RE: Inseminacija (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

ledy blue -> RE: Inseminacija (15.2.2012 17:20:57)

choi zao mi je [sm=smiley19.gif] nadam se da ce sve zavrsiti najbolje sto moze za tebe [sm=smiley31.gif] Budi jaka ...ne znam sta drugo da ti kazem...

BENU -> RE: Inseminacija (16.2.2012 19:35:01)

choir girl mila nemam riječi,uz tebe sam i da se sve završi onako kako je najbolje za tebe[sm=smiley31.gif]

patrizia -> RE: Inseminacija (20.2.2012 12:01:39)

choi girl mila,sta se dešava?Milsimo na tebe

CICIKA MICIKA 74 -> RE: Inseminacija (20.2.2012 15:39:00)

Ja zene mislim da meni ni ova inseminacije,inace tek druga nije uspjela,i zanimljivo vise ne mogu ni da se sekiram ,mislim da cu ako [sm=hudicek1.gif]dodje ,lijepo da odustanem od svega,da dusu odmorim malo.Danas mi je 24dc.i zapravo ne znam ni kad cu dobiti da li 22 .2. ili 24.2. Strasno me smara ovo pokusavanje bez rezultata .

choirgirl -> RE: Inseminacija (21.2.2012 11:18:57)

Drage moje, evo da vam javim, moja trudnoca je zavrsena, juce sam imala naglo i obilno krvarenje, taman prije no sto cu primiti injekciju methatrexata...Ne zna se je l bila vanmatericna ili samo plod nije bio uredu,.Sad moram cekati koji mjesec da mogu na IVF, zbog te injekcije, jer navodno moze ugroziti slijedeci plod-razara u potpunosti rezerve folne kiseline u organizmu.

Smijem se samoj sebi kako sam se bila rastrcala da bude IVF odmah nakon zadnje inseminacije, ma cinilo mi se bice smak svijeta ako budem morala cekati ma samo jedan ciklus... izganjala milion nalaza i papira i sve sto je bilo potrebno... Ali eto sad moram cekati maj.. smijesno... nista mi tu ne mozemo drage moje sve je ovo Bozija volja..mi smo samo mrve... Ja sam odlucila u ovoj pauzi da se malo sebi posvetim da se maksimalno pripremim za trudnocu tipa kondicija, da se koja kila skine, da odem s muzem na godisnji,
da malo odem do Bosne da vidim svoju porodicu prije no sto pocnu postupci, pravo sam ih pozeljela, od avgusta tj. od prve inseminacije nisam bila.. I onda u maju ponovo u istu bitku...nicega se ne plasim...plase me samo moje godine...

Zenice koje ste na inseminaciji, ne odustajte, ma koliko ova moja prica imala crn kraj ima u njoj i nesto pozitivno - ja sam uspjela zatrudniti inseminacijom sa samo 2.4 miliona spermatozoida.. Nije ispalo dobro, ko zna zasto.. moj muz ima uzasno los nalaz morfologije, i kazu da je kod lose morfologije vjerovatno ugrozen DNA i onih spermatozoida koji izgledaju normalno..u sustini za losu morfologiju inseminacija i nije neko rjesenje...A onda nisam ni ja vise najmladja, mozda nije bila jajna celija OK. Ali kako bilo, ja sam odlucila da ove svoje [sm=rozacrtici.gif] koje sam prvi put ugledala u ove 3 godine ipak smatram pomakom i uspjehom...
Vidjela sam ih, i bila trudna citavih 7 sedmica...

Ljubim vas sve i zelim vam puuuno srece drage hrabre zenice!
I hvala jos jednom na podrsci!

