RE: Inseminacija (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

malena27 RR -> RE: Inseminacija (16.9.2012 0:11:49)

fildzica, pocni da citas temu od pocetka, bice ti jasnije.
femaru koristis za stimulaciju rasta folikula, ne znam tacno koliko dana, mislim da je 5 dana u pitanju. obicno od 8. dana ciklusa se pocnu pratiti folikuli, tj. njihov rast, kad dostignu idealnu velicinu, dobija se stoperica i radi inseminacija (obradi se muzev uzorak u labu) ili se ide na ciljani odnos.

irisss -> RE: Inseminacija (16.9.2012 12:38:18)

IZVORNA PORUKA: fildzica

pozdrav svima:) prvi ut sma tu i vojela bih ako neko ima slicno iskustvo da mi kaze sta me ocekuje : da li neko od vas koristio tbl femara , potom utrogestan ... kasnije bih trebala raditi folikulometriju nakon 8 dc ..
zbunjena sam ...

hvala unaprijed ... [sm=zmeden.gif]

Ja sam imala tu terapiju i zatrudnila na taj način (femara od 3-8 dc, folikumetrije, 14dc inseminacija, nakon nje 2x2 utrogestan), 15 dana nakon uiu beta 380[sm=smiley1.gif] Sretno, da i tebi bude uspješno!!!

irisss -> RE: Inseminacija (16.9.2012 12:39:12)

pardon, utrogestan 3x2[sm=smiley1.gif]

Buba87 -> RE: Inseminacija (17.9.2012 18:56:15)

Cao cure,prvi put pisem na ovu temu[sm=smiley1.gif],u braku sam vise od 4 godine a od [sm=nosecka.gif] nista,pokusavam isto toliko,cak i prije braka,jer smo vec bili u dugoj vezi.Tek prije 2 godine sam krenula da potrazim pomoc,jer vise nisam mogla cekati,sada sam u medico-s u b.luci kod dr.Brankice Djukic Kukolj.Obavila sam sve potrebne nalaze,svi su ok,prolaktin mi je bio povisen ali i to sam dovela u normalu.Otkrila sam da imam hlamidiju,pa sam bila na terapiji,danas sam saznala da je nestala[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif].Jos mi je ostalo da provjerimo da li imam zapusene jajovode a ako nisu zapuseni idem na inseminaciju.E sad me zanima da li je neko od vas radio inseminaciju umedico-s u Banja Luci,koliko kosta,i ako bude neuspjesna koliko vremena treba da prodje pa da se moze uraditi druga.Hvala vam unaprijed[sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif]

svga -> RE: Inseminacija (18.9.2012 20:36:28)

Cao Buba87 :)
Ja sam radila dvije inseminacije u Medico-S (isto sam pacijent kod dr. Brankice Kukolj). Na zalost obe su bile neuspjesne i sada sam u proceduri za vantjelesnu oplodnju, planirano za decembar mjesec. Meni su svi nalazi bili ok, kao i kod supruga ali obe inseminacije neuspjesne. Inace sam zadovoljna sa doktoricom i cijelim osobljem ustanove Medico-S. Sam postupak inseminacije kosta 250km, to se plati nakon obavljene inseminacije. Osim toga, ja sam placala po 20km svaku folikulometriju prije samog postupka i placala sam stimulaciju (za drugi postupak inseminacije) 240km (za 6 injekcija Merionala) plus tablete Clomiphene (one nisu skupe i oba puta sam ih koristila za stimulaciju). Nadam se da ce Tebi biti uspjesno iz prve! [sm=bravo.gif]
Veliki pozdrav i srecno!

svga -> RE: Inseminacija (18.9.2012 20:40:10)

Jos sam Ti zaboravila reci da nakon neuspjesne inseminacije se pauzira jedan ciklus, pa moze ponovo da se radi drugi postupak. Znaci, svaki drugi mjesec. Ali Ti zelim da uspije odmah! Pozz

