Bihter -> RE: Zaova (8.8.2012 14:12:41)
|
Kao prvo, ovo nisu običaji, već islamski zakon- šerijatuser posted image . Dalje, meni je to sasvim ok. U islamu muž je DUŽAN da uzdržava ženu, a žena ako radi, može naravno, ali novac ima pravo da zadrži sebi, dakle nije dužna da s njim uzdržava i hrani svoju obitelj. Njena slobodna volja je ako želi s tim novcem pomoći porodicu. Zato muškarac/brat/sin i dobija više, jer je on taj koji skrbi o svojoj ženi, djeci, a sestra/kćerka dobije manji dio, da u slučaju ne daj Bože razvoda ima svoj dio i time bude osigurana. Drugo je što ljudi danas uzimaju kako im odgovara, pa se vade na današnja vremena. U redu::Postujem tvoje misljenje i serijat,ali meni je osobno van pameti da ja radim,stavljam sve na svoju hrpu a moj muz se rastrga za mene i nasu obitelj..da pomaze svojim roditeljima i sestri izgleda kako je krenula,jer se zaova ne misli udati... Nigdje veze.. Hvala Bogu pa po tom pitanju dolazim iz obitelji u kojoj se jednako gledaju i braca i sestre a i udala sam se familiju u kojoj svatko radi..doprinosi sebi a o zajednickim ulaganjima rado se pomazemo u uzivamo u tome sto imamo.. Ne bi htjela tudje kao ni sto bi htjela da netko dodje i uzme moje..Meni je to tako najfinije[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|