RE: Inseminacija (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

naancy -> RE: Inseminacija (8.11.2012 7:12:04)

drage moje prvo da vam se zahvalim na tako divnim željama nadam se da ćete sve vi koje se nadate uskoro biti na mom mjestu.

Patrizia i pahuljica ja sam svoju inseminaciju radila privatno kod dr.Ćerimagića u Gračanici, s tim da sam u martu ove godine radila laparoskopiju i drilling jajnika i tada su mi provjerili i prohodnost.Zatim sam nakon toga pauzirala nekih 5 mjeseci ponovo počela sa terapijom i tad mi je dao jedne injekcije Fostimon koje su ustvari hormonske injekcije, i uz njih sam pila i Klomifen i Siofor.

Što se tiče same inseminacije sam proces nije bio bolan, ali sam ja u onih 30 minuta ležanja na stolu imala jake bolove u donjem dijelu kičme,(dr.mi je rekao da je to od muškog hormona prostaglandina) i dan poslije i onda ništa.

Sama inseminacija me je koštala 50,00KM i štoperica isto 50,00KM.

ukoliko bilo koja od vas želi da se konsultuje sa mojim dr. bit ću sretna da joj dam broj telefona.

Bože samo daj mi da sve bude u redu...

visnjica1 -> RE: Inseminacija (8.11.2012 7:25:23)

Nanncy zelim ti svu srecu i da ti trudnoca lagano i brzo prodje...
Veliki pozz od tvoje ex sugradjanke

nedzla. -> RE: Inseminacija (8.11.2012 9:59:56)

IZVORNA PORUKA: naancy
Sama inseminacija me je koštala 50,00KM i štoperica isto 50,00KM.

znači to je 100 KM, a ostali lijekovi? koliko te sve ukupno koštalo?

patrizia -> RE: Inseminacija (8.11.2012 11:29:46)

naancy aBd sve će to bit dobro.Nemas pojma koliko budem sretna kafda čujem da je nekom IUI uspjela iz prve.Meni je 3 bila uspješna ali je bila biokemijska trudnoča na žalost.Ja sam sada trudna iz IVF tj iz prvog puta .Čuvam ti fige od sveg [sm=smiley27.gif]

AAvalon -> RE: Inseminacija (8.11.2012 14:21:16)

naancy [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] da ako Bog da bude uredna trudnoca i da dobijes svoju malu, zdravu bebu

naancy -> RE: Inseminacija (8.11.2012 16:33:08)

hvala svima na tako lijepim željama.

nedzla tačno sam proces inseminacije sa štopericom je koštao 100,00KM, a Fostimon injekcije koje sam primala koštaju 49,00KM po komadu a ja sam primila terapiju od 12 komada,(znači oko 600,00KM) plus tablete i sad pijem Dabroston,Cefalexin,Folnu kiselinu,Cansen i primat ću svaka tri dana injekcije kako bi sve akoBogda bilo OK.

Ma sve je to dobro, samo akoBogda da bude sve u redu, ne bih žalila sve da dam, a i svejedno sam prije ovog doktora išla kod jedne doktorice godinu i pol dana, i nisam imala nikakav rezultat, a njemu sam prvi put otišla u februaru ove godine i sad imam neki rezultat.

A također sam dobila informaciju da je jedna žena iz ZE-DO kantona nakon 18 godina braka išla njemu i također je koristila ove injekcije i uspjela zatrudniti..

Pa eto još jedna priča za poštovanje...bar ja tako mislim...

Nadam se da će Vam svima dragi Bog dati snage da se izborite za ono što želite.

el_muslima -> RE: Inseminacija (3.12.2012 8:52:06)

dobro jutro svima i takodje selam do svih vama. ja sam nova na rr ja sam iz makedonije. imam 26 godina udata
sam. pa eto 7 godina sta nemam djecu InshaAllah (dace bog). danas cu uraditi prve inseminacije. pa vidjecemo nakon 15dana. ne uzimam nikakve
lekovi osim jednu inekciju primila sam je hormon- stop inekcije. ali mislim nista od
ovo boli me grudi puno i prije inekcije. zdravlje sta cemo to je to.

kokouli -> RE: Inseminacija (17.12.2012 17:43:49)

el muslima sretno ,i provjeri hormon prolaktin nije dobro da grudi bole u toj fazi ciklusa .Provjeri ga ako ti ne uspije inseminacija na 3dan ciklusa ,a nadam se da ces imati srece u svom postupku .

malenaa -> RE: Inseminacija (18.12.2012 18:25:58)

drage moje molim vas pomoc, jel neko radio inseminaciju kod mehmedbasica tacnije dr zeine sto kod njega radi???
one koje ne znaju imam djecaka 3 i pol godine, prije 8 mjeseci izgubila sam bebu u 5.mjesecu trudnioce (porodila se) odmah sam mogla zapoceti planiranje nove trudnoce, i jesam... ali nista do sada. klomifen,pregnil sve silno smo probali.. danas sam dosla na ideju da probam sa inseminacijom, spomenula sam doc ona kaze da sutra dodjem 3dc pa da popricamo i dogovorimo se. ono sto me bas iznenadilo to je cijena.. kaze izadje 900km inseminacija sa injekcijama ?? nekako kao da sam citala da su zene placale manje?
jos nesto nazvah sada masica mog starog doc koji me je i porodio, on prestao raditi u vojnoj i ja predjoh privatno kod mehmedbasica, jer sam cula da je masic otvorio privatno. ispricam mu svoj slucaj on kaze da dodjem u cetvrtak da vidimo sta i kako...