Buba87 -> RE: Inseminacija (18.9.2012 21:12:14)

hvala puno svga,ja se takodje nadam da ce uspjeti a to zelim i tebi,da ti uspije imjetna u decembru[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

quess -> RE: Inseminacija (20.9.2012 10:54:32)

pozdrav drage žene[sm=smiley1.gif]

zanima me je li koja od vas išla kod doktora sarića i kakva su vaša iskustva?
muž i ja već 2 godine radimo na bebici al do sad nije bilouser posted image pa smo mislili poći privatno kod dr sarića,na preglede a vjerovatno i na inseminaciju tako da bi nam svako iskustvo ili savjet dobro došlo

pozdrav iz kišnog mostara [sm=smiley1.gif]

allyann -> RE: Inseminacija (21.9.2012 9:37:48)

Drage moje...vec duze vremena citam vase postove i svaki put mi tako prorade emocije jer se radi o najosjetljivijoj temi na svijetu.Svim damama koje piju stimulaciju,cekaju inseminaciju ili broje dane do prvog testa za trudnocu zelim svu srecu ovog svijeta....

Ja sam malo specifican slucaj i promijenila sam bar 10 ginekologa u Sarajevu...Naime imam dvije odvojene maternice sa dva normalna grlica.Uz to sam imala i septum vagine,koji je dr.Murtezic uspjesno uklonio u februaru ove godine.Iskreno mi je zao sto se dr.Murtezic ne bavi sterilitetom.
Nalaz spermograma mm nije bas za pohvaliti.Sada me vodi prof.dr. Godinjak i juce mi je propisao Clomid,nisam imala problema da ga nađem u apotekama, i pocetkom oktobra idemo na inseminaciju.Inseminaciju ce raditi prof.dr. Godinjak na GAK_u.Imam povjerenja u njega jer je jedini posvetio paznju mom problemu,bez da je izmisljao toplu vodu tipa da trebam ici na neke skupe snimke,bez da mi je povecao cijenu pregleda kao sto su radili doktori prije njega jer zaboga mene su tretirali kao dvije zene...sto je jako smijedno.

Drage moje dame neka nam je sretno i da nam Dragi Bog podari snage da što lakše prevaziđemo sve prepreke koje nam se nađu na putu.....ljubim vas

pepika -> RE: Inseminacija (21.9.2012 17:12:50)

Draga allyan dobro nam dosla[sm=smiley1.gif] Zelim ti puno srece u postupku i da te dragi Bog obraduje [sm=duda.gif] Kao i mene i sve trudilice sa ovoga foruma.

ena0002 -> RE: Inseminacija (21.9.2012 19:13:39)

IZVORNA PORUKA: svga

Jos sam Ti zaboravila reci da nakon neuspjesne inseminacije se pauzira jedan ciklus, pa moze ponovo da se radi drugi postupak. Znaci, svaki drugi mjesec. Ali Ti zelim da uspije odmah! Pozz

Ja sam radila uvijek bar 2 ciklusa zaredom a moze i 3 pa tek onda pauza...mislim da se time bar malo povecavaju sanse za uspjeh

dimnjaca -> RE: Inseminacija (23.9.2012 13:34:54)

Cao cure
Ja sam nova ovdje, takodje sam u posstupku inseminacije kod doktorice Brankice. Inseminaciju sam radila 22.09. i sada cekam rezultate. Ovo mi je druga inseminacija. Iskreno se nadam da ce ova biti uspjesna. Imam29 godina i u braku sam 2 godine. Svim djevojkama zelim puno srece i uspjesne trudnoce [sm=duda.gif]

gami -> RE: Inseminacija (26.9.2012 16:38:26)

Drage moje, da vam se javim nakon kraće pauze. Naime, moja trudnoća do koje je došlo u prvoj inseminaciji nije uspjela. Bila je tz. prazna trudnoća, bez ploda iako mi je beta bila 31846. Radila sam kiretažu u sedmoj nedelji. Dr kaže da pokušamo prirodno tri mjeseca, pa onda ako ne bude rezultata opet inseminacija. Puno sreće želim svima koje su u postupku i koje se pripremaju. Veliki [sm=smiley31.gif]

choirgirl -> RE: Inseminacija (26.9.2012 23:18:24)

gami jako mi je zao...znam kako ti je, isto mi se desilo...

nedzla. -> RE: Inseminacija (26.9.2012 23:43:04)

gami, žao mi je [sm=smiley19.gif]

Cenzura83 -> RE: Inseminacija (27.9.2012 9:06:48)

