choirgirl -> RE: Inseminacija (21.2.2012 11:18:57)
|
Drage moje, evo da vam javim, moja trudnoca je zavrsena, juce sam imala naglo i obilno krvarenje, taman prije no sto cu primiti injekciju methatrexata...Ne zna se je l bila vanmatericna ili samo plod nije bio uredu,.Sad moram cekati koji mjesec da mogu na IVF, zbog te injekcije, jer navodno moze ugroziti slijedeci plod-razara u potpunosti rezerve folne kiseline u organizmu. Smijem se samoj sebi kako sam se bila rastrcala da bude IVF odmah nakon zadnje inseminacije, ma cinilo mi se bice smak svijeta ako budem morala cekati ma samo jedan ciklus... izganjala milion nalaza i papira i sve sto je bilo potrebno... Ali eto sad moram cekati maj.. smijesno... nista mi tu ne mozemo drage moje sve je ovo Bozija volja..mi smo samo mrve... Ja sam odlucila u ovoj pauzi da se malo sebi posvetim da se maksimalno pripremim za trudnocu tipa kondicija, da se koja kila skine, da odem s muzem na godisnji, da malo odem do Bosne da vidim svoju porodicu prije no sto pocnu postupci, pravo sam ih pozeljela, od avgusta tj. od prve inseminacije nisam bila.. I onda u maju ponovo u istu bitku...nicega se ne plasim...plase me samo moje godine... Zenice koje ste na inseminaciji, ne odustajte, ma koliko ova moja prica imala crn kraj ima u njoj i nesto pozitivno - ja sam uspjela zatrudniti inseminacijom sa samo 2.4 miliona spermatozoida.. Nije ispalo dobro, ko zna zasto.. moj muz ima uzasno los nalaz morfologije, i kazu da je kod lose morfologije vjerovatno ugrozen DNA i onih spermatozoida koji izgledaju normalno..u sustini za losu morfologiju inseminacija i nije neko rjesenje...A onda nisam ni ja vise najmladja, mozda nije bila jajna celija OK. Ali kako bilo, ja sam odlucila da ove svoje [sm=rozacrtici.gif] koje sam prvi put ugledala u ove 3 godine ipak smatram pomakom i uspjehom... Vidjela sam ih, i bila trudna citavih 7 sedmica... Ljubim vas sve i zelim vam puuuno srece drage hrabre zenice! I hvala jos jednom na podrsci!
|
|
|
|