RE: Inseminacija (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

ena0002 -> RE: Inseminacija (3.10.2012 11:34:45)

Alfa pocinjes sa klomifenom, ici ces na folikulometrije i dr ce ti reci da li sta treba dalje od lijekova. ja sam radila samo sa klomifenom i sveukupno me kostalo 200 KM. A ukoliko budes morala primati menopur ili gonal doce te malo vise. Obavezno javi Radi kad ces imati IUI jer kod nej kupujes spermwosh i ona svakako mora znati. A muz mora imati apstinenciju. Sretno [sm=smiley1.gif]

Alfa -> RE: Inseminacija (3.10.2012 20:57:27)

Hvala Ena na odg.
Prije, kad smo pokušavali samo sa klomifenom, dr Godinjak mi je rekao da pijem 1 tabletu dnevno(1/2 ujutro i 1/2 uveče) i super sam reagovala, a sad za insem. pijem 1 tabletu ujutro a 1 uveče(2 tab.), ne znam što mi je sad tako rekao[sm=zmeden.gif]..????
Radila sam hormone 3 DC i to:
FSH- 7,0
LH - 3,0
E2 -137
pa nadam se da je ok, jer je u onim granicama, ali ako neko zna nesto više o ovim rez.-pišite.

ena0002 -> RE: Inseminacija (5.10.2012 8:30:48)

Ja iskreno mislim da se samo bezveze trujemo klomifenom....da mi je ovo sada iskustvo odmah bi mu nakan prve IUI trazila da mi promjeni lijek...ima femara ili injekcije...jeste da su skuplji ali su i daleko kvalitetniji.

Alfa -> RE: Inseminacija (5.10.2012 9:00:53)

Ma šta više znam.. slušam šta god mi kaže....
Jutros sam bila kod DR  ( 7 dan M.) i  D fol.-11,  a L-sitni, pa kaže da ce ći uključiti menopur.
Pa mogu li se i ti što su sad sitni razviti ili su oni otpisani?????
Ja stvarno ne znam kako da se ne bavim sa ovim, da ne razmišljam i da se opustim. Evo sama sebi govorim misli na nešto dr., a to traje 5 sec i opet razmišljama...tačno vidim da sam sva u grču od valjda silne želje..

gami -> RE: Inseminacija (5.10.2012 11:51:21)

Cure, šta mislite jel u redu ići na kontrolu, iako mi krvarenje nije skroz stalo? Dr rekla nakon 15 dana kontrola. Ili da čekam da stane? Ljubim vas

ena0002 -> RE: Inseminacija (5.10.2012 12:11:55)

Alfa moguce je da se i ti razviju..i iskreno mislim da je bolje sto ti je propisao menopur [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Gami ja bih isla..pa reci dr da krvarenje nije stalo ali to mu nije nikakva prepreka za pregled

patrizia -> RE: Inseminacija (6.10.2012 8:51:45)

Gami
Slobodno idi na kontrolu ako ti je rečeno,jer sam ja uvijek išla od 3-5 dana iako mi [sm=hudicek1.gif] traje po 7 dana .Tada se najbolje vidi stanje.Sretno

Alfa -> RE: Inseminacija (11.10.2012 17:04:13)

E drage žene,
Juce sam primila štopercu, sutra mi je zakazana inseminacija, a ja se danas prehladila[sm=smiley19.gif], kisem i curi mi nos i malo me grlo boli, pa sam tako i neraspolozena i zabrinuta- da li prehlada može negativno uticati na ins., i da li Dr uopste radi inseminaciju ako postoji prehlada????
Molim da mi pišete ako je neko imao takvo iskustvo!
Prosto mi zao, sve teče kako treba, folikuli su super narasli i ja se nahladim....
Sad ću navaliti na voće, supu i kakve tablete, ne bi li me popustilo do sutra...

kokouli -> RE: Inseminacija (12.10.2012 13:58:18)

Sretno Alfa

allyann -> RE: Inseminacija (12.10.2012 14:56:42)

Sretno Alfa...ja sam radila inseminaciju 05.10. tj. u petak...i sada cekam....:)

Drzim objema palceve da uspijemo.....

Alfa -> RE: Inseminacija (12.10.2012 19:37:54)

E hvala vam drage moje, danas je i to zavrseno, ali sam najviše zabrinuta zbog uticaja prehlade....
Allyann, i ja navijam za nas i za sve ostale, da vise urodi plodom...