AAvalon -> RE: Inseminacija (21.2.2012 12:33:58)

choi mila [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] zao mi je sto je sve tako ispalo. ali kao sto kazes, sve je Bozja volja, On odlucuje, nase je da vjerujemo da je to najbolje za nas... drago mi je da ne gubis barem vjeru... a beba ce doci aBd, eto i sad kad si se najmanje nadala, barem na kratko je jedna mala beba usla u tvoj zivot i pokazala ti da je moguce... posveti se sebi i svom muzu, odmori se... a onda u nove pobjede... pa ces aBd jednog dana gledati u bebu u svom narucju i sjetiti se ove koja ti je dala snagu, hrabrost i volju da ides dalje...

ne daj se
[sm=smiley31.gif] [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

smarija -> RE: Inseminacija (21.2.2012 13:24:32)

choi zao mi je sto se sve tako zavrsilo ali je dobro sto si pozitivna i sto razmisljas o novim postupcima,nisi dozvolila da te obeshrabri ovo jedno tuzno iskustvo

jedan savjet nakon metotrexata ne smijes zatrudniti najmanje 6 mjeseci meni su bar tako rekli,jer je to najmanji period koji je neophodan da se organizam iscisti ja sam poslije tih injekcija pila dosta cajeva za jetru i pila surutku jer je ona dobra za ciscenje organizma

BENU -> RE: Inseminacija (21.2.2012 14:03:18)

choi mila žao mi je,ali ti si naša hrabrica,sad odmori od svega,a bičeš akobogda nagrađena za sve ovo što si prošla[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

choirgirl -> RE: Inseminacija (21.2.2012 14:49:59)

smarija to mi je bas korisna informacija, e vidis i ja sam procitala da treba cekati najmanje 3-4 mjeseca, eto tebi su rekli cak 6 mjeseci
ali ovi moji doktori ne smatraju da treba cekati toliko, vec kazu treba samo cekati da spadne hcg na nulu i onda jos jedan ciklus, i oni bi meni odmah radili IVF...
ali to je neki drugaciji mentalitet od naseg, jednostavno njima je sve to OK..
mogla bih ja vama sad knjigu napisati o tim nekakvim razlikama, ja kad citam po forumu kakav je pristup kod nas, Bosna, Hrvatska, Srbija nije bitno, i ovdje samo se cudim kolike su to razlike...
ali o tome cu nekad na nekoj drugoj temi, da ne zachatavam sad ovdje...
htjeli su oni meni tu injekciju dati jos od proslog ponedeljka, a ja sam se toliko borila i govorim necu, mozda ce biti spontani, dajte mi vremena da vidimo, a svi se doktori bukvalno smiju sto se toliko opirem, kao nije to nista...
ja ne volim ni tabletu protiv bolova popiti kad me glava zaboli a taj metotrexat, to je bukvalno ubica...

tako da sam ja za sebe odlucila da cekam 3 mjeseca, bez obzira sto oni kazu da nema nikakve potrebe za tim;
cekala bih ja i 6 mjeseci, ali ja sam napunila 36 godina, jednostavno ne usudjujem se toliko dugu pauzu praviti

AMELIC -> RE: Inseminacija (21.2.2012 14:55:31)

Choigirl, tako mi je žao što si morala proći kroz sve to...ali ti si hrabra ženica i dobro je što imaš već planove za IVF...od srce ti želim da naredni pokušaj završi sa urednom trudnoćom i mirisnim zamotuljkom[sm=duda.gif] kao šlag na kraju...ti si to zaslužila[sm=bravo.gif]

AAvalon -> RE: Inseminacija (21.2.2012 16:45:06)

choirgirl, ja koliko znam, ceka se da beta padne na nulu, pa se onda moraju uzimati vitamini sa folnom kiselinom (tipa Prenatal) tokom barem 2-3 ciklusa... nakon toga je valjda ok da se ponovo zatrudni, nakon sto se obnove zalihe folne kiseline...

sretnooooo

smarija -> RE: Inseminacija (21.2.2012 17:25:07)

razumijem ja tebe ali doktore nikako,ja sam primila 5-6 tih inekcija zato sto je kod mene bila cervikalna trudnoca koja se morala unistiti na taj nacin
e sad vjerovatno znas da su to cistostatici i da se primjenjuju kod osoba oboljelih od tumora i ono najgore je bar su meni tako objasnli da on stetno utice na plod moze dovesti do anomalija razlicitog tipa i da je to razlog sto se treba praviti pauza od minimalno 6 mjeseci

sad je na tebi da odlucis bez obzira koliko godina imas raspitaj se dobro

mina minka -> RE: Inseminacija (21.2.2012 17:53:57)

choi bas mi je zao zbog trudnoce... ti se mila odmori, pa aBd u maju u nove pobjede

ivanai -> RE: Inseminacija (22.2.2012 13:52:39)

choi zao mi je sto je sve tako ispalo probaj sad malo da se opustis i nakupis energije za IVF. pingvina kako si ti jesi isla na pregled ,nejavljas nam nista? pusa.

