RE: Inseminacija (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

kokouli -> RE: Inseminacija (24.12.2012 13:11:21)

Jao ,ala vrijeme nikako da prodje ,ja guram ove utrice ,sike me malo boluckaju ,sad su bas lijepe malo narasle,hahha ,bezbeli od Pregnila ,i bole me kosti ko da cu gripu fasovati ,jos 7 dana duuugiiih do testa ili bete [sm=smiley9.gif].Drugo me nista ne boli ,vrlo cudno ,inace me sve boli ,malo kao da sam umorna ,i jutros sam se nadigla u pola 7 a nemam nikakve obaveze .

kokouli -> RE: Inseminacija (24.12.2012 15:10:11)

Pikova dama kako prodje tvoja inseminacija ,kako se osjecas

kokouli -> RE: Inseminacija (25.12.2012 9:59:54)

Boga vam ,jesam li to ja jedina u BIH koja je radila inseminaciju ,nikad niko da se javi osim dobre SABAS,da malo cakulamo .[sm=zmeden.gif].

kokouli -> RE: Inseminacija (25.12.2012 19:11:30)

Ma ja cu sama sa sobom da pisem ,sta fali ,svakako cu u ludari zavrsiti cekajuci da prodje vrijeme .Naime ,dakle 8 dana od IUI guram utrogestane ,gladna sam stalno ,sike uvecane i dalje boluckaju ,ne prestrasno ,zatvor uzasan ,vjetrovi ,izvinjavam se na detaljnom opisu ,i kad lezim ili sjedim ,podmuklo ziganje u donjem dijelu stomaka ,ten savrsen ,mislim i inace je al sad je bas super ,piskim ne bih rekla previse ,pa sad nek mi neko ,ako hoce kaze da li da se ja ipak malko nadam da je IUI uspjela ,a znam da cu se sj.... opet .[sm=smiley13.gif].

ljiljo -> RE: Inseminacija (25.12.2012 19:47:30)

Evo da ti se javnem, ja nisam radila inseminaciju ali me interesuje kod koga si ti radila,barem zajedno iscekujemo rezultate i ja trebam dobiti 31.12 ili 01.01 tako nekako stomak mi je uzasno napet i napuhan ali sam i prehlađena tako da ne znam da li je moguce biti i prehlađen i ostati trudna u isto vrijeme

kokouli -> RE: Inseminacija (25.12.2012 20:30:56)

ljiljo zdravo ,ja sam na GAKU radila kod Dr.Godinjaka ,a ti .Ne znam draga sta da ti kazem ,kad hoce da se zakaci nema te prehlade koja ce ga omesti ,tako da sve sto sebi zelim od srca zelim i tebi.

kokouli -> RE: Inseminacija (25.12.2012 20:32:15)

Vidi mene ,lijepo si rekla da nisi radila inseminaciju ,sory ,a nadam se da ti je uspjelo ,pretpostavljam da zelis [sm=jezicek.gif].

veeseelaa -> RE: Inseminacija (25.12.2012 21:48:18)

klomifen

za šta se on pije?
i jel se pije isključivo uz preporuku ljekara?

mala_sa -> RE: Inseminacija (25.12.2012 21:53:18)

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

klomifen

za šta se on pije?

Iskljucivo se pije uz preporuku, jer se djelovanje istog mora pratiti ultrazvukom. A sluzi za pospjesenje ovulacije, tacnije formiranje vise folikula u jednom ciklusu.

klemzi -> RE: Inseminacija (25.12.2012 21:54:15)

klomifen

za šta se on pije?

Najčešće se daje kod izostanka ovulacije, on je ustvari stimulator ovulacije i da, pije se isključivo po preporuci dr i kad se pije obavezne su redovne folikulometrije [sm=smiley1.gif]

veeseelaa -> RE: Inseminacija (25.12.2012 21:54:27)

aha
u biti pije se ako se ima problem s ovulacijom??? ili????

mala_sa -> RE: Inseminacija (25.12.2012 21:55:20)

Kokuli ovo sto ti navodis su meni bili prvi simptomi [sm=nosecka.gif], sike su mi bile "otecene" i bolne vec 7 dana prije ocekivane [sm=hudicek1.gif], a grcevi u stomaku su poceli isto oko datuma ocekivane; koja hB nije dosla. Iskreno ti zelim uspjeh i [sm=rozacrtici.gif]

veeseelaa -> RE: Inseminacija (25.12.2012 21:58:01)

