RE: Inseminacija (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

irisss -> RE: Inseminacija (11.2.2012 11:30:25)

Smatram da naši ljekari poprilično olako shvataju veliku mogućnost vanmaterične, pogotovo kad rade inseminaciju bez prethodnog hsg-a. Meni je dr. rekao da je dovoljno da crijevo pritisne jajovod i da onemogući prolazak jajne ćelije[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]ja sam imala vanm.iz prirodnog pokušaja, odstranjen je jajovod, drugi je navodno prohodan (po hsg-u), ali je mene opet strah istog scenarija...
Choi, kod vanmaterične je skoro uvijek prisutno krvarenje, ne mora biti jako ali nekih tragova bi bilo da je to u pitanju, a i i mala bi bolove tupe u preponama, bar je meni tako bilo.

CICIKA MICIKA 74 -> RE: Inseminacija (11.2.2012 11:52:20)

CHOI hajde se ti malo opusti,beta moze da skoci za 2 dana i nadoknadi sve te vrijednosti,vidjeces bice sve ok.[sm=smiley1.gif]

hmela -> RE: Inseminacija (12.2.2012 14:27:06)

zdravo,drage moje,ev1pitanje za vas koji znate.Lijecimo se kod dr.Godinjaka,uzimam klomifen svaki put prije insem.al odem kod njega pa mi napise,e sad me interesuje,s obzirom na ovo stanje u nasem gradu,jer mi se ne mili plaho hodat,dal ja klomifen mogu kupit,a da nemam napismeno od njega il ga mogu kontaktirat na neki broj da ga pitam.unaprijed hvala i sreno svima,pusa.

vjestica -> RE: Inseminacija (12.2.2012 14:31:50)

jasam ga zvala na telefon, pa mi je svaki put preko telefona  rekao za klomifen
samo sam prvi put uzela na recept, poslije sam kupovala (jer dobijem, znači nije uspjelo, a već od 3 dc trebaš piti klomifen, pa ko će ganjati i njega i porodičnog za recept)
ionako ne košta puno
ja sam ga zvala dok je bio na starom gaku, tako da ne znam na koji broj ga sad možeš dobiti
nazovi gore sestru na steriitetu, pa će ti ona reći
sretno

CICIKA MICIKA 74 -> RE: Inseminacija (13.2.2012 10:40:22)

Choi javi se ,kakva je beta danas ,nadam se da je velika[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=sloncek.gif][sm=bravo.gif]

BENU -> RE: Inseminacija (13.2.2012 12:19:36)

choirgirl javi kakva je beta,ja imam osječaj da je velika[sm=smiley1.gif]

Lulu_08 -> RE: Inseminacija (13.2.2012 12:25:08)

Choi cekamo te mila! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

balasgirl -> RE: Inseminacija (13.2.2012 12:27:33)

IZVORNA PORUKA: Djana

Choi cekamo te mila! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

aman od jutros ulijećem da pročitam da je beta narasla do neba, a Choi nam se još ne javlja [sm=smiley13.gif]

BENU -> RE: Inseminacija (13.2.2012 12:53:05)

cicika micika neznam što mi pišeš da ti pišem na pp jesil me nešto pitala a da ti nisam odgovorila,

kad ti radiš betu[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

choirgirl -> RE: Inseminacija (13.2.2012 13:08:46)

Drage moje hvala sto pitate, ja sam strasno ovih dana lose psihicki, nekakva me depra spucala, pa ni ne dolazim na forum cesto.
Uglavnom beta je 346 danas, sumnjaju sad na vanmatericnu i idem na uzv sutra rano...
[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

Vec sam se pomirila s tim da od ove trudnoce nema nista, molim Boga samo da nije vanmatericna u pitanju...

CICIKA MICIKA 74 -> RE: Inseminacija (13.2.2012 13:08:47)

Rano je za mene i betu ,ne znam ni hocu li dogurati dotle hehheh,radila sam inseminaciju 9.2.

CICIKA MICIKA 74 -> RE: Inseminacija (13.2.2012 13:10:34)

CHOI samo polako nadam se da nije nego se beta sporo dupla ,a svakako idi do dr. i na uz,cuvam fige da nije vanmatericna ...........[sm=zmeden.gif]

malena27 RR -> RE: Inseminacija (13.2.2012 13:54:24)

Zamolila bih da se dogovarate o slanju e-mailova putem pp, idete OT.