Alfa -> RE: Inseminacija (13.10.2012 9:24:17)

Jutro,
Da li je normalno da se poslije inseminacije pojavi smeđi iscjedak, nije krvarenje, već bas ono kao kad trebaš dobiti menz.?
I Dr poslije insem. mi nije rekao da uzimam npr. onaj "utrogeston" ili kako već, a citala sam na postovima da su neke žene to koristila, pa je li to obavezno ili može i bez toga?
Hvala i pozzzzz za sve!!!

nedzla. -> RE: Inseminacija (13.10.2012 18:17:03)

Alfa i Allyann, navijam za pozitivne bete aBd[sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]

a i ja vam se pridružujem aBd sljedeće sedmice [sm=smiley1.gif]

allyann -> RE: Inseminacija (14.10.2012 21:32:19)

Alfa...poslije inseminacije ja nisam niti krvarila niti imala bilo kakav iscjedak,mada su me upozorili da ne panicim ako se pojavi nesto od to dvoje..Meni je doktor propisao maximalnu dozu Utrogestan_a,dakle 3x2 svako 8 sati.Ja ti ne mogu biti relevantna,jer imam dvije maternice i inseminaciju smo radili u obje,mozda mi je zbog toga dao maximalnu dozu.
Mozda ne bi bilo lose da kontaktiras svog doktora pa da ga pitas.

nedzla. sretno i tebi.....:)

Alfa -> RE: Inseminacija (15.10.2012 20:03:15)

Cao Allyann, koliko sam shvatila iz tvojih postova isti nam je droktor- Godinjak !?
Ma taj iscjedak je bio samo jedan dan i to cemo malo, a vaginalete predlaze zavisno od pacijenta!
Hoces ti raditi betu ili prosto cekati? Ja namjeravam cekati!

ena0002 -> RE: Inseminacija (15.10.2012 21:14:23)

I ja sam nakon prve imala malo krvarenje...nista se ne brini [sm=smiley1.gif]

allyann -> RE: Inseminacija (16.10.2012 12:09:43)

Sve pripremene radnje pred inseminaciju je radio prof.Godinjak.Međutim taj kada sam radila inseminaciju prof.Godinjak je morao ici u operacionu salu jer se nesto bilo iskomplikovali i samu inseminaciju mi je radio dr.Muminbašič Nermin.Dr.Muminbašić mi je i propisao Utrogestan.
Sto se tiće Bete...hm...kod mene su sve opcije otvorene..dakle moze se desiti da budem u drugom stanju a da ipak redovno dobivam menstruaciju,moze se desiti da sada ostanem u drugom stanju u jednoj maternici pa za par mjeseci prirodnim putem u drugoj itd. Tako da cu ja sve odraditi sto bude potrebno da sam sigurna da li jesam ili nisam trudna.....:))))

allyann -> RE: Inseminacija (23.10.2012 8:24:03)

Drage moje ja sam jako konfuzna....danas je 19 dan od inseminacije.Test za trudnocu kaze da inseminacija nije uspjela,ja jos nisam dobila M...a termin za crvenu gospođu je bio 20.10.2012.god.Iznad glave imam na hiljade upitnika.[sm=zmeden.gif]

rerica -> RE: Inseminacija (23.10.2012 8:26:07)

IZVORNA PORUKA: allyann

Drage moje ja sam jako konfuzna....danas je 19 dan od inseminacije.Test za trudnocu kaze da inseminacija nije uspjela,ja jos nisam dobila M...a termin za crvenu gospođu je bio 20.10.2012.god.Iznad glave imam na hiljade upitnika.[sm=zmeden.gif]

uradi betu,ona ce ti 100% reci dali jesi ili nisi....

naancy -> RE: Inseminacija (23.10.2012 19:02:59)

