki su vam bili folikuli kada ste dobile stopericu ???

Obzirom da sam ja trazila misljenje jos nekih ljekara rekli su mi da oni stopericu daju kada su folikuli 22mm..a kod mene je radzena inseminacija kada su bili 20mm i 18 mm....takođe su mi rekli da praktikuju jedan ciklus preskociti pa ponovo stimulacija pa inseminacija.

Ja cu da pauziram neznam tacno koliko,jer kada sam poslala spermiogram MM dr. Sanji ona mi je rekla da on ima upalu prostate....hmmm...moj gonekolog je par puta gledao taj isti spermiogram i nije MM poslao kod urologa.....ali kada je MM otisao na pregled urolog mu je zaista ustanovio upalu prostate.Koji nas vrag jos nece napasti....:)

Ali mi se idalje nadamo da ce roda pokucati na nasa vrata.....:)))))))))

ena0002 -> RE: Inseminacija (31.10.2012 20:25:04)

Alfa, Nedzla zao mi je [sm=smiley13.gif]

naancy -> RE: Inseminacija (1.11.2012 7:14:44)

alfa i nedzla samo naprijed i pozitivno razmišljate.
AkoBogda slijedeći mjesec ćemo čuti divne vijesti od vas.

Ja još imam čekati jer je danas tek 11-ti dan od inseminacije, ali pokušavam i da ne razmišljam o tome i da se ne nadam previše.
Bit će kako Bog da.

Želim nam svima puno sreće...

AAvalon -> RE: Inseminacija (1.11.2012 15:00:01)

alfa, nedzla, zao mi je radi negativnih testova [sm=smiley13.gif] nemojte gubiti nadu, nikad se ne zna koji ciklus je dobitni. glavu gore i dalje u borbu

naancy, sretno, nadam se da ce tvoja inseminacija biti uspjesna

alyann, ja sam stopericu primila kad mi je folikul bio 20mm, do IUI je folikul narastao do 21mm - ta inseminacija mi je bila uspjesna i sad hB imam svog bumbara. nemoj toliko brinuti o milimetru-dva, jer jajna stanica je zrela i spremna kad je folikul oko 18-22mm (a i ovo zavisi od vrste stimulacije), tako da to nije od krucijalne vaznosti, taj jedan mm. u svakom slucaju sretno, da nas aBd uskoro obradujes [sm=bravo.gif]

vjestica -> RE: Inseminacija (1.11.2012 16:24:35)

alfa, nedžla žao mi je [sm=smiley13.gif]
i klomifen može izazavti tako oskudno i tamno krvarenje
i meni je trznulo prvi ciklus korištenja klomifena
alyan i ja sma svaki put primala štopericu na toj veličini folikula
i neki lejkari praktikuju jedan ciklus, pa pauza, a neki 2 ciklusa za redom , jer smatraju da se tako povećava mogućnost začeća
ja sam radila 2 ciklusa za redom inseminaciju i taj drugi ciklus mi je bio uspješan

Stranica: <<   < Prethodna stranica  114 115 [116] 117 118   Sljedeća stranica >   >>