LP, RR Tim

ivanai -> RE: Inseminacija (13.2.2012 14:16:09)

Choi draga zao mi je budi hrabra sjeti se da smo mi trudilice jake zene ma najace i da mozemo sve izdrzati jel imamo jasan cilj. pusa

san4 -> RE: Inseminacija (13.2.2012 14:51:23)

Choi,cijeli dan gledam jesi li nesto napisala...znam kako se osjecas,samo hrabro[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

BENU -> RE: Inseminacija (14.2.2012 18:49:44)

choirgirl šta bi danas,daj napiši,sve čekam da se javiš a ti ništa[sm=smiley13.gif]

Lulu_08 -> RE: Inseminacija (14.2.2012 19:57:33)

Choi sta bi danas mila? Mislimo na tebe [sm=smiley31.gif]

ivanai -> RE: Inseminacija (14.2.2012 20:30:18)

pozdrav cure samo da kazem da sam od danas na cekanju treca inseminacija odradjedna. choirgirl vidim dasi se javila na drugoj temi zao mi je draga budi jaka.

choirgirl -> RE: Inseminacija (14.2.2012 21:57:59)

ja sam danas radila betu i uzv
na uzv nisu vidjeli nista
beta je skoro stala(u petak 336 pa juce 346, danas 352)
spominjali su danas methotrexate da mi daju ako nastavi da raste beta
skinuli me sa utrogestana i nastavice pratiti betu
ja se ipak nadam da ce biti spontani, a ne vanmatericna (ne mogu da vjerujem da ovo govorim)[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image]
kako ste mi vi zenice???

ivanai kako je proslo sve?

choirgirl -> RE: Inseminacija (14.2.2012 22:00:07)

ne znam, ja se cudno pravo osjecam, cijeli vikend sam se zatvorila u kucu i preplakala
a sad kao da nemam osjecanja nikakvih, ko da sam pod narkozom...

ivanai -> RE: Inseminacija (14.2.2012 22:34:33)

choirgirl taj osjecaj kao pod narkozom mi je jako poznat draga ti si trenutno u soku i zato se tako osjecas. prije dvije godine i ja sam imala spontani pobacaj u 8 nedelji i danas se tog perioda sjecam kao u magli isto tako sam se osjecala kao utrnula otupila neznam kako bi rekla tek posle 10 dana otprilike sam postala da tako kazem svjesna svega i sita se isplakala trebalo mi je dosta vremena da skupim snagu i krenem dalje u ovu bitku al vrijeme lijeci sve. budi mi hrabra znam da je tesko al izdrzaces i posle ovoga postati jos jaca. sto se moje inseminacije tice sve je dobro proslo spermogram bio odlican ja imala pet folikula svi pukli i sad mi ostaje ovo cekanje koje mi je najgore od svega al cekam i nadam se....

Lulu_08 -> RE: Inseminacija (14.2.2012 22:55:50)

Choi mila saljem ti najjaci zagrljaj [sm=smiley31.gif] nadam se da ces se jako brzo dignuti iz ovog svega ako Bog da. Reci mi - da li su uspjeli sta vidjeti na UZV i sta su ti rekli po nalazu?

Pingvina -> RE: Inseminacija (14.2.2012 23:06:33)

Choi, beskrajno mi je zao.[sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]Molim Boga da sve bude onako kako je najbolje za tebe.To kako se osjecas je u stvari obrambeni mehanizam tvog organizma.Znam da te brine, ali to se desava kad je covjek pod uticajem jakih emocija.
Saljem ti veliki zagrljaj...i ako ti ikako mogu pomoci...nesto reci, uraditi..ne uraditi-reci.[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

ivana, drzim fige za mrvicu.Hvala Bogu pa je taj prvi dio tako fino prosao.

CICIKA MICIKA 74 -> RE: Inseminacija (15.2.2012 11:48:03)

CHOI draga ne znam sta da kazem osim zao mi je stvarno ,drzi se.

patrizia -> RE: Inseminacija (15.2.2012 14:39:19)

choi mila bas sam tužna beskrajno.Nadam se ipak da ce na kraju sve biti ok .Čuvaj se mila

Stranica: <<   < Prethodna stranica  104 105 [106] 107 108   Sljedeća stranica >   >>