kokouli -> RE: Inseminacija (18.12.2012 19:54:45)

malenaa ja mislim da je podigao cijene od kad je renovirao kliniku ,cijene variraju od ustanove do ustanove ,tako da ne znam ,probaj kod Masica iako ja ne znam koji je to ljekar,i sretno .

kokouli -> RE: Inseminacija (18.12.2012 19:57:51)

Ja sam danas na GAK radila inseminaciju ,bio mi 15dc ,ne znam ni kako se osjecam ,kao sto rekoh ne ljubim inseminacije ,ali eto uradjena je ,i sada uzimam folik ,aspirin protekt ,omegu 3 ,i 3x2 utrogestan vaginalno,pa cemo cekati .

sabas -> RE: Inseminacija (18.12.2012 21:43:25)

kokouli :) nek je sretno da nas aBd obradujes za 15 dana

sabas -> RE: Inseminacija (18.12.2012 21:49:39)

malenaa, ja ne-skontah dal ides sada kod Masica ili ordinacija Mehmedbasic Ja koliko znam da dr Masic privatno radi samo u radioloskoj klinici RDC -i to HSG i da vodi ginekoloski odjel u MUPovoj ambulanti.
A ja mislim da inseminacija kod Mehmedbasica nije poskupila samo ti je recena okvirna cijena koja varira od reakcije organizma na stimulaciju -nije ista cijena kada koristis samo Klomifne ulog raste sa Menopurom , a tek sa Gonalom :)

malenaa -> RE: Inseminacija (18.12.2012 22:55:13)

Ja idem kod mehmedbasica ali veceras procitah da je otvorio privatnu ordinaciju u vogosci a on je moj bio dugogodisnji ginekolog i porodio me tako da me je ta vijest obradovala. Sutra svakako imam naruceno kod mehmed. Pa cu vidjet sta cu i kako... a u cetvrtaknsam se zakazala i kod masica da ga upoznam sa situacijom zadnjih mjeseci dok nisam kod njega bikanpa da cujem misljenje ... kod mehmed. Cijena postupka samo je 550 plus kazu injekcije 300/350 ...

kokouli -> RE: Inseminacija (19.12.2012 17:59:37)

SABAS hvala ti na podrsci ,ne nadam se nicemu ,sad me nervira ovo guranje utrogetana 2 puta na dan ,al izdrzace se .[sm=smiley1.gif].

malenaa -> RE: Inseminacija (19.12.2012 21:50:30)

drage moje klomifen ukljucen... dogovor o inseminaciji pao :) pnedjeljak kontrola i trebam poceti sa menopurom ili merional a onda inseminacija abd
javim se uglavnom :))

kokouli -> RE: Inseminacija (20.12.2012 10:57:32)

Nije daraga Sabas bio los mjesec za postupak ,zaista je do ampula iz Dine ,pocela sam s njima da se bocam vidim nista se ne desava ,odem do Beladone kupim kod njih ,par dana s njima nakon prve osjetila jajnike ,i to sto se od njih razvilo to je ,ove ostale ampule bile su fula totalna .Kad sam i ranije uzimala u Beladoni imala sam od 10 ampula po 4 folikula ,cak je i dr.prokomentarisao te moje lijekove ,veli nemoguce kao da ste vodu sebi ubrizgavali .Nemam ni visok FSH niti su u pitanju lose jajne rezerve ,vjeruj mi da je do lijeka ,nista vise .

kokouli -> RE: Inseminacija (22.12.2012 12:37:37)

Ima li iko jos da je radio inseminaciju ovog mjeseca da malo razmjenjujemo misljenje [sm=smiley36.gif].

Pikova_dama -> RE: Inseminacija (22.12.2012 14:23:06)

Djevojke, teba mi pomoc. U ponedjeljak mi je zakazana inseminacija (prva). Pregnyl sam primila jutros u 10 sati, a inseminacija onda dodje oko 49 sati nakon te stoprice. Bas me to zabrinulo jer vidim da treba poslije 36 sati, a ne 49... nije valjda da je sve uzalud?

kokouli -> RE: Inseminacija (22.12.2012 16:13:52)

Koji ti je dan ciklusa kad si dobila stopericu

Pikova_dama -> RE: Inseminacija (22.12.2012 16:18:33)

12. dan ciklusa

kokouli -> RE: Inseminacija (22.12.2012 16:23:00)

Ma ok je to ,stigne taman kad jajna stanica bude oslobodjena ,extra ,ne sekiraj se nista .Gdje radis IUI

Pikova_dama -> RE: Inseminacija (22.12.2012 16:45:50)

e super, hvala ti...malo mi je lakse :) radim kod mehmedbasica, odnosno kod dr. maje koja radi kod njega

kokouli -> RE: Inseminacija (22.12.2012 17:00:23)

Da ti bude sretno i uspjesno[sm=bravo.gif]

Pikova_dama -> RE: Inseminacija (22.12.2012 17:01:45)

hvala ti puno... nek nam je svima sa srecom... [sm=rozica.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  116 117 [118] 119 120   Sljedeća stranica >   >>