RE: Inseminacija (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

hmela -> RE: Inseminacija (9.2.2012 22:19:10)

cicka jel rada počela raditi,imal posla s obzirom na stanje i koja ti je poredu ins.hvala i sretno draga

CICIKA MICIKA 74 -> RE: Inseminacija (10.2.2012 10:09:01)

Hmela ,Rada je pocela raditi ,a meni je ovo druga inseminacija ,prvu sam radila u aprilu prosle godine ,nije uspjela .

patrizia -> RE: Inseminacija (10.2.2012 11:30:37)

choirgirl nadam se da si danas vadila betu i da  se pravooooo uduplala.Javi nam se sa lijepim vijestima...

choirgirl -> RE: Inseminacija (10.2.2012 11:36:12)

Draga CICIKA, nadam se da je uspjelo!! Ali bas me cudi da je tako bolna inesmiancija bila, ja svoje nisam ni osjetila.. izuzev ove zadnje... bilo je malo bolnije i doktorica mi je rekla da se grlic nije htio otvoriti, pa je ona morala malo da ga stimulise, odnosno bocka onim katetrom da se otvori, da moze da udje u matericu... bilo je bas neprijatno...pitala sam je sta je razlog tome, kaze eto to je nekad jednostavno tako...Javi nam rezultate, da bude [sm=modricrtici.gif] ako Bog da.

choirgirl -> RE: Inseminacija (10.2.2012 11:42:14)

Patrizia draga, jesam jutros radila betu, evo cekam....sta ima kod tebe? Ti se spremas za VTO, jel tako?

CICIKA MICIKA 74 -> RE: Inseminacija (10.2.2012 12:02:43)

choigirl javim svakako ,al sad imam najtezi dio da cekam sve ove dane ,ja se previse ne nadam ,umorna sam od ove borbe ,al eto nikad se ne zna,spermiogram je odlican ,ja sam imala dobru stimulaciju,pa cemo vidjeti ABD.

irisss -> RE: Inseminacija (10.2.2012 12:09:57)

cicika kavu si stimulaciju koristila, klomifen ili

choirgirl -> RE: Inseminacija (10.2.2012 12:20:22)

Jeste, najteze su one 2 sedmice izmedju inseminacije i bete, pogotovo zadnjih par dana, nervoza se moze makazama rezati.. znam kako je[sm=smiley31.gif]...super ako je odlican spermogram, to je u biti najvaznije za uspjeh inseminacije....

BENU -> RE: Inseminacija (10.2.2012 13:05:28)

IZVORNA PORUKA: pikac

benu jel to bila prva inseminacija

jest,prva i uspješno[sm=smiley1.gif]

choirgirl -> RE: Inseminacija (10.2.2012 14:03:58)

Moja beta danas samo 336 [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]
Nisam se smjela nadati, nikako...

CICIKA MICIKA 74 -> RE: Inseminacija (10.2.2012 14:21:50)

Iriss da ti odgovorim,koristila sam po 1 ampulu Merionala od 3 do 7 dana ciklusa ,pa Pregnil 5000,na 13dc.juce urio mi je inseminaciju.

CICIKA MICIKA 74 -> RE: Inseminacija (10.2.2012 14:24:02)

choigirl zasto suze ,nisam u toku zar to nije dobra beta

irisss -> RE: Inseminacija (10.2.2012 14:38:35)

choi nije mi jasno, kolika ti je zadnja beta bila, nisi pisala od one prve. drži se draga biće aBd dobro, možda se samo sporije raste, i to je moguće

choirgirl -> RE: Inseminacija (10.2.2012 14:39:02)

Imala sam 102 prosli petak, danas je vec 25 .dan od inseminacije, trebala je biti preko 1000...
ponedeljak opet kontrola, poslije ko zna sta, nadam se samo da nije vanmatericna..uglavnom nije dobro... bila sam se zanijela previse, nisam smjela, iako sam trudila da se drzim nogama na zemlji... nije bas lako kad nakon 3 godine ugledas taj plusic prvi put, ostati miran, htjela sam biti bar malo sretna, i eto bila sam, citavih 10 dana....[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

BENU -> RE: Inseminacija (10.2.2012 14:44:10)

choirgirl nemoj mila tako,možda još nije sve izgubljeno,jer beta raste jeste pomala ali ipak ti nije opala od prošlog petka,mila glavu gore biče sve ok vidječeš,kad ideš na ultrazvuk,nemoj se rastuživat,imaš li bolove,jer meni je dr rekla kad sam je zvala pošto mi je dr kod nas reko da je možda vanmaterična i kad sam je ja nazvala ona kaže ako imaš jake bolove u karlici onda postoji mogućnost vanmaterične,smiri se ja imam osječaj da je to sve ok,a gdje si ti radila inseminaciju

choirgirl -> RE: Inseminacija (10.2.2012 14:54:58)

