Hanady RR -> RE: Zaova (14.6.2013 11:24:05)
|
IZVORNA PORUKA: hanabanana IZVORNA PORUKA: Hanady RR ma kakav su ti ovo pitanja.... sad treba sjediti i razmišljati kad neko umre šta će biti sa ''dvorima''...gluho bilo još snaha o tome da misli...ta nije njeno o tome da misli...ima njih varće i sestra dogovore se il roditelji to rješe... čuj nje šta pita... majketi jesi normalna...šta će snahe mislit kad će ko umrijet i kako će se djeliti to[sm=zmeden.gif] ja ne milim ni o imovini moje majke...gluho bilo da o tome mislim a kamoli naglas pričam o djelidbi dok je živa...pu pu...il moj muž da me pita kako ćemo podjeliti ja i sestra...pa ubila bi ga[sm=hudicek1.gif] Ne bih nikoga da branim, ali sigurna sam da i vi oko sebe imate situacije koje vas često demantuju. Koliko god mi živjeli u sreći i rahatluku, kad je imovina u pitanju, uvijek dolazi do nepredvidjenih situacija. Iz moje okoline imam tri situacije koje su mi život na trenutak smučile. Kolega živio s majkom u stanu, imao troje djece. Majka nakon procesa otkupa, prepiše stan na sina. Živjeli sretni u sreći i veselju narednih godina. Kolega umre iznenada, mlad.......njegova sestra je zemlju okrenula da nadje modus da se stan vrati na majku da bi majka mogla njoj stan prepisati, a snahu i troje BRATOVE djece istjerati na ulicu! Komšije iz moje stare zgrade. Braćni par bez djece. U braku 60 godina. Umrla je žena, njene sestre su prisilile starca od 80 godina da proda stan i isplati im zakonski dio koji ih sljeduje po zakonu o nasljedjivanju budući da oni nisu imali djece. Čovjek je morao napustiti dom u kojem je zivio 30 godina sa svojom suprugom. Muž od moje drugarice je umro iznenada u 33 godini. Njegovi roditelji su prije dvije godine svu svoju imovinu testamentom ostavili njegovom bratu. Djeca od moje drugarice neće dobiti apsolutno ništa. A moram reći da su imali divan brak i divne medjusobne odnose. Ali kako im je umro sin, " umrli " su i unuci. Dakle, ovo je život. I ovo se dešava. Bez obzira što neko od nas ima ružičaste naočale. istina kako siješ tako žanješ...ja i rekoh.... vidiš da se obretim... jasno mi je da ima i biti će svega kad se nahe evo pitaju kako svekijevci djele imovinu... još bi trebale aktivno oko toga da se uključimo... gdješ očekivat nešto dobro...nikad
|
|
|
|