Zdravo svima.
Kao prvo nadam se da ćete sve što prije ugledati ono za što se svi trudimo i da će se svima želje ostvariti.[sm=duda.gif]
U braku sam 3 godine i nismo se čuvali od samog početka.Međutim kada nakon godinu i pol dana nisam uspjela ostati u drugom stanju odlučila sam posjetiti doktora.
Išla sam kod jedne doktorice koja mi je rekla da imam policistične jajnike i davala mi Dabroston i Klomifen.
Kada nakon godinu dana nisam postigla nikakve rezultate i nakon što mi je doktorica kod koje sam do tada išla rekla da mi moraju uspavati jajnike, pa ih pokušati probuditi tj. da mora malo ''eksperimentisati'' ja sam odustala od te doktorice i potažila drugog doktora koji mi je dao da pijem Siofor i nakon 10-ak dana mi je rekao da nema nikakve reakcije i da ću morati raditi laparoskopiju i drilling jajnika te propuhivanje jajovoda, što sam i uradila u martu ove godine.Nakon toga nekih 4-5 mjeseci nisam ništa koristila, ali i kada nakon toga nije bilo trudnoće ponovo sam otišla svom doktoru koji mi je ponovo propisao Siofor 3xdnevno,(i sad ga pijem do sutra), Klomifen 3 tablete odjednom i hormonske injekcije Fostimon 12 komada i primala sam ih sva tri dana od drugog dana menstuacije.Nakon 7 injekcije dr.je rekao da ćemo nastaviti i ostale injekcije da primam svaki dan međutim nakon druge injekcije sam dobila [sm=hudicek1.gif].Nakon toga sam od drugog dana ponovo počela primati injekcije i piti Klomifen i Siofor te na zadnjoj folikulometriji sam imala jedan folikul veličine 2cm, te sam u prošlu subotu primila tzv.''štopericu'' i u nedjelju sam radila inseminaciju.
Zanima me ima li neko kakvih iskustava po ovom pitanju i ako može voljela bih čuti još nečije mišljenje?

Znam da sam svašta napisala ali nadam se da razumjete.

Unaprijed hvala

P.S.MM je radio spermogram i nalaz je slijedeći 60% pokretnih,20% slabopokretnih i 20% nepokretnih i ja sam radila hormonski nalaz koji je OK.

nedzla. -> RE: Inseminacija (26.10.2012 10:43:12)

može li mi neko reći, kada poslije inseminacije test raditi?
ili je bolje betu čekati?

a ko će izdržati [sm=smiley29.gif]

gami -> RE: Inseminacija (26.10.2012 10:58:27)

Draga naancy, kod mene je isti slučaj! Mikrocistični jajnici, pa silne folikulometrije, pa laparaskopija (driling jajnika), sve bezuspješno do inseminacije koja je uspjela od prve, zatrudnim ali je trudnoća "prazna" nije bilo ploda, pa onda kiretaža i sad pauziram do sljedećeg ciklusa. Samo čovjek treba biti uporan i vjerovati! Puno sreće!

nedzla, ja sam nakon inseminacije radila test poslije 15 dana i bio mi je pozitivan, ali i uradi betu radi sigurnosti. Veliki [sm=smiley31.gif]

naancy -> RE: Inseminacija (27.10.2012 9:17:17)

Hvala ti draga moja gami, lijepo je kada se osobe sa istim problemom drže zajedno.Ja se nadam da će ti slijedeća inseminacija biti uspješna, i da ćeš dobiti malu [sm=nosecka.gif].Ja sada čekam oko 5-tog bi trebala doći [sm=hudicek1.gif], a nadam se da neće, mada sam se nekoliko puta razočarala,pa se bojim i nadati se.Mi samo moramo da se što više trudimo i da budemo pozitivne i sve će biti OK.A zanima me jesi li ti imala kakvih simtoma u tih prvih 15 dana?

Meni je Nedzla danas 6-ti dan od inseminacije i ja nisam mislila raditi test prije 14-15 dana, jer se ne možeš pouzdati u rezultat tog testa.

nedzla. -> RE: Inseminacija (27.10.2012 11:50:11)

IZVORNA PORUKA: naancy
Meni je Nedzla danas 6-ti dan od inseminacije i ja nisam mislila raditi test prije 14-15 dana, jer se ne možeš pouzdati u rezultat tog testa.

sačekat ću i ja još par dana aBd, meni je danas 11-sti dan od inseminacije, a kažeš da test ne bio bio pouzdan ako bi se ranije radio [sm=zmeden.gif] jest me strah [sm=smiley6.gif][sm=smiley6.gif][sm=smiley6.gif]

Almaa -> RE: Inseminacija (27.10.2012 12:12:56)

Ja sam radila 12- i dan i bio je pozitivan i taj dan sam otišla u laboratorij da mi urade betu i ona je bila 30, tako da je vrlo lako test mogao biti i negativan sa tako malom betom.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  113 114 [115] 116 117   Sljedeća stranica >   >>