choirgirl nemoj mila tako,možda još nije sve izgubljeno,jer beta raste jeste pomala ali ipak ti nije opala od prošlog petka,mila glavu gore biče sve ok vidječeš,kad ideš na ultrazvuk,nemoj se rastuživat,imaš li bolove,jer meni je dr rekla kad sam je zvala pošto mi je dr kod nas reko da je možda vanmaterična i kad sam je ja nazvala ona kaže ako imaš jake bolove u karlici onda postoji mogućnost vanmaterične,smiri se ja imam osječaj da je to sve ok,a gdje si ti radila inseminaciju

hvala ti Benu, ali ja ne vjerujem vise da ce biti dobro, ispocetka je krenulo naopako sve....
nisu mi spominjali uzv, trebala sam u srijedu na uzv da je bio rezultat danas dobar, posto nije ne znam.. samo su mi rekli da ponovim betu u ponedeljak...ne znam vise nista , ocajna sam, jedino zelim kuci da se isplacem, a valja provesti jos 3 sata na poslu, ovako ko zombi...
pravo me je strah vanmatericne, ali nemam ja bolova nikakvih, pa valjda nije to u pitanju...

A sto su kod tebe posumnjali na vanmatericnu uopste Benu, iz kojeg razloga?

choirgirl -> RE: Inseminacija (10.2.2012 14:56:50)

a ja sam tacno osjecala do srijede simptome trudnoce, i neku napetost u donjem dijelu stomaka, i glad., i promjene na dojkama... i onda je naglo sve to nestalo...

BENU -> RE: Inseminacija (10.2.2012 14:57:05)

pa ovaj dr kod nas u kaknju nije vidio plod i kaže možda je vanmaterična,a bilo rano da se vidi plod,kad sam balički otišla ona vidjela plod,
kod koga si ti radila inseminaciju

choirgirl -> RE: Inseminacija (10.2.2012 14:58:07)

ja zivim vani, nisam u BiH radila...

ivanai -> RE: Inseminacija (10.2.2012 15:17:43)

choirgirl mila zao mi je zbog bete al jos uvjek nije sve izgubljeno. znam da je glupo reci ti nemoj da se brines sacekaj ponedeljak pa da vidis sta dalje al probaj zbog sebe da to vrijeme do ponedeljka preguras na sto laksi nacin.

CICIKA MICIKA 74 -> RE: Inseminacija (10.2.2012 19:14:14)

choigirl kako si mogla raditi inseminaciju negdje a da ti nisu provjerili prohodnost jajovoda draga ,i nek mi neko odgovori mogu li se prohodni jajovodi odjednom zacepiti,hvala.Nemoj se sekirati za betu ,narasce sigurno do ponedeljka.

san4 -> RE: Inseminacija (10.2.2012 21:07:07)

Cicika,ja sam imala radnu laparoskopiju,a ujedno mi je uradena i prohodnost jajovoda,to je bio jmoj jedini jajovod,jer je drugi skinut zajedno sa jajnikom radi endometrioticne ciste.
Znaci,uraden je hsg prilikom laparoskopije i jajvod je bio prohodan!
Poslije par mjeseci,ja sam imala vanmatericnu trudnocu![image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image]
Tako,dovoljna je manja upalica da ostavi priraslice i to je to!

Pingvina -> RE: Inseminacija (10.2.2012 21:17:18)

Choi, draga...ne vidjeh ranije.[sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]Znam da ti je tesko sigurno.I ne znam sta da kazem..ali ja mislim da ce morati uraditi ultrazvuk.Pa pravilno se beta duplala..znam...svi smo je racunali. Zaista nemam rijeci...Ali ne prestajem se nadati-za tebe, za sebe..za sve trudilice.
Ja jos nisam stigla do ljekara..A nemam bas neke simptome trudnoce..Necu ni da se trgam.Bice kako je Bog odredio, ja tu ne mogu nista napraviti.
Tebi saljem puno zagrljaja i pozitivnih misli.Cuvaj mi se.[sm=smiley31.gif]

CICIKA MICIKA 74 -> RE: Inseminacija (10.2.2012 23:05:59)

san 4 ,ja sam radila dijagnosticku laparaskopiju prije 2 god.i bili su mi prohoodni,dakako nista prije toga nismo ucinili dok nije receno tube uterine prohodne,al ima eto raznih dr.pa urade belaj nekome .Treba sve pretrage uraditi prije mpo mislim,ipak.A desava se eto vidis i da se zapusi opet ,ma nisam pametna,abd da nam svima uspije .

san4 -> RE: Inseminacija (11.2.2012 9:52:51)

Cicika,slazem se s tobom da treba sve poduzeti prije mpo postupaka,ali isto,to ne mora bit neka garancija,samo sto covjeku daje sigurnost i lakse ulazis u postupak kad znas da je sve ok.
Treba biti pozitivan,to je najvaznije.
U zivotu nista nije sigurno,pa kad bi covjek tako razmisljao,gdje bi zavrsio.
Samo hrabro!
Choi,[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]jos se ne predaji,nemas bolove i ne krvaris,to je dobar znak!

Stranica: <<   < Prethodna stranica  103 104 [105] 106 107   Sljedeća stranica >   >>