Gami mila žao mi je, al nešto svijetlo je da znaš da možeš ostati trudna, što je jako bitno.[sm=smiley31.gif]

svga -> RE: Inseminacija (28.9.2012 19:44:22)

O draga Gami, mnogo mi je zao sto se to desilo! Nadam se da ce sljedeci put biti uspjesno! Glavu gore i idemo dalje! Veliki pozdrav!

svga -> RE: Inseminacija (28.9.2012 19:48:33)

Slazem se sa Vasim misljenjem, da vise postupaka povecava sansu za zacecem, ali meni su doktori u Medico-S savjetovali pauzu od najmanje mjesec dana izmedju postupaka jer sam inseminacije radila sa stimulacijom. Tako je bila odluka doktora i morala sam da je ispostujem. Veliki pozdrav!

nedzla. -> RE: Inseminacija (28.9.2012 20:58:08)

IZVORNA PORUKA: svga

Slazem se sa Vasim misljenjem, da vise postupaka povecava sansu za zacecem, ali meni su doktori u Medico-S savjetovali pauzu od najmanje mjesec dana izmedju postupaka jer sam inseminacije radila sa stimulacijom.

i meni je dr. savjetovao pauzu od 1 mjesec [sm=smiley1.gif]

gami -> RE: Inseminacija (2.10.2012 13:18:41)

Hvala vam drage moje! I ja se nadam da će druga inseminacija biti uspješna. Sad ću se malo odmoriti i opustiti, bar neću biti pod pritiskom i razmišljati o terapijama i ultrazvucima, kojih je bilo bezbroj. Ljubim vas[sm=smiley31.gif]

Alfa -> RE: Inseminacija (2.10.2012 19:07:05)

Zdravo drage moje, poslije male pauze evo mene opet....
U postupku sam inseminacije kod dr Godinjaka, pijem klomifen 2*1, pa me zanima, šta još treba od lijekova, koliko ukupno košta postupak insem., i da li i šta se pije poslije, ima li nešto što je dobro piti da to uspije, te kad spominjete BETU-šta mislite pod tim: raditi test za trudnoću ili vaditi krv(gdje-u domu zdravlja ili opet kod Godinjaka)

Alfa -> RE: Inseminacija (2.10.2012 19:52:21)

Evo imam još jedno pitanje...
Kad se planira inseminacija da li muž treba da bude u apstinenciji-kao ono kad treba da radi nalaz spermograma?
Molim vas da mi neko odgovori...znam da će neko reći da čitam malo stranice na ovoj temi, ali gdje ću čitati 113 str.[sm=smiley36.gif]
pozz za sve

gami -> RE: Inseminacija (2.10.2012 20:48:57)

Draga Alfa, ja sam primala Gonal f i folnu kiselinu pred inseminaciju, pijes sta ti dr kaze. Muz ce imati apstinenciju od 3 do 5 dana do davanja sperme pred sam proces inseminacije, i da radi novi spermogram. Mene je postupak cijeli izasao sa inekcijama oko 650KM. A beta se otprilike radi 15-20 dana nakon inseminacije-vadi se krv. Veliki pozdrav, nadam se da sam bar malo pomogla[sm=smiley1.gif]

Alfa -> RE: Inseminacija (2.10.2012 21:19:22)

Gami, hvala na odg.
A da li si ti osigurana i da li si radila na GAK-u kod dr Godinjaka, jer kad sam god pitala usput gore neke žene kažu 120 Km-170KM, a na forumu čitam veću cijenu, pa mi nije jasno....?
To pitam samo da se pripremim, da znam, da mogu planirati, a da Bog da da uspije, ma ne bih razmišljala o cijeni...
I tebe nije bilo neko vrijeme jel da...a nema ni Avalon, a ni NA KORAK...a puno ste mi pomogle sa nekim inf.
ETO POZZZ ZA SVE VAS[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

gami -> RE: Inseminacija (3.10.2012 10:01:27)

Osigurana sam, ali sam radila u RS-u, kod dr Brankice u Medico-s.
Pa bila sam u postupku, pa imala trudnoću, pa bila u bolnici 5 dana, pa tako da se nisam stigla javiti. Želim ti svu sreću[sm=bravo.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  112 113 [114] 115 116   Sljedeća stranica >   >>