Najčešće se daje kod izostanka ovulacije, on je ustvari stimulator ovulacije i da, pije se isključivo po preporuci dr i kad se pije obavezne su redovne folikulometrije user posted image

hvala
pitam ovo zbog forumašice malenaa, pročitah da je ona pila....

klemzi -> RE: Inseminacija (25.12.2012 21:58:14)

aha

da

mala_sa -> RE: Inseminacija (25.12.2012 21:58:23)

aha

Da, ja sam ga npr pila je nemam redovne O (jedan mjesec imam, pa par nemam i ve tako), i kako bismo bili sigurni da cu imati O svaki mjesec pila sam klomifen, dok nije doslo do [sm=nosecka.gif]

veeseelaa -> RE: Inseminacija (25.12.2012 22:39:41)

redovita mjesečnica ne znači da se ima i ovulacija?

klemzi -> RE: Inseminacija (25.12.2012 22:40:33)

redovita mjesečnica ne znači da se ima i ovulacija?

Ne znači, izostanak ovulacije može se vidjeti ako ideš na folikulometriju.

veeseelaa -> RE: Inseminacija (25.12.2012 22:41:06)

baš peglam, no ne znam ništa o tome

klemzi -> RE: Inseminacija (25.12.2012 22:46:42)

Ma samo ti pitaj, ni mi nismo znale...
Mada, recimo kod mene je problem višak kg koji je prozrokovao produžene cikluse (koji su ipak redovni, ali duži, 33 dana). prateći folikulometrijom ustanovili su da mi je ovulacija kasnije,oko 18 dana ciklusa ili je nema. Sad pijem klomifen, pa ćemo vidjeti.
Ti nemaš višak kg, i ako su redovite menstruacije, ja vjerujem da kod tebe nema problema sa ovulacijom, a i dvije trudnoće ukazuju da je tu sve ok[sm=smiley1.gif]

mala_sa -> RE: Inseminacija (25.12.2012 22:49:30)

Ja takodjer mislim da je kod tebe sve ok, pogotovo ako je u obje trudnoce brzo doslo do zaceca.

Ja npr nemam redovne menge, samim tim nemam ni ovulacije. A jako puno zena ima anovulatorne cikluse, znaci uredno ima ciklus ali bez ovulacije.

veeseelaa -> RE: Inseminacija (25.12.2012 23:00:43)

ja kad prizdravim, mislim kad rana zaraste moram obaviti cjelokupan gin.pregled
prosto se ne bi smjela usuditi na sljedeću trudnoću obzirom na ono što mi se desilo

animagical -> RE: Inseminacija (25.12.2012 23:03:14)

vesela, planiras li ti ici drzavnom ili privatnom ginekologu? pitam, jer ako ti niej problem ici privatnom, da ti preporucim svog doktora, jer je stvarno veliki strucnjak za sve problematicne trudnoce, i inace ginekoloske probleme...mislim da ti bi tebi dao detaljne upute za nalaze, s obzirom sta ti se desilo... dr divanovic, ima i tema o njemu i njegov broj, amogu ti br poslati i na pp,ako se odlucis...

mala_sa -> RE: Inseminacija (25.12.2012 23:05:58)

Ja bih takodjer trazila bas detaljan pregled, briseve, nalaze i sl. Jedan veliki [sm=smiley31.gif] za snaznu zenu.

veeseelaa -> RE: Inseminacija (25.12.2012 23:07:37)

hvala animagical na preporuci, vjerovtano će to biti privatni dr, nemam se živaca peglati po državnim doktorima
nadam se samo da ne treba toga puno raditi[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image], ono da mogu brzo napraviti sve nalaze
tišti me sve ovo, moram znati u čemu je bio problem pa sam se porodila u sedmom mjesecu....

animagical -> RE: Inseminacija (25.12.2012 23:11:03)

ako ti zatreba, evo, dr. divanovic 061 488 166...koliko brzo se sve moze uraditi ne znam,ali znam da je on uvijek jako temeljit s nalazima, ne prepusta nista slucaju...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  117 118 [119] 120 121   Sljedeća stranica >   >>