Pingvina -> RE: Inseminacija (23.2.2012 13:47:03)

Evo mene zenice...
Mah, nama trudilicama je propisan konstantni stres cini mi se.
Prvi pregled:Trudnoca manja nego bi trebala biti.Plod se jedva vidi.Radila betu-dosta visoka.
Drugi pregled:Mrvica porasla, ali srce ne kuca..Ponovo beta-porasla.
Poslije tog pregleda prokrvarim.Strogo mirovanje i dabroston 3x1.
Pregled danas ponovo:Konacno hvala dragom Bogu srce kuca.I dalje sam ostala na mirovanju..ali to mi je manje bitno...samo da mrvica bude ok.
Eto drage moje.Najiskrenije vam hvala sto ste pitale za mene i mislile na mene..Nadam se da ce vas aBd kad ugledate svoje [sm=rozacrtici.gif][sm=modricrtici.gif] zaobici svi moguci problemi.
Saljem svima veliki [sm=smiley31.gif].
Curama koje su u postupku i koje cekaju da prokletnica ne dodje-drzim fige.

mo girl -> RE: Inseminacija (23.2.2012 14:05:00)

pingvina nisam upratila gdje si radila inseminaciju

Pingvina -> RE: Inseminacija (23.2.2012 14:26:44)

mo girl, ja sam trebala raditi inseminaciju kod dr Sarica u februaru..a u januaru mi okasni [sm=hudicek1.gif]..i eto ugledam taj dugo iscekivani [sm=modricrtici.gif][sm=rozacrtici.gif].
Tako da sam upoznala i ove divne zenice tu..i puno od njih naucila..ali eto Bog dade pa mi nije trebalo.Mada, sve je jos na dugom stapu.
Ti se spremas za insem???

mo girl -> RE: Inseminacija (23.2.2012 22:38:33)

ma znam da si govorila da ce s ici pa da vidim gdje si bila.ma ja sam se mislila gdje da krenem i odlucili smo se za split i sutra cu zvati da se narucim jer mi je i zelja bila ici dole a i nas doktor nam je preporucio split pa vidicemo.joj bas si me ugodno iznenadila super pa ti je uspjelo blago tebi

hmela -> RE: Inseminacija (26.2.2012 22:41:39)

zdravo,mozes li mi rec jel u pitanju klinika cito u splitu i koji ti je dr.to preporucio molim te bila bi ti zahvalna,kao i to jesil se cula i sta su ti rekli,kakvo je stanje i ostalo,hvala i sretno.
Usput sutra je moja 3insem.nadam se i posljednja abd,pa vam se javnem

CICIKA MICIKA 74 -> RE: Inseminacija (26.2.2012 23:38:33)

Sretno hmela,nadam se da ce biti treca sreca [sm=smiley1.gif]

mina minka -> RE: Inseminacija (27.2.2012 22:03:03)

moja prva iui uz femaru je uspjasna[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Pingvina -> RE: Inseminacija (27.2.2012 22:39:36)

IZVORNA PORUKA: mina minka

moja prva iui uz femaru je uspjasna[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Ja cu i ovdje da se rasplesem za srecu aBd [sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]!!!Cestitke od srca!!!ABd da se ovakav tempo i nastavi..

hmela -> RE: Inseminacija (28.2.2012 7:56:39)

Čestitam od srca sve naj naj naj supeeeeeeer.
Usput di si radila nisam u toku bila ???[sm=bravo.gif]

ivanai -> RE: Inseminacija (28.2.2012 12:09:57)

mina minka cestitke od srca[sm=bravo.gif]. nazalost moja treca nije uspjela [sm=smiley19.gif] radila test negativan. sad cekam da dobijem pa polako pocinjem sa pripremama za vantjelesnu.

hmela -> RE: Inseminacija (28.2.2012 14:37:01)

odakle si i di ces raditi?Zao mi je sto nije uspjela

Stranica: <<   < Prethodna stranica  105 106 [107] 108 109   Sljedeća stranica >   >>